Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És a szerencsétlen még azt is képes volt leírni, hogy #fakenews

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Feketeöves trollok és kocsmatöltelékbe oltott propagandista mentalitású káderek hülyítik bármilyen következmény nélkül ezt az országot, és nem úgy tűnik, mintha mostanában szándékoznának ennek véget vetni. A pofátlan néphülyítés legfőbb politikáját illetően az önkényuralom 13. évében önmagában nincs hírérték, abban viszont szerintem van, hogy ebben a speciális helyzetben, amiben tizenkét év után ők maguk vannak, de főleg amibe tizenkét év kemény munkájával belelökdösték az országot, még akkor sem magától értetődő teli pofával trollkodni és tisztességes kármentés helyett most is választási kampányolni, ha az Orbán-kormányról van szó. Pedig de.

Összefoglalom, mi a kínom. Van ez a trollókupec szellemiségű, kormánynak csúfolt érdekcsoport, amelyik szűk két héttel ezelőtt, augusztus 4-én – kábé amikor a vezérkos Amerikában osztogatta a családbarát, nácoid, feudális illiberalizmus receptjét, hogy a jóisten éltesse és tartsa meg nekünk a penetráns személyi kultusz oltárán az ő drága, szép feleségét is – kiokádott magából egy tűzifarendeletként elhíresült sufnijogász fércművet (miután előzőleg a Putyin haverjuk által indított háború ürügyén a háborúból kimaradó Magyarországon háborús veszélyhelyzetet hirdettek, amire hivatkozva energia-vészhelyzetet hirdettek), amelyben a gyorsabb fakitermelés érdekében részben felfüggesztették és felülírták az eddig, vagyis az addig érvényben lévő erdő- és természetvédelmi szabályokat. Sok egyéb mellett azt is lehetővé tették, hogy természetvédelmi területen tarvágással lehessen kitermelni az erdőket.

Első felindulásomban azt merészeltem írni, hogy mire ezek eltakarodnak oda, ahová valók, itt kő kövön, rönk rönkön nem marad. Nem mintha köze lenne ahhoz, amit én gondolok erről, de időközben, némiképp meglepően a mindenbe beleszarás fülkeforradalmi örökségéhez, az általános népnemzeti apátia és beletörődés tizenharmadik életévét is betöltött hagyományaihoz mérten nemcsak külföldön, de itthon is a sokévi átlagnál magasabb szintre hágott a felháborodás. Természetvédők, akadémikusok, civilek szólaltak meg, de még az állampárt önálló gondolkodásra képes és ahhoz elég bátor polgármesterei között is akadt olyan, aki azt mondta, hogy ezt már nem. Sőt, a hétvégén több ezres tüntetés is lezajlott a fővárosban.

Ezzel párhuzamosan, a majdnem össznépinek is nevezhető felháborodás csúcsán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Orbán Balázs, az Orbán Viktor nevű intézmény politikai igazgatója funkcionális analfabétát játszott (erről ITT írtunk bővebben), és azt bizonygatták egymás nagy arcán átesve, hogy nem is az áll a rendeletükben, amit beleírtak (kormányszóvivőné egyenesen olyan szempontokkal érvelt, amelyek viszont benne sem voltak a rendeletben) és hogy megint félre vannak értve az ő szent szándékaik. Járulékos haszonként ez utóbbi az ellenzéket vádolta álhírterjesztéssel és az ellenzék felelősségéről moralizált:

(…) visszatetsző, hogy baloldali médiumok és politikusok is egyaránt azt sugallják, hogy (…) a rendelet egyet jelent azzal, hogy a magyar erdőket mind egy szálig ki fogják vágni, mert az energiaválság miatt megnövekedett igényt a kormány a magyar erdők rovására akarja enyhíteni. Ez az állítás hamis, hiszen nincs is ilyen összefüggés. Tehát a baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásról. Épp ellenkezőleg, a rendelet azok megújítását célozza. (…) Ilyen helyzetben az ellenzéki politikusok felelőssége vitathatatlan.

