Március 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hazugságtól rossz szaga lesz az emberi szájnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok,  madárdalt, napsütést, mókát és kacagást! Külön dicsértessék a szellem világossága! Ami már eddig is pont olyan hiánycikknek és ordító luxusnak számított, mint átlagmimagyarok asztalán a libamájas szarvasgombás kaviár. Meg elkelne valami vakcinaszerűség a nemzetstratégiai hazudozás ellen is. Kétségtelenül bölcs és egyidejűleg végtelenül naiv elődeink szerint (most éppen egy Kemény Simon nevű író-költő-újságíróra gondolok, nem az azonos nevű katonára) a hazugságtól rossz szaga lesz az emberi szájnak. Az a baj, hogy sajnos vannak egyéb mellékhatásai is ennek a szájbüdösítő jelenségnek, ami túlmutat a bűz forrásán. Olyannyira, hogy egészen szélsőséges esetekben (amikor mondjuk a posztigazság kormányok programjává emelkedik) néptömegek, akár egész országok nyomorba döntéséig is fajulhat. Ahol nem csak a tábor vagy a zászló egy, hanem a szellemi hanyatlás és sötétség is.

Vegyünk egy számomra legalábbis nehezen feldolgozható példát arra, hogy mennyire reménytelen a helyzet ezen a téren.

Nem az a valami, hogy a fegyelmezett munkamegosztás szellemében minden nap más-más kormányzati beszélő fejet uszítanak rá Budapest főpolgármesterére (tegnap Farkas Örs, a Rogán-féle Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékozatlanságáról elhíresült szóvivője és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor volt a soros), ez a valami. Amikor a mindenki pénzéből fenntartott pártújság médiamunkása a saját közösségi oldalán szavazást indít arról, hogy ugyehogyugyehogy Budapest főpolgármesterének le kell mondania. Aztán a minden színvonal alatti nyolcas bugyor megírja, hogy az Origó szalagmunkása megszavaztatta, hogy Karácsonnyal tele van a töke a budapestieknek, majd a Magyar Nemzet megírja, hogy a nyolcas bugyor az Origó szalagmunkása nyomán arra jutott, hogy Karácsonynak kurvára ideje volna eltakarodnia. Aztán a teljes sötétség diadalaként széles néptömegek osztják a Karácsony lemondására szavaztak, A budapestieknek egyre inkább elege van Karácsony Gergelyből címeken futó szemérmetlen hazugságot, amit a propaganda cifráz is rendesen:

„Hiába mosolyog Karácsony Gergely szinte naponta az ATV- stúdiójában, úgy fest, a budapestieknek egyre inkább elege van a Gyurcsány Ferenc támogatásával főpolgármesterré választott, az önállóan alapvetően 1-2, de leginkább nulla százalékos választói támogatottsággal bíró Párbeszéd politikusából. Elegük van a mosolyából, a simulékony modorában, amelyben egyre inkább azokat a legördített Unicumokat vélik felfedezni, amelyek kellettek neki ahhoz, hogy Gyurcsány szövetségese legyen. (…) A kérdésre 24 óra alatt 13 ezren válaszoltak, 91 százalékuk az igenre voksolt, az eredmény önmagáért beszél. A szavazók szerint tehát Karácsonynak igenis le kell mondania, míg mindössze kilenc százalékuk szavazott arra, hogy tovább folytassa ámokfutását”.

Ha valami, akkor ez tényleg önmagáért beszél, elvtársak. Ilyen ordenáré manipulációt sokat láthattunk már, de ez, így kolera idején határozottan kiemelkedik a sokévi agyhalál tengeréből. Tehát egy újságírónak még ezen az égövön sem nevezhető rossz szájszagú ember a 16-20 ezres Budapestre nézve reprezentatív Facebook-oldalán megszavaztatja az anyukájával meg a rajongóival, hogy Budapest főpolgármestere ugye hogy megbukott. Vagyis abból, hogy 13 400 ember 91 százaléka – valamivel több mint 12 ezer – igennel szavazott, az következik, hogy a 353 593 budapesti ember szavazatával polgármesterré választott Karácsonyból elegük van a budapestieknek. Megírják, körbehivatkozzák egymást és a moslékos vályú körül röfögve széthazudják az étert. Gondolom, ha holnap megszavaztatnánk az olvasóinkkal, hogy az elmúlt tíz év botrányainak, ipari korrupciós ügyeinek és tankönyvi hazugságainak fényében a kormány és külön Orbán monnyon le, akkor abból az következne, hogy a Fidesz meg a leginkább nulla százalékos választói támogatottsággal bíró KDNP súlyos vereséget szenvedett. Mert ez így megy. Meg úgy, hogy Gyurcsány csak úgy félretesz demokratikusan megválasztott polgármestereket. Mi a tanulság már sokadszorra? Hogy a korlátlan teljhatalom e bármilyen mocskos melóra kapható, elvtelen, sötét manipulátorok nélkül biztosan nem létezhetne a ma ismert formájában. Talán naivitásnak tűnik, de én őszintén csodálkozom, hogy ennyi ember van, aki szó szerint bármire kapható.

