Január 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rezsim elvtelen szolgáit és cselédeit a helyükön kell kezelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 975,651 forint, még hiányzik 2,024,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindannyiunknak! Csütörtökre virradt a NER és mindenki más is. Mióta Ungár Péter látványosan, de nem túl meggyőzően kilépni látszik a nemzet disznó- és gázszerelőjéből (mint Edgar kapás embere a miniszterelnök úrból), azaz kiszáll a családja érdekeltségébe tartozó és Mészáros Lőrinccel összegyógyult ingatlanfejlesztő cégből, vagyis úgynevezett bizalmi vagyonkezelőre ruházza át a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben meglévő részvénycsomagját ahelyett, hogy simán megszabadulna a tulajdonrészétől, máris jobb hely lett az ország, Ungár meg bátran nevezheti magát ellenzéki képviselőnek. Magam sem gondolom komolyan, de annyit nem ér az egész bohóckodás, hogy érdemes volna idegállapotba kerülni miatta.

Persze mi ez ahhoz képest, hogy már megint nem Orbán Viktor lett az év embere, hanem a patás ördögnek kinevezett nemzet ellensége, Soros György, akire a regnáló – a plebejusság és a karcsúsítás jegyében már közel 300 fősre hízott – Orbán-kormány minden idők legszégyenletesebb gyűlöletkampányát felépítette és azóta sem bírja elengedni. Egészen borzasztónak találom, hogy az egész világ arra szövetkezett, hogy a nemzeti kormányt és a felcsúti küldetéstudatot idegesítse. Semmi baj, ha egy kis szerencséje van, akkor január derekán mehet magyarázkodni az Európai Parlament színe elé, hátha ezúttal végre felismerik a kivételes zsenialitását. Csak arra kell majd vigyázni, hogy ne Brüsszelbe, hanem Strasbourgba érkezzen meg az a fránya honvédségi gép.

Egyébként ez az ungári látszat lecsatlakozás a NER csecséről minden bizonnyal van annyira csodálatos fejlemény, mint hogy a Fidesz egykori parlamenti képviselőjét (ha valakinek mond bármit is az Ódor Ferenc név, ne tartsa magában), az encsi járási hivatal jelenlegi vezetőjét bilincsben hurcolásszák el, miután a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján nyomoz vezető beosztású hivatalos személy ellen. Aki a gyanú szerint hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét hajtotta végre. Egészen megható, hogy az orbánista kirakat-jogállam bizonygatásának megkésett kényszere arra sarkallta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkárt, hogy utasította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, azonnali hatállyal függessze fel tisztségéből Ódort. Ebben a tempóban cirka 28 év múlva akár a miniszterelnök vejének enyves mellső végtagjain is kattanhat a bilincs, az meg kinek hiányzik?

Az országszerte és külföldön is folytatódó Orbán-ellenes tiltakozások, demonstrációk számának növekedésével arányosan válik egyre kínosabbá a közpénz-propaganda ama verejtékes vergődése, hogy elhitessék a néppel: amit látnak, netán a saját bőrükön éreznek, az valójában nincs is. A hazugságokra épülő valóság kozmetikázása azonban egyre tökéletlenebb, a NER egyre nyilvánvalóbban szivárog.

Például. A túlóratörvényként ismert rabszolgatörvénnyel kapcsolatos kormányzati csúsztatásokat a szabolcsi rendőrök Balogh János országos rendőrfőkapitánynak írt levele emeli köbre, amelyben az érintettek leszögezik: az ORFK félretájékoztatásával ellentétben Szabolcsban 3 éve rendszerszintű visszaélések övezik a túlórák kifizetését. Farkas József megyei főkapitány hosszú időn keresztül gyakorlatilag a saját állományát károsította meg (és teszi ezt mai napig), amikor túlszolgálat esetén nem engedélyezte a túlórák kifizetését. Volt, hogy a rendőrők a túlmunkájuk ellenértékének csak a töredékét kapták meg, de gyakran semmit. És bár a rendőrök világossá teszik a levélben, hogy az őket ért jogsértések elleni tiltakozás részükről semmilyen módon nem köthető a folyamatban lévő tüntetésekhez, szép lassan értelmet nyer az, amit elég régóta elég sokan elég hangosan és érthetően elmondtak: az üvöltő propaganda, a jobban teljesítés szajkózása és a valóság Orbán Viktor napi elmeállapotához hajlítása nem váltja ki a kormányzást.

Ebbe az értelmezési keretbe illeszkedik, hogy a hírhamisító közpénzmédia, amelyet jelzésértékkel bíróan egy hivatásos-okleveles hírhamisító vezet – ahol ellenzéki politikust legfeljebb az elmúlt napokban láttunk, és akkor sem azért, mert a közpénzszolgálat kíváncsi lett volna az álláspontjukra – már ott tart (amellett, hogy Facebook-kommentek alapján gyárt híreket és vihorászik az ellenzéken), hogy politikai nyomásgyakorlással vádolja Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. Aki semmi mást nem tett, mint visszament a magát fideszes cégnek képzelő MTVA-ba, hogy a tüntetők öt pontját egy pendrive-on átadja az ügyeletes szerkesztőnek, hátha belefér az objektív, független, közszolgálati tájékoztatásba. Nem fért bele. A 80-90-100 milliárdos hazugságszörny kvázi megsértődött: szerintük Tordai Bence politikai nyomásgyakorlással akarta elérni, hogy az menjen adásba a közmédiában, amit ő akar. Szerencsére a NER szorgos cselédei a helyzet magaslatán álltak és nem hagyták magukat kizökkenteni a szakmaiatlanság és elvtelenség oly ismerős kerékvágásából: ők pártoktól függetlenek, úgyhogy majd eldöntik, mi kerül adásba. Úgyhogy eldöntötték. A napok óta tüntetők 5 pontos követelése újfent nem bírt akkora hírértékkel, hogy érdemesnek tartották volna megemlékezni róla.

