Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És még hol van április nyolcadika?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves és drága olvasóink! Beütött ez a nap is: nagyvonalakban kihevertük, és remélhetőleg ti is kihevertétek a boldogújévet, az évszámváltás tragédiáját, úgyhogy immár egyenes élő adásban köszönthetek mindenkit ezen a hétfőnek tűnő szerdai napon. Szépjóreggelt mindenkinek! Elsősorban köszönjük a türelmeteket! Igazán kedves tőletek, hogy békésen megvártátok, ameddig összekapirgáljuk magunkat. Erre azért volt nagy szükségünk, hogy lehetőleg újult erővel, kipihenten, kisimult agytekervényekkel csaphassunk bele a választási évről elhíresült 2018-as nagy lecsóba! Ezen túlmenően köszönjük még egyszer a jókívánságokat, minden kedves szót és bíztatást, valamint a működésünkhöz szükséges anyagi támogatást, mindenkinek akit illet.

És akkor. Bár nem vagyok egy Török Gáborhoz mérhető politikai elemző szaktekintély, de nem is próbálok úgy tenni, mintha nem tudnám ki ő, úgyhogy abban most feltétlenül és kivételesen egyet kell értenem vele, hogy a választás nem tekinthető lefutottnak. No, nem abban az értelemben, hogy ki nyeri meg azt (ebben sajnos nem számítok meglepetésre), de a győzelem mértékének mindenképpen tétje van. Mégpedig azért, mert egyáltalán nem mindegy, hogy az állampártnak újra kétharmada lesz, illetve hogy abszolút, vagy esetleg csak relatív többséget sikerül tető alá hozni a kasszakulccsal a kézben, egy minden értelemben lejtő pályán. Gyanítom, hogy Kövér szilveszterinek csúfolt ordenáré fröcsögése is pontosan erről a tőről fakadt. Ezeknek már nincs alternatíva: lehetőleg nagyon nyerniük kell ahhoz, hogy befejezhessék a nagy művet, és még akkor is bármi lehet.

Jó, tudom, egyáltalán nem úgy tűnik, mintha be lennének szarva, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Lölö barátunk létezése, akinek jobban aligha kezdődhetett volna az új év. Nem sokan mondhatják el magukról ugyanis, hogy a választási esztendő második napján összesen több mint százmilliárdos nagyságrendű megbízások hullottak az ölébe. Mészáros és üzleti köre márpedig a szerencsések közé tartozik: ők fejlesztik a Százhalombatta és Ercsi közötti 15,70 kilométer hosszú vasúti pályát, az ózdi szennyvízelvezető rendszer kiépítésére szintén csak ők alkalmasak. Sőt, ha az M44-es autóút utolsó, Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának megépítéséről, vagy a kecskeméti kerékpárutakról van szó, akkor csak Lölö, vagy üzlettársai jöhetnek szóba. De sebaj, parasztok, küldjétek a pénzt a Fidesznek, mert különben elveszítik a saját maguk által kitalált háborút Soros ellen.

És ha már háború: a mögöttünk hagyott év egyik legutolsó, de annál súlyosabb híre volt, hogy az óvodák és iskolák fél évet kaptak a semmihez nem értő, de mindent szolgalelkűen végrehajtó Balog tárcájától, hogy elkészítsék saját intézményük terveit arról, hogyan működnének egy szükségállapot idején, miként készülnének fel egy terrortámadásra. Ha jól emlékszem, az év utolsó napján Dömötör Csaba, a rogáni propagandaminisztérium államtitkára azt nyilatkozta, azért vezetik be az új rendszert, mert „a migrációs válság következtében Európának nincs olyan pontja, ahol ki lehetne zárni, hogy terrorcselekményt követnek el”, nem beszélve arról, hogy az Orbán-kormány egy „NATO-kötelezettség” miatt kér az iskoláktól és óvodáktól úgynevezett Honvédelmi Intézkedési Tervet. Ehhez képest a Népszava mai cikkében azt írja: a NATO brüsszeli központja cáfolta Dömötörcsabika halandzsáját. Vagyis ez azt jelenti, hogy egy, a tagállamok számára nem kötelező NATO-előírásra hivatkozva militarizálná az iskolákat a fenséges tudatrepedés kormánya, vagyis egy újabb kampánykommunikációs hisztériakeltéssel állunk szemben, vagyis a kormány a gyerekeket használja saját alantas politikai céljai elérésére. Vagyis még csak január harmadikát írunk, de máris érzem azt a tömény hányigert, ami a parttalan, egy pillanatra nem pihenő kormányzati hergelés nyomán eltölti az embert. És még hol van április 8.?

Addig sok finomságot lenyomnak még az ország torkán hatalmasék, minden eszköz a kezükben van ehhez, mi bajuk lehet? A Hír TV információi szerint például január végén vagy február elején rendezik meg azt a találkozót, amit Kaposvár sötét múltú fideszes polgármestere, a Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kezdeményezett. A rendezvény célja, hogy a 18 meghívott, nagyobb várost irányító polgármester meghallgathassa, Soros György a magyar vidék és a magyar emberek életének feldúlására készül, és ez tarthatatlan, elvtársak, cselekedni kell a Soros-hálózat ellen. Ez az egész annyira abszurd, perverz és beteg, hogy csak az lesz ettől fájdalmasabb, amikor történelemkönyvekben oktatják majd ezt a korszakot. Amikor egy megélhetésileg nemzeti politikai csürhe a szabadrablás és fosztogatás oltárán felszámolta a józan ész maradványait is, kormányzás helyett rongyosra hergelte a népet és demokratikus megválasztására hivatkozva kapaszkodott ellentmondást nem tűrően a hatalomba.

Mára azonban aligha lesz viccesebb hír, mint a Lázár János személyes ügyével, a magyar kormány által teljes mellszélességgel támogatott székelyföldi sörgyárral, a Tiltott Csíki Sört előállító üzemmel, pontosabban annak tulajdonosával kapcsolatos fejlemény. A Magyar Nemzet a birtokában lévő periratokra hivatkozva írja: Lénárd Andrást, a Fidesz nagy barátját embercsempészet miatt körözik az Amerikai Egyesült Államokban. Szerintem ehhez nem szükséges tolmács: a példás hazafi és igaz magyar még 2001-ben három nőt csempészett át a kanadai-amerikai zöldhatáron át az Egyesült Államokba. Elkapták, ám amerikai állampolgárságú menyasszonya kifizette az ötvenezer dollárnyi óvadékot, így a vádlott szabadlábon védekezhetett, majd felszívódott az Államokból és azóta is boldogan él. Majd most jön az, hogy a magyar kormány nem kommentálja más országok belügyeit. Mert a magyar kormány csak akkor pofázik bele más országok belügyeibe és kommentál bírósági ítéleteket, amikor az politikailag kifizetődő. Majd most jön a sunnyogás, pedig úgy lenne korrekt, ha továbbra is kiállnának az ember mellett, akiről tudni vélik, hogy lejáratási akció áldozata.

Azt hiszem, az év első élő jóreggelt posztjába ennyi fért, és ez bőven több, mint amennyi egészséges lett volna. Örülök, hogy itt vagytok, mi megragadtuk a (fos)talicska nyelét, gyertek később is! Addig is vigyázzatok az ónosesővel és úgy egyébként is vigyázzatok magatokra, még egyszer boldogságos új évet mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!