Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mire ezek eltakarodnak oda, ahová valók, itt kő kövön, rönk rönkön nem marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan jogszabályban vagy hatósági döntésben megállapított korlátozást NEM KELL ALKALMAZNI”

– ez a kvintesszenciája annak az Orbán által aláírt kormányrendeletnek, amelynek „A veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról” című fantázianevet adták a nertársak. Anélkül, hogy az unalmas sufnijogász passzusokat idézném, ez annyit jelent, hogy Orbán új rendeletet adott ki azért, hogy könnyebb legyen kivágni a fákat, vagyis azért, hogy adott esetben legyen tűzifa azok számára, akiknek se gáz, se áram nincs. Vagy ha van, akkor nem tudják kifizetni. Erre nyilván nem azért van szükség, mert a kormány úgy megvédte az Európában egyedülálló rezsicsökkentést, és annyi olcsó gázt intézett nekünk, hogy mimagyarok Európa egyik, ha nem a legdrágább gázárát fizetjük majd, ha nem sikerül alatta maradni az Európa legkorruptabb kormánya által meghatározott átlagfogyasztásnak. Hanem azért, mert egy velünk szomszédos országban, fegyveres konfliktus áll fenn, és a humanitárius katasztrófának Magyarországon is vannak következményei, amiket el kell hárítani. Jó, hát eddig úgy volt, hogy kimaradunk belőle, most meg mégse. Van ilyen.

Ne hallgassuk el, hogy Orbán már a múlt pénteki rádióbeszédében meglebegtette, hogy az állami erdőgazdaságoknak terveket kell készíteniük a tűzifa-kitermelés növelésére. A korrupció kormánya ugyanis azt akarja, hogy ahol lehet, kályha- és kazánprogrammal váltsák ki a gázfűtést. Nyilvánvalóan azért, mert olyan előnyös gázszerződést kötöttek tavaly év végén a háborús bűnös moszkvai haverjaikkal, hogy most nem tudják, hogyan hátráljanak ki belőle, mintha meg se történt volna. Pintér Sándor már szervezi az iskoláknak a fatüzelést, nem viccelnek. Orbán sajátkezűleg rendelte el, hogy a gyorsabb fakitermelés érdekében immár fel lehet függeszteni a természetvédelmi szabályokat is a picsába. Amelyek például a madarak fészkelésének és utódnevelésének zavartalanságát biztosították eddig. Továbbá felfüggesztik a természetkímélőbb kitermelési módokat is, mehet a tarvágás ezerrel. Hogy esetleg a meglévő erdők mikroklímáját ez megborítja, ami hőhullámok idején bebaszik a populációnak? Ki a francot érdekel? Ezután bátran neki lehet esni a Natura 2000 erdeinek is, és a fiatalabb erdőkre is rá lehet szabadítani a fűrészgépeket. Ezek és más fapusztítást favorizáló könnyítések mellett nem hivatalos minisztériumi információk szerint a korrupció kormánya a nemzeti parkok védett földjeit is el akarja adni. Bizony. A korrupció kormánya már ott tart a felelős gazdaságpolitikai dúlásban, hogy már védett területekből is pénzt akar csinálni, hogy valahogy megálljon az önkénygyár a lábán.

Nem vagyok egy ellenzékinek kinéző politikai párt, hogy felhúzott szemöldökkel háborgó közleményeket adjak ki, de abban még egy bazári majommal is egyetértenék, hogy aki klíma- és vízválság idején erdőirtásba kezd, az bűnt követ el. A helyzet súlyos, ezért aztán se bazári majomnak, se ellenzéki pártnak nem kell ahhoz lenni, hogy világos legyen a nyilvánvaló: kretén, dilettáns szarházi az, aki azt képzeli, hogy a mostantól felpörgő fakitermelés ezen a télen megoldja a fűtési gondokat. Nem fogja megoldani: a frissen kivágott fa fűtőértéke ugyanis alacsony, cserébe rohadtul szennyezi a környezetet. Tehát mivel állunk szemben? A megoldandó probléma szempontjából haszontalan, következésképpen értelmetlen, kapkodó, barbár környezetkárosítás iskolapéldájával. Az a terv, hogy frissen kivágott, vizes fával fog füstölni fűteni az olcsó orosz gázzal átvert nép? Igen, ez a terv. Sőt. Nem ez az egyetlen zseniális ötletük. Példának okáért a szakemberek megrökönyödésére dilettánsék vízlépcsőkkel orvosolnák az aszályt, ami az aszályproblémát nem oldja meg, ellenben hosszú távon tovább fokozza az ország elsivatagosodását.

