Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a propagandát Rogán is megirigyelhetné

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

– korábbi gondolatmenetemhez kapcsolódva be kell látnom, hogy ez tényleg gyönyörű. Tényleg volt ember, aki erre utasítást adott, aki ezt leírta, országos érdeklődésre számot tartó hírnek találta, ezért továbbította az állami hírügynökségnek. Amúgy tényleg országos érdeklődésre tart számot, hogy hajlandó fizetni a Mol az oroszok helyett, hogy legyen olaj. (Na nem mintha olyan nagyon aggódnék, hogy a brutális extraprofitból nem futja fizetni.) Mert amúgy nyugi van, akár hetekre is elég a cucc, aminek feltétele természetesen a felelős fogyasztói magatartás, a tankolni vágyó polgártársakkal való szolidaritás.

Kár, hogy az is országos érdeklődésre tartott volna számot, mégsem találta senki elég fontosnak ahhoz, hogy megossza a pórnéppel, hogy helló, idióták 5 napja nem jön az orosz olaj. De oké, elmaszatolták, elsunnyogták, ennél durvább dolgokat, vagy legalább ennyire durvább dolgokat is csont nélkül benyelt a nép. De hogy miután a Mol nevű tőzsdei cég vezetése öt napja tudta, hogy mi a helyzet, és a Mol nevű tőzsdei cég – a becsület és tisztesség kormányához hasonlóan – erről öt napon keresztül semmilyen nyilvános tájékoztatást nem adott (lásd bővebben: bennfentes kereskedelem gyanúja), majd a hatodik napon kiadnak egy közleményt, hogy NEKÜNK KÖSZÖNHETŐEN újraindul a barátságról elnevezett vezeték, vagyis NEKÜNK KÖSZÖNHETŐEN lesz olaj, a becsület és tisztesség propagandakormányának legundorítóbb hagyományait idézi.

Másfelől, amellett, hogy beismerő vallomást tettek arról, hogy a honi üzemanyagellátási helyzet katasztrofális, amellett, hogy tehát választ kaptunk arra a költői kérdésre is, miszerint mekkora lehet a szar, ha már az oroszok helyett is hajlandó fizetni a Mol, csak legyen kőolaj, eszembe jutott most, látva, hogy milyen készségesen fizetnek, hogy mekkora fejhangon visítás volt, amikor Hernádiék főnökei az orosz olajembargó vétójával fenyegetőztek. Hogy micsoda drágulást okozna, és hogy mekkora brutális költségbe kerülne (5700-6800 milliárd forintot emlegettek) átállítani a finomítókat más típusú olaj feldolgozására, mint az orosz. Hogy hazudtak, az egy dolog, de hogy miután a Mol szarrá kereste magát az orosz olajon, miután a Mol elfelejtette közölni a nyilvánossággal, hogy mi a helyzet az olaj nem érkezésével, most valamiféle megmentői szerepben tetszelegni, az egészen szürreális. Ezt a propagandát Rogán is megirigyelhetné. Ha nem feltételeznénk némi joggal, hogy éppen tőle származik.

A Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

„A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás, amely pár napja a banki oldalon felmerülő technikai akadályok miatt állt le” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a gyors intézkedést az ellátási helyzet tette indokolttá: a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba is, és bár a Molnak Magyarországon több hétre elegendő saját tartaléka van, regionális nagyvállalatként a környező országok ellátásbiztonságáért is felelősséget vállal. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!