Holott nem az ellenzék méltatlankodott és terjesztette az álhíreket, miközben a kormány kezét-lábát törte az erdők megújításáért, hanem akadémikusok, a témában jártas szakemberek, pártállástól függetlenül polgármesterek, és mindazok, akik nemcsak hogy nem hajhásszák a politikai népszerűséget, nemcsak hogy tisztában vannak azzal, hogy néz ki egy erdő, mi a funkciója és hány akácfa van egy nemzeti parkban, hanem értik is, amit olvasnak. Ennek alapján pedig már akkor felvetődött néhány kínzó kérdés. Hogy amennyiben olyan összefüggéseket vizionál mindenki, amelyek nem is léteznek, miközben valójában arról van szó, hogy éppen pont most jött el az ideje az erdők megújításának, ha nem is minden fát vágnak ki (senki nem mondott ilyet), hanem főleg az akácfákat, akkor miért nem ezt írták rendeletbe? Akkor miért az áll a rendelet címében, hogy azokról „a tűzifaigények biztosításához szükséges” szabályokról van szó, amelyek a kormány által meghirdetett háborús vészhelyzet hatálya alatt alkalmazhatók? Ha a fákat csak a vészhelyzet egy bizonyos szintjénél kell kivágni, ahol Szentkirályi nagysága okoskodott, akkor miért nem ezt írták a rendeletbe? Ha viszont nem ezt írták a rendeletbe, akkor miért másokat vádolnak álhírterjesztéssel?

A kérdéseknél csak a válaszok kínzóbbak, és ugyan a helyzet abszurdumából valami minimális információ eljuthatott a nertársak agyához, de így is meg tudták koronázni ezt a gyászos jogászkodó ámokfutást Nagy István agrárminiszterrel, aki tegnapi hepciáskodó, indokalatlanul nagy arcú Facebook-posztjában képes volt leírni a hesteg fakenews előtt:

Miniszteri utasításban cáfoljuk a sajtóban megjelent hamis feltételezéseket! (…) Magyarország zöld tőkéje nincs veszélyben!

Merthogy nem is igaz, hogy az állami erdőkben kiirtják a fákat, hogy a természetvédelmi és Natura 2000-es területeken engedélyezett lenne a tarvágás, mert nem. Lehet oszlásnak indulni, fakenews-huszárok! Őszintén kétlem, hogy a világhírű etológus, antropológus, Jane Goodall magyaroknak címzett videóüzenete késztette magyarázkodó, agresszív trollkodásra (értsd: miniszteri rendelet kiadására) a trollok kormányát, és azt sem hiszem, hogy a ma hat órára meghirdetett civil tüntetéstől olyan nagyon befostak volna, hogy szükségét érezték volna ilyen módon kifogni a szelet a felháborodás vitorlájából. Bármi is az oka annak, hogy most már miniszteri utasításokkal írnak felül kormányrendeleteket (ha ezt valaki tudja értelmezni, akkor kérem, ossza meg a tudását velünk), hanem hogy az önkritika teljes hiányának és a pofátlan hazudozásnak nincs határa. Mi a büdös francot cáfol ez a szerencsétlen? Hogyan cáfolja ez a legújabb bullshit a hamis feltételezéseket? Hát ha annyira hamisak voltak azok a feltételezések, akkor semmi dolga nem lett volna se a kormánynak, se külön Nagy Istvánnak, a kormányrendelet fasza. Ehhez képest ez az erkölcsi árvízkárosult egy utólag kiadott miniszteri utasítással próbálja meg cáfolni, hogy az eredetileg kiadott kormányrendelet egy rakás szar volt. Ahhoz azért pofa kell, hogy kénytelen vagy kiadni egy magyarázkodást, amelyben közlöd, hogy te megvédted az erdőket, és közben álhírnek minősíted azt, hogy egyáltalán valaha is veszélyben voltak.

Ez van, amikor szakemberek helyett feketeöves trollok és kocsmatöltelékbe oltott propagandista mentalitású pártkáderek hoznak elcseszett döntéseket, majd amikor nagy ritkán felháborodásba ütköznek, akkor ahelyett, hogy a kezüket tördelve belátnák, hogy tévedtek – plasztikusan fogalmazva -, még ők állnak hatalmas arccal az erdő felől. Az is szánalmas a maga nemében, hogy mondjuk Németh Szilárd rezsicsökkentológus nem tudja, mit jelent a madártávlat kifejezés, de az, hogy az agrárminiszter egyenesen büszke arra, hogy nem tudja, mit jelent a CÁFOLAT szó, több mint szánalmas. Ha valakinek módja van rá, nem ártana, ha közölné Nagy nertárssal: a miniszteri utasítás nemhogy CÁFOLJA a SAJTÓBAN MEGJELENT HAMIS FELTÉTELEZÉSEKET, hanem ellenkezőleg: IGAZOLJA, hogy a sajtóban megjelent feltételezések megalapozottak voltak. Hát hiszen amennyiben azok hamisak lettek volna, nem lett volna szükség erre a miniszteri utasításra, nem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.