Zárójel: arról egyébiránt nem indított szavazást egyetlen erkölcsi csúszómászó sem, hogy amikor Budapestet és más, ellenzéki polgármesterek által irányított településeket a járvány örve alatt, az állítólag már nem is létező járványra hivatkozva fosztja ki a kormány, akkor valójában kikkel baszik ki, kikkel szórakozik és kiket büntet. Az ellenségnek tekintett politikai ellenfeleit, vagy sokkal inkább azokat a polgárokat, akiket személytelen eszközként használ a hatalmi játszmáihoz?

Ettől a salakmédiás mizériától majdnem annyira ég a pofám, mint Varga Judit nő és családanya Kövér László nőgyűlölő epehányását mentegető-magyarázó, tegnap megjelent eszmefuttatásától. Egyes kollégáknak már elgurult a gyógyszere, másoknak ezután fog elgurulni ettől a produkciótól, úgyhogy nagyon részletesebben nem mennék bele. Annyit viszont hadd írjak le: én kérek elnézést minden értintettől, amiért a nők egy csoportját parttalan undorában számkóddal minősítő házelnök kirohanása az igazságügyek nőnemű minisztere szerint tulajdonképpen a nők iránti tisztelet kifejeződése. Valamiféle eszményre utalás, aminek a sajátos női mivolt kiemelt tisztelete képezi az alapját. Azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy Vargát személy szerint, mint nőt Kövér otrombasága nem sértette meg, cserébe újra értelmet kapott ama miniszterelnöki aranyköpet, ami a nőügyekkel való nem foglalkozásra vonatkozott. Varga és a látszat kedvéért néhány másik pozícióba ültetett fideszkádéenpés nőnemű társa valóban nem igényli a foglalkozást (én emberszámba vételt értek ez alatt). Őket tényleg nem lehet megsérteni. Önként vállalt alattvalóságuk totálisan összeférhetetlen azzal, hogy a Kövér-féle, a Fideszben alapvetésnek számító lábszagú hímsovinizmus ellen valaha is szót emeljenek. Ezért aztán az Isztambuli Egyezmény politikai hisztinek minősítése egyáltalán nem a legalja volt Varga karrierjében. Bőven van még hely a magma alatt Varga Judit számára is.

Enyhe vigasz, hogy vannak olyan nők is, akik egyáltalán nem olyanok, mint Varga Judit szervilis lojális végrehajtó, aki mindig aszerint nő vagy nem nő, családanya vagy nem családanya, hogy éppen milyen oldalról kell védeni a védhetetlent. Vannak olyan nők is, akiknek nem a mindenható főnökükhöz kell a becsületük árán is lojálisnak lenniük. Miközben az igazságügyi miniszter Kovács Zoltánnal és Szijjártó Péterrel fej fej mellett naponta veri vissza a hanyatló Nyugat támadásait, és magyarázza a szélrózsa minden irányából, hogy a kormányzó elvtárs határidő nélküli korlátlan felhatalmazása valójában a demokrácia csúcsa, és követeli toporzékolva a bocsánatot és a több tiszteletet a hibrid rezsimjének, Szél Bernadett független képviselő például az orbánista valósághajlítás mögötti valóság minél szélesebb körű megismeréséért küzd. Az Európai Néppárt tagpárjainak elküldött, bocsánatkérést követelő, a valóságot féligazságokkal és szájat büdösítő hazugságokkal elmaszatoló levelét követően, Szél is levelet írt az illetékeseknek. Nagyon fontos írás ez, mindenkinek ajánlom, ízelítőül iderakom a kvintesszenciát:

[…] ha zavartalanul ülésezik a parlament, miért volt szükség a korlátlan felhatalmazásra, a parlament kizárására a kormány ellenőrzéséből? A válasz egyszerű: parlamenti kontroll hiányában Orbán Viktor anélkül határozhat százmilliárdok sorsáról, korlátozhat alapvető jogokat és büntethet ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, védekezés címén pedig anélkül csoportosíthat át csillagászati összegeket saját klientúrájának, hogy arról az ország nyilvánossága előtt a parlament vitát folytatna.

Hát így valahogy, semennyire nem tisztelt, sosem volt demokraták és kereszténydemokraták. El is rohant az idő, úgyhogy ma már nem fogok tudni a járvánnyal kapcsolatos penetráns kormányzati kommunikációval foglalkozni: az eltüntetett adatokkal, az egymással semmilyen értelmezhető, logikus kapcsolatban nem álló statisztikákkal, az agyatlan lazításokkal és szigorításokkal, a rengeteg kérdéssel, amire vagy egyszerűen nincs válasz, vagy ha van, az még több kérdést vet fel. És sajnos azzal se, hogy az elmebeteg kórházkisöprési akció milyen kisebb-nagyobb tragédiákhoz vezet. Megpróbálhatják ezt is letagadni két Pesti úti idősotthonozás között, de nem fog menni.

Azon meg már röhögni sincs kedvem, hogy a kórházi adósságok ügyében az érintetteket nemrégiben még kvázi zsaroló pénzügyminiszter most tonna liszteket és ezer liter tejeket szállít ki kórházaknak. Személyesen. És propagandavideót is forgat erről. Nem értem én ezeket, és valószínűleg ez már így is marad. Jó hétvégét mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!