Május 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A máz, ami alatt bűzlik és rohad minden

Hát akkor mit is mondhatnék? Hétfő van megint, hogy a fene enné meg. Bár rendkívül erős, 90 km/órás széllökések kíséretében, nyakunkon a Ciara viharciklon, ha esetleg nem volt elég bajunk, optimista jó reggelt kívánok. Nem akarom védeni a katasztrófát, sem kelteni a pánikot, ellenben az Oscar-gálán taroló Élősködők című filmet mindenkinek forrón ajánlom.

Ezzel az átkötéssel meg is érkeztünk a mindennapi keserveinkhez. Újabb pirosbetűs ünnepnap ez Magyarország vezérlő csillagának el nem szigetelődési naptárában, tekintve, hogy a sokszorosan megbukott (vagy legalábbis a Fidesz alá beterelt nemmédia által egy időben naponta megbuktatott) Angela Merkel német kancellárral lesz randevúja neki Berlinben. Érdeklődve várom a fejleményeket, biztosan nagyon meg fogok lepődni (nem!). Azok után pláne, hogy az Európai Néppárt német tagjai olyan bátran kiálltak Orbán Viktor önszántából és kizárólag saját akaratából történt önfelfüggesztésének meghosszabbítása mellett. Holott mint tudjuk, a felcsúti zsenialitás már csak egy centiméterre volt mindössze az EPP-ből való kilépéstől. Ahol elárulták, hátba szúrták, megalázták, ellene szavaztak. Naés. Majd most jól megbeszélik a bukott német kancellárral, hogy milyen feltételek mellett maradhatnak mégis abban a pártcsaládban, amelyet már mindennek és minden ellenkezőjének is elhordtak. Mert miért is ne maradhatnának, hát hiszen a német összeszerelőüzem, a szintén ciklonként közelítő gazdasági megroppanás ellenére még mindig kiválóan teljesít.

Közben ne feledkezzünk meg a valóban fontos dolgokról se. Beütött a házasság hete nevű közérdekű esemény, amelyet 2008 óta minden évben Valentin-nap környékén szerveznek meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, és amelynek fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a horgász államfő felesége. Érdekes, hogy az ötlet úgy majdnem 20 évvel ezelőtt a hanyatló Nyugatról indult (vagyis nem a Fidesz exportálta a zseniális ötleteit, hogy Brüsszel is megértse), vagyis ezek szerint lehet, hogy ott sem üldözik életvitelszerűen a családokat, senki nem akarja megfosztani őket keresztény, heteroszexuális identitásuktól, nem akarja divatmeleggé tenni az embereket, és fegyvert szorítani a halántékukhoz, hogy ne szaporodjanak, mert azzal Soros tervét húzzák keresztbe.

Mindegy is, ez egy családbarát ország, úgyhogy most minden kormányközeli civil szervezet jól ráirányítja a figyelmet arra, hogy miért jó családban élni, miért érdemes fiatalon házasságot kötni és gyermeket vállalni. Ez kiváló alkalom arra is, hogy ezek a közpénzzel nagyvonalúan eleresztett álcivil szervezetek üdvözöljék azokat a – társadalom gyerekvállalásban nem érintett felének adójából is finanszírozott – családalapítással összefüggő kormányzati intézkedéseket, amelyeket (kérdezzék meg Novák Katalintól, ha nekem nem hiszik) Rómától Washingtonig egyre többen irigykedve szemlélnek, és nem tudják, hogyan essenek át a fejükön, hogy lenyúlják és gyakorlatba ültessék.

Olvastam tegnap a közpénzszolgálati, rendeltetésszerűen működő MTVA idevágó közleményét is, miszerint a fideszes Kossuth rádió mától csütörtökig keresi a leghosszabb ideje házasságban élő magyar párt, hogy megosszák tapasztalataikat, életbölcsességeiket a hosszú, boldog házasság receptjéről a hallgatókkal. Ez rendkívül jó hír, mert ezek szerint a hosszú, boldog házasságnak van kőbe vésett receptje. Szerintem közzé kellene tenni, hátha segítene a családon belüli erőszak aggasztó trendjeinek megfékezésében. Ha már az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról hallani sem akarnak az elvtársak és elvtársnők.

Tudom, hogy nem fér rá erre a melldöngető, ideális állapotokat tükröző NER-nagytotálra, és egy korrupció által foglyul ejtett országban, a  törvényesen ellopott milliárdokhoz képest sem tétel, de szeptember óta 122-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma. Ebből húsz nap alatt 27-en fagytak meg, többségük fűtetlen lakásban hűlt ki. Nem az utcán, nem a híd alatt, a saját  fűtetlen lakásában, bazmeg. Vagyis miközben Rétvári Bence álkeresztény tegnap azzal dicsekedett a pártlapban, hogy folyamatosan csökken a szegénység, izmosodik a középosztály, és egyre többen pakolhatják tele a kosarat bevásárláskor, anélkül hogy aggódniuk kellene az árak miatt. Miközben retek sok pénzből nyomják a propagandát arról, hogy most már milyen kurvajó mindenkinek, a társadalom legalja csendben haldoklik. Miért? Mert a fideszes támogatáspolitika ilyen: az eleve jobb körülmények között élőknek kedvez, a legszegényebbek meg haszontalanok, nem szavaznak, elvesztek, rájuk felesleges költeni. Nekik már úgyis mindegy.

Ez történik egy olyan országban, ahol a kormányzást a közvélemény milliárdokból történő szondáztatása és a propaganda igyekszik helyettesíteni. Aztán van úgy, hogy működik, van úgy, hogy nem. Ezt a cikket mindenkinek kiemelt szeretettel ajánlom. Arról szól, hogy az újságírót beengedik a Rogán-féle propagandaminisztériumba, és bár a telefonját elveszik, és közelről felügyelik, pár óra erejéig betekinthet azokba a Századvég által készített közvélemény-kutatásokba, amelyekhez fércelik a propagandát. Szépen körvonalazódik belőle, hogy a klímahisztivel, a klímaváltozással, mint libsi hisztéria kiváltására alkalmas álproblémával házaló kormány kommunikációja (külön Schmidt Mária és Bayer Zsolt) milyen szép kopernikuszi fordulaton esett át, miután kiderült, hogy a magyar embereket márpedig nagyon is foglalkoztatja a kérdés. Vagyis, amikor kiderült, hogy a választók 67 százaléka szerint Magyarországnak többet kellene tennie a klímavédelemért, és csak elenyésző részük gondolja azt, hogy a kormány eleget tesz ebben az ügyben, elkezdték nyomatni, hogy ők mindig is azt mondták, hogy ez egy fontos kérdés. További érdekes adat:

a drága magyar emberek 45%-a szerint 10 év alatt nem csinált semmit az Orbán-kormány az egészségügy fejlesztéséért, 37%-uk pedig úgy véli, hogy keveset tett az ügy érdekében.

Másik irányból:

az emberek 70%-a szerint hamis az az állítás, hogy az elmúlt időszakban javult az egészségügy helyzete.

Mindeközben a magyar emberek szerint két területet kezelne jobban az ellenzék, ha kormányra kerülne: az egészségügy fejlesztését (42,8 százalék gondolja így, szemben a Fidesz-kormány 39,6 százalékával), illetve a klímavédelmet. És végül különösebb kommentár nélkül:

Rendszeresen rákérdeznek Orbán Viktor kormányfői alkalmasságára. A válaszadók alig több mint fele tartja a jelenlegi miniszterelnököt alkalmasnak, 41% szerint viszont alkalmatlan.

Közben felhívnám a saját kereszténységétől és heteroszexuális családbarátságától megrészegült állampárt figyelmét arra, hogy újfent sikerült lerugdosni a kereszténység mércéjét a turulszarba. Nem most, és nem is először, de azért az megkésve is hírértékű, hogy a perui nagykövet gyermekpornográfiába bukik bele (via Index). Azt a TEK ugyan példás gyorsasággal tagadta, hogy Kaleta Gábort teljes titokban ők hozták volna Magyarországra tavaly tavasszal, és én el is hiszem nekik. Novák Katalin viszont még nem állt ki megvédeni az embert, ahogyan Borkai Zsoltot megvédte első körben, amikor azt állította első felindulásában, hogy a kurvapecér polgármester úrnak kizárólag a saját családjával van elszámolnivalója. Szóval csak azt akarom mondani, hogy van itt ez a máz, amivel bekenték magukat, hogy ők az új keresztény szabadságot védik, mint valami felsőbbrendű, példamutató, követendő életformát (a liberalizmus éppen megint megbukott a Hír Tv-n tegnap este), miközben alatta rohadva bűzlik minden, és szivárog minden irányba a hazug fekália.

És végül, hogy kerek legyen a marha jóreggelt. Egyfelől nem látom, hogy a sakálmédia sztrájkba lendült volna, amiért a Youtube elérhetetlenné tette/letiltotta Feri csatornáját. Márpedig szerintem megtehette ezt is, szerzői jogok megsértésére hivatkozva ugyanúgy, ahogy a közösségi irányelvei megsértése miatt nemrég egy fideszes kanálist is letiltott. Ámazonban ennél sokkal viccesebb, ahogyan indulatba jött az állampárt Gyurcsány tegnapi évértékelőjétől. Előtte és utána. Előtte kiszalajtották Böröcz Lászlót Fidelitas-szökevényt a függöny elé, hogy ebéd előtt emlékeztessen mindenkit, aki elfelejtette volna: Gyurcsány kormányzása idején a duplájára emelkedett a villamos energia ára, és miután kifosztotta a Magyar Villamos Műveket (egészségünkre: ma veszi át a tavaly 5,9 milliárd forintos veszteséget termelő Mátrai Erőművet az állami Magyar Villamos Művek!), még mindig nem váltott szakmát, hanem itt van a nyakunkon. Utána pedig a senki által meg nem választott Hollik István szánalmas kis produkciójával áldoztak az egybites, primitív semmitmondó fröcsögés oltárán. Tíz éve kormányoznak és ennyire futja.

Ja, hogy egyébként Gyurcsány miről beszélt, mivel lehet egyetérteni, mivel nem, az tökmindegy. Legközelebb majd szóvá teszem, egyelőre ennyi fért a ma reggelbe. Minden jót, vigyázzanak magukra!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.