Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hülyének nézünk benneteket, ameddig csak szeretnénk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem baj, mert az alsó hangon 60 millió forintba került katari meccsnézős kiruccanásából éppen csak hazacsámpázott doktorminiszterelnök úr (remélem, templomban is volt, ha már ott járt gazsulálni és bezabálni) ma biztosan elmagyarázza a kormányinfó sztárfellépőjeként, hogy miért hálálkodjanak az ELTE tanárszakos hallgatói, akik két órán keresztül 6 fokban (!) kénytelenek vizsgadolgozatot írni, amihez képest a kiskunmajsai diákoknak miért nem lehet egy szavuk se a 16 fokra. Bízom benne, mint igaz keresztény embernek, a nagy ívű évértékelő bölcsességes és jövőbelátó fantazmagóriák mellett egy-két kedves szót intézni a nemzet napszámosaihoz is, akiket Pintér Sándor úgy alázott meg és vert át a pótlékemeléssé silányult béremelés ígéretével, ahogy csak a legnagyobbaknak sikerülhet.

Ámde addig is, ameddig teljes képet kapunk arról, hogy a kereszténység bohócruhájában közlekedő Európa legkorruptabb embere miképpen válaszolja meg hangosan és érthetően azt a barokk kérdőmondatot, miszerint mikor kezdi el felelősnek érezni magát azért, hogy

  • az Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb az infláció,
  • az Európai Unióban csak Bulgáriában keresnek kevesebbet az emberek, mint Magyarországon
  • az Európai Unió második legszegényebb országa Magyarország,

és mikor szándékozik belenézni a tükörbe a dollárbaloldal és a brüsszeli szankciók ostorozása helyett (egyelőre vesztésre áll ez a dolog), ajánlok figyelmünkbe egy elsikkadt félmondatot. Amely a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) konzervatív német lapban megjelent hétfői interjúból származik, és amelyben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az állampárti panasz-, mártír- és áldozati kultúra szellemében ostorozta és vádolta inkorrektséggel az Európai Uniót, az Európai Bizottságot. Hogy a leghülyébb is értse: Brüsszelt. És ha már így alakult, akkor sokadszorra nemzeti szuverenitási kérdésnek hazudta az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kormányzati elutasítását. Nem kapcsolódik ide semmilyen módon, csak eszembe jutott, hogy az valóban nem a világ legtermészetesebb dolga, hogy a bűnözők legjobb barátai a rendőrök közül kerülnek ki.

Különösen annak fényében szeretnék pár szót szólni Gulyás freudi elszólásáról, hogy az általa vezetett Miniszterelnökség nyilvánosságra hozott 2021-es éves költségvetési beszámolójában érdekes és tanulságos tételeket azonosított az Alfahír. Annak ellenére érdekes és tanulságos adatok ezek, hogy 2021-ben még nem dúlt Putyin háborúja, nem voltak elhibázott brüsszeli szankciók, és még lehetett kétpofára gúnyolódni azon, hogy kinek mit intézett a kormánya. Hogy mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők ott meg szülhetnek férfiként. Nos, a portál szerint a törvény által megállapított illetményekre, munkabérekre több mint 12,5 milliárd forintot fizettek ki a Miniszterelnökségen, ezenkívül céljuttatás, projektprémium címen még majdnem 2 milliárdot, egészen pontosan 1 706 334 457 forintot. Ez utóbbi összeg úgy lépte át az 1,7 milliárd forintot, hogy az év elején mindössze kevesebb mint 23 millió (!) forinttal számoltak, vagyis az év végére a prémiumokra fordított összeg a 75, azaz hetvenötszörösére (!!!) gyarapodott. Mindent összevetve: Gulyásék közel 17 milliárd forintot fizettek személyi juttatások címen 2021-ben, bár az is igaz, hogy a tárcánál több ember volt munkaviszonyban 2021 végén (1770 fő), mint amennyi Felcsút teljes lakossága. A tisztességes béremelés helyett nyomorúságos bérpótlékkal megalázott pedagógusok nézőpontjából brutálisnak tűnő fizetéseket felmarkoló főállású helyettes senkik brutális bérei mellett a legtöbb zsetont értelemszerűen Gulyás, valamint a vele azonos illetményre jogosult másik két vezető cinkostársa kapta. Hármuk számára 106 739 100 forint munkabért fizetett ki a Miniszterelnökség, ehhez jött még összesen 1,2 millió forint béren kívüli juttatás, valamint 557 ezer forint egyéb személyi juttatás.

Most, amikor úgy tűnik, hogy de, rohadtul sokan éhenfagynak majd ezen a télen és nem fogja életben tartani őket, hogy nem kell férfiként szülniük, érdemes iderakni, mit lódított a brutális közpénzégetésben tavaly igen szép teljesítményt elért Miniszterelnökséget vezető sztárjogászminiszter a FAZ-nak Magyarország gazdasági helyzetéről szólva. (Ja, és senkit ne tévesszen meg, hogy Gulyás az idei év utolsó három hónapjára spórolós üzemmódra állította a Miniszterelnökséget, ami állítólag a pogácsaellátmányra is kiterjed.) Ezt lódította a nem létező Németország konzervatív sajtójának Gulyás:

Az ország finanszírozása az EU-s források nélkül is biztosított, méghozzá „ameddig csak szeretnénk”.

Na, akkor most mi a büdös lófasz van? Az ember, aki a német sajtónak két napja azzal vagánykodott, hogy a rohadék Brüsszel pénze nélkül is működik az ország, hosszú hónapok óta szinte hetente azzal hülyíti a pedagógusokat és a közvéleményt, hogy EU-s források nélkül az önkényuralom nem képes finanszírozni a pedagógusok béremelését, bocs. Ha majd a mocskos baloldal abbahagyja az áskálódást, majd akkor évek múltán már pont annyit fognak keresni a pedagógusok, amennyit megérdemelnének, de sajnos most nem lehetséges. Csak néhány 

• „Ahogy lesz uniós pénz, attól a pillanattól kezdve a tanárbéremelés megvalósul.” Akkor jöhet januártól a béremelés, ha a megállapodást sikerül aláírni decemberben az Európai Bizottsággal, csakhogy Brüsszelben „a magyar baloldal és európai elvtársaik azon dolgoznak, hogy ez ne így legyen”. (2022. december 13)

• A magyar baloldalnak jelentős felelőssége van abban, hogy visszatartják az uniós forrásokat, a kormánynak ebben nincs felelőssége. (2022. november 30)

• A kormány úgy számol, hogy minden uniós forrás meg fog érkezni időben. (2022. november 30)

• A baloldali EP-képviselők havi 6 milliót keresnek, és közben az Európai Parlamentben olyan határozatot fogadnak el, ami a magyarok (értsd: pedagógusok – szerk.) ellen van. (2022. november 30)

• A saját sikereink áldozataivá váltunk, mert olyan béremelkedés volt az elmúlt évtizedben Magyarországon, hogy a pedagógusbérek ezt utána (2017 után – szerk.) nem követték. (2022. november 9)

• Navracsics korábban arról beszélt, 1200 milliárdba kerülne a pedagógusok bérének emelése 2025-ig, Gulyás erre azt mondta, ilyen emelés egy válság sújtotta időszakban példátlan teljesítmény. Szerinte a tanárok nagy többsége örömmel beleegyezne, ha két év alatt megduplázódna a bére. (2022. november 9)

• A baloldal kampányához igazodva működnek a pedagógus-szakszervezetek, az első az lenne, hogy a kormánypártokkal próbáljanak együttműködni, nem azokkal, akik épp a béremelés ellen dolgoznak (2022. október 22)

• Ha minden vállalást sikerül teljesíteni, januártól jöhetnek az uniós pénzek, és elérhetővé válik a cél, hogy az eredetileg vállalt 2028 helyett már 2025-re a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok. A diplomás átlagbér az 2025-ben bruttó 972 901 forint lehet, a pedagógusok bére átlagban – ennek 80 százaléka – 777 ezer 673 forint körül alakul majd. (2022. október 13)

• Azonnal megemeljük a tanárok bérét, ha megérkezik az uniós pénz. Az uniós források megérkezése után garantálva lesz a pedagógusbér-emelés (2022. szeptember 17)

És még csak nem is arról van szó, hogy miután zsinórban negyedszer megfogták az Isten lábát, hogy a Holdról is látszott, az első az volt, hogy Gulyás gazdája 52%-kal megemelte az államtitkárok illetményét, majd magának és Kövérnek 100%-os emelést szavaztatott meg, és tíz nap alatt átnyomták gépezeten, hanem hogy összevissza hazudoznak, hitegetnek, lebegtetnek, vádaskodnak, és már ők se tudják követni, hogy kinek mit hazudtak. Márpedig a fenti ábra szerint is hazudnak, hazudnak, hazudnak. Az országot nem tudják finanszírozni, működtetni, helyenként 18 fokra se felfűteni, a pedagógusok bérét emberhez méltó szintre emelni, de nagy pofával hazudoznak külföldön, hogy uniós pénzek nélkül is működik a kóceráj. Hát nem működik. Ha uniós pénz nélkül tudnák finanszírozni az országot, akkor a közoktatást is finanszíroznák, mert a közoktatás finanszírozása állami feladat, nem az Európai Unióé. Csakhogy miután annyira szar a helyzet a magyar közoktatásban, hogy az EU hajlandó kivételt tenni, így ebbe kapaszkodnak. Mindeközben persze Gulyásnak és a főnökének már azt sem hiszik el Brüsszelben, amit kérdeznek, így marad a jól bevált stratégia. Gulyás évi több tízmillió forintot visz haza, és közben ezt üzeni a magyar pedagógusoknak: hülyének nézünk benneteket, ameddig csak szeretnénk.

Nem volt még elég? Nem túl sok pénz ez ezért a bűnös, nemzetrontó hazudozásért cserébe?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.