Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor a Fidesz rájött, hogy nem szabad pánikot kelteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlök mindenkit és mindenkit is! Dicsértessék a józan ész! Az a kevés, ami maradt belőle. Bár már jó ideje súlyos hiánycikk. Mint a kézfertőtlenítő és a szájmaszk a DM-ben, vagy a tartós élelmiszer a Tescóban. És rengeteg más helyen. Úgy tűnik, a népnemzeti nyomasztás változatlanul és zavartalanul halad a maga útján, már olyan helyeken is kiemelt, színes, percről percre tudósító, kattintásbarát elborzasztásokkal nyomuló hírblokkokat találni, ahol eddig nem. Ez van. Mondjuk az előremutató, kiegyensúlyozott, ám kellően visszafogott, a pánikot semmilyen formában nem gerjesztő, azaz tehát építő jellegű tájékoztatásnak – ami azt sugallja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindmeghalunk, mert például olyanok is vannak, akik kigyógyultak ebből a kórságból – természetesen nagyon nagy jelentősége van, annál sokkal nagyobb, mint 3 percenként rendkívüli üzemmódban tolni, hogy éppen hol, ki és ki mindenki még, aki eddig nem.

Nem nagyon fogom ezt már szóba hozni, bár eddig sem gondoltam, hogy bagatellizálni kellene ezt a dolgot, de így a kifosztott hús- és tartós élelmiszer pultok látványán merengve, és visszagondolva arra, hogy mi történik ebben az országban tíz, de főleg olyan öt éve, az alábbi hírtől (via MTI) kínvigyorba torzult a pofám:

Minden parlamenti párt kész közösen fellépni a koronavírus magyarországi terjedése ellen, ha szükséges, akár jogszabályok gyorsított elfogadásával is, jelentették be kormánypárti és ellenzéki képviselők csütörtökön azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter meghívására egyeztettek Budapesten. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Belügyminisztériumban tartott hétpárti egyeztetés után újságíróknak elmondta, mindenki egyetértett abban, hogy nem szabad pánikot kelteni, és kiemelt érdek, hogy a jövőben se legyen pánikhangulat. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője közölte, felajánlotta a belügyminiszternek, hogy amennyiben a koronavírus elleni fellépés szükségessé teszi, készek haladéktalanul összehívni a parlament rendkívüli ülését és ott sürgősséggel elfogadni a szükséges jogszabály-változtatásokat. Az ellenzéki frakciók ehhez együttműködésüket ajánlották.

Szerintem eléggé vérfagyasztóan cinikus információ ez. Pláne ha hozzávesszük azt is, hogy a nagy közös sokpárti fellépés közben tegnap a Fidesz egyik sajtónak nevezett propagandabugyra arra a konzekvenciára jutott, hogy a Facebook és egyes ellenzékiek felelőtlen pánikkeltése miatt a magyarok is elkezdték az élelmiszerüzletek “kifosztását” és a bespájzolást. Higgadtásgra és felelősségre szükség lenne. Aha. Vajon nem érzik szánalmasnak és végtelenül kínosnak magukat? Nem érzik úgy, hogy ez a kurva hajó már elment? Egy kormányzatilag gerjesztett, végeláthatatlan, állandósult hisztériában és pánikkeltésben élünk hosszú évek óta, amikor soha egyszer sem okozott problémát az állampártnak, hogy gyorsított eljárásban, egyik napról a másikra, akár az éjszaka leple alatt is tetszőleges, bármilyen és akármilyen jogszabályokat fogadjanak el. Soha nem volt szükség az ellenzék együttműködésére ahhoz, hogy a kormánypárt azt tegyen, amihez éppen kedve van. Láthatóan a fidesztálib média azért most is igyekszik meglovagolni a józan ész halálát, és politikai propagandát faragni a kérdésből. Ami nyilván nem túl nagy kihívás egy olyan helyen, ahol az utóbbi években a kormányzati árokásást az a jól felfogott, átkozott politikai-hatalmi érdek vezérelte, hogy soha semmiben ne legyen egyetértés, nemhogy közös fellépés. Ahol a pánikhangulatot közpénzen terjesztik mai napig, ahol a nemzetileg kiemelt érdek nem a pánik csillapítása, hanem a megfélemlítés fenntartása, az emberek szisztematikus, konstans hergelése. Tök jó, hogy a Fidesz rájött, hogy a pánikkeltésnek akár beláthatatlan következményei is lehetnek, óriási. Ha nem baj, akkor én most ettől nem fogok meghatódni. Inkább azon csodálkozom, hogy Soros még nem került elő a koronavírussal összefüggésben.

