Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebben a foglyul ejtett, szánalmas országban soha semmitől nem áll meg az élet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Úgy gondoltam, hogy ma elmarad a jó reggelt. Legalábbis a klasszikus értelemben vett. Hogy nem lesz szó sem a fényességes telihold V4-ek+Ausztria világraszóló sikereiről előadott maszlagjáról, hogy magasról szarok Gulyás Lázárimitátor Gergely kormányinfós bejelentéseire és az összes, szolgai pókerarccal védelmezett kormányzati jótéteményre, az imént említett egyélőisten Várba költözésére, vagy arra, hogy Uganda és Magyarország továbbra is együttműködik  az agrárium területén, mert mivelhogy Magyarország különleges partnerként tekint Ugandára. A dabasi diszkont mellé felhúzott monumentális, gusztustalan Jézus-szoborról sincs mondanivalóm.

Először nem akartam semmi másról írni, mint Ókovács Szilveszter – az én olvasatomban a gusztustalannál is ótvarabb – húzásáról, amelynek eredményeként a Billy Elliot című musical 44 előadásából 15 darabot törölnek. Mert egy, a jelenlegi kurzus seggében lefetyelő pártpropagandista picsanéni két év után (ennyi ideje fut a darab) elment, megnézte és kihányta az epéjét. Aztán rájöttem, hogy semmi mondanivalóm nincs erről. A sajtó még magmaradt egyik részének felháborodása, a sajtó egy másik felének obligát beleszállása a felháborodott sajtóba, illetve a kormányzati nemsajtó nagyjából mély kussolása (pedig vannak a nemzeti jobboldalnak olyan tehetséges balettáncosai, akik nem lettek buzik attól, hogy balettoznak, mégis kussolnak, mint szar a fűben) mindent is elmond erről az egészről. Nem, a Billy Elliot című, a fennálló rezsim szorgos szalagmunkása szerint buzipropagandát toló darabot nem vették le a színről, pusztán megritkították az előadásokat. A Magyar Állami Operaház igazgatója szerint azért, mert az elmúlt hetek negatív sajtókampányai miatt visszaesett a jegyértékesítés. Nos, fingom nincs, mi az igazság, általában az ilyen típusú szőrőstalpú botrányok éppen az ellenkező hatást szokták kiváltani, bár azt nem egészen tudom felfogni, hogy mi a büdös picsáért kell hétköznapokon délelőtt 11 órára műsorra tűzni bármit is. Ha azért mondtak le 15 előadást, mert a jelenlegi kurzus seggében lefetyelő, agyatlan, műveletlen, erkölcsi toprongy picsanéni epehányása nyomán valamelyik elvtárs kinyilvánította az undorát és azonnali cselekvést várt el, akkor azért, ha meg a picsanéni hőbörgése nyomán megcsappant érdeklődés miatt mondták le az előadások egyharmadát, akkor meg azért undorító ez az egész. Az igazán szomorú nem az, ami most történik, hanem az, ami akkor történt, amikor az állampárt fő propagandalapjában az a szellemi hanyatlásnak szobrot állító cikk megjelent. (Akkor ITT mindent leírtunk erről, az változatlanul érvényes.)

Úgyhogy rátérek az egyebekre, az élet nem állt meg most sem, mert ebben a foglyul ejtett, szánalmas országban soha semmitől nem áll meg az élet és soha semmi nem csapja ki a biztosítékot annyira, hogy véget vessen ennek az örök rémálomnak. Sőt, akkor sem történik majd semmi, amikor liberális buzik teljes életműveit gyújtják fel a közpénzmédia élő egyenes adásában, vagy a letérkövezett települések főterein. Itt ma a kultúrát legfeljebb a futballstadionokat az egyházzal összekötő tengelyen érdemes keresni. Ja, Semjén például el is magyarázta egy képviselői kérdésre (Arató Gergely – DK), hogy mi a faszért adtak már most 20 milliárd forintot az Orbán-haver Kiss-Rigó László püspök Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének a 2030-ban esedékes milleniumi ünnepséghez, és miért költötték el az összeg közel felét stadionra. A kérdés ez volt:

Hogyan járul hozzá az egyházmegye millenniumának (12 év múlva esedékes – szerk.) megünnepléséhez, az egyházmegye hitéleti tevékenységéhez, társadalmi szolgálatához a stadionépítés?

