Március 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzet jövője miatt igazán fölösleges aggodalmat színlelni. Annak már régen a nyakára tetszettek lépni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, madárfüttyöt, beköszöntött a november! Attól tartok, hogy a szemetek szemétkáosz sorsát nem oldja meg az sem, hogy mindenszentek napja van. Senki ne dőljön be annak, hogy miután hagyták elfajulni a helyzetet, most 26,4 milliárd forintot injektáltak a szemétszállításba (tudjuk, hogy az MSZP-től az LMP-ig és a kormányt zsaroló cégekig mindenki tehet arról, hogy ebből a palacsintából is a szar folyik, csak a kormány nem), hogy úgy tűnjön, a szeméttől is csak az egyélőisten fog megvédeni. Meg a katasztrófavédelem. Egyáltalán egy mondatban emlegetni a szemétszállítást a katasztrófavédelemmel, több mint katasztrófa, de legalább ezzel is beismerték az elvtársak, hogy nem a Zöld Híd zsarolta a kormányt a maga 2,5 milliárdos hiányával, a rendszerből sokkal masszívabban hiányzik a pénz, vagyis rendszerszinten kúrták el ezt a területet is. Kommunikálni persze lehet közben milliárdok árán, csak attól nem oldódnak meg a problémák, és a szemetet sem viszi el a kutya se. Remélem, most sürgősen belenyomnak pár raklap közpénzt abba is, hogy elmeséljék, ők oldották meg a szemétügyet is, mert csakafidesz. Jó.

A fenti mizériára tökéletesen rímel Orbán tegnapi Tisza Istvánra emlékező ünnepi fröcsögésére: rossz európai döntések sorozata sodort minket a világháborúba. Vagyis mi ott sem voltunk. Mi soha sehol. És ha ott is voltunk, nem voltunk olyan helyzetben, hogy bármibe is beleszólhassunk. Valóban. De akkor ezek szerint most is pont így van, tudatrepedt Viktorom! Nagy troll vagy te, a legnagyobb troll! Hogy azt mondod: Tisza István ízig-vérig nemzeti politikus volt, aki nem osztályok, nem úri klikkek, ideológiák vagy pénzügyi csoportok, hanem a teljes magyar nemzet érdekét tartotta szem előtt. Az lehet, barátom. Kár, hogy Putyin végbelében tenyészve te nem mondhatod el magadról ugyanezt. De a legjobban mégis ez tetszett a soros valósághajlításodból: ma is hódítanak veszélyes eszmék, és nincs hiány a másnapi címlap horizontján gondolkodó európai vezetőkből sem; a magyaroknak ma is ébernek kell maradniuk, mert az egész haza rámehet, ha az ország kiengedi kezéből saját sorsának irányítását. Viktorovics! Nincs nálad veszélyesebb eszme. A mindenkit gyűlölő, minden európaisággal háborúban álló, ázsiai diktátorokra ellenben irigységgel tekintő kisemberi elfuseráltságod. Te kilencedik éve a tegnapi, a mai és a holnapi propanda címlapjainak farigcsálásából és a valóság kozmetikázásából élsz, ezért igen szánalmas másokra mutogatnod. Ja, a nemzet miatt meg már teljesen fölösleges álaggódni: annak Lölövel ti már a nyakára léptetek. Igaz, egy részük akkor is lemondott volna saját magáról a ti javatokra (=kiengedte kezéből saját sorsa irányítását), ha a családtagjaikat zabáltátok volna fel főműsoridőben a valamelyik tévétekben. Mi lenne, ha néha meg sem szólalnál?

Gondolom, azt sem tőlem tudja meg az elvetélt futballista, hogy kinek jut a megtiszteltetés, hogy az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszát villamosítsa/felújítsa, mert mindenhez is kurvára ért? Na kinek? A mangalicaszerelőnek és páratlanul tehetséges vejének. Véletlenül. Mert senki más nem ért semmihez ebben az istenverte országban, csak akit Mészárosnak hívnak és Orbán haverja. A bűvös szám ezúttal: 23. Milliárd. Nettó. Félek, kevés lesz ez a pénz arra az 55 kilométeres szakaszra, meg még 4 állomás akadálymentesítésére, és egyebekre. Nem baj, majd dudál Lölö, ha nem éri a széle a hosszát, és nyílik a közpénzcsap, a látványos kivitelezési munkálatok amúgy is csak 2019 őszén kezdődhetnek meg, a teljes fejlesztés körülbelül meg 2,5 év múlva készül el. Mi meg már azt sem tudjuk követni, hogy tegnap mit loptak el. És akkor az üresen álló, néhol furcsa tulajdonosi hátterű vadászkastélyok és vadászkúriák kormányközeli kezekbe juttatásáról, vagyis az ágazat (vadászati törvény mögé bújtatott) Mészárosok-Tiborczok általi bekebelezéséről még nem is szóltam.

