Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha legyőzni nem is lehet, de kiröhögni kötelező ezt a sötét, humortalan, görcsös hatalmat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt, drága embertársaim a hétfői nap őszinte utálatában! Minekutána drága kollégám a napi trágya lapátolásában (szevasz, Edgar) tegnap este meglehetősen elmélyült az Orbán-család utánpótlás-válogatottja egyházi köntösbe bújtatott mocskának felgöngyölítésében, tartozom rengeteg sok közérdekű információval, ami remélhetőleg megadja az alaphangját egy vadonatúj hétnek.

Egyúttal szeretettel köszöntöm azokat az önjelölt perverzeket is, akik hangosan adják hírül, hogy ha igazat írnánk, és nem lennénk ilyen bigott, elvakult rendszer- és Orbán-fóbiások, talán olvasnának is, de mivel azok vagyunk, nyilván nem olvasnak, ehhez képest itt csorgatják a nyálukat és hazudozó ballibsiznek napok óta. Örülök, hogy egymásra találtunk, mi a magunk részéről soha nem adjuk fel a reményt (beszéljek a magam nevében), hogy egyszer még normális hangnemben képesek leszünk megbeszélni közös dolgainkat. Addig is. A Szigetről valamiért ma sem lesz szó, de majd holnap hátha.

Az az igazság, hogy miután kiderült: Érpatak egykori hírhedt, kétpofára cigányozó, buzizó, kirekesztő, állatkínzásban részt vevő, gyerekeket a (rossz) családjuktól elszakításban élen járó, fasisztoid eszméket dédelgető polgármestere jogvédőnek áll, nagyjából be is zárhatnánk az internetet. Ellenállok a kísértésnek, és inkább nyitva hagyom.

Azért, hogy beszámolhassak a a Fidesz 89%-kal vitte Felcsútot az időközi polgármester-választáson. A Mészáros nevű jelöltre (aki nem Lölö, hanem László István) 535-en, míg a kétfarkúak Mészárosára (aki László János) 66-an voksoltak. Az 1509 szavazásra jogosult választópolgárhoz mérten ez egy igen szép eredmény. Vagyis Felcsút polgárainak 35, 45%-a emelte fel a seggét azért, hogy az állampárt folytathassa, amit elkezdett. Figyelembe véve, hogy mekkora virágzást csináltak oda nekik, ez enyhén szólva is kiábrándító, szerintem lankad az éberség, elvtársak, a 150% így hogy a francba lesz meg? Egyébként a kutyák szép munkát végeztek (például buszmegállót építettek Ürömön a felcsúti választási győzelem reményében :D)  , a 11%-nak meg annyi az üzenete, hogy ha legyőzni nem is lehet, de kiröhögni kötelező a sötét, humortalan, görcsös hatalmat.

Ezzel szemben Balmazújvárosban – ahol szintén nem hatotta meg az embereket, hogy valami választás van -, 27,74%-os részvételi arány mellett Hegedűs Pétert, az ellenzék által támogatott független jelöltet választották meg Balmazújváros polgármesterévé (2053 szavazat), aki rávert Nagy Tamásra, a Fidesz által támogatott független jelöltre, akinek 1709 szavazatot sikerült összekapirgálnia. És hogy Pásztó se maradjon ki: Dömsödi Gábor korábbi polgármester 106 szavazattal maradt alul a fideszes Farkas Attilával szemben. Egyelőre nem vonok le további konzekvenciákat (azon kívül, hogy ez van), majd nálam okosabbak biztosan megteszik.

Mindeközben sajtóértesülések szerint Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András, a Nemzeti Választási Bizottság szervilis elnöke várhatóan kedden, azaz holnap lemond a posztjáról, és akár rögtön új elnököt is választhatnak. Ezzel gyakorlatilag összenő, ami összetartozik: az elvileg független választási testület vezetője – aki ennek ellenére a kampányidőszakban Orbán Viktorral parolázott és kéztördelve, szemfényvesztésileg meg is büntette, amiért óvodások hátára kapaszkodva nyomult, miközben tudta, hogy törvénytelen, amit művel – ezzel elhárítja még egy akadályát annak, hogy a tervezett Közigazgatási Felsőbíróság élére kerüljön. Az a jó ebben az orbáni káderpolitikában, hogy az összes csúszómászó számára van hely a rendszerben. Ha megfelelően csúszik és mászik, egyre feljebb kerül a szemétdombon. Patyi elvtárs márpedig remek káder, pont oda kerül, ahol a helye van.

