Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Habonyizált emberi erőforrások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben megint elveszem a megszokott reggeli műszak munkáját, egyúttal jó reggelt kívánok mindenkinek! November 7-e van, 101 éve Oroszországban győzött a Nagy Októberi Szocialista Forradalom. Nem tudom, mi a véleménye erről a forradalmak egyik legnagyobb honi szakértőjének, Páva Zsoltnak, Pécs és az egész világ mindenkori legsikeresebb polgármesterének. Bevallom, bármennyire megszámlálhatatlanul tobzódnak is a félművelt, intellektuálisan földszintes káderek a Fideszben, arra azért még így sem mertem volna mérget venni, hogy lesz valaki, aki november 4-én megünnepli az 1956-os forradalmat leverő hősöket, és erről még a közösségi oldalán be is számol. Pávának ez a bravúr is sikerült, úgyhogy ezután érdemes odafigyelni a véleményére.

Bízom benne, hogy időben értesültek az örömhírről, következésképpen nyugodtan aludtak: nem, nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból. Pedig a mohácsi vész sehol nem volt ahhoz a reális, komolyan vehető veszélyhez képest, amit az EPP jelent Orbán Viktor magyarországi teljhatalmára és európai aknamunkájára nézve. Nem, vicceltem. Kínomban. Manfred Weber maszatoló bejelentése szerintem a nagyon sokadik bizonyítéka annak, milyen válságba lavírozta magát az Európai Unió, amikor nem ismerte fel, majd mikor felismerte akkor félrenézett, vagy szőnyeg alá söpörte azt a fenyegetést, amit a Sanghaj-Moszkva-Ankara tengelyen közlekedő, az Európai Uniót csuklóztató, úton-útfélen bíráló, elszabadult dakota jelent a közösségre. Szóval az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és annak európai parlamenti választási csúcsjelöltségére pályázó politikusa szerint

nincs napirenden a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. A Fidesz kizárását az EPP-ből egyetlen tagpárt sem követeli. Ez a kérdés nem időszerű. Ugyanakkor világos, hogy Orbán Viktornak mint a pártcsalád tagjának tiszteletben kell tartania az alapjogokat és az alapelveket. Ebben nyomást fogunk gyakorolni rá. 

Meghiszem azt! Egyebet sem csinálnak évek óta, mint hogy nyomást gyakorolnak rá. Gondolom, rögtön az első nyomásgyakorlás az lesz, hogy „Az EU értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása” című határozattervezetet jól aláíratják vele, ő meg aláírja, hülye is lenne nem aláírni, hiszen semminek semmi következménye. Majd szépen hazajön, vagy még haza sem jön, és mindent onnan folytat, ahol abba se hagyta. Példamutató, kemény fellépés, így kell ezt csinálni.

Remélhetőleg Weber úr nagyon örül annak a hírnek, miszerint a Nemzeti Nyomozó Iroda a világon semmilyen bűncselekményt nem bírt feltárni a miniszterelnök úr vejéhez korábban vastagon kapcsolódó Elios-ügyben. Pedig  jelentős mennyiségű iratanyagot lefoglaltak, minden részletet megvizsgáltak, eleget tettek a büntetőeljárási törvény előírásainak, nem kevés időbe is telt a dolog, de sajnos semmi nem támasztotta alá az OLAF-jelentés megállapításait, úgyhogy pontot is tettek az ügy végére. Pedig elég súlyos cifraságok voltak abban a jelentésben, már amennyiben az Elios Innovatívhoz kötődő 17 közbeszerzés köré kiépített szervezett csalási mechanizmust még mindig nem tartjuk a világ legtermészetesebb dolgának. A fideszes nyomozóhatóság – bár minden bizonnyal nyakát törte az erőlködésben – egyszerűen nem találta bűncselekménynek, hogy abban az időben, amikor a cég még részben Tiborczé volt, az önkormányzatok több pályázatot is úgy írtak ki, hogy a feltételeknek csak az Elios feleljen meg. Sőt, a pályázatok lényege konkrétan az volt, hogy az elvárt feltételeknek éppen csak megfeleljenek, de a megrendelő a lehető legtöbbet fizesse. Nos, ha ez így van, akkor már csak azt kellene valahogy megérteni, miért szabadult meg villámgyorsan az Eliostól Tiborcz, és miért szégyenítette meg még a világcsúcstartó apósát is abban a versenyszámban, ami a sajtó előli hisztérikus menekülésként ismert. Azt már eddig is értettem, hogy az Európai Uniós Ügyészséghez miért nem akarnak csatlakozni, ez csak egy újabb nyomorúságos bizonyítéka annak, hogy miért létérdeke a kormánynak, hogy ez soha ne következzen be.