Noha a soktízszázmilliárdos hazai propandaüzem hatásosan dezinformálja és manipulálja évek óta azokat a magyar embereket, akiket a saját pénzükön vesz hülyére és néz szellemi fogyatékosnak a kormány, ez nem elég, egy percre sem lehet hátradőlni. A nemzetközi sajtó és közvélemény ugyanis még mindig nem érti, hogy Soros. Ezért a magyar kormány és az ország jó hírét naponta sikerrel terjesztő Kovács Zoltán megmagyarázó és kioktató szakmunkás Párizsban tartott fejtágítót újságíróknak arról, hogy hogyan érdemes gondolkodni a magyar tüntetésekről, és miért ne higgyenek a saját szemüknek. Hiszen egyértelműen és nyilvánvalóan a Soros-hálózat akarja lerombolni az ország feddhetetlen imázsát. Nem tudom, mi a kifutási ideje ennek a földhülye zombikommunikációnak, de az egészen biztos, hogy recsegve ropog az egész kóceráj. (Egyébként valaki tudja, merre kószál ilyenkor a miniszterelnök úr? Már teszteli a tökéletes bejgli receptjét, vagy készül a júliusban bekamuzott sajtótájékoztatójára?)

Alighogy tegnap a kollégám Bárány Balázs kiváló Echo TV-s szereplése kapcsán arról értekezett, hogy ilyen és hozzá hasonló, vitaképes, értelmes politikusokra volna szükség ezekben a vérzivataros időkben, megérkezett Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő, a párt szóvivője bizonyos háromnevű propagandista műsorába, a Hír Tv-re.

Azt kell mondanom, hogy noha nekem nem elsősorban a fergeteges komédia jutott eszembe a fiatal képviselő összecsapásáról az újságírónak csúfolt politikai aktivistával, csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is látni vélem, hogy valami megváltozott az ellenzékiséghez való hozzáállásban. Még akkor is, ha Schiffer András sietett leugatni az elmúlt napok fejleményeit, amelyekből nézete szerint természetesen a NER profitál, nem az ellenzék. Tudom, hatalmas szentségtörtés lenne, ha a nárcisztikus hajlamú politikai különutasság eme önként visszavonult alakja nélkül reccsenne meg Orbán hatalma, azt ő nem tudná elviselni.

Szóval Jakab Péter fiatal politikus váratlan és ütős alakításán túl (Orbán cselédeit a helyükön kell kezelni, és nem szabad bemenni az alattomos lejáratási zsákutcáikba, ahol aztán nem lehet megfordulni) ez a jelenet a műsorvezetői szerepéből kiesett fideszes káder lesújtó szolgaiságának szomorú látlelete is. Aki odáig fajul, hogy konkrétan lehülyegyerekezi, leripacsozza a szemben ülő felet (akit történetesen ő hívott meg a közpénzből kitartott televízióba), majd látványosan megsértődik azon, hogy nem az előre megkomponált hazugság-forgatókönyv és a kötelező, pártközpontból megrendelt szívatási formulák szerint csordogál a beszélgetés. Azért nem tartom fergeteges komédiának ezt a szűk negyed órát, mert valahol borzasztó, hogy nem maradt más eszköz és lehetőség az ellenzék kezében, mint ez: a parttalan, mindenféle kockázat nélkül üvöltött hazugságok intelligens széttrollkodása. (Nem mellesleg a műsorvezető úr az a remek kultúrharcos, aki szerint az Akasszátok fel a királyokat és a Dicsőséges nagyurak ugyanaz a vers, nem mellesleg Petőfi is elmehet a vérbe a bűnrossz verseivel.)

Nem állítom, hogy az effajta megmozdulások kormányprogramként és alternatívaként funkcionálnak Orbán gátlástalan rendszerével szemben, de az egészen biztos, hogy pontosan megmutatják, mennyire sebezhető a NER-nek becézett szörny. Minden csinovnyikokra, betanított, önállóságuktól megfosztott végrehajtókra épülő rendszerben kódolva van a bukás. Ha a politikai trollkodás az ára, akkor tessék trollkodni. Aztán majd ha visszakapaszkodunk oda, ahol akkor tartottunk, amikor a fülkék felrobbantak, talán megint vissza lehet térni a politikai korrektséghez, és azokhoz a kötelező erkölcsi minimumokhoz, amelyekbe nem fér bele, hogy egy Szentesi-Zöldi nevű, kidagadt erekkel a nyakán 10 ezer forintokat ajánlgasson élő adásban egy parlamenti képviselőnek az Anyám tyúkja elszavalásáért, miután hülyegyereknek nevezte és leripacsozta.

Valós reményekkel teljes szép napot kívánok mindenkinek, innen folytatjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!