Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A korrupt, erkölcstelen, gátlástalan, becstelen nem a konzervatív szinonimája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendkívüli jó reggelt kívánok mindenkinek! Kitört a december, vagyis a hónap új, a nyomorúságok részben régiek, részben újak, csak az biztos, hogy soha nem fogynak el. A demokratikusan megválasztott kormány egyes tagjainak produkcióját elnézegetve határozottan olyan érzésem van, mint a londoni karácsonyfa látványa által sokkolt briteknek. A hangos röhögés és a megrökönyödés között nem sok opciót hagytak számomra a nertársak. Igaz, hogy az utóbbira azért jelentősen több okom van, és aligha vagyok ezzel egyedül. Úgyhogy mindazok kedvéért, akik netán a kávén szeretnének spórolni, vagy esetleg túlságosan alacsony a vérnyomásuk, csokorba kötöttem, hogy mi mindennek lehet örülni december elsején. A kinek mit intézett kezdetű nóta dallamára.

Brüsszel 3000 milliárdos megállításának sikere és dicsősége mellett (meg kell kérdezni a propaganda szagértőit, ők úgy tudják, hogy győztünk, meg Navracsics is úgy tudja, hogy győzött) persze minden más eltörpülni látszik, de szerintem ne hagyjuk magunkat megvezetni: itt minden cinikus gazemberségnek ugyanolyan fontos szerepe van a nagy unortodox egész szempontjából. Ha nem tudnám, hogy kikkel állunk szemben, azt gondolhatnám, hogy szándékosan provokál az illiberális korrupció kormánya, de mivel nagyon is világos, hogy kikkel állunk szemben, nem kell találgatnom. Pontosan tudom. Az állampárt elszabadult, letépte láncait, a gyeplőt meg behajította a dakota-kipcsak lovak közé.

Néhány konkrétumot említenék erre az impertinens provokációra, ami azt is tökéletesen megmagyarázza, amire a kolléga tegnap reggel utalt a miniszterelnök nevű intézmény politikai igazgatójának kultúrharcos kirohanásáról szólva. Mint tudjuk, a másik Orbán arról delirált egy interjúban, hogy nem minden a pénz, hogy ők nem tágítanak a politikai korrektség ellen indított háborújuktól, mert a befagyasztott pénzek folyósítása nem annyira fontos (!!!), mint az, hogy EU ortodoxiájának keresztbe tegyenek. A sarokba szorult illiberális korrupció kormányának beszélő feje szerint ugye nem szabad feladni a kultúrharcot az Európai Unió politikailag korrekt intézményei ellen, amelyeket „politikai dzsihadisták” kerítettek hatalmukba, akik progresszivista programot visznek az olyan, társadalmilag konzervatív (???) tagokkal szemben, mint Magyarország. Ezért az Orbán-kormány akkor is kitart a küzdelem mellett, ha megkapja a pénzt.

Egyrészt a korrupt, erkölcstelen, gátlástalan, becstelen soha nem volt, és soha nem lesz a konzervatív szinonimája. Másrészt ezt már nem Orbán Orbán nevű szolgája kérdezi, hanem én: és hát még ha nem kapja meg a pénzt Magyarország? És hát ha már a fideszfundamentalista tálibok (hogy Orbán Balázs szótárából kölcsönzött kifejezésekkel éljek) sem hiszik el Gulyás Gergelynek, hogy néhány nyomorult, mind a magyar parlamentben, mind az Európai Parlamentben abszolút kisebbségben lévő ellenzéki politikusnak lényegesen 50 százalék fölött van a felelőssége abban, hogy jelen állás szerint mintegy 13 milliárd euró sorsa a levegőben van? Hát 12 éve küzdenek, harcolnak, háborúznak, akkor is ezt tették, amikor dőlt a lóvé, fűrészelték a jogállamot, és Angela Merkel szoknyája mögé bújva, az öklüket rázva kiröhögték Európát és azt hitték, hogy ez örökre így marad. Mostanra értek be ennek a szabadságharcnak a gyümölcsei, de ők folytatni akarják. Mert abból élnek, hogy provokálnak.

Nagy István agrárminiszter azzal provokál, hogy miután egyre több boltban számítanak hiánynak a hatósági áras termékek, miután cukor, tej és olaj sincs elég (az üzemanyagot most hagyjuk), bement a rádióba és azt mondta, hogy a kialakuló hiányról sok esetben leginkább maguk a vásárlók tehetnek, mert bespájzolnak a kretének, és rögtön nem jut a szomszédnak. Slusszpoén: az élelmiszerár-drágulás azért tűnik magasnak Magyarországon, mert korábban túl alacsonyak voltak az árak, basszátok meg. Nem, nem az a helyzet, nem az a helyzet, hogy nálunk a legdrágábbak a termékek, hanem az, hogy most értük utol a világpiaci árakat. Lefordítva, hogy az alattvaló is megértse: nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy.

Miközben akkora nagy ember lett, hogy már a biztosítókat fenyegeti, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter azzal provokál egyrészt, hogy mindenki nyugodjon meg, a recessziót elkerüljük, de a 25 százalékos inflációt rohadtul nem fogjuk (kinek mit intézett, ugye), másrészt dehogy van itt benzinhiány, a kis benzinkutak sivalkodnak, hergelnek és túl nagy pánikot keltenek, pedig nem ez a módja annak, hogy csendben megdögöljenek. Lefordítva, hogy az alattvaló is megértse: nem a kormány tehet róla, amelyik választás előtt kiürítette a kasszát, amelyik szarik az energiatakarékosságra, a felelős fogyasztásra, hanem a szocialista tervgazdaság és a korrupt dilettantizmus oltárán ellehetetlenített piaci szereplők halálhörgése zavarja a fülüket.

És akkor jön Navracsics Tibor brüsszeli pénzbehajtó Gulyás Gergely sztárjogász pojácával megtámasztva és miután kiderül, hogy az Európai Bizottság korrupciós kockázatok miatt 3000 milliárd forintnyi euró befagyasztását javasolja három magyar kohéziós alapból, további csilliárdok kifizetését pedig komoly feltételekhez köti, benyögi, hogy a másfél éves munkájuknak meglett a gyümölcse, győztünk. Amiben meg nem győztünk, félreértésről van szó. Tehát most nem jön egy kanyi vas sem. Holnap sem jön, jövő héten sem jön. Mi ebben a győzelem, mit felejtettek el elmondani? Hogy ha Gyurcsány lenne, akkor az összes lóvét reménytelenül elbukjuk? De hát nem Gyurcsány van, hol a pénz? Ja, hogy 6 vagy 7 ellenzéki képviselő miatt van, aki magyarellenes, utálja a hazáját és miattuk nem lehet megemelni a tanárok bérét? Mindenki tehet róla, az Európai Bizottság kokainista, dzsihadista gazemberei, néhány ellenzéki képviselő, csak a kormány nem tehet róla.

Úgyhogy ha már a tanárok bérét mások miatt nem lehet emelni, miközben a román minimálbér is már rég megelőzte a magyart, miközben azért van mindenből hiány, amire sapkát húztak, mert a hülye magyarok spájzolnak és a csőd szélén álló kutasok sivalkodnak, és ha már Brüsszel miatt nincs pénz a tanárok béremelésére, akkor jön Pintér Sándor és kirúg még nyolc tanárt, mert ők a polgári engedetlenség zajában nem szeretnek lopni. Zavarja őket a zaj. És mert a törvényt, akármekkora disznóság is van beleírva, mindenkinek be kell tartani.

Zárójel. Míg példának okáért Lengyelországban, amelyik szintén nem jutott még hozzá az uniós forrásokhoz, az alapvető élelmiszerek áfamentesek maradnak a magas infláció miatt, itt az elvtársak másokra mutogatnak, hogy ki miről tehet, mert a kormány nem tehet semmiről. Sőt, a rendeleti költségvetésben utazó vezérkos beismerő vallomás gyanánt közli, hogy már a falnál vagyunk, nincs hova hátrálni, nem fér bele most egy járulékcsökkentés. Az a baj, hogy eddig se fért bele. Akkor sem fért bele, amikor futott a szekér, és állítólag előre ment, nem hátra. A bérek után fizetendő munkáltatói közterhek valóban csökkentek az elmúlt években, a munkavállalók viszont semmiféle általános adó- vagy járulékcsökkentést nem kaptak, így sikerült a lenézett Romániának is leköröznie a minimálbérek tekintetében Európa gazdasági zászlóshajóját. Bezárva.

Lehet, hogy a tudatom nem fogja át, hogy valójában mekkora győzelmet aratott Navracsics és a slepp Brüsszel fölött, de ugye nem arról van szó, hogy az olajozott rendőrminiszter – akinek van bőr a képén arra hivatkozni, hogy ők, ott a kussolás és fegyelmezésügyi tárcánál a diákok érdekeit helyezik mindenek elé, amikor végzősök osztályfőnökét, pályakezdőt és matematikatanárt válogatás nélkül kirúgnak – azért keménykedik, mert a kormány pontosan tudta, hogy lóvé nem lesz, ezért jobb híján ócska figyelemelterelési célzattal fel kell pörgetni a provokációt? Ugye nincs semmi összefüggés? És még véletlenül sem arról van szó, hogy miután meghatározatlan ideig nem jön pénz Brüsszelből, már semmi értelme nincs a jogállam elbábozásával foglalkozni? Ugye nem arról van szó, hogy az állampárt most fog igazán bekeményíteni és bosszúhadjáratot indítani mindenki ellen, akinek van bátorsága kiemelni a fejét a szarból? Mert kormányozni nem tudnak, Brüsszelt megállították, rájuk szakadt 12 év minden mocska, B-tervük meg nincs. Marad a mutogatás, a provokálás, megfélemlítés meg az identitáspolitikai szabadságharc. Hátha jóllakik vele a hülyére vett nép. Hátha újra és újra beveszi a gyomra, hogy a korruptság, erkölcstelenség, gátlástalanság és becstelenség a konzervativizmus szinonimája.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.