Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehet feltenni a kezünket, hogy nem érdekel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írta az újság, hogy szürreális dolog zajlott tegnap reggel az ATV élő reggeli adásában. Nahát! Akkor most az van, hogy megint csak sikerült magáról lerántania azt a bizonyos leplet a nagyon helytelenül ellenzékinek nevezett ATV nevű médiaképződménynek. Kicsit olyan volt, mint amikor pont ezen a csatornán szaladt bele egy beismerő vallomásba a közpénzek jellegváltozását illetően Kovács Desikerült Zoltán. Akkor még Kálmán Olga kérdezett, de hol van az már? Sokszor írtam már, legutóbb egy szűk hete, hogy ez a kanális semmivel nem különb a szektavezér tulajdonosánál és fiánál, akik pár éve már 100%-ban tulajdonolják. És persze azoknál se, akik ebben a projektben tevőlegesen részt vesznek ilyen vagy olyan formában. 

Attól, hogy valaki egy szektaként működő egyházat vezet, és ennek nyomán brutális bevételre tesz szert, mi több, tőlünk is megkapják a maguk részét befizetett adóforintok formájában (ellentétben mondjuk Iványi Gábor egyházával, amit a mai napig nem ismert el a méltóságos Orbán miniszterelnök urunk egyháznak), még elvileg csinálhatna kritikus, korrekt médiumot. Ez pont nem az. Nagyon messze van tőle. Talán még azokban az időkben, amikor Mészáros Antónia, Kálmán Olga vagy Bombera Krisztina műsorait nézte az ember, még az volt. De azóta sok minden változott. Például a csatorna szerkesztői, műsorvezetői, állandó meghívottai, köztük Kárász Róberttel, Krug Emíliával, Hont Andrással, Vona Gáborral, és még sok más, magát megélhetési okokból ellenzékinek definiáló figurával. Erre mondaná a nagy mesélő, hogy nem elég tisztességesnek lenni, hanem annak is kell látszani. Ez most valahogy megint nem jött össze. A tegnap reggeli műsorba Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét hívták meg, akitől hárman kérdeztek volna – Krug Emília, Kárász Róbert és a Pesti Srácok „újságírója” -, de nem pont úgy alakult a dolog, ahogy eltervezték Németh Sándor alkalmazottai.

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el”.

Baranyi a 3 az 1 ellen helyzetben szerintem úgy mosta fel a stúdiót a magukat független, objektív újságírónak nevező Kárásszal és Kruggal, hogy öröm volt nézni. Az, hogy ezek az emberek pénzért úgy tesznek, mintha ők nem azok lennének, akik, alighanem sértőnek tartják a feltételezést is, hogy ők egy kollaboráns szektavezért és annak ideológiáját sugárzó médiumot szolgálnak ki, és még nekik áll feljebb élő egyenes adásban, egyszerűen csodálatos. Csodával határos. „Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak” – mondta Baranyi, miután szembesült azzal, hogy az egyik kérdező nem más, mint a hazugságokért, rágalmazásokért elvesztett sajtóperek egyik csúcstartójának, a Pesti Srácok nevű kanálisnak az alkalmazottja. Annak a magát sajtóorgánumnak nevező fasiszta propagandabrigádnak, amelyik semmi másért nem működik, csak és kizárólag azért, hogy híreket hamísítson, hazudozzon, másokat lejárasson és vádoljon. Természetesen csak és kizárólag a tetszhalott állapotban lévő úgynevezett ellenzék ellen irányulnak ezek az akciók, úgy vágnak össze felvett anyagokat, hogy azzal megtévesszék a nézőket, hallgatókat. Ennek az orgánumnak neves tagjai többek között Stefka István, Hoppál Hunor, Jeszenszky Zsolt, Bohár Dániel és még sokan mások. Egytől egyig az orbáni hibrid diktatúra kiszolgálói, annak életben tartói és haszonélvezői.

Igen, Hadházy Ákos azért sátorozott az MTVA székház előtt egy hétig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem elég ez a rakás propagandaorgánum, a közmédiát is ellopták, kisajátították, évi 130 milliárd forint közpénzből hazudnak reggel, délben és este, mindezt úgy, hogy lényegében a PestiSrácok szintjére húzták le azt. Aki nyitott szemmel jár, és tisztában van azzal, hogy mi megy ebben az országban, annak ez nem lehet újdonság, legfeljebb bizonyosság arra vonatkozólag, hogy sajnos a hír igaz. Baranyi nézetem szerint teljesen jogosan állt bele ebbe a helyzetbe, és rántotta le a leplet a szervilis Kárászról és Krug Emíliáról. Arról a Kárászról, aki köztudottan fideszes (lásd itt vagy itt), és arról a Krug Emíliáról, aki úgy vezet műsort, hogy kényesen ügyel arra, hogy a kormánypárti meghívottait még véletlenül se hozza kellemetlen helyzetbe.

Baranyi Krisztina úgy lett vádlottból vádló, hogy szinte meg sem kellett szólalnia, beszélt helyette a két leleplezett, magát újságírónak aposztrofáló rezsimkollaboráns. És igen, egy ilyen helyzet mutatja meg igazán azt, hogy ki és miként szolgálja azt a hatalmat, amit állítólag ő nem is támogat. Sokszor leírtam, hogy a jelenlegi helyzetben nincs olyan, hogy valaki nem tartozik sehova, hogy egyik féllel sem ért egyet. Egy féldiktatúrában ilyen nincs. Vagy ellenzem azt, vagy támogatom. Vagy így, vagy úgy. Nem lehet feltenni a kezünket, hogy nem érdekel, mert az azt jelenti, hogy szemet hunyunk valami felett, ami – ha valaki Magyarországon él és adózik – egész egyszerűen nem engedhető meg. Igenis gyilkosok közt cinkos, aki néma. Ez nem magánügy, hanem közügy. Az ország mindannyiunké, nem csak egy szűk elité. Most mondjuk sajnos az övék, az orbánistáké, ne szépítsük, de pont ezt a helyzetet kellene feloldani, és visszavenni azt, ami mindannyiunké. Orbán használja ezt az országot, annak javait a nevére és a szűk körére íratta, olyan (törvényesített) csalás- és lopássorozatot hajtott végre 13 év alatt, amire még nem volt példa a történelem során. A törökök, akik megszálltak minket 150 évre, nem fosztottak ki annyira, mint emezek az elmúlt évtizedben. Szégyen és gyalázat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.