Október 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig hörögve esünk egymás torkának

Igen nagyon jó reggelt kívánok! Vasárnap van, a hét utolsó hétfője, akinek nem muszáj halaszthatatlan feladatokat ellátnia, maradjon veszteg. Azt hiszem, az úgy értelmes és hasznos, ha ilyen szép, összefüggő, harmonikusan egymásba illeszthető kockák egymás után rakosgatásával illusztráljuk azt, hogy milyen jó nekünk akkor is, ha nem tudunk róla.

A kolléga többek között és egyebek mellett ott hagyta abba tegnap este, hogy a mennyi közpénzt égetett el az állampárt propagandára a járvány ideje alatt? kérdésre az a válasz, hogy a baloldal kamuvideóval próbálta lejáratni az országot. Pedig ez a legitim kérdés azokat is érinti, akik az állampártra szavaztak, mert ugye nem csak azok fizetik az állampárt választási kampányainak költségét (ami persze hogy nem tiltott pártfinanszírozás) büntetésből, akik nem a Fideszre szavaztak. A helyzet az, hogy én is arra jutottam, hogy a bullshit generátor zaját idéző, hétvégi közleményíró versenyben valószínűleg tényleg a könnyező pálma győzött a fikusszal szemben, szóval nincs itt semmi látnivaló, lendültem is tovább, és mit látok? Hogy a párhuzamos univerzumok egymás mellett elkiabálásának eme vonatára felkapaszkodott bizonyos Kocsis Máté fideszes képviselő is, nahát. Kocsis hősieset cselekedett, megfeszített munkájának izzadságszagát idáig érezni: könyörtelenül leleplezte a liberálisok képmutatását Karácsony Gergely főpolgármester szálasizása kapcsán. (Erről ITT olvasható egy vendégírásunk, ha esetleg valakit érdekelne.) Tehát a Fidesz frakcióvezetője (öndefiníció szerint nem buzeráns) leleplezett, íme:

Bár minden leleplezés igen derék dolog, hiszen ideális esetben a leleplező időt és energiát nem kímélve, hatalmas erőfeszítéseket tesz azért, hogy valami csúnya, rossz dologról lerántsa a leplet, ennek a konkrét leleplezésnek van legalább két szépséghibája. Az egyik az, hogy az elkövető maga mesélt három napja erről nyilvánosan, hogy igen, ő maga megosztott egy ilyet ezelőtt nemtomhány évvel, és szerinte aki az efféle mémekből ügyet kreál, az nem érti sem a mémek, sem a közösségi média lényegét. Vagyis tehát Kocsis NER-társ leleplezett valamit, amit már előtte lelepleztek. Ironikus módon éppen maga a bűnelkövető. A másik szépséghibája a történetnek, hogy azért az eléggé sokat elmond, hogy a Fidesz frakcióvezetője kutyafejes kamu- és trollprofilokban utazik (igaz, eddig is tudtuk, hogy egy egész internetes trollkommandó dolgozik az állampártnak). De ha már kamu- és trollfelhasználók képernyőfotóival nyomul, legalább ne üvöltené világgá. Szerintem.

Természetesen az érdemi kérdések nem ezek. Bár emiatt senki nem fog kevesebbet lopni, aki eddig kurva sokat lopott, és akkor is 65 milliárdból fognak bőgni a motorok Hajdúnánás határában, de szerintem az érdemi kérdést akkor is fontos feltenni. Mi köze van a liberálisoknak általában (értsd: az összes liberálisnak kivétel nélkül, mert a liberálisok ilyenek, ugye tudjuk) ahhoz, hogy 1 ember (propagandamédiául: balliberális megmondóember) nemtomhány éve megosztotta ezt a mémet? Mi köze egy civil, liberális (én nem tudom, hogy liberális-e), semmilyen párttal összefüggésbe nem hozható embernek (foglalkozása szerint történész és politikai ellenző) ahhoz, hogy a Fidesz budapesti leányvállalatának hivatalos Facebook-oldalán Karácsonyt Szálasiként ábrázolták? Nem csak hogy mi köze van a két dolognak egymáshoz, de hogyan következik egy mezei állampolgár két évvel ezelőtt megosztott posztjából a liberálisok által kimaxolt kibebaszott kettős mérce? De sőt: ha semmi probléma nem volt azzal a mémmel, akkor miért szedték le? Viszont ha a liberálisok eljárása borzasztó, mert például Orbánt Hitlerként is ábrázolták a gecik, akkor a Fidesz egyáltalán miért rakta fel? Tehát azon kívül, hogy hány éves a kapitány, Kocsis Máté mi a túrót akart közölni ezzel a kutyaképes felhasználó által lőtt fotóval?

Tudom, hogy sokak szerint túl van ez a dolog reagálva, és valószínűleg én is degenerált vagyok, amiért nem találom viccesnek egyiket sem. Azaz sem Orbánt, sem Karácsonyt, sem Gyurcsányt, de még Semjént vagy Kocsis Mátét sem látnám szívesen ilyen súlyos üzenettel bíró fotókra montírozva. Egyszerűen ízléstelennek, történelmi tragédiák ócska trivializálásának tartom az ilyesmit, függetlenül attól, hogy ki az, akin éppen röhögni kellene. Függetlenül attól, hogy az illetőt Szálasiként vagy Hitlerként ábrázolják, ez számomra nem az a műfaj, ami az értelmes és elfogadható kritika tárgyába tartozik. Ebben a kérdésben TGM véleményét osztom, aki mindezen túl úgy véli, az a jó, ha a bírálók hitelesek, és nem követtek el hasonló jellegű baromságokat.

Kocsis Máté béna leleplezése arra mindenképpen jó, hogy megmutatja, mennyire sehova nem vezet ez az ócska másikra mutogatás, ami különben a Fidesz legfőbb politikája a törvényesített korrupció mellett. A liberálisok görcsös hisztirohamot kaptak, az örök áldozat Karácsony Gergely megfogalmazások arra világítanak rá, hogy erkölcsileg selejtes alakok kérik ki maguknak a kettős mércét. Ahelyett, hogy világossá tennék: ez a színvonaltalan, poénkodásnak szánt gusztustalankodás akkor is elítélendő, ha a liberálisok csinálják, akkor is ha nemzetikereszténykonzervatívok. Vagyis a Karácsony-Szálasi-mémet azzal védeni, hogy bezzeg a liberálisok ugyanezt teszik, sőt Orbánt Hitlerként is ábrázolták már, tehát ha nekik lehet, akkor nekünk miért ne lehetne, pontosan az a pöcegödör szemlélet, ami miatt sehonnan sehova nem jutunk. Mindenki azt gondolja magáról, hogy feddhetetlen, és a morális fölény az ő oldalán áll. A lónak a faszát. Nyomorúságos nemzeti árokásók évtizedeken átívelően forgatják a szemüket azon, hogy bezzeg a másik oldal. Ezek sajnos nem pusztán szimbolikus kérdések, erről szól minden, az egész életünk, miközben a nagy leleplezők röhögve szarnak a fejünkre. Nekik addig jó, ameddig mi bezzegezünk, ameddig vannak ők és vagyunk mi, ameddig van ez a napos oldal és van a másik, sötét oldal, és ameddig hörögve esünk egymás torkának.

Addig is ők elégedetten bőgetik a motorokat 65 milliárd forintból, mert most kurvára össze kell fogni és összehúzni a derékszíjat, és 25 millió eurót már állítólag ki is fizettek a józan ésszel semennyire nem magyarázható trieszti kikötői terület 60 évre szóló koncessziós jogáért. Kellettek ezek is, mint egy falat-kenyér, mint Kövér László a nemzeti összefogásnak és a társadalmi megbékélésnek. Köszönöm az egész heti figyelmet, holnap reggel már más szelek fújnak, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!