Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kötelező, csak ajánlott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyot léptünk előre. Eddig csak passzívan védekeztünk a vírus ellen, szinte bujkálva éltünk, arra törekedtünk, nehogy észrevegyen bennünket a kis nyavalyás, hiszen parányi mérete ellenére hihetetlen pusztítást tud végezni azon az emberen, akit végül leterít. Most már valóban látszik a fény az alagút végén, a várva várt vakcina elkészült, megszerezhetjük végre a védettséget. Ez azt jelenti, hogy talán eltehetjük a maszkokat és úgy élhetünk, mint a normális emberek. Lassan már nem is emlékszünk rá, hogyan kell, de nem baj, majd utánaolvasunk, talán fel tudjuk még idézni.

Az eltelt hónapokban sokat álmodoztunk a majdani vakcináról, beszéltünk is róla, de úgy tűnik, nem eleget, erre utal, hogy a küszöbön álló oltási lehetőséget nem úgy fogadjuk, ahogyan elvárható lenne. Az lenne ugyanis a természetes, ha most mindenki azon igyekezne, hogy minél előbb megkaphassa, ehhez pont elég lenne, ha mindenki a saját érdekeit tartaná szem előtt, ehelyett most egyre többen úgy nyilatkoznak, hogy nekik inkább nem kell az oltás. A józan ész azt diktálná, hogy hanyatt-homlok regisztráljunk, és végre megint olyan legyen a világ, mint korábban volt, hogy úgy élhessünk, mintha soha nem is lett volna világjárvány.

Csakhogy a magyar lélek nem egyszerű. Óriási hiba volt azzal hetvenkedni, hogy mi a világ minden szegletével kapcsolatban állunk, és ha lesz valakinek vakcinája, arra egyből lecsapunk. Szó volt itt – sőt, ma is szó van – az orosz, a kínai, az izraeli vakcinákról, és már akkor nagyon sokan elbizonytalanodtak, amikor Szijjártó ömlengett arról, hogy ki mindenkivel tárgyalt ezügyben. Megkerülhetetlen a kérdés, miért éppen ő? Nem akármilyen külgazdasági ügyről van szó, nem arról, hogy szerezni kell száz vagon krumplit, nagyon is szakmai kérdés ez. Én, az állampolgár elvárom, hogy ilyen beszerzéseknél az hozza meg a döntést, hogy mégis, milyen legyen, aki valóban ért is hozzá. Már a lélegeztetőgépek beszerzésénél is az lehetett a fő probléma, hogy a fürkészeknek fogalmuk sem volt róla, mire való egy ilyen eszköz, alapvető lenne, hogy ne egy dilettáns külügyminiszter vagy egy ugyancsak dilettáns miniszterelnök döntsön róla, hogy milyen vakcinával oltják végig az országot. Az állampolgár is dilettáns, de mert ezzel tisztában van, valódi szakértőkben tud megbízni. És még csak nem is Müller Cecíliára gondolok, ő intézkedjen továbbra is arról, ki hányszor mosson kezet.

Érthetetlen, miért erőltetik továbbra is a saját beszerzésű oltóanyagot, amikor az EU által elfogadott Pfizer vakcina most már folyamatosan érkezni fog, nem tudnak olyan tempóban oltani, hogy kifogyjanak a készletekből, ráadásul az igénylők többsége ezt szeretné megkapni. A következő hiba a regisztráció. Nevet, címet, e-mailcímet, telefonszámot, taj-számot kell megadni. Na, ezen felhorgadt megint a sokaság, mert mit akarnak az adatainkkal? Ez sajnos egyre inkább jellemző ránk, hogy minden ilyenfajta érdeklődés mögött hátsó gondolatokat sejtünk. Nem tudom a választ, de azért van erre logikus magyarázat: a beérkező vakcinákat szét kell osztani, és ehhez ismerni kell a számokat, hol mennyi igénylő van. Ha azonosító számot is kérnek, ez is érhető, meg kell győződni róla, hogy a regisztráló létező személy, és nem jelentkezett puszta buzgalomból százszor. A címünk és telefonszámunk pedig bizonyára azért szükséges, hogy értesíthessenek bennünket, mikor és hová menjünk az oltásért.

Nálunk egyre inkább terjed az oltásellenesség, nemcsak a mostani vakcinával kapcsolatosan, hanem általában, sokan a gyerekeiket sem oltatják be, ami azért több, mint könnyelműség, hiszen óriási veszélyeknek teszik ki így őket, de ebben a kérdésben nagy a liberalizmus, ez csak egy lehetőség, de nem kötelező. Ugyanígy a koronavírus elleni védekezésről is mindenki saját maga dönthet, jogában áll úgy határozni, hogy nem él ezzel, majd ő saját maga védekezik, van neki kiváló immunrendszere, különben is szedi a C-vitamint, ha pedig jönne a vírus, majd ad neki két pofont és kész, vagy nem tudom, hogyan gondolja. Csakhogy ha túl sokan gondolkodnak így, soha nem érünk a járvány végére, úgy is mondhatnánk, társadalmi érdek, hogy minél többen be legyünk oltva.

Szerencsére a nagy engedékenység csak látszólagos. Már tudni lehet, hogy lesz digitális azonosítója mindenkinek, aki beoltatta magát, és aki ilyennel nem rendelkezik, az gyakorlatilag a perifériára szorul, nem veheti igénybe, amit az oltottak igen, nem mehet be különböző intézményekbe, a munkáltatók többsége is meg fogja követelni, hogy a dolgozóik védettek legyenek, tehát előbb-utóbb mindenki be fogja látni, neki is érdeke, hogy rendelkezzen ilyen azonosítóval.

Látom a közösségi oldalon az összeesküvés-hívők akcióba lendülését: a chemtrail-ármány után most a vakcinával akarják irtani az emberiséget, az oltással mikrochipet juttatnak belénk, aztán majd az 5G segítségével fogja irányítani az akaratunkat a háttérhatalom, meg hasonló laposföldi bölcsességeket olvasni, hát a XXI. század emberétől már elvárható lenne, hogy ennél többre is képes legyen, ha már a digitális forradalomnak köszönhetően hatalmas tudáshoz férhet hozzá akár az okostelefonja segítségével. A konteó-hívők nem élnek ezzel a lehetőséggel, jobban kedvelik a hátborzongató eszmefuttatásokat. Ez a most aktuális különvélemény: járvány igazából nincs, vírus sincs, mindez csupán egy fondorlat, hogy elveszejtsenek bennünket.

Tegye mindenki, amit jónak lát. Én mindenesetre regisztráltam és a magam részéről mindenkinek ezt javaslom. Aki fel tudja mérni, miről is van szó, az nyilván ugyanezt teszi, aki meg nem, hát neki ott a mondat: nem kötelező, csak ajánlott.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.