És miközben az Európai Néppárt béna kacsaként magyarázkodik arról, hogy mi miért nem aktuális (és majd az ejnyebejnyézés mindent megold), Orbán csatlósai lelkesen rugdossák tovább Európát. Itt van például Kósa Lajos művész úr (akinek csókoltatjuk a kedves édesanyját), aki – a menekülteknek segítő, létező programokat összemosva – tényként állította tegnap az egyik párfaliújság címlapján, hogy Soros, az ENSZ és az EU névtelen bankkártyák tömegével tömi az Európába érkező migránsokat. Mint kiderült, a Fidesz által teli pofával terjesztett ragacsos összeesküvés-elméletet (miszerint az Európai Bizottság és az ENSZ főbiztossága több mint 130 millió eurót osztott ki összesen a migránsok között, és ezen felül Soros György mintegy 500 millió dollárt költött ezekre a névtelen bankkártyákra azért, hogy  ezzel a terrorizmust és a szervezett embercsempészetet finanszírozzák) a Habony Árpád tulajdonában álló szlovén Nova24 nevű lap indította útjára. Semmi mást nem tettek, mint hogy összemosták az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) egy 2011-ben indult programját egy olyan humanitárius projekttel, melyben valóban részt vett Soros, illetve a MasterCard is. És ezzel mérgezik az agyakat, lebegtetik a hazugságaikat és tapossák napról napra egyre mélyebbre az országot és Európát.

Németh Szilárd közben szintén dolgozik, az ő teljes szakmai súlyával. Most éppen az van – idézem az Echo TV oldaláról -, hogy a Legfőbb Ügyészhez fordul a Fidesz a Migration Aid párttá alakulása miatt. Németh Szilárd a kormánypárt bevándorlásellenes kabinetvezetője azt mondta: arra kéri a legfőbb ügyészt, vizsgálja meg, hogy a Soros György által kitartott bevándorlásszervező civil szervezet törvényesen működik-e. A szervezet Facebook-oldalán reagált a gasztronómia-birkózás-rezsicsökkentés-honvédelem fekete lyukában habzó szájjal sorosmigránsozó Némethnek: hülyeség ellen nincs orvosság. Bővebben: a magyar a jog nem teszi lehetőve, hogy alapítvány pártot hozzon létre vagy párttá váljon, egyszerűen arról van szó, hogy magyar állampolgárságú magánszemélyek – akik részben a Migration Aid önkéntesei – úgy döntöttek, hogy a hatékonyabb érdekérvényesítés érdekében Éjjeli Őrség néven pártot hoznak létre. Vagyis Németh Szilárd és pártja – ahogy azt naponta látjuk – értelmes munka helyett zsibbasztja a népet.

Közben Kovács Zoltán kormányszóvivő megint a következmények nélküli korrupcióban utazó főnöke szakadt mundérjának rég elvesztett becsületét védi, a Kósától, Németh Szilárdtól és az összes többi habonyizált erőforrástól megszokott primitívséggel. Szerinte Guy Verhofstadt azért tolvajozza Orbánt, mert migránsokat akar betelepíteni. Persze, ha ez is megteszi, akkor fölösleges felnőttnek tekinteni a populációt. Addig is a Mészáros-klán vígan harácsolhat tovább: a változatosság kedvéért ők üzemeltetik majd az ország egyik legnagyobb kamionparkolóját is. Azért is örülök ennek, mert ilyenjük még nem volt.

Orbán és a rezsim kedvenc püspöke majdnem adott egy interjút a Magyar Hangnak, vagyis adott is, csak aztán hősiesen letiltotta. Saját magát. Szépen megválaszolta a kérdéseket, majd amikor átolvasásra elküldték neki a beszélgetés szerkesztett, szöveghű leiratát, a sajtófőnökén keresztül üzente meg: nem tartja aktuálisnak a kérdéseket, így az azokra adott válaszok közléséhez nem járul hozzá. Nem hiába mondta Rétvári, hogy nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi. Ez valóban egy pedagógia mutatvány volt. Gyógypedagógiai. Vajon ez a közpénzmilliárdokkal kitömött derék egyházi ember mit válaszolhatott arra a kérdésre, hogy melyek a magyar társadalom legégetőbb problémái? És arra, hogy szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek? Majd amikor aktuálisak lesznek ezek a felvetések, a püspök úr visszatér rájuk. Hacsak rá nem koppintanak a fejére.

Végezetül egy jó igazán jó hír egy olyan témáról, amiről a migránsozással, bevándorlással vagy a családbarátsággal ellentétben nemigen esik szó: miközben a magyar jövedelem a fele a nyugat-európai átlagnak, a diplomás magyarok 8%-a már külföldön él. A Tárki Társadalmi Riport 2018 elvándorlásról szóló elemzése szerint ez egyedülálló (!) az európai országok között, amennyiben a felsőfokú végzettséggel rendelkező elvándorlók aránya itt a legmagasabb. Nem baj, vigasztalják magukat azzal, hogy bezzeg máshonnan többen mennek el.

Szép napot kívánok mindenkinek, ma Helsinkiből várhatóak a győzelmi jelentések, majd figyelünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!