Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szülő1, aki nem strómanja senkinek

Szép estét!

“Mindenkinek joga van tudni, melyek azok az aktuális javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát.”
Igen, joga van tudni mindenkinek. Na, melyek azok? Mert ezen a plakáton, vagy min csak 3 szokásos bullshit van, nem javaslatok. Azoknak van konkrét címük, netes elérhetőségük, stb. Ez kutyapöcse, nem tájékoztatás. Választási kampányhirdetés egybiteséknek. (zsoltix)

Tegnap szinte betelt a Messengerem olyan üzenetekkel, hogy “Nem tudtok helyesen írni Rita?”. Egyből én (is) voltam az, aki nem tudok helyesen írni, és én (is) MSZP-s lettem. Persze válaszoltam szépen, higgadtan mindenkinek, miközben legszívesebben falhoz csaptam volna a telefonom.

Aztán eljött az este és az egyik legjobb barátom írt. Kérdeztem, hogy olvassa-e a cikkeket, amiket írok. 
Ez volt a válasz: “A mi nézeteink valahogy nem egyeznek, úgy érzem. Belefáradtam, hogy mérgelődjek olyanokért, ami távol áll tőlem, és vitatkozni sem szeretnék, főleg nem veled, aki olyan közel áll hozzám, és annyira szeretek.Nekem inkább csak itt írj 😉 A politikában pedig nem hiszek és nem is akarok. Itt is, ott is vannak hülyék is és jó fejek is. Ha egyszer könyvet írsz és nem politikáról, annak még a lektorálását is vállalom.” 
Volt pár szövegbuborék, majd azt írta “A másik egy fikarcnyival sem volt jobb!”

Az utóbbi idők egyik legelkeserítőbb üzenetváltása volt. Nem tudom elmagyarázni valakinek, akivel még titkaink sincsenek egymás előtt negyven éve, hogy mi történik pillanatnyilag abban az országban, ahol élünk. Sőt, inkább nem olvassa el, amiket írok, hogy ne legyen feszültség…

Ilyen lett ez az ország. Innen szép nyernünk. Hajrá! (Rita)

Minden nyugati demokratikus országban illik lemondani a kormánynak ilyen botrányok után. Ha belegondolok, hogy Németországban az egykori elnök Christián Wulf milyen pitiáner ügy miatt lépett vissza, akkor az Orbán család bőrét már rég ki kellett volna teregetni a budai vár falára.Ezt a rühöt nem vakarjuk soha le magunkról, mert minden áron, választási csalással, hamis propagandával, az ellenfelei lejáratásával kapaszkodik a hatalomba. Majd ha teljesen kifosztotta és felégette ezt az országot, talán eszébe jut vakakinek, hogy pucoljuk el. (Gabriella)

Ma az történt, hogy lapértesülések szerint Polt Pétert meginvitálta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága egy kis baráti locsifecsire. Arról szeretnének vele csacsogni, hogy mi a helyzet az OLAF által feltárt, a magyar ügyészség által ügyesen elsikált ügyekkel. Lehet találgatni, hogy mi fog történni. Szijjártó Péter (vagy bárki más, tök mindegy) kikéri magának, hogy már megint Soros keze tette be a lábát, báncsák a drágaminiszterelnökurat, támadják a szuverenitásunkat? Esetleg elmegy Polt Péter – hiszen a világon semmit nem tudnak tenni ellene az EP-ben – aztán azzal lesz tele a pártproaganda, hogy ott volt, ő nagyon akart együttműködni, de ezekkel nem lehet? Meglátjuk. Jelenleg ott tartunk, hogy a legfőbb ügyész senkitől nem tud róla, hogy meghívták volna valahová is.

Sírva röhögök. Kósa Lajos sertéstenyésztő édesanyukájának a cége (ő az a szülő1, aki nem strómaja senkinek) elnyert 123 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást tavaly, erre most hirtelenváratlanul visszamondta a mama cége, mert rájöttek, hogy nem is kell nekik az a pénz. Nekem meg valamiért beugrott Lázár Jánosnak az az akciója, amikor meg kellett volna mondania, mégis kivel és miről fetrengett ő közpénzen egy külföldi szállodában, mire diadalmasan bejelentette, hogy saját zseb(ünk)ből kifizette azt a rongyos néhány milliós számlát, innentől kezdve senkinek semmi köze hozzá, kivel volt ott és miért. Aztán eszembe jutott – nem kell hozzá különösebben hosszú memória, mert most történt – hogy fideszkéék jól nem is igénylik inkább a csúnya brüsszeli bürokratáktól az OLAF jelentésben kifogásolt tételek egy részét. Főleg azt a részét, amelyikben szerteágazótehetségű Tiborcz István is érintett. Hameg nem igénylünk rá uniós pénzt (majd a kéményen csodálkozó egyszerűagyúak kifizetik zsebből, telik rá), akkor mi köze is lenne hozzá az OLAF-nak meg a megállított Brüsszelnek, hogy hogyan került a buliba Orbán veje, hányszorosan vannak túlárazva a projektek és mennyivel van sötétebb az új lámpákkal, mint a régiekkel volt. Nem? De.

Na most Kósa sertéstenyésztő édesanyja is úgy döntött, elég neki a két szupermotor a telepre (BMW ha jól emlékszem és talán azért kettő, mert mégis veszélyes egy 83 éves idős hölgynek azzal suhangatni a vályúk között, de ha kettőt összegurtniznak gumipókkal, akkor nem borul el olyan könnyedén), kell a francnak az ingyenpénz. Ha meg nem kell, akkor a fenti szabály lép életbe: semmi köze hozzá a zuniónak. Nem ügyes? De. Remélem azért nem éri kár a sertéseket és máshonnan becsordogál az a kis apró. Most rendesen megnézném a pénztárcámat, de innen is tudom, hogy üres. Menjünk aludni szépen. Álmodjunk valamit, hátha nekünk is malacunk lesz. Mert hogy disznónk már van, az egyszer biztos.

És mire befejezetem a cikket, meg is érkezett Polt Péter válasza az EP bizottság meghívása ügyében. Nem megy ő, mert ez csak politikai haszonszerzés, az EP választási kampány része. Jólvanakkor.

Mai cikkeink:

Ha kiderül valamelyikükről, hogy ért is valamihez, a többiek azonnal lerúgják a fejét

Melyik értelmiségben tetszett csalódni, Pálinkás úr?

Mindannyiunkat megloptak, mi mégis tűrjük

Most mi lesz?

Itt élned, halnod kell

Öregasszony

De mi van a férfiakkal?

 

A nap kommentje Lászlótól:

Hááát igen Tusk szélesre tárta a faszerdő kapuját Orbán és bandája előtt. 😉

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS