Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki nem hajlandó azzal szembenézni, hogy itt dinasztia épül, bele a pofánkba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, nagy napra ébredtünk! Bár szerintem a tegnapi után nekem már tökéletesen mindegy, hogy mekkora show-t nyom dinasztiaépítő Viktor, a határon túli magyarok 95 százalékának bálványa 2sványoson. Ha rajtam múlik, egy kurva szót nem fogok leírni az egészről, ha a kollégák kényszert éreznek erre, nem fogom lebeszélni őket semmiről.

Azzal valószínűleg nem fog dicsekedni a nagy ember a híveinek, hogy a kedves édesapja – akinek nagyban köszönhető az, amit őfényessége egy egész országgal és tulajdonképpen egy kontinenssel művel – Mészáros Lölö vejével most éppen a MÁV révén hasított egy csinos közbeszerzést. Igaz, én sem dicsekednék vele, ha az arányokat nézzük: a Mészáros vej 1,3 milliárdot, idősebb Orbán Győző meg mindössze alig 25 millió forintot bírt összekapirgáni magának. Homlok Zsoltnak hívják a tehetséges vőt, Mészáros Ágnes hites férjeurát, de szerintem ha nem is jegyezzük meg a nevét, akkor sem történik semmi. Ha egyszeri valaki beházasodik a klánba, onnantól móka és kacagás és buli az élet.

Szerintem arról sem lesz szó a nemzetpolitikai siránkozással, picsogással vegyített világraszóló sikerek bölcsőjében, hogy miután már 600 ezer ember kivándorolt Magyarországról (ezt eddig is tudtuk), további félmillió tervezi, hogy a következő években kalandvágyból elhagyja az országot. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Portfolio nevű gazdasági portál elemezte a Központi Statisztikai Hivatal új, Magyarország, 2017 című kiadványát, amely kiadvány a 2016-os mikrocenzus kivándorlással kapcsolatos eredményeit összegezte. Nos, az elemzés egy rakás érdekes adatot világít meg arról, hogy életkor, nem, iskolai végzettség tekintetében kik, hova vándorolnak (aki még nem tette, fussa át a cikket, érdemes), én egyet emelnék ki:

ötből négy ember elsősorban anyagi, megélhetési okból hagyná el Magyarországot, 44% pedig külföldön jobb munkafeltételeket, életkörülményeket remél.

Tudom, hogy ilyenkor szokás a mi kutyánk kölykével (Horvátország), meg úgy általában más országokkal (Románia, Lengyelország) példálózni, és előrángatni a sufniból a dohos-lábszagú-hamisan csengő önfelmentéseket, hogy dehát onnan sokkal többen kivándoroltak, nincs itt semmi látnivaló, én azért nem dőlnék hátra sem a kormányzat, sem a propagandisták helyében. Itt már az ország belerokkanása a tét, és ezekben az adatokban ráadásul azok nincsenek is benne, akiket az április 8-ai történések sarkalltak arra, hogy csomagoljanak.

Nem gondolom, hogy egy olyan emebert ez különösebben meghatna, aki évek óta minden pénteken, amikor éppen nem valami rosszarcú diktátornak gazsulál és ebből kifolyólag ráér, semmi másról nem bír értékelhető módon eszmét futtatni, mint a megvédésről, migrációról, mindmeghalunkról és arról, hogy nekünk Brüsszel az ellenségünk. Tegnap elsikkadt, pedig szerintem baromi fontos. Döbrögi odáig fajult tegnap az igehirdetésében: kurvára semmi jelentősége annak, hogy az Európai Bizottság eljárást indít Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag elfogadása miatt. Ez pedig azért van így Döbrögi szerint, mert az Európai Bizottság (EB) „napjai meg vannak számlálva”, mivel jövő májusban lejár a mandátuma. Így annyit kell tenni, hogy valahogyan addig „el kell lavírozni, evickélni”. Azt a brüsszeli javaslatot, amely szerint az Európai Unió 6 ezer eurót fizetne minden befogadott, a Földközi-tengerből kimentett menedékkérő után, Orbán hasonlóan értékelte: mint amikor az iskolában felboncolt béka combja még egyet-egyet rándul. „Nincs jelentősége.” Jól van, akkor lavírozzunk, evickéljünk, forgassuk a köpönyeget, kettősbeszéljünk, és reménykedjünk benne, hogy az lesz, amit, mi akarunk. Szeretnék szólni, hogy amikor Európa majd Orbán szája íze szerint alakul, akkor már nem lehet ütni-vágni megélhetésileg, és látástól Mikulásig zsibbasztani a híveket azzal, hogy minden bajuk forrása az EU.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: legalább havi 167 millióba kerül Orbán 196 fős apparátusa. 196: 13 miniszter, 66 államtitkár és 117 helyettes államtitkár. Az RTL Híradó összesítése szerint mindez legalább havi 167 millió forintba kerül, ám pontos számot nem tudhatunk, mivel a 66-ból csak 13 államtitkár fizetését töltötték fel a kormányzati portálra. Ők mind 30 százalékkal többet keresnek, mint az alapfizetésük, azaz havi 997 ezer forintos bruttó fizetés helyett 1,3 millió forintot kapnak. Erre a minőségi munkára, amit végeznek a többszöröse is kevés lenne, nem igaz? Nem. 

Ezzel vagy nem ezzel összefüggésben említésre érdemes, hogy az MSZP népszavazást kezdeményez a közpénz védelméről és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról. Ez tök menő, de tényleg nem lehetne valahogy összehangolni ezeket az ellenzéki kezdeményezéseket? Nem akarok beleszólni, csak úgy kérdezem, Hadházy Ákos hasonló ötletére utalva. Nekem mondjuk tökmindegy, hogy ki nyújtja be, és ki írja alá a nevét, az már most is borítékolható, hogy a Nemzeti Választási Bizottság keresztbe fekszik a kezdeményezés előtt, de majd a Kúria kiteszi a pontot az ügy végére. Ennek alapján, a fellebbezési határidők miatt az aláírásgyűjtés egy időben lehet a jövő évi európai parlamenti választási kampánnyal – mondta Harangozó Tamás. Szerintem az egyáltalán nem lesz baj, ha van kérdés, amit napirenden kell tartani, akkor az ez.

No, szerintem ez így elég is volt, a végén beszéljünk valami hasonlóan fontosról. Tegnap esti posztunkban ejtettünk pár szót Orbán Gáspár 2sványosi performanszáról (én mondjuk, még mindig nem hiszem el, hogy erre valóban sor került, a produkciót dokumentáló videótól meg egyenesen kiakadtam), ehhez érkezett egy komment az oldalon, amiből most idézni fogok:

Hihetetlen rosszindulat kell ahhoz, hogy egy gyereken kérjük számon az apja bűneit. Elítélem azt, amit a Fidesz maffia tesz Magyarországgal, de azt is mélységesen, ahogyan a fiát kipellengérezitek, ráadásul mindezt úgy, hogy emberek ezreinek a hitét, világnézetét gúnyoljátok. (…) A Fidesz ellenzéke – és itt nem a pártokra, hanem a másképp gondolkodó magyarokra gondolok – ugyanannyira képtelen megőrizni az emberi méltóságát, képtelen értelmes vitában keresni a problémákra a megoldást. Én tényleg megértem a dühöt, de kérlek titeket, próbáljátok már meg emberi módon. Legyetek jobbak náluk, legalább egy kicsit!

Rendkívül nagyra értékelem a kritikát, pláne az értelmes, konstruktív, előremutató kritikát. Mindazonáltal nem tudom nem észrevenni, hogy van itt némi félreértés Gazsival összefüggésben, és ehhez bőven elég lenne azt a kérdést feltenni és megválaszolni: mit keresett Orbán Gáspár 2sványoson, egyáltalán milyen minőségében keresett ott bármit? Továbbmegyek: mit keresett Orbán Gáspár az apja oldalán a török diktátor felszentelésén? Szeretném a fenti komment szerzőjének figyelmébe ajánlani az alábbi cikkünket:

Kezdjünk már aggódni egy kicsit

Azt hiszem, van egy pont, amikor már nem lehet ebben az ócska moralizálásban tetszelegni és keresni a felmentéseket az önszántából szektavezérré avanzsált Orbán Gáspár számára. Volt idő, amikor még ezt tettük, volt idő, amikor még Orbán Ráhelnek is megtaláltuk volna a felmentést arra, hogy miért cselekszi azt, amit. Itt már nincs felmentés. Aki nem hajlandó azzal szembenézni, hogy itt dinasztia épül, bele a pofánkba, hogy az Orbán-família az egész országot saját üzleti vállalkozásának tekinti, és minden megmozdulásával visszaél a nép bizalmával, ehelyett azon van kiakadva, hogy emberek világnézetét, hitét gúnyoljuk (nem tettünk ilyet!), az csak simán azok közé tartozik, akik még mindig nem értik, mennyire súlyos a helyzet. Ez pedig nagy baj, mert a fenti komment szerzője egyáltalán nincs egyedül ezzel. Mire rájön, hogy ez nem rosszindulat és emberi gyarlóság, és pláne nem mi vagyunk, akiket számon kellene kérni, késő lesz.

Sajnálom, nem sikerült a hurráoptimizmus húrjait megpengetnem ma reggel sem, de majd legközelebb. Békés szombatot mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!