Közben látom, hogy Gulyás Gergely korábban hangoztatott hazugságaival ellentétben (miszerint dehogy a fűnyíróelv alapján történik majd a központi közigazgatásban dolgozók létszámának csökkentése) gyakorlatilag a rendelet megjelenése után mindössze két nap alatt kell levezényelniük a minisztériumoknak és a háttérintézményeinek a még augusztusban beígért elbocsátásokat a közsszférában. Azt írja az újság, hogy volt, aki ügyintézés közben tudta meg, hogy repül. Na, drága hívek az egyisten imádatában! Tessék változatlanul vakon hinni, mindent is elhinni, amit ezek sutyorognak a fülekbe, és reménykedni abban, hogy úgy is mindig csak mások szívják meg. A remény állítólag segít. Vagy ha nem, még mindig ott a tízparancsolat.

De ez még mind semmi. Az megvan, amikor a nem kormány seggét nyaló, a szó szoros értelmében újságírónak nevezhető újságíró a Fidesz mocsármédiájából tudja meg, hogy vádat emelt ellene az ügyészség? És az megvan, hogy a jól értesült propagandaanyag szerint

a kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntető végzést?

Nos, arról az ügyről van szó, amikor a választások előtt valamikor a közpénztévé előkapta a sufniból a Natalie Contessa af Sandberg nevű, magyar származású svéd nőt, aki előadta: annyira fél a menekültektől, hogy inkább Magyarországra költözik. Hamar kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, és hogy Contessa egyébiránt 8-9 évesen, Nagy A. néven érkezett Svédországba az anyjával, menekültként. Az Index járt utána, és bizonyította dokumentumokkal, hogy a nőnek korábban is problémái akadtak a valósággal: hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban. Ez az alapsztori, innen jutottunk el odáig, hogy egy szaros propagandalap hamarabb értesül arról, hogy az ügyet felgöngyölítő újságíró ellen vádat emeltek, mint maga az érintett? Hát elvtársak, egyre faszább ez. Gondolom, a Hadházy megölte a szomszédját, Juhász Péter nőverő vadállat típusú habonyista oknyomozások is elérték már az ügyészség ingerküszöbét, és már csak idő kérdése, hogy valamelyik faliújság beszámoljon ezekről. Addig is remélem világos: igenis mindenkit kinyírnak, aki útban van, és még tárgyalás sem lesz.

Nem baj, mert legalább lendületben az ország. A Világbank szerdán közzétett versenyképességi rangsora szerint (gyanítom, hogy a Világbanknál is Soros osztja a lapokat) Ausztria, Lengyelország, Csehország és Szlovákia, a régió jelentős része megelőzi Magyarországot. Az összesen 190 országot vizsgáló listán szép hazánk az előkelő 53. helyet foglalja el. Közvetlenül Románia mögött. El lehet kezdeni szépen gyártani a megmagyarázó cikkentyűket arról, hogy a Világbank is gennyes Soros- és románbérenc gittegylet, pedig Orbán Viktor Európa gőzmozdonya, akit csak azért támadnak, mert ilyen korszakos zseni 100 évente sem születik.

Csak megnyugtatásképpen: mindeközben lesz nekünk mindjárt Nemzeti Űrstratégiánk (gondolom, arra az esetre, ha különlegességünk és meg nem értett zsenialitásunk okán költözni kell a Föld nevű bolygóról; tudom, én vagyok a bunkó, nem értem az űrszegmens jelentőségét), van nekünk már hungarológiai és a székelyföldi jeges sportokért felelős miniszteri biztosunk is. Csak hogy irigykedjenek a hanyatló nyugatiak!

Mondjuk, van is mire: fogy a magyar, és ezzel együtt fogy a hadra kötelezhető, behívható fehér magyar férfi is. Nem én mondom, hanem a honvédelmi miniszter úr. Aki ezzel indokolta, miért növelnék 10 évvel, azaz 50 évre a hadkötelesek behívhatósági korhatárát. Benkő kartárs azt állítja:

figyelembe kell venni a Magyarországra is jellemző, a születésszám csökkenéséből adódó népességfogyást, amely a hadköteles korú férfiak számának folyamatos csökkenését eredményezi. (MTI)

Az intézkedéssel közel 850 ezer emberrel növelnék a hadkötelezettség alapján behívhatók számát. Jó, nyugi, nem kell parázni, jövő héten indul a frissmeleg nemzeti konzultáció milliárdokért, az majd megdobja a születésszámot, mint a kurvaélet! No, addig álljunk féllábon.

Remélem, ma is sikerült feldobnom a reggelüket, a sajátomat feltétlenül sikerült. Minden más később lesz. Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!