Közepesen érdektelen, de azért iderakom, hátha mégis valakit lázba hoz egy másik távozás: Tiborcz István miniszterelnöki vej és megbízható harácsolóművész kiszállt a családi vállalkozásból, az ES Hungary Kft.-ből, amelynek jogelődjét kedves édesapja még 1993-ban alapította. Pityuval együtt távozik két testvére is, így egyedüli tulajdonosként és ügyvezetőként apuci marad a barikádokon. Mint tujduk, ez a talpig becsületes saját láb sem lép semmit véletlenül, minden összefügg mindennel. Márpedig az ES Hungary korábban négy vállalkozást is alapított, az ES Gas, Water, Audit és Light Kft.-t, amelyeket 2010-től az Elios Innovatív Energetikai Zrt. jogelődje vett át az anyavállalattól. Nos, miután az Elios ügyében rendőrségi nyomozás zajlik, és a gyanú szerint közpénzek tűnhettek el az önkormányzatoknak végzett közvilágítás-korszerűsítések során, nem nehéz azt feltételezni, hogy az Orbán-klánba benősült bűnözőgyanús egyénnek kiadták a feladatot, hogy kurvára takarítsa el a nyomokat maga után. Pláne, hogy ez a kis családi üzletecske nevetségesen eltörpül a nemzet vejének megmaradt érdekeltségei mellett. Szép munka, Pityu!

Az tehát biztos, hogy a Tiborcz nevű, meglehetősen korruptnak kinéző és annak is látszó alak nem fog éhenhalni ezután sem, ezt nem biztos, hogy elmondhatják magukról például azok a tűzoltók, akik 160 ezres fizetés mellett nem annyira akarnak túlórázni. Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet tegnapi közleménye szerint:

A vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Első körben az így keletkező túlórákat kellene pénzben kifizetni, vagy szolgálati időben elismerve, munkaviszonyba beszámítani.

Hozzátették, jelenleg egy tűzoltó, aki 10 évnél kevesebb szolgálati viszonnyal rendelkezik, nagyságrendileg 160 ezer forint nettó bért keres. Szerintük európai szintű bérekkel, megfelelő juttatásokkal és kedvező cafeteriával újra vonzóvá kellene tenni a tűzoltó pályát. Ez megoldást jelentene az állomány megtartásához és az új belépők számának növeléséhez. Mit is mondhatnék erre? A szokásos közhelyeket: egyenként mindenkit ledarálnak, semmibe vesznek, és jól is teszik. Ameddig az egyes társadalmi, foglalkoztatási csoportok basznak rá kiállni egymásért, minden tiltakozás, közlemény, két napig tartó felháborodás pusztába kiáltott szó. Sehonnan nem visz sehova.

Ezzel szemben ajánlok mindenkinek a szíves figyelmébe egy, az egészségügy orvosbáróinak gazdagodásáról szóló írást, amelyből egyebek mellett az is kiderül: Kásler Tízparancsolat Miklós emberi erőforrás az egészségügyes átlag 20-25-szörösét (!!!!!!) kereste. Miközben kibaszott kemény munkát végző emberek százai, ezrei a túlélésért küzdenek,  a magyar egészségügy egyes figurái olyan kiugró jövedelmekhez jutottak, hogy a pofánk leszakad. És akkor tegyük emellé a világszínvonalon hasító magyar egészségügy berkeiből folyamatosan szivárgó álhíreket, és mondjuk azt, hogy micsoda áldott szerencse, hogy családbarát, hőskeresztény kormány áll az ország élén.

Mindeközben Bukarestben kitartanak a szőröstalpúak: immár a harmadik egymást követő napon is folytatódtak az ellenzéki tüntetések a kormánypalota előtti Victoria-téren, ahol vasárnap is mintegy tízezren követelték Viorica Dancila szociálliberális kormányának lemondását, és a büntetett előéletűek, elsősorban Liviu Dragnea szociáldemokrata házelnök eltávolítását a hatalomból. Mindegy, le kell szarni, azok ilyen kretének, meg azt se tudják, mit akarnak, ezzel szemben bezzeg mimagyarok. Hát tudja a fene…

Végül ITT egy jó cikk az orosz mintára működtetett trollhadseregekről, amelyeknek az a feladatuk, hogy az internetes térben a hatalom mellett harcoljanak, és túlüvöltsenek mindenkit. A CEU két kutatója mutatta be ezeknek az akcióknak logikáját, amelyekkel hatékonyan elérik, hogy az állampolgárok képtelenek legyenek érvelni, szerveződni, ellenállni. Egyszerűen mindenhonnan kiiktatják a vitát, az értelmet, a rációt. Olvassák el, és nézzenek körül. Félelmetes és szörnyű.

Elviselhető hetet mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!