Június 18,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyűlölet és a félelem között vergődő, kiskorúsított tömegek országa

Jó reggelt kívánok! Nem tudom, honnan volna ildomos elkezdenem, mindenesetre onnan fogom, hogy Bálint kolléga elfáradt a tojásreszelésben, hagyjuk hát pihenni. Köszönjük mindenkinek a születésnapi jókívánságokat, igyekszünk felnőni az óvodáskorral járó feladatokhoz. Szerintem sokan mások is követhetnénk a példánkat.

Ezek közé tartozik például Bayer Zsolt kultúrharcos és mindenkit, aki nem a Fidesz, Kövér László-féle vehemenciával gyűlölő tollforgató és megmondóember. Engem például örömmel tölt el, hogy ennek a remek figurának rendkívül sok felület áll rendelkezésére, ahol puszta meggyőződésből és hazaszeretetből (ja, nem) reklámozhatja Orbán nevű haverja vállalkozását, és köpködhet, dehumanizálhat tetszőlegesen bárkit, akinek nem tetszik az arcberendezése. De abban így is van valami hervasztó, hogy e kérlelhetetlen erkölcsi és szakmai világítótorony milyen hanyag eleganciával hazudik bele a kamerába olyan dolgokat, amelyekről percek alatt kideríthető, hogy hazugság. Az Echo TV-n futó, róla elnevezett show-ban akkorát akart rúgni Emmanuel Macron francia elnökbe, hogy a kétoldali igyekezetben az elrettentő franciaországi állapotokat egy 2015-ös (!) brüsszeli (!) gazdatüntetés (!) képsoraival sikerült aláfestenie. Jó, tudom, ahol a kormány hasonlóan amatőr, messziről bűzlő hazugságokkal esik neki például Guy Verhofstadt, liberális EP-képviselőnek (egy kontextusból kiragadott félmondatát kapcsolták össze a terrorizmussal), aztán meg azért csapdossa magát a földhöz hisztérikusan és teátrálisan, mert Brüsszelben a hazug uszítást nem veszik be ugyanúgy, mint Budapesten, Bayer is azt hazudik, amit akar.

És azt hazudik az Origo is, amit akar, például ilyeneket: A munkaidőszabályok ellen tüntetnek a Gyurcsányhoz köthető szakszervezetek; Gyurcsány néhány tüntetője áttörte a rendőrsorfalat a Kossuth téren. Tegnap egy teljesen más összefüggésben (tudniillik, hogy a drága miniszterelnök úr 28 éve rosszul alszik és állandóan fáradt) az egyik olvasónk azt írta:

Na ha ezt is Gyurcsányra fogják, isten bizony ma én főzök.

Ha ezt nem is, de a szakszervezeteket sikerült maradéktalanul Gyurcsány nyakába varrni, pedig ő aztán – Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével ellentétben – egyáltalán nem került konfliktusba a Kossuth teret lezáró rendőrökkel a tegnapi tüntetésen, és kórházba sem kellett szállítani. Egyébként igen, Gyurcsány kint volt a tüntetésen, erről fotókat is posztolt a közösségi oldalán, gondolom az Origo nevű üzemegységnek ez is elég volt az oknyomozáshoz, amelynek egyik passzusa így szólt: A Gyurcsány Ferenchez köthető MaSzSz által szervezett tiltakozó akción… Csak azt nem értem – pedig baromira szeretném megérteni – hogy amennyiben ezek a szakszervezetek Gyurcsányhoz köthetők, akkor miért nem sikerült még mindig megbuktatniuk Orbánt? Csak nem azért, mert Orbán véreztette ki és vette meg kilóra a szakszervezeteket IS (tisztelet a mindenkori kivételeknek)?

A nyolcaska ott tart már az ő összes agyával és a ruhatárban leadott gerinchúrjaival, hogy Macron az új Gyurcsány. Igaz, ők is a Migráns1 kanálisról tájékozódtak, ahol a franciaországi tüntetéseknek volt hírértéke (a párizsi háborús állapotokon forgatják az összes keresztény szemüket), a budapesti szakszervezti sztrájknak nem igazán:

Könnygázt, hang- és füstgránátokat, valamint barikádtörő páncélosokat is bevetettek szombaton Párizsban a tüntetők ellen, akik már nem az adóemelések, hanem Emmanuel Macron kormánya ellen tiltakoznak – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

És ha ez így van, akkor a tegnapi tízezres tömeg követelései nem jogosak? Akkor semmi nem igaz abból, ami a tegnapi tüntetésen elhangzott? Eddig is tudtam, hogy pocsék lehet puhatestű propagandistának lenni, és agyatlanul bármit leírni, de mégis mi a francos bajuk van? Az, hogy az a tízezer ember békésen felvonult, majd hazament? A keménymag eljutott ugyan a parlament lépcsőjéig – miközben Kövér László a langymelegben a lengyel jogállamot ünnepelte a baráti ország alsóházának ismeretlen, de kiemelten védett elnökének kebelén -, de anélkül, hogy nekiestek volna a karhatalom embereinek, ők is hazamentek? Vagy azt szerették volna, hogy nekiálljanak törni-zúzni, ahogyan az egyre fogyatkozó, de egyre radikálisabb sárgamellényesek tették Párizsban? Vajon mikor nyugodna meg a propaganda?

