Augusztus 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Érdekes megfigyelni, mennyire szánalmasan ostobák

Szép estét! Mindenkit pusszantok ezen a szombati alkonyi órán, a közelgő agyhalál felé masírozás rögös útján, Tarlós István szentté avatásának előszobájában.

Úgy tűnik nekem, ártunk és ormányunk nem ötletszerűen geci. Előre kidolgozott terv szerint óbégatnak és jajveszékelnek a mimagyarok védelmében, harci ebecskéik a forgatókönyvet követve adják elő a betanult szerepeiket. A Lánchíd körüli cirkusz ennek igen ékes bizonyítéka, de ez csak olyasmi, ami jól eladható rémregény, mert azon még a makkoshotykai fideszes szavazó is remekül fel tud hördülni, hogy hádeaznemzetikincsünkminekünk, a karigerimegengeditönkremenni! Ó de szép lesz, miután bebizonyítják a hollikpityuk, hogy az új főpolgármester még ezt a rohadt hidat sem képes felújítani (ami az elmúlt pár hónapban lett romos, előtte faszányos volt nagyon, Tarlós azért nem újíttatta fel), ami mindjárt beleomlik a Dunába, életveszélyes, de azért pár rakétát az aktuális fideszes ünnepen csak elpukkantana róla a kormány. Amúgy meg az lesz, mondta mindannyiunk Hollikja, majd sorra a többi pártnyomoronc is, hogy egyszerűen nem lesz választása a népéért és a hídért aggódó keresztény meg konzervatív kormánynak, el fogják azt venni a fővárostól, hogy maguk újítsák fel.

Nahátugye ha elveszik, akkor máris van pénz arra a felújításra, amire most nincs? Ha van, miért nem adják oda a fővárosnak? Ha nincs, honnan lesz hirtelen? Jó, persze, tudom. Nem híd az, hanem fegyver Karácsony ellen.

Az a különleges állapot van jelenleg, hogy a tíz éve egypártrendszerben egyeduralkodó Fidesz ellenzékbe került bizonyos településeken. Ebből persze a főváros a legfájóbb. Miután az a nagyon különleges helyzet áll fenn, hogy a Fidesz egyben a kormány is, minden eszköz a rendelkezésére áll, hogy eltapossa azokat, akik veszélyt jelenthetnek őfőméltósága egyeduralmára. Érdekes megfigyelni, mennyire szánalmasan ostobák. Mennek, mint az úthenger és még annyi szellemi tőke sem áll mögöttük, hogy elegánsan csinálják. Most meg főleg fel vannak heccelve, met mi van, ha Karácsony Gergely mögé beáll a teljes ellenzék (ennek most kevés látható jele van, de a dolgok elég gyorsan tudnak változni), és elvész a Fidesz teljhatalma? Azt nem lehet. Úgyhogy ezt a lánctalpas, gagyi, átlátszó lejáratósdit választották, mert ennyire képesek.

A Pesti úti idősotthon és a Lánchíd után indul a következő hadjárat. A hülye Karácsony Gergely klíma helyett ivókutakat tetet a hármas metró megállóiba és micsoda aljas dolog már ez!

Ivókutakat telepítettek a 3-as metróba! Csudálatos! Jó lesz az a hülye magyarnak, gondolja Kamu Geri.

Ilyenkor vajon mit éreznek a Kamu Geri szavazók??? Még mindig oké minden, vagy néhányan esetleg már felköptek a magasba, és alá álltak?

Ezt a mindenszo.hu néven futó akármi oldalán lehet meglelni, ez a legalja a fideszes propagandagyárnak. Egy lépcsővel feljebb már Füssy Angéla jajveszékel a PestiSrácokon, ugyanebben a témában. Valószínűleg a többi pártújságban is fut a történet, úgy szokták csinálni. Apró kis szépséghibák azért előfordulnak.

A Lánchidat már Tarlósnak fel kellett volna újítania. Miért nem tette meg? Évei voltak rá. A hármas metró szerelvényeit Tarlós szerezte be, ő döntött arról, hogy klimatizált, új szerelvények helyett csak egy kicsivel olcsóbb felújítottakat vásárol, klíma nélkül. Aztán szaladgált a kockával sajtótájékoztatókra, amikor nem nyílt a metróajtó. A klíma hiányára azt mondta, lehet akarni mindenfélét, akár büfékocsit is.

Azt nem árt tudni, hogy utólag klímával ellátni a metrókocsikat nem egyszerű mutatvány. Nem csak költséges, de előfordulhat, hogy technikailag kivitelezhetetlen is. A klíma nem egy gyufásdoboz, hanem egy elég nagy szerkezet, amit kívülről kell a metrókocsira szerelni, ami így vagy befér a metróalagútba, vagy nem. A cég, melytől Tarlós a szerelvényeket rendelte, nem járult hozzá azok klimatizálásához. Ami azt jelenti, ha sikerül is találni olyan eszközt, ami felszerelhető és még az alagútba is befér, elvész a garancia a kocsikra. Harminc éves garanciáról beszélünk és arról beszélünk, hogy amennyiben Karácsony enged Füssy Angéla óhajának és a forgalmazó engedélye nélkül felszerelteti a klímát, akkor abban a pillanatban azért fognak őrjöngve csaholni Orbán hiénái, mert minden egyes javítást a fővárosnak kell fizetnie, hiszen nincsen tovább garancia.

Ehhez a szép történethez még az is hozzátartozik, hogy Tarlós nem magától volt hülye. Ő új szerelvényeket akart venni, az Orbán-kormány kényszerítette bele a felújított szerelvények megvásárlásába. Legalábbis ő ezt állította.

Tarlós István kérdésünkre úgy fogalmazott: már többször is elmondták, a felújított orosz metrókocsik tetőrészébe nem fér be a klímaberendezés. A főpolgármester ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a főváros felújítás helyett inkább új metrókocsikat vásárolt volna. Mint azt korábban megírtuk, csak az Orbán-kormány nyomására döntött Budapest a renoválás mellett. (Népszava)

No. Esetleg ha mondjuk a tényfeltárásáról közismert Füssy Angéla fogná magát és kiderítené, ki kaszált nagyot a kierőszakolt használt metrókocsi-projekten, akkor az is kiderülne, ki a felelős. Érdeklődve várom a munkálkodása eredményét.

Addig is: szép álmokat mindenkinek! Holnap ugyanitt találkozunk.

Mai cikkeink:

Az sem segítene rajta, ha újjászületne

Hát erre ment ki a játék?

Az ország meg kit érdekel?

Disztópia (8. rész)

Idióták szurkolói

Csak a drága doktor úr mentse meg a vírustól

A naplementében heroikusan lovagoló markáns férfialak, akinek lágyan borzolja a háját a menetszél, miközben összecsücsörített szemmel mered a távolba

Ajándék

Aki Budapestet megnyeri, az megnyerheti Magyarországot

Ez annyira átlátszó, de sajnos nem kizárt, hogy működni fog

Kommentek:

először is a saját magyarságát akarja azzal bizonyítani, hogy ő, mint vagyontalan puritán ember, miért nyaral most a Horvát tengerparton? (Különben börtönben érzi magát. Még nem tudja, de már sejti, hogy hamarosan valóságosan is börtönbe fog kerülni, ezért most tartalékolja magának a tenger illatát, látványát😂😂😂.
Másodszor reklámozni kell a Balatont, ha már annyi pénzt beleölt a járvány kellős közepén Mészáros és Tiborc turizmusának megmentésébe.
A magyar meg nyaraljon a Balatonon a meg nem kapott munkahely elvesztés miatti bérkiegészítésből, meg az egészségügyisek (már, aki kapott) 500 ezres bruttó jutalmából. Gyorsan költse el a turizmusban, hogy a lóvé minél hamarabb megtérüljön.
Ezekből az agymenéseiből is látszik, hogy köze nincs a valósághoz. Saját maga által megálmodott téveszmékkel tűzdelt világában kqva jól érzi magát és hülyeségeket beszél. Az önkontroll már régen elhagyta.
Valakinek pofán kellene már vágni, hogy az agya helyrebillenjen.
Bár lehet, ezen már az sem segít. (S. Kiss)

A király fél. Fél attól, hogy az un. Mekk mester ha indulna a választáson, mint az ellenzék közös jelöltje, akkor ő is kikapna, mint a tarlós nevű, nem fideszes pali. Jogos a félelme. Egy miniszterelnöknek olyan ember kellene, aki tárgyalóképes, normális, az országért dolgozó, nem a haverokat kitömő ember. Aki nem gonosz, érdekli az emberek véleménye, de nem ilyen szar inzultációs leveleken keresztül. Ha nem is Karácsony, de egy hasonló karakterű ember lenne jó. Ha nem is sokat, de ismerünk 2-3 ilyen embert. Biztos van több is. Egy ilyen embernek fogok drukkolni 22-ben. (Transzporter)

A félelem szagát itt már a legbutább, legelkötelezettebb ov. hívők is meg kellett hogy érezzék. Már ha eljut hozzájuk az infó, hogy a miniszterelnök mivel zsarolja a főpolgármestert.
ov. garanciát követel arra, hogy Karácsony nem indul ellenzékiként a választáson. Akkor abbahagyja ő Alulusága (mezítlábas, ügyefogyott uralkodó valami bennszülöttek lakta szigeten, virágkoszorúval a fején) az Európa közepén lévő ország fővárosának a [email protected]ását.
Most itt már szerintem nem ov-on és bandáján röhög a világ, hanem ránk, magyar állampolgárokra tekint úgy, mint [email protected] Teljesen jogosan. (Márti)

A nap kommentje Attilától:

Az Abszurdisztán megnevezés sem bírja már betakarni azt a pöcegödröt, amit őfényessége ideásott/ásatott. És napról-napra kevesebb a fény, már az alagutat sem látni, azt is ellopták…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!