Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs hozzá közünk, mert magyarok vagyunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek, aki kér az én kívánságomból! Nem hiába volt Orbán Viktor a Türk Tanács ülésén, ahol egymás karjába omlottak Erdogan elnökkel. Törökország bejelentette, hogy támogatja Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, de Svédország esetében még kivárnak. A magyar kormány is bejelentette, hogy támogatja Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, de Svédország esetében még kivárnak. Hogy mit és miért várnak ki, azt talán Orbántól kellene megkérdezni. Vagy Erdogantól. A pofám leszakad.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette be a hágai székhelyű bíróság pénteken.

 A közlemény szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság kérelmet elbíráló bírói tanácsa az orosz elnökkel szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

 Karim Khan, az ICC főügyésze közleményében azt írta, az ügyészség azért kérte az elfogatóparancs kiadását, mert hivatala árvaházakból és gyermekotthonokból elhurcolt gyermekek százairól szerzett tudomást. Az ügyészség által végzett független vizsgálat során összegyűjtött és elemzett bizonyítékok alapján alapos okkal feltételezhető, hogy Putyin és Lvova-Belova büntetőjogi felelősséggel tartozik az ukrán gyermekek jogellenes elhurcolásáért és átszállításáért Oroszországba.
    Elmondta, a cselekmények egyebek mellett azt a szándékot mutatják, hogy az érintett gyermekeket véglegesen elszakítsák saját országuktól. A gyermekek közül sokakat örökbe adtak Oroszországban, amit megkönnyített egy, az orosz elnök által kiadott rendelettel módosított, az orosz állampolgárság megadásának eljárását felgyorsító törvény – tájékoztatott a főügyész.
    „Gondoskodnunk kell arról, hogy a feltételezett bűncselekmények elkövetőit felelősségre vonják, és a gyermekeket visszaadják családjuknak és közösségeiknek. Nem engedhetjük meg, hogy a gyerekeket hadizsákmányként kezeljék” – fogalmazott (MTI)

Arra kíváncsi leszek, ezt mivel próbálja mentegetni a magyar kormány, vagy az ő teljesen független médiája. Bizonyára erről is az USA, az Unió, esetleg a liberális magyar ellenzék tehet.

Tegnap Franciaországban parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt, amihez természetesen nekünk semmi közünk sincs, mert nem vagyunk franciák.
Ma Németországban feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt, amihez természetesen nekünk semmi közünk sincs, mert nem vagyunk németek.
Na, de Barátaim, ha ezek után bárki a magyar jogállamiságot kritizálja, nevessük ki együtt! (Facebook/Szijjártó Péter)

Tegnap, holnap, bármikor azt módosít a miniszterek elnöke akár egymagában is – mivel egyvégtében veszélyhelyzet van, így mód van a rendeleti kormányzásra -, amit csak akar. Eltörölheti adóév közepén a hatályos KATA-törvényt, korlátozhatja a pedagógusok jogát a sztrájkhoz, kiüríthet akárhány kórházi ágyat, felépíthet bármennyi stadiont, vagy éppen járványkórházat, és senki sem kérdezheti meg, hogy a csilliárdos beruházások végtermékei miért konganak üresen. De megteheti ezt Orbán Viktor a kézivezérelt parlamenten keresztül is, a kétharmados többség azt szavaz meg, amire parancsot kapnak. Nem egyszerűen csak a választási törvényt írhatják – írhatták – át, de a komplett Munka Törvénykönyvét is. A magyar kormány – a Fidesz – egymaga eltörölhette az Alkotmányt, írt helyette saját ízlése szerinti alaptörvényt, azt is szarul, évente átírják. A Fidesz máról holnapra elveheti a trafikokat, a játékkaszinókat, termőföldeket és kioszthatja a csókosainak. A Fidesz elrabolhatja a magánnyugdíj-megtakarításokat az emberektől, azt hazudhatja, hogy majd mindenkinek jóváírják a személyes nyugdíjszámláján, aztán kussolhat azóta is. A Fidesz egyik napról a másikra elveheti az orvosi kamara jogköreit, a Fidesz hivatkozhat érvénytelen és eredménytelen népszavazásokra, senkit nem érdeklő nemzeti konzultációkra, a Fidesz leuralhatja a teljes médiát, odaadhatja az iskolákat az egyháznak, az adóforintjainkat és a nemzeti vagyont is odaadhatják az egyháznak, hazudhatnak bele az arcunkba nyakló nélkül. A Fidesz vehet fel külföldi hiteleket úgy, hogy mi nem is tudunk róla, de fizetni mi fogjuk. A magyar kormány (ami a Fidesz, ami pedig Orbán Viktor) bármit titkosíthat száz évre. A kormány hazudozhat a magángépként használt luxusrepülőkről, hazudozhat Varga Judit helyettesének korrupciós botrányáról, a rendőrség nem nyomozhat sem Varga, sem Rogán, sem az azóta felbukkant alkotmánybíró érintettsége ügyében. De mindezekhez, és még ezernyi más dologhoz nekünk semmi közünk nincsen, mert magyarok vagyunk.

Orbán Viktor megjósolta, és úgy is lett! Ájulj, paraszt, jósnőnek is az utcai pávaharcosgalamb a legjobb a kerek világon! Az Indexnek sikerült egy olyan cikket rittyentenie a jövőbelátó zseniről, hogy megsüvegeltem szombat reggel. Hogy megmondta ő, a Viktor, hogy év elején megfordul az infláció, és az is lehet, hogy év végére tíz százalék alá megy. És tessék! Megfordult? Meg. Ájulok is elfele. Talán azt is meg kellene kérdezni ettől a korszakos zsenitől, hogy amennyiben az uniós átlag bement tíz százalék alá – nem év végére, hanem már régebben -, akkor a magyar 25,4 százalékot vajon mi indokolja? Soros? Gyurcsány? A libsik? Netán a szar gazdaságpolitika? Az elbaltázott orbáni országrombolás? A hozzá nem értés? A minden résből felbugyogó korrupció? Tényleg kell ahhoz pofa, hogy a világbajnok inflációt produkáló kormány még ezt is megpróbálja sikerként eladni. És az agyhalottaknál működik is.

Szép napot kívánok mindenkinek! Szurkoljunk Sándornak és Edének (ha már ő is oda került), hogy hozzák nekünk zsákban a meleget. Mi pedig hamarosan jövünk vissza, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.