Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csupán a hazaszeretet

Akkor szerintem megint kezdjük a legelején, hétfő után mindig kedd van, ezen még kétharmaddal sem lehet változtatni Békés jó reggelt kívánok! Egyben remélem, senkit nem söpört el Ciara, a ciklon, mindenki jól van és sikerrel átvészelte a természet dühét. Amin olyan nagyon nem csodálkozom, vannak dolgok, amelyeket minden ellenkező állítással szemben még az intelligens, csilliárdos határkerítés sem tud megállítani.

Tegnap reggel azt ígértem, hogy majd ejtek pár szót arról a bizonyos évértékelőről, amiről a Fidesznek semmi más nem bírt eszébe jutni, mint a tíz éve elmúlt nyolc év, amikor duplájára emelkedett a villamos energia ára. Meg hogy ez az a bukott Gyurcsány, aki nem csupán nem váltott szakmát, de mára az ellenzék vezetője lett, aki a magyarok hátán szedte magát, miközben tönkretette az országot. Ezeken az állításokon persze lehetne érdemben vitázni, sőtpláne: fel lehetne tenni a kérdést, hogy amennyiben Gyurcsány nevéhez a Hollik- és Böröcz-félék szerint börtön-kompatibilis cselekmények fűződnek, miért nem sikerült tíz év alatt rábizonyítani a vádakat. Ha már úgyis terítéken van a magyar társadalom igazságérzete.

Legfőképpen viszont arról kellene vitázni, hogy amit a kormányzati megbélyegzésről, a gazdasági növekedésről, a bérekről, a családpolitikáról, az oktatási rendszerről, vagy a pártot a hazával összekeverő politikai gyakorlatról mondott, mennyiben állja meg a helyét. Ilyen vitákra sem tegnap, sem holnap nem fog sorra kerülni, hiszen a civilizált vita(kultúra) iránti igényt mára mérhetetlen szintre küzdötte le a regnáló hatalom, és ehhez az igénytelenséghez igazodnak sokszor maguk az ellenzéki pártok is, és pláne ezt azt igénytelenséget szolgálja az egész pártállami médiabirodalom is. Itt van egy példa arra, hogy milyen reménytelenül kettészakadt, egymás mellett elbeszélő, a másik oldal felé öklöt rázó bugyrokra hullott szét az ország, és alighanem bárki lesz is a következő kormányzó erő (amelynek Gyurcsány nem lesz tagja), nagyjából ugyanonnan folytatódik minden, ahol most tartunk:

A magyar kormány értelmezésében mindannyian bevándorlók lettünk, mert nem olyanok vagyunk, mint ők, idegenek vagyunk, idegenszívűek, mocskos liberálisok, komenisták, Soros-ügynökök, brüsszeliták, patkányok. Nem kell Srí-Lankáról jönni ehhez. Nemzetről beszélnek, de gyilkolják a nemzetet. De iszonyat érzés, hogy a hazánkban hazátlanok lettünk. (Gyurcsány Ferenc, évértékelő)

Jó lenne, ha valamit tisztáznánk az elején: a magyarok (azok a sztyeppei népek, akik a magyarságban egyesültek a medencében) ezerötszáz éve fegyverrel, karddal, politikai eszközökkel, vérük hullatásával hódították meg két részben a Kárpát-medencét, amit honfoglalásnak nevezünk. (…) Nem kellene összekeverni az idegen, illegálisan, betolakodni szándékozó, élősködő migránsokat a magyarokkal és az évszázadok óta itt élő nemzetiségekkel. Főként nem kellene összekeverni a hazaszerető magyarok millióit a néhány ezer, hazájukat eláruló, külföldről pénzelt álmagyarokkal. (Stefka István: Gyurcsány újabb őszödi beszéde)

Hogyne érteném. A honfoglalás nem csak jogos volt, de a legális bevándorlás egyik formája is (fegyver, vér, hullahegyek ide vagy oda), mert ezerötszáz éve történt, ezek az élősködő, betolakodó szarok meg most jönnek ide a nyakunkra. Ennél sokkal súlyosabb viszont, hogy földhözragadt kötőszóvá silányult a hazaárulózás, és azok magyarságának megkérdőjelezése, akik nem azon az oldalon állnak, ahol most a fent nevezett propagandistáknak megéri állni. Szóval tökmindegy, hogy éppen mi történik oktatás címszó alatt az iskolákban; hogy kinek a magánzsebeiben tűnik el a köz keservesen megkeresett pénze; hogy a miniszterelnök veje és gázszerelője éppen hogyan cserélgeti egymás között a luxusszállodákat a magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő hitelintézet hátszelével; hogy mely egyéni és kollektív jogokat és törvényeket tapos meg életvitelszerűen a hatalom. A kéményen bambuló ökölbe szorult agyú kisembert azzal lehet hergelni, hogy ki a hazaáruló és ki a nem magyar. Ide süllyedtek a társadalmi vitáink. Hogy ki tud keményebbet, öblösebbet, könyörtelenebbet a másik oldal fejéhez vágni, hogy kinek a kiváltsága magyarnak lenni és ki az álmagyar.

Pedig tényleg megérne napi több misét is – tegnap is erre utaltam -, hogy az a magyar állampárt, amely állandó harci-háborús lázban égve immár az ország nevében küldetéseként definiálja a keresztény életforma, a nemzetállamok és a családok megvédését, mitől képez magasabbrendű minőséget bárki másnál? Mennyire képviseli hitelesen Tiborcz István vagy Habony Árpád vagy Simonka György vagy Rogán Antal a keresztény életformát? Egyáltalán mitől magyarabb, értékesebb, keresztényebb egy gyermekpornográfiával vádolt, a számítástechnikai eszközein 19 ezer gyermekpornó képet tároló szaralak, vagy egy prostituáltakkal közösülő, családos polgármester, mint bármelyik tisztességes polgár vagy Karácsony Gergely vagy maga Feri? Vagyis tök jó, hogy mindenki hazaáruló, és külföldről pénzelt álmagyar, aki nem fideszes, visszafordíthatatlanul le lehet rugdosni a közbeszédet erre a szintre, rá lehet sütni ezeket a bélyegeket mindenkire, aki szembejön, de hol lesz a vége?

Najó. Szóval Gyurcsány idején duplájára emelkedett a villamos energia ára. Akkor tegyük rögtön mellé, hogy van itt egy Orbán idején megmilliárdosodott gázszerelő. Akinek a nevére iratták a Mátrai Erőművet. Amely erőmű inkább nem termelt áramot, hogy ne nőjön a vesztesége. Amely veszteség így is 6 milliárdra hízott. Tehát az ilyen körülmények között sózták az adót fizetők nyakába a nettó veszteséges cuccot, most pedig az MVM azonnal 11,4 milliárd forintot önt bele. Nem az Orbán-család megtakarításaiból, mert azokról tudjuk, hogy a nullával egyenlőek. Szép munka.

Továbbá nem tudom, mi a valós helyzet a magyar adófizetők törvényes meglopását illetően, ha onnan nézzük, hogy mennyi pénzt talicskázott ki Szlovéniába és Macedóniába Orbán udvartartása, hogy a habonyista szennymédia ott is megvesse a lábát, és a felcsúti félisten korrupt haverjait erősítse a politikai porondon. Nem tudom, a 6,4 millió euró (2,16 milliárd forint meg az apró) az még hazafias cselekedetnek számít, túl a külföldről pénzelésen és egy másik ország belügyeibe való beavatkozáson? Ez még nem hazaárulás? Csak a senki által meg nem választott Soros ne támogasson a saját pénzéből civil szervezeteket? Ugye csak véletlen, hogy e tranzakciók körül is a semmilyen kifizetési listán nem szereplő Habony és az önerőből zseniális disznószerelő tűnik fel? Az rendben van, hogy miközben a köztörvényes bukott észak-macedón miniszterelnök, bizonyos Gruevszki menekültként éli világát Magyarországon, a fideszes közpénzekkel megtámogatott észak-macedón média megélhetésileg támadta az országa NATO-tagsága mellett érvelő miniszterelnököt? Az is véletlen, hogy Gruevszki pártját nem csak Orbán, hanem Putyin is pénzeli? Gondolom, mindez rendben van, csupán a hazaszeretet vezérli ezeket a bűzös ügyleteket bonyolító akciókat.

Ehhez képest tényleg szóra sem érdemes, hogy a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja az új ciklus kezdete óta mindössze 200 milliót égetett el ügyvédekre, kommunikációra, rendezvényekre és internetes hangulatmérésre. Mert az kurva fontos, hogy milyen a hangulata az internet népének, mert ahhoz kell igazítani a kommunikációt, ugye. Azt tolni az arcukba, amit hallani akarnak. Ahhoz program se kell, vízió se, perspektíva se, semmi se. Hát hiszen kanyarban is lehet, sőt érdemes előzni, aztán majd lesz valami. Miért is ne sajátíthatnánk el mi magyarok a kanyartan és az előzés tudományának készségeit, mint tették azt már előttünk mások is? – ezen meditál most éppen az unortodox gazdasági alufóliasisak, én pedig lassan könyörgni fogok azért, hogy valaki ébresszen fel, mert ezt a rengeteg mérgező bullshitet már nem bírom elviselni.

És végül, a néhány tiszteletre méltó, az EU-s pénzekből kitartott Orbanisztán ellen tiltakozó civilen kívül semmi előremutatóval nem tudok szolgálni Felcsút berlini látogatása kapcsán. Minden rendben van, Németország és Magyarország közös úton jár, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott (igen, így is lehet fogalmazni, drága kancellárasszony), a magyar gazdaság fejlődése „nagyon-nagyon pozitív”, az Orbán kormány intézkedései „okos befektetések”, nincs munkanélküliség, igaz, szakképzett munkaerő sincs, Németország pedig „nagyon jól megérti” a közösségi forrásokat igénylő tagállamok gondjait. Merkel azon állítását, hogy Németország nettó befizető, Magyarország pedig a büdzsé forrásainak nettó haszonélvezője, még nem cáfolta meg a doktor úr, és nem is migránsozott feltűnően, viszont hálás a kancellárasszonynak. Jól van akkor, csak erről tessék szólni a sakálmédiának is, hogy most éppen szeressük a bukott kancellárt.

Ezt pedig bónuszként teszem ide, hogy legyen valami szép is. Inkább ijesztő, de mindegy is. Már itt sem vagyok.

a

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!