December 9,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ide vezetett a tudományosság politikai láncra verése, a társadalom kiskorúsítása és a parttalan agylúgozás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 612,502 forint, még hiányzik 2,387,498 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hátam közepére sem hiányzik december 29-én a fideszes teljhatalom által félrekezelt koronavírus-járványról aktuális helyzetjelentést készíteni, de mégis kénytelen vagyok én is elidőzni egy pillanatra afölött az aggasztó jelenség fölött, ami az év végére körvonalazódni látszik az első adag vakcinák megérkezése és az első körös oltakozás (aki ezt a szót kitalálta, azzal kapcsolatban lennének ötleteim) árnyékában.

Ami úgy néz ki, vagyis arról a tőről fakad, hogy a magyar társadalom általános (legalább kétharmados) vakcina-szkepticizmusa, oltásellenessége sajnálatos módon jobban teljesít, mint a Matolcsy csörgősipkájával azonos frekvencián dübörgő gazdaság. Ezen belül is különös bizalmatlanság övezi az orosz Szputnyik-V vakcinát, amelyből – mint ismert – 6000 ampullányi már meg is érkezett Magyarországra Szijjártó Péter harsány propaganda-csinnadrattája által kísérve, és amelyről Kásler Miklós doktorprofesszor korábban úgy nyilatkozott, hogy azt 3000 emberen fogják tesztelni.

Röviden tehát az van, hogy nem lelkesednek a tíz éve kemény propagandával etetett, keményen csodálkozó kisemberek az oltásért úgy általában sem, az orosz és kínai fajtájáért meg különösen nem. Ez szerintem egy drámai jelenség, hiszen abban az egyben még Orbán Viktorral is egyetérthetünk (aki nem mellesleg azt ígérte, hogy mindenkit, aki megbetegszik, meg fognak gyógyítani, ám ez egyáltalán nem jött össze neki, azt meg nem hallottuk, hogy bocsánatot kért volna, amiért hazudott), hogy a vakcina jelenti a fényt az alagút végén, a megoldást a tartsd a távolságot – takarodj haza – maradj otthon típusú kínjainkra. Nevezetesen a jelenlegi féloldalas, megszokhatatlan, korlátozások által nyomorgatott életünk csak abban az esetben fog visszatérni a normális kerékvágásba, ha minél többen beoltatják magukat (miután két tucatnyi kérdést megválaszoltak). A károk már így is felbecsülhetetlenek, emberi életek vesztek oda, családokat ért pótolhatatlan veszteség, rengetegen sodródtak kilátástalan helyzetbe, nem sokáig lehet ezt már csinálni.

Ilyenkor – ez megint csak szerintem van így – normálisabb kormányok elgondolkodnak azon, hogy ennek az általános bizalmatlanságnak mi az oka. Nem normális kormányok azonban – amelyek a válság előttig kényelmesen megéltek abból, hogy a legordasabb hazugságokkal és összeesküvés-elméletekkel szédítették a társadalmat, és megengedték maguknak, hogy rendre ködös féligazságokkal, csúsztatásokkal, bizonyítást nem nyert vadmarhaságokkal etessék a populációt bármiről volt szó -, most sem hajlandóak az önreflexióra. Ezzel szemben elkezdték nyomatni ugyanazt, amit a különféle (nem általuk hamisított, titkolt és kozmetikázott!) statisztikákban visszaköszönő penetráns járványügyi adatokat, vagy a válságkezelésnek hazudott eszelős pénzszórásukat érintő kritikákra is szoktak: a lincsmédiájukat magukat előtt tolva terjesztik, hogy a baloldal a hibás. Az a probléma, hogy a baloldal oltásellenességre játszik, az államtitkár megosztja a propaganda cikkét, miszerint a baloldal az oltásellenességre játszik, a baloldalnak nem számít az emberélet, a baloldal abban érdekelt, hogy minél kevesebben oltassák be magukat, mert minél többen hullanak el, annál szarabb Orbán Viktornak, és annál jobb a baloldalnak.