Tudom, hogy már megint ideje van a fanyalgásnak, hiszen a tegnapi nap is elzúgott, megint nem történt semmi, megint elfáradtak, és hazamentek. Szerintem is be kellene fejezeni ezt a sehova nem vezető picsogást, és végképp nem azoknak kellene szemrehányást tenni, akik ott voltak, akik évek óta minden tüntetésen ott vannak. Bármennyire is utópisztikusnak tűnő gondolat ez egy nem létező szolidaritásáról elhíresült nem létező köztársaságban, a képlet végtelenül egyszerű mégis. Ráadásul tökéletesen rímel a szakszervezeti szövetség elnökének országos útlezárásra vonatkozó javaslatára. Akkor is egyszerű ez, ha a parttalan gyűlölet és a határtalan félelem között vergődő, kiskorúsított tömegek országában elképzelhetetlen: szerdán, december 12-én, a szent karácsony előszobájában, amikor a fideszes parlament szemrebbenés és a lelkiismeretfurdalás legapróbb jele nélkül megszavazza a sunyi, aljas rabszolgatörvényt, senkinek nem kellene felvenni a munkát. Sem azoknak, akiket közvetlenül érint, sem azoknak, akiket nem. Ehhez nem kell törni-zúzni, viszont félreérthetetlen jelzést lehet küldeni a hatalomba belekényelmesedett, mindenféle józan kontrollt elveszített bagázsnak: mi télen, nyáron, ünnepnapon azért dolgozunk, hogy a politikusnak állt erkölcsi prostituáltaknak meglegyen mindenük ahhoz, hogy az ötcsillagos luxusból megvessenek és gúnyt űzzenek belőlünk. Elég volt.

Ha valakit esetleg érdekel:

– Az LMP nevű párt hosszas tipródás után eldöntötte, hogy Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltet támogatja Tarlós ellenében (és ez nem Ungár Péter befolyása miatt történt);

– Szárnyaló gazdaság néven elindult a nemzeti húsgalambprogram;

– Zacher doktor részállásban visszatérne a Honvéd Kórházba;

– A Mikulás fűtött sátorban várja a családokat a nyereséges, nemzetstratégiai kisvasút felcsúti állomásán, a miniszterelnök úr szerény hajlékának egységsugarában;

– Deutsch Bulika Tamás szerint a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság (amiről még azt sem tudják, mennyibe fog kerülni, és amihez nulla infrastruktúra áll rendelkezésre), az olimpiarendezés előszobája lehet. (Mindenkit őrizzen meg az ő istene…)

Akkor már csak egyetlen dolgot szeretnék szóvátenni. Az Orbán-família jó barátja, a Németországban és máshol is világhírű, nem kevés magyar közpénzzel megtámogatott művész, Leslie Mandoki politikai szakértőnek állt, de ha jól látom, eléggé belefosott a propaganda ventillátorába. Két napja arról hörögnek egymás tyúkszemén taposva a Fidesz szócsövei, hogy Merkel bizalmasának megválasztása a CDU élére azt jelenti, hogy minden marad a régiben, marad a migránspártiság és mindmeghalunk. (Pl: A CDU-nak vége: Merkel jelöltje nyert, folytatódik a balos fordulat, Merkel bábja lett a CDU új elnöke, marad a migránspárti politika, stb.) Erre jön Mandoki és belelrondít az egyenfröcsögésbe:

A Fidesz politikáját erősítheti az európai színtéren a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke – mondta a Németországban élő Leslie Mandoki zenész, producer szombaton az M1 aktuális csatornának adott interjújában.

A zenész a CDU hamburgi tisztújító kongresszusán elmondta, Annegret Kramp-Karrenbauer, az új elnök garanciát jelent arra, hogy a párt újra a nemzetek Európájának elvét erősíti majd. 

A mai eredmény nagyon pozitív a magyar népnek, most az a lényeg, az európai parlamenti (EP-) választásokon is ez az elv erősödjön.

A visegrádi országcsoport ma Európa második legnagyobb gazdasági hatalma – mutatott rá a művész. Közölte, nem hiszi, bárki támadni merné a közösséget. 

Szerintem Helmut Kohl Európáját fogjuk látni, ami nagyon pozitív lenne, ahol az összes állam, a nemzetek, a nemzeti állam erősödik, s mindenki a sajátosságait hozza be a közösségbe – mondta. (MTI)

Eddig is tudtam, hogy pocsék lehet puhatestű propagandistának lenni, de elvakult hívőnek is egyre pocsékabb lehet. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS