December 3,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Előbb vagy utóbb a pedagógusok megelégelik a szellemi életminőséget és normális fizetést akarnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 396,496 forint, még hiányzik 2,603,504 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csillagfényes szép estét, kellemes lustálkodást! Már csak egyet kell aludni, és már itt is lesz a hétvége. Én ugyan már nem tudnám felidézni, az miért jó, de akinek pihenés jár olyankor, az biztosan tudja. Szóval nekik jó pihit. Majd. De most még mondjunk csütörtököt nemzetileg. Hogy egy kicsit javítsam a közhangulatot, nem hazai hírrel kezdem.

Az illetékes belga bíróság döntése szerint Belgium visszaszolgáltathatja családjának Patrice Lumumba, az egykori belga gyarmat, majd 1960-ban Kongói Demokratikus Köztársaság néven függetlenné vált afrikai ország első miniszterelnökének Belgiumban őrzött földi maradványait (MTI). Lumumba lánya kérte apja maradványainak kiadatását, mert szeretné, ha megtérhetne ősei földjére. Lumumba földi maradványait mindössze egyetlen fog jelenti. Első pillantásra majdnem viccesnek találtam a dolgot, pedig annyira nem az, hogy lendületből elszégyelltem magam. Megértem a lányát. Az apját megölték, a testét kénsavban feloldották. Semmi nem maradt belőle, azt az egy fogat kivéve. Semmi nem maradt, amit el lehetne temetni, amitől el lehetne búcsúzni. Azt hiszem, nincsen borzasztóbb annál, amikor nincs egy sír, nincs egy hely, ahol a szerettünk nyugszik.

Más.

A pedagóguspálya az egyik legszebb pálya – hangoztatta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnapi díjak átadásán csütörtökön Budapesten.

Az Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-, Eötvös József-, Németh László- és Trefort Ágoston-díjakat a koronavírus-járvány miatt vették át a pedagógusok a mostani, későbbi időpontban.
    Kásler Miklós ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a teremtés során megszülető ember abban különbözik a többi élőlénytől, hogy képes a gondolkodásra és az érzelmekre, és összeköttetésben van a teremtett világgal, az egész univerzummal. Az emberi élet minőségét az határozza meg, találkozik-e az értékekkel és ezek mentén éli-e mindennapjait – fűzte hozzá a tárcavezető.  
    Az emberek egymást oktatták, nevelték létezésük óta, számos módszerrel próbálkoztak, iskolákat teremtettek minden szinten – folytatta. Kiemelte: a pedagóguspálya az egyik legszebb pálya, a nevelők, a pedagógusok olyan irányba tudják terelni az ifjúságot, ami “a szép élet felé viszi őket”.
    A miniszter szerint az élet minősége nem materiális kérdés, hanem szellemi kategória.
    Rámutatott: a pedagógusoknak lehetőségük van arra, hogy a klasszikus értékek mellett biztosítsák, hogy az ifjúság korszerű ismeretekkel találkozzon, és ezeket az ismereteket egyre korszerűbb módszerekkel és eszközökkel tudják közvetíteni.
    Kásler Miklós a kormány és a társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak az eddigi munkájukért.
    Az elismeréseket Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára adta át. (MTI)

Amennyire emlékszem, a múltkor még az egészségügyben dolgozók voltak hasonló módon az égbe magasztalva. Számomra ez a kosárra való dicsőítés nagyjából annyit jelent, hogy mostanában sem béremelésre, sem az oktatás körülményeinek javítására, sem – főleg – az oktatás szabadságának visszaállítására nincs szándéka a kormánynak.

Remek ez a vallási áhítat, de az ember legalább egy orvostól elvárná, hogy tisztában legyen a születés folyamatával. Az nem annyira a teremtés magasztosságával függ össze a valóságban.

 A miniszter szerint az élet minősége nem materiális kérdés, hanem szellemi kategória.

Ez megint olyasmi, mint amikor azt mondta ugyanez a bölcs ember, hogy a Tízparancsolat betartása gyakorlatilag az egészség záloga. Persze több milliós havi jövedelem biztonságából baromira egyszerű ilyesmit mondani, sőt, akár komolyan is lehet gondolni. Az élet azonban meglehetősen materiális valami. Ha elég vulgárisan szeretném körülírni: eszünk, emésztünk, szarunk. Ez az alap. Ez sajnos nem megy étel nélkül. Az ételhez pénz kell. A meleghez és a fényhez is pénz kell. Persze lehet valaki nagyon gazdag és teljesen boldogtalan, de azért nem teljesen állja meg a helyét a mondás: a pénz nem boldogít. De ehhez hozzátartozik, hogy ellenben a pénz hiánya boldogtalanná tesz. Az élet minősége bizony részben materiális kérdés is, legalábbis addig, ameddig ezen a bolygón élünk. És ebben az országban. Szóval valaki igazán szólhatna Káslernek, hogy előbb vagy utóbb nem kizárt, hogy a pedagógusok megelégelik a szellemi életminőséget és normális fizetést akarnak. Például.

Én most veszem a búcsúmat, mert nem csak eszünk, emésztünk és szarunk, hanem aludni is szokás. Legalább néha.

Mai cikkeink:

Mikor lesz az, hogy országlakók felé vállalt kötelezettségeiknek is ilyen serényen eleget tesznek?

Felmerül a kérdés, hogy mi a valódi funkciójuk?

A faltörő kos meséje

Uniós támogatással újraburkolják a kormány által kitűzött jövőbe vezető nemzeti utat

Pont ezt a színjátékot ne hinnék el?

A törvénybe foglalt diktatúrának, a háttérben működő apró fogaskerekeknek nincs szaga, nincs hangja

Most azt kellene látnunk, hogy a heveny gyűlölet és uszítás bunkósbotja egy pillanatra megáll a kezükben

A papi üldözésről

Egy nem csupán papíron büszke és erős országban a saját hívei vonnák felelősségre a 135 milliós gyapjúszőnyegen masírozó Kövér Lászlót

A multikulturalizmusról

Kommentek:

1. Azért nem fertőtlenítenek és hordanak maszkot, mert nincs az a fertőtlenítő, amivel tisztára moshatnák a kezüket, és nincs az a maszk, ami eltakarná bűneiket. 2. A kampányok már nem is ezerrel folyik, hanem legalább kettővel. Tegnap hallottam Fürjestől, az 5-ös metrót, a Hév meghosszabbítást, oltják a Budapestieket, míg Láng Zsolt Karácsonyt kenegeti fekáliával. Remélem a Budapesti emberek látják mire megy ki a játék. (István)

Mennyire védik az országot, ha egy igazoltan korona vírusos gyerek járt az egyik osztályba, a testvére a másikba, ugyanabban az iskolában, de sem a testvérét, sem a családját, sem a másik gyerek osztályát nem tartották szükségesnek tesztelni? Az igaz, hogy a teszt nem gyógyít, ahogy hipóscili is mondta, de legalább ki lehet vele szűrni a fertőzött gyerekeket, családtagokat, tanárokat. Szerintem az van, hogy a fizetős teszt felé terelik a jónépet, mert aki tudja, az ilyen esetben kiperkálja a teszt árát. De mi lesz azokkal akik ezt nem tudják fizetni? Az ország több mint fele képtelen annyit fizetni, hogy az egész családját leteszteltesse, mikor alig tudnak megélni. (Transzporter)

A nap kommentje Sándortól:

A lóra fordítva is fel lehet ülni, de nem érdemes.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!