Válasz helyetti görénykedés:

Ez a fajta tudatosság alighanem idegen az Ön számára, hiszen a Medgyessy-, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány államtitkáraként valószínűleg nem ehhez szokott. A gyalázatos őszödi beszédből megtudhattuk, hogy Önök nemhogy nem terveztek előre, de gyakorlatilag nem is kormányoztak. Helyette hazudtak reggel, éjjel meg este (…) Bíztam benne, hogy a kommunista utódpártoknak sikerült meghaladniuk azt a torz szemléletmódot, amely szerint az egyházaknak maximum a templomokban van helyük. Kétezer éves történelme során a Katolikus Egyház mindig a teljes embert kívánta szolgálni, segíteni. Ennek részét képezi az egészséges életmódra nevelés és az aktív sport is, amely egyébként hatékony közösségépítő és nevelési eszköz. 

Csak így tovább, Semjén elvtárs! 5 milliós fizetéseket minden hasonszőrűnek! Felbecsülhetetlen az az érdemi munka, amivel az idejüket töltik. Világraszóló sikernek tartom, hogy miközben számolatlanul tolják a közpénzt a haveri egyházak stadionjaiba és hatszáz év múlva aktuális rongyrázásaihoz, miközben saját maguknak csilliárdos apanázst szavazgatnak meg úgy, hogy egy év alatt megötszörözték a költségvetési hiányt, a munkavállalókat havonta több tízezer forintos bevételtől védik meg, mert most éppen a cafeteria rendszer leépítésén fáradoznak. Aztán lehet kappanhangon hörögni, hogy Magyarország az első, meg erre kaptak felhatalmazást, hát élnek is vele. Ja, élnek vele. Vissza, a gecibe.

Muszáj ideraknom egy vicc kategóriának minősülő hírt. Három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a nagyobbik kormánypárt vezetőjét, az ország legbefolyásosabb emberét. Romániában. Ez az a szomszédos ország, ahol a tévhitekkel ellentétben nem éppen jogállami viszonyok uralkodnak (a börtönbe került elöljárók száma senkit ne tévesszen meg, súlyos belpolitikai harcok dúlnak az igazságszolgáltatás feje fölött a kormpánypártok és az államelnök között, amely harcoknak a a lesittelt nagykutyák tetsztetősnek tűnő számán túl rengeteg vétlen áldozata is van), és ahol a korrupció ugyanúgy a mindennapok velejárója, mint az Orbán-dinasztia uralkodásának országában. DE és éppen ezért! Ebben kurvára nem az a hír, hogy az ország első emberét elítélik, hanem az, hogy miért. Nem tudom, sírni, vagy hisztérikusan röhögni volna indokolt: a vádhatóság szerint 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a Szociáldemokrat Párt (PSD) megyei elnöke volt, az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, akik nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a párt megyei szervezeténél dolgoztak. Két kibaszott alkalmazott fizetése, értjük?

Még röviden: Toroczkaiék holnapi zászlóbontása előtt egy nappal felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy a Jobbiknak harangoztak. Már két napja is harangoztak, amikor Mirkóczki kolléga előadta, hogy azért szavaztak a Fidesszel, mert úgyis egy nagy szart szavaztak meg, amivel egyébként egyetértenek. De tegnap este óta tudjuk – ezt kivételesen Gyöngyösi Márton köhögte ki Rónai Egon többszöri kérdésére az ATV-ben -, hogy a párt kampányra költötte az ÁSZ büntetés befizetésére kért adományokat. Hát innen nehéz lesz felállni, fiúk!

Szóra nem érdemes, már végtelenül unom, de azért iderakom: az ENSZ emberi jogi főbiztosa beszólt, Brüsszel (=Európai Bizottság) pedig aggodalommal figyeli és vizsgálja a Stop Sorost. Hova bújjak, drága hölgyeim, uraim? Igen, szégyenletes, igen, idegengyűlölő, igen lehet fenyegetőzni a kötelezettségszegési eljárással, de ez a hajó már elment. A hosszú éveken át tartó udvarias félrenézés oda vezetett, hogy ezt az elszabadult poklot már nem lehet megállítani. Belülről már rég nem. A honi szürkeállomány kéztördelve hebeg-habog és össze-vissza beszél, pedig a saját és az ország jövője a tét, önök meg ugyanúgy nem értik a helyzet súlyosságát, mint ők. Meg a parlamentben csücsülő ellenzék. Igen, attól tartok, elment az összes hajó. Szép napokat mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!