Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amit a rendőrminiszternek nem sikerül erőből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám vasárnapot kívánok magunknak is meg mindenki másnak is! Azoknak is, akik békéről szavalva háborúznak a fél világgal (a másik fele előtt a szuterénig hajolva borulnak térdre), azoknak is, akik ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, azoknak is, akik azon hőbörögnek, hogy egyesek ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, és természetesen azoknak is, akik azt állítják magukról, hogy őket a főnükük emésztőrendszerébe végbélen keresztül feldugott geoláda megkaparintásával hatástalanítható csőbombával fenyegetnek halálosan. Oly nagyon sajnálom.

Vegyük fel szépen a fonalat valahol, mert bár lehet, hogy kinyílott a pitypang, arról nem lesz szó ma se. A kolléga már szinte mindent leírt tegnap reggel arról, hogy az egykori Index helyén működő azonos nevű orgánum minő szánalmas hallelujacikket rittyentett arról, hogy miközben még mindig 25 százalék fölött hasít az orbáni infláció, és szó szerint nincsen neki párja Európában, a korszakos zseni miniszterelnök az ő páratlan zsenialitásával megjósolta, hogy egyszer csak csökkenésnek indul. És hát nem elkezdett csökkenni? De. Azzal szeretném kiegészíteni a halleluját is meg a kolléga civilizált méltatlankodását is, aki azt nem érti, hogy amennyiben az uniós átlag bement tíz százalék alá, vagyis már most egyjegyű – vagyis nem év végére, amikor majd az orbáni infláció bemegy, hanem már régebben ennyi -, akkor az aktuálisan 25,4%-os mimagyar inflációt mi indokolja, hogy nyugodjon meg mindenki. Mielőtt, miközben, miután éppen ezt jósolta, azt is megjósolta már, hogy amíg a háború tart, addig sem az infláció, sem az energiaárak nem fognak csökkenni. Sőt, mi több, most már a harmadik világháború kitörésével fenyegeti a híveit, és terelgeti a figyelmüket arról, hogy kormányozni nem nagyon akaródzik, pláne ha nincs törvényesen ellopható uniós zseton. Tehát a háború még tart, az infláció csökken, a tenyérjós rábaszott. Vagyis tökmindegy, hogy mit jósol a tévedhetetlen jogászfutballista, tízből kilenc és félszer marhaságokat beszél, de ennek nem sok jelentősége van sajnos. Ahol a vakhit divat és életforma, ott a józan ész nem nagyon rúghat labdába. Ezt csak súlyosbítja, hogy bár a kleptokrata állam előre megy, nem hátra, ez a kollektív memóriára nem igaz.

Nem mellesleg azt is hazudta állította már erről a brutálisan durva inflációról a nemzet vezetője, hogy az azért magasabb, mint Nyugaton, mert a magas ipari termelés miatt energiaigényes a magyar gazdaság, és mivel nincs saját energiaforrásunk, sokat kell importálnunk. (Adjál neki még néhány akkumulátorgyárat, fejjel a falnak, az a biztos). Nos, a számok és a statisztikák semennyire nem igazolják a korrupt tenyérjós urat: több, az inflációs toplistán jócskán mögöttünk álló ország iparosodottsága, gazdaságának energiaintenzitása és -importfüggősége nagyobb fokú, mint Magyarországé. Ez azt jelenti, hogy nem létezik olyan valós energiastatisztikai adat, ami igazolná az Orbán-Rogán-propagandát: az európai szinten elsősorban a földgázpiacról (nem utolsósorban a gázszállítások Moszkva általi, 2021 óta folytatódó visszafogása miatt) kiindult inflációt a csirkehálón belül belső okok erősítették fel és emelték az EU legmagasabb szintjére, az okok pedig az elmúlt időszak egyéb gazdaságpolitikai döntéseiben keresendők. És igen, nyugodtan vissza lehet menni a közgazdasági észszerűséget a választási siker oltárán feláldozó populista, felelőtlen, a gyeplőt a lovak közé bedobó döntésekig. Ja, az ezermilliárdos választási pénzégetésre gondolok. Minden más szómágia.

Az pont nem annyira, hogy a kleptokrata orbáni államot bárki onnan tudná felismerni, ha akarná és venné a fáradságot – Hadházy Ákosnak és a még létező független sajtónak köszönhetően van erre lehetőség -, hogy ott a 20 millió forintos (!!!), a 20 millió forinthoz képest szégyentelenül miniatűr nagy-magyarországos virágágyások kockakövekből vannak kirakva. Hogy itt van az otthonuk az uniós pénzből soha fel nem épült inkubátorházaknak. Itt vannak olyan lepukkant utcák, amelyeket az uniós ingyen pénz miatt tanösvénnyé kereszteltek át a helyi Döbrögik, de pont az ott lakók nem tudnak róla. Pedig biztosan két kézzel és két lábbal szavaztak tavaly áprilisban az államnak pártjára, hogy nehogy az ukrán frontra hurcolja őket a dollárbaloldal. Nem tudom, hogy ezek a dühítő, haszontalan, túlárazott, virágágyásos, kockaköves, 30 százalékos alkotmányos költséges gazemberkedések fogják-e elhozni azt az eszményi, áldott állapotot, amikor már mindenkinek eléggé fájni fog Trianon, ahhoz hogy a fontos dolgokkal is lehessen foglalkozni. Az viszont szemmel látható, hogy ha az egykori, soha vissza nem csinálható Nagy-Magyarországot nézzük, akkor ott találunk olyan szegleteket, ahol feleannyi az infláció, mint az egész büszke és szuverén Kis-Magyarországon. Ahol 25 százalék fölött van mindenhol, és ahol annak kell örülni, hogy már nem 25,7 csak 25,4, és a korrupt tenyérjós ugye milyen jól megjósolta. A 40 százalék fölött dübörgő élelemiszerinflációt, akárcsak a Magyarország étele Németh Szilárd bölcsességeivel körítve csendéletet most hagyjuk a francba, mert nem hiányzik a fejfájás vasárnap reggel.

Nélküle is megoldható. Itt van például Bánki Erik fideszes képviselő, aki a fideszes kleptokrata állam védelme alatt áll, ezért nem a vádlottak padján ül különösen nagy értékű gazdasági csalás és hivatali visszaélés vádjával, hanem azzal dicsekedett a minap, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálatot indított az ellenzékhez érkezett külföldi pénzek ügyében. Ez az ember, aki sok egyéb disznóság mellett a nevére vette azt a törvénymódosítást, amely kivette a Magyar Nemzeti Bank alapítványait a köztulajdonból, így 250 milliárd forint közvagyon sorsa vált ellenőrizhetetlenné, azaz veszítette el az ő köz jellegét. Azt hagyjuk is, hogy szügyig benne volt a letelepedési kötvényes Rogán-bizniszben is, és megtagadta a válaszadást a Transparency International Magyarország által a letelepedési kötvényeket forgalmazó közvetítő vállalkozásokkal kapcsolatos közérdekűadat-igénylésre.

Na, ez az ember, aki mindezek ellenére, vagy pontosan épp ezért még mindig a fideszes parlament gazdasági bizottságának elnöke, azzal dicsekszik, hogy őt az Állami Számvevőszék fideszes elnöke arról tájékoztatta, hogy vizsgálatot indított a „guruló dollárok” ügyében, ugyanis „igen erős a gyanú arra, hogy valóban tiltott pártfinanszírozás történt, és megsértették a választási kampányra vonatkozó törvényeket a baloldali ellenzéki pártok”. A pofám leszakad attól, hogy milyen vastag a bőr ezeknek a pofáján. Valaki tudja, hogy mi köze az Állami Számvevőszéknek ahhoz a keményen guruló 4 milliárd forintnyi dollárhoz, ami a fideszes propaganda jó esetben egy heti költségvetése. Vagy annyi se? Az állampárti számvevőszék definíció szerint ellenőrzést végez minden olyan intézménynél és politikai szervezetnél, ahol közpénzt használnak fel.  Vizsgálódásai így kiterjednek a teljes államháztartásra, a pártokra és a Magyar Nemzeti Bankra is. Az álnaiv kérdés, hogy mi köze a guruló dollárokhoz ennek a fideszes sóhivatalnak, a válasz pedig az, hogy megy a vergődés, a kínlódás, az izzadás, a szenvedés, a hajánál fogva rángatott hisztéria, de csak nem sikerült összevakarni annyi terhelő szarságot, amivel kezdeni lehetne valamit a tizenhárom éve a hatalom közelébe sem került ellenzékkel szemben.

Az idősotthonok a létükért küzdenek, több mint egy éve utcán vannak a tanárok és diákok, a tanári béremelés legkisebb reménye nélkül, teljes letámadást indítottak az orvosok ellen, az uniós pénzek nem jönnek, mit kell ilyenkor tenni? Dollárbaloldalazni, mert majd az minden problémát megold, amit a rendőrminiszternek nem sikerült erőből. Igazuk is van. Miután minden számvevőszéki ellenőrzés veszélye nélkül tizenhárom éve korlátlanul költik a közpénzt a saját választási kampányaikra, és annak a sulykolására, hogy minden fasza, ha mindenki beledöglik is, most majd aztán tényleg leleplezik a tiltott ellenzéki pártfinanszírozást, kinyírják a dollárbaloldalt és minden rendben lesz.

Végezetül. Nem érdemes megnézni, de kicsit mégis, hogy Európa legkorruptabb és majdnem legszegényebb országának korrupt miniszterelnöke, aki tizenhárom éve megállás nélkül háborúzik a nyugati szövetségeseivel, hogyan megy át alázatos pincsikutyába, amikor egy véreskezű autokrata ül vele szemben, aki nem kéri rajta számon, hogy miért lop, csal, hazudik és miért gyilkolja a demokráciát. A saját országát beleállította a földbe, lejáratta magát Európába, nem maradt más, mint ez. Szomorúnak szomorú. De legalább jó a zene.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.