Bármilyen hihetetlen, az élet viszont nem állt meg, a koronavírustól eltekintve minden a jól ismert, puskaporos, orrbaszájba szívatás medrében csordogál tovább. Gulyás Gergely kormányinfót tart, a kormány szívatja a fővárost, amely tavaly októberben rosszul szavazott, és most már szerintem mindenki számára kiderült, hogy semmi nem igaz abból az ígéretből, hogy az Orbán-kormány tiszteletben tartja az ellenzéki vezetésű főváros döntéseit, igényeit és partnerségre törekszik. A lónak a faszát – hogy élő klasszikusokat pontosan, szépen idézzek. Kurvajó, hogy a felelős kormány és sajtóhiénái és trolljai a 3-as metró klimatizálása ügyében minden oldalról igyekeznek elásni a főpolgármestert, aki képtelen betartani a választási ígéretét, tegnap önkívületben őrjöngött az egész napos oldal. Az, hogy a fővárosi közgyűlés fideszes tagjai olyan viccnek is szar módosító indítványokkal akarják megoldani ezt a kérdést, ami azonnal megborítaná az amúgy is ványadt költségvetés egyensúlyát, az egy dolog. Ennyire futja a képességeikből. Az viszont tényleg a pofátlanság netovábbja, hogy miután a kormány belekényszerítette Tarlóst abba, hogy elavult, szar orosz metrókocsikat vegyen, miközben majdnem ugyanannyi pénzért korszerű szerelvényeket is beszerezhettek volna, amibe nem utólag kell klímát beszerelni, erről kussol az összes Gulyás Gergely. Hogy a kiváló üzlet természetesen bűncselekmény gyanúját is felveti, és ennek tudatában toporzékolnak és fölényeskedve karigeriznek a propagandisták,  miközben a városvezetésnek egy jogi és műszaki értelemben egyaránt bonyolult helyzetet kell megoldania, az méginkább undorító. Én azért változatlanul nem feltételezem Karácsonyról, hogy az egyik legfőbb választási ígéretét telibeszarja. A trolloknak meg az a feladatuk, azért kapják a pénzüket, hogy trollkodjanak.

Azt mondta továbbá Gulyás Gergely tegnap, hogy miután jól megelőlegezték a nemzeti konzultáció várható eredményét és felfüggesztették a börtönkártalanítások kifizetését (hogy valójában nem függesztették fel, az most mindegy), hogy szeptember 30-ig felszámolnák a börtönök jelenlegi túlzsúfoltságát. Gulyás szerint pillanatnyilag 115%-os túltelítettség van a büntetés végrehajtási intézményekben (bezzeggyurcsány), ezért a helyzetet „mobilbörtönök” létrehozásával oldanák meg, erre különített el a kormány 30 milliárd forintnyi összeget. Propagandára 150 milliárdot, de ez nem tartozik ide. Szóvalhogy akkor a börtönben kínzott embereknek – akik valójában azért hőbörögnek, mert nem süt be a nap az ablakon, és egyéb mondvacsinált indokokkal, dörzsölt ügyvédek segítségével milliárdokat húznak le az államról – nem fizetik ki a bíróságok által már megítélt kártérítéseket, ellenben 30 millárdból mobilbörtönöket húznak fel. Tudva, de leszarva, hogy konténerek börtönné alakítása kurva drága mulatság, és legfeljebb átmeneti megoldásként elfogadható. Telibetaláltatott újfent a társadalmi igazságérzet, szó se róla. Értem, értem. Tehát hogy börtönépítés/felújítás helyett átmeneti mobilmegoldás sok pénzért, hogy amint a fénylő csillag is véletlenül elszólta magát korábban: ne legyen jogi hivatkozási alapja a bűnözőknek. Vagyis mégis van hivatkozási alap, különben nem kellene börtönöket építeni. Jól van akkor.

Szerencsére a gyermekpornográfiában utazó volt perui nagykövet nem börtönben van, hanem szabadlábon utazik, amerre kedve tartja. A soha nem látott pedagógus-bérnövekedés beleállt a földbe, volt III/II-es tisztek közel 300 millió forint közpénzből építenek balatoni panziót, kormánybarát milliárdosok jakuzzit építenek szintén közpénzből, a Deutsch-féle digitális jólét pedig szintén a haveroknak fialt tízmilliókat. Ha jól sejtem, ezektől nem esnek pánikba széles néptömegek, pedig a Gruevszki balkáni médiájába pumpált 1 milliárd is a közösből ment.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!