November 26,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha büdös nekik a demokrácia, cserébe diktátumokkal kormányoznak és sértetten vicsorognak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,560,868 forint, még hiányzik 439,132 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényt, világosságot és jó reggelt mindenkinek! Ja hát ja, a kolléga a számból vette ki tegnap este a mondanivalót, de így legalább nem kell a nulláról körbeírnom, hogy mennyire beszűkült az igazságügyi miniszterasszonyság szókincse. Nem mintha ő vagy bármelyik elvtársa a pártállamban az előre leírt kottán kívül bármit gondolhatna szabadon és ellenőrizetlenül bármiről, de az a Fidesz sokévi dúlása és egybites agymosási akciói ellenére még mindig kiábrándító, hogy tényleg csak néhány elhasznált, dohos kifejezés ismételgetésével meg az ismert patás ördögök megidézésével (Soros, Gyurcsány, bevándorlás) képesek visszavágni, amikor kiderül, hogy megint (és megint és megint) valami jogszerűtlen, illiberális vaddisznóságot követtek el. Akárcsak 2013-ban, amikor jogellenesen, önkényes, törvényen kívüli eszközzel tiltották be az Orbán-família Cinege utcai háza elé szervezett devizahiteles tüntetést.

Nem mintha a CEU elüldözésének tényén és visszafordíthatatlanságán (úgy is, mint az elmúlt 10 év egyik legbarbárabb kormányzati döntése) bármit változtatna az Európai Unió Bíróságának a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos, kedden nyilvánosságra hozott ítélete, hiszen három évvel ezelőtt is világos volt, hogy uniós jogot sértettek. Amikor a mindent felülíró sorosozás célja szentesítette az alávaló eszközt. Attól, hogy erről csak most született jogerős bírósági döntés, vagyis az Orbán-kormány csak most kapta meg a papírját arról, hogy jogsértően bánt el a CEU-val 2017-ben, amikor már tökmindegy, amikor már kipréselték belőle a politikai hasznot, nem jelenti azt, hogy a disznóságot nem követték el. Ott van az összes többi mellett, ami miatt ma Magyarország sokkal kevésbé jogállam, mint az uniós csatlakozás idején volt.

Varga érvelésnek nem nevezhető, kettős mércézésen alapuló vinnyogásában nem csak az az arcpirító, hogy egy kormánytag az internetes troll szintjén Soros-egyetemezi a CEU-t, hanem az a beteges logika, amit most a Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán is nyomatnak. Azt mondta a futballista hegedűművész egyéb értelmezhetetlen tulokságok mellett, hogy a vonatkozó magyar törvény tucatnyi, Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézményt érint, de legtöbbjüknek nem jelentett gondot megfelelni ennek a jogszabálynak.

Lefordítom: abból, hogy a kormány által kiszemelt felsőoktatási intézmények jelentős részének vezetői (és polgárai) lehajtott fejjel tudomásul vették, hogy egy pártkatonák által irányított kuratóriumot (Varga Juditnak is jutott feladat ezen a téren, hála a jóistennek) ültettek a nyakukba, amellyel lényegében az autonómiájukat és függetlenségüket, a saját sorsukba való beleszólás jogát húzták ki alóluk (jut eszembe: Varga Judit egyik kedvenc mantrája: valljuk, hogy semmit rólunk nélkülünk), az következik, hogy a törvény jó, a kormány helyesen cselekedett, a kormánynak igaza van, vastaps. Egyszerű, mint a faék, az is érti, aki azt se tudja, és pláne nem is érdekli, mi a CEU és mi az SZFE, de azt érti, hogy Orbán csak jót akar a magyarembereknek, és ezt egy-két félkretén idióta nem hajlandó értékelni. Ebből pedig az is következik, hogy aki nevén nevezi ezt az egyáltalán nem alattomos, ellenben nagyon is nyílt, fideszes politikai-hatalmi érdekeket szolgáló manővert, aki ellenáll annak, hogy a fejére köpjenek és lesöpörjék az asztalról, az alapértelmezés szerint hazudik, továbbá (bal)libernyák, elfajzott nemzetáruló. Hiszen a törvény jó, a kormány helyesen cselekedett. Vagyis tehát? Soros, ügynökök, libernyákok, kettős mérce, zsarolás, erőszak, hibrid polgárháború, terroristák ésatöbbi.

Igen, ez egy ilyen különleges ország, ahol a miniszterelnök türelmesen elviseli, hogy léteznek meleg emberek is.

Itt egy semmiféle bírói gyakorlattal nem rendelkező Polt-káderből is lehet a legmagasabb bírói testület (Kúria) elnöke.

Itt a Magyar Nemzeti Bank nevű szereptévesztett cég intézmény annak ellenére is nyerészkedik a mindenki nyomorúságán, azaz a büdösgyenge forinton, hogy egyáltalán nem ez a feladata és a küldetése.

Itt, ahol a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élő, ámde önhibáján kívül nehéz helyzetbe kerülő polgárnak nem jár segély és nincs ingyenleves, a NER milliárdos ismerős arcaihoz közben számolatlanul vágják hozzá a milliárdokat. Kinek mire. Egyeseknek vissza nem térítendő összegeket a fene tudja milyen kibontakozásra, másoknak zsíros közbeszerzéseket. Sarka Kata (ex-Rogánné barinője) férjétől Pintér Sándor egykori érdekeltségein, meg a Hernádi nevű benzinkutas famíliáján keresztül NER-közeli és határon túli szállodákig.

És amikor uniós politikusok – olyanok is, akik még nem járatták le magukat kismilliószor azzal, hogy Orbánt bírálták, majd jól elkenték a Fidesz néppárti tagságának ügyét, sőt lassan két éve tologatják maguk előtt a fekáliát, és mindegyre elfelejtenek cselekvést rendelni a magasztos szavaik mögé – azt mondják, hogy az EU-s támogatásokat nem a magyar néptől, hanem az orbánista korrupt rezsimtől akarják megvonni, amelyik önkényesen, egyoldalúan hoz döntéseket, handabandának tartja az emberi jogokat, de legalább lop is, mint a szarka, akkor a drága magyar emberek egy jól körülírható csoportja jól megsértődik, hogy báncsák a Viktorkáját. Aki egyetemeket száll meg, lehányja az ezeréves egyetemi autonómiát, akinek a futball és a szotyola imádata elhomályosítja a tudatát, de aki nem bírja elviselni, ezért minden eszközzel üldözi a rendeltetése szerint független tudományt, művészetet, kultúrát és sajtót.

Sértődött polgártárséknak érdemes lenne elolvasni Budapest és további kilenc önkormányzat vezetőjének nyílt levelét, amelynek címzettje a Fidesz aktuálisan két legnagyobb ellensége (nem Soros, nem Gyurcsány, hanem Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, illetve Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke). Amely levélben arra kérik őket, támogassák azt a törekvést, hogy az uniós források legalább felét az önkormányzatokon keresztül használhassa fel Magyarország. Amely ország és annak polgárai nem azonosak a kormánnyal. Miután az Orbán-kormánynak Magyarország az első, szerintem simán támogathatnák ezt a javaslatot, ha már a törvényesített korrupciónak nem tudnak ellenállni. Különben még azt fogják hinni sokan, és joggal fogják azt hinni, hogy a Fidesz nem akarja, hogy a tisztességes magyar polgárok, akik nem lopnak, nincsenek bekötve a NER  kasszájához, nem Orbán Ráhel haveri köréhez tartoznak, nem értenek a gázszereléshez, stb., ezekben a vészterhes időkben is pénzforrásokhoz jussanak. Ha már az országvezetésnek büdös a demokrácia, ellenben diktátumokkal kormányoz, miközben sunnyog, maszatol és sértetten vicsorog.

Különleges ország az, ahol egy gépesített lövészből is lehet kancellár a színművészeti egyetemen, aki még az egzisztenciális zsarolási akciótervét is eleve hazugságra építi. Több ízben állította, hogy csak akkor tudják kifizetni az SZFE dolgozóit, ha a kancellár bemehet az egyetemre. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem szükséges a kancellár jelenléte a bérek utalásához, hiszen a bérszámfejtés szeptember 1-jétől, mióta az egyetem alapítványi fenntartás alatt van, nem is az egyetemen zajlik, hanem az egészet egy külsős ajkai cég csinálja. Tehát a katonatiszt azzal fenyegeti a dolgozókat, hogy ha nem tud bemenni az SZFE épületébe, nem lesz fizetés, párhuzamosan pedig azt terjeszti a közmédiában, hogy a sztrájkolók terrorizálják a bent lévőket, kiabálásig menő viták vannak, egyáltalán nem látszik az egység. Ha nem volt bent az épületben, akkor honnan tudja Szarka úr, hogy mi folyik odabent és ki terrorizál kit?

Azt is állítja a katona úr, hogy az erőszakkal való fenyegetés továbbra sem lesz eszköz, és ők, az önkényesen, egyoldalúan kinevezettek tárgyalni szeretnének a bent lévő oktatókkal és munkatársaikkal. Tárgyalni, miután hosszú ideje nyíltan fenyegetőznek, rágalmaznak, lejáratnak? Tárgyalni, miután a kész tények elé állítottak egy egész intézményt, és közölték velük, hogy joguk van kussolni és tudomásul venni? Tárgyalni a 8 pontos ultimátumról, amit a korábbi megalázásuk és semmibevételük tetejébe toltak az arcukba? Nem hallottunk egyetlen Varga Juditot sem méltatlankodni, hogy nélkülük döntöttek róluk. Itt szerintem egyvalaki terrorizálja az SZFE-t és közvetett módon az egész szabad felsőoktatási szférát, beleértve azokat is, akik szemet lesütve, fejet lehajtva vették tudomásul az ún. modellváltást. Ez pedig nem más, mint a jogállam és a demokrácia alapértékeit a korlátlan teljhatalom útjában álló, fölösleges baromságnak tartó rezsim és Szarka-féle janicsárjai.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!