Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jelenlegi állás tehát az, hogy száguldunk, egye jobban élünk és általában jajdejó

Szép estét! Ha tavasz még nincs is, legalább a hétnek vége van lassan. Kezdjük az esti ringatót a szokásos kommentekkel.

Ma fültanúja voltam: Tegnap hozták a tűzrevalót, kifizettem, mert tudtam, hogy ma jön a nyugdíj. Nem jött. Mit eszek a hét végén????? (Márti)

Én is OTP-s vagyok. Nem jött meg a pénz. Reggel millióan ácsorogtak a fiókban és a fiók előtt, sóhajtoztak, hogy de jó, hogy ma megjön, mert rég volt dec.3., és a hétvégi bevásárlásnak már nagyon itt az ideje. 9 körül kezdtek elszállingózni, addig még reménykedtek. Tegnap a békási csarnokban háromkor már zártak, mondták, egész héten alig volt vásárló. Ennyit a tartalékokról!(Katalin)

Olyasmi ez,mint amikor lefekvés után,a sötét szobában,elkezd közelíteni a szúnyog, a fülünk környékén zümmögve. Van aki felkel,villanyt gyújt,és elkezdi keresgélni a vérszopót. Van aki pedig inkább arcul vágja magát(én is). Kellemetlen,de néhány önpofon után eredményes.Lehet hogy hülye hasonlat,de én így gondolom. ÜDV! (janos)

A cirkusz, amihez nem kéne asszisztálnunk pontos elvevezése “álkeresztény diktatúra”.

A látszatvalóságot ennek az emlegetett embernek a vezetésével viszont nem csak a fideszesek és kádéenpések hozták létre, hanem mindazok, akik valamennyire is aktívan legitimizálják ezt a hatalmat, vagyis pl. kezdve a ner-parlamentbe beülő és azt nem elvből és a kezdetektől nem elfogadó ellenzéki képviselőkön át a minapi nyílt sajttájnak csúfolt irányított és korlátozott kommunikációs abszurdon a nyílt és egységes bojkott helyett a részvételt kiörömködő “ellenzéki”-nek mondott médiaegységek.

Amíg különféle szintű, értékű és időtartalmú júdáspénzért a különböző “közvéleményformáló erők” alápitiznek a ner-rendszernek, addig azt legitimálják és nem pedig erodálják. (masikszempont)

Magyarország is és a költségvetés is jobban teljesít. Ezt Varga Mihály jelentette be abban a lélektanilag fontos pillanatban, amikor a nyugdíjasok hiába várták a pénzüket, az nem érkezett meg a számlákra. A propagandamédia erősen kussol az ügyről, az Origón láttam egyedül az MTI hírt, miszerint nyugi van, ma még megérkeznek a pénzek. Olvasóink jelzései alapján részleges a siker, ugyanis van, akinek megjött a nyugdíj, a többségnek nem. Ráadásul ugyanannál a banknál van az is, akinek megjött és az is, akinek nem. Nem vagyok egy műszaki fenomén, tehát nem értem. Ha technikai baki áll a háttérben, akkor ez hogyan lehetséges? Csak részben hárították el a hibát?

Mindenesetre kerestem az MTI-n a kormány tájékoztatását (feltételezve, hogy a szociálisan érzékeny családbarát kormány felméri, mekkora problémát jelent sok idős embernek a kifizetések csúszása), de azon a remek híren kívül, hogy nyugi van, időben megkapja mindenki a pénzt (nem kapta meg), mást nem leltem. A solti templomot viszont sikerült 100 millió forintból felújítani. Valamint Nacsa Lőrinc csodás nyilatkozatára is ráleltem, miszerint Soros György már megint megtámadta Magyarországot.

Az időjárás ügyében is kikupálódtam a sajtóból (bár csak a címeket olvastam), ezek szerint brutális lehűlés és mínusz 15 fok várható, valamint ónos eső, továbbá felmelegedés jön és plusz 8 fok lesz. Mindez ugyanazon a hétvégén. Mindenki válogassa ki, ami neki tetszik.

A jelenlegi állás tehát az, hogy száguldunk, egye jobban élünk és általában jajdejó, közben Soros megtámadta hazánkat már megint, az ellenzék haldoklik, Orbán okos, mint a Nap és ma megérkezett a nyugdíj akkor is, ha nem érkezett meg. Menjünk alukálni, jó éjt.

Mai cikkeink:

A dakota erkölcstelenségen túli való világ

Nem rosszabb, mint a haláltábor, csak másképp tagadja az élet értékét

Miért asszisztálunk ehhez?

Tartalék nélkül

Szirmok vagy repeszdarabok

Külvárosi éj

Nem azzal a lila füstszóróval kezdődött

A nap kommentje Ritáé:

Nem tudom, hogy kinek van – nekem sajnos van – tapasztalata abban, hogy olyannal próbáljon beszélgetni, aki tudatmódosító hatása alatt áll. Nem olyan az ilyen ember, mint aki részeg, nem dülöngél, nem hőzöng, nem büdös és nem hány az asztalra, hanem szinte kifogástalanul viselkedve néz az emberre és beszélget. Csak másról. Mondanak neki valamit (hosszan), addig ő vár. Tudja, hogy mi az illem, nem vág közbe. Látja, tudja, hallja, hogy a másik beszél. Megvárja, amíg befejezi, majd ő folytatja. Mint egy igazi beszélgetést. Válaszol, néz a másikra, csak ő a vadkacsákról beszél nem az adott témáról. Hosszan lehet próbálkozni a kommunikációval, de nem fog menni. Mivel az egyik fél testben és tudatban is ott van az adott helyszínen, a másik tudata pedig az előző esti National Geographic mocsárvilágában ragadt. Egy kívülálló, aki nem fültanúja a beszélgetésnek, nem érzékel semmi furcsát, annyit lát, hogy két ember ül egymással szemben és beszélget. 

Pont ilyen érzésem volt a tegnapi sajtótájékoztató alatt, bár a példa metafórikus. (Én nem tartozom abba a táborba, aki úgy gondolja, hogy Orbán szét van gyógyszerezve, főleg nem drogozva.)

A kérdésem pusztán annyi, hogy ki az ebben az országban, aki még kívülállónak érzi magát?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS