Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lealjasodás szabályai szerint soha nem szabad félúton megállni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt kívánok! Navégre. Az van, hogy a migránsok százezreit állítólag megállítja a magasan iskolázott, sok nyelven beszélő, dupla határzár (nem, Bakondi György fokozott aggodalma (értsd: csoportos áttörésekre készülnek a migránsok a déli határnál) és Orbán Viktor daliás termete, viszont a hétvége könyörtelen beütését még a migránsverő doktorminiszterelnök úrnak sem sikerült megakadályoznia. Naugye. Merthogy az antropológiai ostobaságot/aljasságot/korlátoltság/gonoszságot (a sor tetszőlegesen folytatható és tetszőlegesen behelyettesíthető egyéb más emberi tulajdonságokkal) egyáltalán nem zavarja össze, hogy éppen milyen nap van. Következzen a mindentől is, de legkevésbé saját magamtól független, ellenben szélsőségesen szubjektív és tendenciózus szombati napindító.

A fényességes nemzetvezető tegnap reggeli Kossuth rádiós igehirdetését már kibeleztem odaát (majd valamikor olvasható lesz), úgyhogy most nem kell foglalkoznom ezzel. Amúgy sem kell ezzel foglalkozni, egyszerűen kétségbeejtő dolgokat beszél a szájával, de legalább nem tegnap óta. Az azért elég rossz fényt vet a doktor úrra, hogy a forint euróval szembeni unortodox történelmi mélycsúcsát mélypontját sem sikerült bicepszből jobb belátásra bírnia, pedig állítólag mindenható ő. Attól tartok, ez a küszöbön álló, udvarias kopogtatásra nem hajlandó világjárványra is érvényes, ami ellen – sok minden egyébbel együtt – a nemzeti szuverenitás sem véd. A magyar gazdaságot úgy általában sem fogja megvédeni a koronavírus hatásától az, hogy Orbán a szuverén, nacionalista nemzetállamok Európájában hisz. Akkor sem, ha ebben a bizonyos igehirdetésben azt is mondta a doktor úr, hogy a koronavírus miatt ne pánikoljunk (pánikolás helyett bízzunk benne!), a migránsoktól viszont annál inkább. Az országot kifosztani akaró (most éppen negyedszer próbálkozik) Sorosról meg nem is beszélve.

Az újabb éktelen migránsozásból nekem az jön le, mintha Európa DNS-e és zsarolási potenciálja mégsem lenne akkora nagy barátja Erdogan véreskezű diktátorpajtásnak. Aki azzal fenyegeti az Európai Uniót, hogy ezentúl nem áll módjában megállítani a Szíriából Európába tartó menekülteket, hanem útnak indítja őket. Annak ellenére, hogy Orbán telefonon beszélt őszultánságával, majd a drámai hatás kedvéért utána össze is hívta a biztonsági kabinet ülését. Ahol eldöntötték Pintérestül, Szijjártóstul, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre. Jó. És akkor mi lesz? Mi lesz, ha esetleg majd nem csak lamentálni kell a megvédésről?

Egészen vicces, ahogy a habonyi propaganda igyekszik a török-orosz-szír konfliktusban súlyos tényezőként beállítani Orbánt. Másrészt talán sokan emlékeznek arra, amikor tavaly októberben az Európa Tanácsban a doktorminiszterelnök úr – egyedüli kormányfőként – feküdt keresztbe az Erdogan szíriai agressziójának elítéléséről szóló állásfoglalásnak. Meg arra is biztosan emlékeznek sokan, hogy mi volt az érvelés, amivel Szijjártó védte a védhetetlent, hogy miért is blokkolták a közös állásfoglalást:

Törökországban van körülbelül 4 millió bevándorló, menekült, akik kapcsán a törökök azon dolgoznak, hogy visszatérhessenek a hazájukba. És én azt gondolom, hogy globálisan nézve a migrációs politikának azt a célt kellene szolgálni, hogy minél többen, akiknek el kellett menekülniük a hazájukból, visszatérhessenek oda, és ott biztonságos körülmények között élhessenek”.

A török szultánpajtás valóban azon dolgozott, hogy nekünk jó legyen, csak a gaz Brüsszel nem értette akkor sem, hogy nem kéne beleugatni más országok belügyeibe. Hát ilyen kurva sikeresen visszatelepítették a menekülteket. Már akkor is elég világos volt, hogy a magyar kormány egyszerűen nem tud hibázni, ha az a kérdés, hogy melyik elvetemült diktátor oldalán kell szembemenni az uniós érdekekkel. Csakhogy hiába álltak Erdogan oldalára, hiába védik most is Erdogant (orbánul: Törökország NATO-szövetségesként és elkötelezett partnerként számíthat Magyarországra), hiába akarják úgy beállítani, mintha Orbánnak bármilyen érdemi ráhatása lenne arra, hogy mi legyen a menekültekkel, hiába gondolják, hogy a káoszból, zűrzavarból és pánikból megint ők jönnek ki jól, szerintem nem lenne jó, ha kiderülne, milyen az, amikor élesben kell érvényt szerezni a háborús propagandának.

Más. Íme a folytatása annak, amit a Soros-ügyvédekről szóló kormányzati őrjöngés kapcsán a minap leírtam. Itt az újabb remekmű, mert a lealjasodás szabályai szerint soha nem szabad félúton megállni:

Ez itt Hollik István. Nem kevesebb ő, mint a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István bárhol, bármikor, bármit ugyanúgy, ugyanazon a frekvencián, ugyanazzal a lelkesedéssel képes elszavalni. Most azt adták a szájába, hogy a baloldali pártok azért álltak a bötrönbiznisz oldalára, mert az azon nyerészkedő ügyvédek közül többen a baloldali pártok emberei is egyben. Vagyis tehát Magyar Györgyöt sikerült felmutatni a sok-sok baloldali ügyvéd közül. Ez mindegy is, nem szívesen ismétlem magam, úgyhogy ebből az újabb primitív, valósághajlított remekműből csak ennyit jegyezzünk meg: miután a fideszes parlament kedden megállította a börtönbizniszt (az ellenzék szavazatai nélkül is sikerült), megint előadják, hogy itt csilliárdos nemzeti konzultáció nélkül nem lehet megállítani a börtönbizniszt. Fuck logic.

A minap Kocsis Máté mellett, sokpárti egyetértésben a pánikkeltés ellen kiálló ellenzéki képviselők remélhetőleg érzékelik, hogy nekik ebben a darabban sem osztottak szerepet. Ha eddig nem, tegnap már biztosan érzékelték. Miután Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester találkozót beszélt meg a kerületért felelős tisztifőorvossal, hogy a beszélgetés alapján hiteles és pontos információkat adhasson a lakosságnak a járványról. Ámazonban a Kocsis Máté bukott józsefvárosi polgármester haverja, Sára Botond által irányított fővárosi kormányhivatal letiltotta a találkozót. Miért? Mert szerintük az, hogy a polgármester tájékoztatni akarja a járványról a rá bízott lakosokat, az pártpolitikai akció. Tehát ahogy a pánik-, hisztéria- és hangulatkeltés az állampárt kizárólagos joga és kötelessége, úgy a járványügyi tájékoztatás is az ő monopóliumuk. Mindenki más induljon szépen oszlásnak. Bízzanak a miniszterelnökben, tartsák be a tízparancsolatot, imádkozzanak, és jó lesz. Mondjuk a Magyar Gyógyszerészeti Kamara hivatalos koronavírus-tájékoztatónak álcázott, a interneten valóban vírusként terjedő kamufaszságaira azért ne vegyenek mérget.

És végül bár egyáltalán nem utolsó sorban egy igazán undorító fejlemény arról, hogy mi történik akkor például, ha több száz, egyházi iskolában tanító pedagógus névvel vállaltan foglal állást és tiltakozik a szakmaiságot csak nyomokban tartalmazó Nemzeti alaptanterv ellen. Az történik, mint minden olyan konszolidált félfeudalizmusban, ahol a kormánynak nem a polgárok, hanem az egyházak a stratégiai partnerei. Először is telefonon kérik számon az egyház fejeseit, hogy ezt mégis hogy merészelik. Miután ez megvan, és a politika szolgálólányai már tördelik a kezüket, akkor a biztonság kedvéért az oktatásért felelős tárca összegyurcsányozza az aláírókat. Majd az egészet megkoronázzák azzal, hogy az egyház (ezúttal a református) kormányhűségét és szervilizmusát bizonyítandó, a Nat-ot kritizáló tanárokat politizálással és az egyházi iskolák lejáratásával vádolja meg. Ennél gyomorforgatóbb talán ma már nemigen lesz. Ezért újfent tudomásul veszem: a lealjasodás szabályai szerint soha nem szabad félúton megállni.

Veszem a búcsúmat, jó hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!