Egyszerűen nem tudnak hibázni. A klímagyilkos politikában eddig is az élen jártak, de most hogy kényszerűségből alábbhagytak a lakosságot spórolásra intő nyugat-európai kormányok fikázásával, nekiálltak kapkodni, és mivel a buzilobbival nem lehet befűteni, nekirongyolnak a fáknak, erdőknek és a természetvédelmi alapvetéseknek, hogy esélyünk ne legyen alkalmazkodni a szemünk előtt zajló, a bőrünkre menő klímaváltozáshoz. Mert nincsenek elég rossz állapotban az erdők, mert még mindig van mit elpusztítani, miután az oktatást, egészségügyet, szociális védőhálót kinyírták: a környezetet még nem pusztították el a gyökerekig. Majd most.

Tehát hazudtak a kedvező orosz gázszerződésről és arról, hogy mimagyarok valamiféle kivételes helyzetben vagyunk mindenki máshoz képest, aki nem volt annyira élelmes és agyafúrt, mint Szijjártó és Orbán, hogy Vlagyimirral lezsírozza a cuccot. Most derül ki, hogy nekünk is pont olyan drága lesz a gáz, vagy pont úgy nem lesz gáz, ahogy másoknak. Oké, kell egy vészterv, mert mi van, ha nem lesz gáz. Nem mintha most meg tudnánk mondani, hogy meddig nem lesz gáz, ha nem lesz. De ha komolyan erre a forgatókönyvre készül a moszkvai tömeggyilkos hazug felcsúti különítménye, akkor nem ott kellene kezdeni a kapkodást és hadonászást, hogy lerakunk egy komoly tervet az asztalra arról, hogy mi alapján korlátozzuk a felhasználást, milyen ütemterv és prioritások szerint, milyen takarékossági intézkedéseket tervezünk, ki ellenőrzi hogyan a szabályok betartását, egyáltalán mire számítson a gyanútlan pór? Nem, nekiduráljuk magunkat az erdők kiirtásának, ami olyan szerteágazó károkat okoz, hogy órákig lehetne ecsetelni. De nem kell klímakutatónak lenni ahhoz, hogy világos legyen: történelmi bűn a már most is dúló klímaváltozás miatt eleve sérült magyar erdők őshonos fafajtáit elpusztítani. Helyreállíthatatlan károkat fog ez okozni, amelyek továbbgyűrűznek, és kismillió további természetkárosító folyamatot indítanak el.

Hát megint előre megyünk, nem hátra. Erdőket vágunk ki, szétverjük a természetvédelmi területeket, fával fűtünk és sziszegve gyalázzuk a hőszigetelésről, napelemekről, hőszivattyúkról, alternatív energiaforrásokról lamentáló, progresszív, globalista, genderliberálfasiszta Nyugatot, amely minket, saját magunk ellen szabadságharcoló büszke, okos magyarokat le akar igázni. Nem hagyjuk. Mi így küzdünk az elsivatagosodás ellen. Kivágjuk a maradék faállományt is, legalább még gyorsabban csökken a talaj vízmegtartó képessége, és gyorsabban szárad ki az ország. A biomasszát meg hasonló marhaságokat meg kenjék a hajukra a diplomás kommunisták, mi fával fűtünk. Ha kell, tarra vágjuk az egész országot. Legalább kevesebb lesz az erdőtűz. Ha nincs erdő, nincs tűz. Kivágjuk mielőtt leégne. Logikus, nem? De.

Ez a legújabb aberrált húzás is tökéletesen megragadja a pörkölszaftba és abszolút hatalomba belegárgyult rezsim kvintesszenciáját: bármit, de abszolút bármit képesek fel- és beáldozni azért, hogy a jelent túléljék. Bármit, amire hosszú távon rohadt nagy szükség lenne. Ha az az ára a túlélésüknek, hogy fákat vágjanak ki klímakatasztrófa idején, akkor mindegy, mi lesz két év múlva, öt év múlva, 25 év múlva, ők itt és most fákat vágnak ki. Mivel már semmi mást nem tudok mondani, azt mondom: akinek a látóköre, jövőképe túlmutat az idei télen, tényleg meneküljön, amerre lát. Amit ezek művelnek, ahhoz képest a tatárjárás vagy a sáskajárás körömfeketényi kellemetlenség volt. Mire ezek eltakarodnak oda, ahova valók, itt kő kövön, rönk rönkön nem marad, nemhogy ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.