Merő undorral és megvetéssel szemlélem ezt a legújabb vívmányát a Habony-konyhának, amely igazából dehogy új és dehogy vívmány. Ugyanaz a hazug mesterkedés, amivel eddig is operáltak, aminek ugyanaz a lényege, mint az egész járványügyi nyunyókázó, infantilis, titkolózó, szarelkenő, hazudozó kommunikációjuknak: egyedül ők nem tehetnek semmiről, ők, akik a teljeskörű veszélyhelyzeti felhatalmazásból csak a felhatalmazásra tartanak igényt, a felelősséget viselje más. Ezért tart ott Szijjártó Péter, hogy a Facebook-oldalán már azzal győzködi a híveit, hogy a magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott”.

Holott nem kell ahhoz okleveles Orbán-fóbiásnak lenni, hogy az ember egyetértsen például Kunetz Zsombor egészségügyi szakertővel abban, hogy „ez nem egy oltásellenesség, ami a társadalomban van a vakcinával kapcsolatban, hanem egyrészt egy tájékozatlanság, másrészt egy iszonyatos bizalmi válság a kormánnyal szemben. Ezt a bizalmi válságot és az oltásellenességet a vakcina kapcsán a kormány váltotta ki a nem őszinte, hazug és abszolút bugyuta kommunikációjával”. Amely kommunikációt olyan nagynevű hozzáértők fémjeleznek, mint Kásler Miklós vagy Müller Cecília, és olyan intézmények, ahol szakemberek helyett általában lojális, de túl sok mindenhez nem értő pártkatonák ülnek.

Az nem fogja jobb belátásra bírni a hosszú éveken át hülyített mimagyarokat, hogy Szijjártó arról lamentál: „Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető”. Egyrészt azok kipróbált, sok éve használt vakcinák, ez meg nem az. Másrészt ezt az oltást nem az Európai Unió Gyógyszerügynöksége hagyta jóvá, hanem az illetékes magyar hatóság fogja. Harmadrészt és úgy általában most mutatkozik meg szerintem igazán, hogy miért hatalmas probléma az, hogy az egész járványkezelést Orbán személyes imázsának építésére használta az állampárt, és hogy hiteles szakemberek felvilágosításai helyett Kovács Zoltánok ugatták le a lakosság tisztánlátását és tájékozottságát szolgálni hivatott kérdéseket feltevő újságírókat. Hogy nem voltak hajlandóak transzparensen kommunikálni (még most sem hajlandóak közölni, melyik vakcinából pontosan mennyit rendelt, és mikor érkeznek meg az oltóanyagok), egyszerű kérdésekre egyenesen válaszolni, sikerpropaganda helyett a tényeket ismertetni. Mert a Gődény-féle mindent is tagadók áldatlan és pusztító tevékenysége mellett ez a kormányzati felelőtlenség, a közvélemény tartós hülyének nézése is nagyban tehet arról, hogy most itt tartunk. Hogy ők itt tartanak: kvázi azt állítják, hogy a baloldal tehet arról, hogy az emberek bizalmatlanok az oltással szemben.

Ezért mutogatnak megint másokra és győzködik az embereket, akiket nem mellesleg ők hülyítenek, butítanak rommá tíz éve, akiknek ők hazudnak a szemükbe tíz éve, hogy felejtsenek el mindent, higgyék el doktor Szijjártó becsületszavára, hogy jó lesz ez az orosz vakcina. Csakhogy ez a kérdés mindenkinek a húsába vág. Szó szerint. Ez nem Soros, nem a migránsok, nem a háttérhatalmak, nem Brüsszel, nem kitalált démonok, akiket hazug és primitív konzultációkban kell legyőzni, akikkel tét nélkül lehet hadakozni az idők végezetéig. Semmi túlzás nincs abban, hogy ide vezetett a tudományosság politikai láncra verése, a politikai háború az észérvek és a tények ellen, a társadalom kiskorúsítása, a közszolgálati agylúgozás. Pedig tömeges átoltottság nélkül csak elhúzódnak a kínjaink és még fájdalmasabb lesz a válságból való kilábalás. A felelősök viszont mossák kezeiket, ahogy szokták.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!