Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindegy, csak internet legyen és térerő. Meg a mindennapi ökölbe szorulást biztosító propagandamoslék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közös időszámításunkra és több éves hagyományainkra való tekintettel vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! Bármennyire unom is a primitív hörgésüket, a kényszeresen, megállás nélkül fröcsögve büdöskommunistázó, mocskolódó, személyeskedő, a küszöbünkre epét hányó trollokat külön is. Napindítás gyanánt igyekszem biztosítani a vidámságot és fergeteges jókedvet megalapozó szellemi táplálékot számukra is.

Kezdjük mindjárt az elején, hogy ne zavarjam össze őket. Én egyáltalán nem vagyok annyira nagyvonalú és elnéző az agrárminiszter nertárssal, aki – miközben egymillió hektáron tette tönkre a termést az aszály, miközben már most, hátralevő életünk leghűvösebb nyarán is brutális vízhiánnyal és példátlanul extrém hőhullámmal vagyunk kénytelenek szembenézni – megmagyarázta, hogy a fakitermelés könnyítése nem fog ártani az erdőknek, szerinte az továbbra sem jár erdőirtással, nem csökkenti az erdőterületet, és nem rontja az erdők természeti állapotát sem. Szerintem ilyen a világon nincs. Hogy kivágjuk a fákat, tűzifára aprítjuk a nemzeti magyar erdőket, gyors futólépésben feltrancsírozzuk az ország tüdejét, hogy legyen mivel befűteni (mert a Szijjártó-Orbán kontingensnek köszönhetően Magyarország rezsicsökkentett gázellátása biztosított, ugye), az elvileg hozzáértő miniszter meg komoly pofával benyögi, hogy nem, ez nem árt az erdőknek, attól nem csökken az erdőterület, ha mondjuk kitermelünk 1000 köbméter fát. Végül is tényleg nem. A terület nem csökken, legfeljebb fa nem lesz rajta.

Ez pontosan ugyanaz a szellemileg óvodás szinten megrekedt közönségnek szóló szellemileg óvodás kommunikáció, mint azt mondani, hogy az átlagfogyasztás fölött duplájára meg hétszeresére emeljük a rezsidet, idióta, vagyis ez azt jelenti, hogy megvédtük a rezsicsökkentésedet, és megvédtünk téged is, mert ha Gyurcsány lenne, akkor már a gázórádat is lelopták volna. Nem mintha kellene gázóra, ha nincs gáz, de jól hangzik. Ez pontosan ugyanaz a szellemileg lenézett populációnak szóló, erkölcsileg rothadt kommunikáció, mint az, hogy ha csak 20 litert lehet tankolni a kisnyomású Lukoil-benzinkúton, vagy ha egy nap csak egyszer lehet tankolni (igen, piaci áron is csak egyszer), akkor az azt jelenti, hogy nincs üzemanyaghiány, ellenkezőleg: a kormány megvédte a zavartalan üzemanyagellátást, hajrá, csakafidesz. Ugyanezt a beteg logikát követik az elvtársak az aljadék, minden bűnökön túlmutató természetpusztítással is. Azt hiszem, hogy mégiscsak Sanyinak, a bagolynak van igaza, aki szerint azért kell a fákat kivágni, hogy nagyobb területe legyen a növekvő faszerdőnek.

Félreértés ne essék, a faszerdőben elsősorban mi, pórok fogunk szaladgálni tátott szájjal. Mi meg az utánunk jövő generációk. Már ha egyáltalán lesznek ilyenek azok után, hogy milyen életkörülményeket hagyunk nekik hátra. Sivatagot, bassza meg, sivatagot. Sivatagot és a sivatagból kinövő, stadion alakú beton szarkofágok erdejét. Odaseneki, van ennek is jó oldala, ha az ember van eléggé cinikus ahhoz, hogy a megfelelő irányból nézze, amint összeomlik körülötte minden: végre a kormányzati propaganda által verejtékes melóval és közpénzcsilliárdok árán előidézett népnemzeti szellemi-intellektuális elsivatagosodáshoz felzárkózik az ország területének fizikai értelemben vett, kézzelfogható elsivatagosodása. Végre. A legszebb ideje volt megteremteni az egyensúlyt.

Mindeközben nagyjaink – hogy vidámabb témákra evezzünk így aszály idején – kiváló ütemérzékkel tolják a pofánkba az eddig is haszontalan, értelmetlen és üres vagyonnyilatkozati rendszer még az eddigihez képest is gyászosan kiüresített, leegyszerűsített, semmitmondó rendszerében fogant legújabb vagyonnyilatkozataikat. Már aki tolja. Mert ugye annyira nem bírták a bűntársai leegyszerűsíteni ezt a szemfényvesztő papírmunkát, hogy Kósa Lajos is ki tudja tölteni. Pedig rohadtul nem nagy kihívás, szinte semmit nem kell beleírni: ingatlanokat nem, autókat, limuzinokat és egyéb ingóságokat nem, megtakarításokat, hiteleket, tartozásokat nem. Eddig sem volt semmilyen következménye annak, ha valaki hazudott, ezután még annyira sem lesz. De végre a baloldali sajtó – amelyre egyébként fütyül őfényessége, még Dallasban is idiótázta őket, annyire leszarja a létezésüket – nem fogja a szájára venni minden évben a felcsúti templom plebejus egerét, hogy ennek már megint semmi megtakarítása nincs, miközben az apja, a famíliája, a gázszerelője, a cselédei kaviáros pacallal zabálják a wagyu marhát. Már csak azért sem, mert nem kell évente nyilatkozgatni, csak akkor, ha a tisztelt elvtárs szükségesnek tartja, akkor is lényegében semmi olyasmit, amiből kiolvasható a vagyoni helyzet, mindössze annyit, hogy melyik jövedelmi sávba tartozik a bevételei alapján.

Szóval a vidám vasárnap jegyében akár csapkodhatjuk is a térdünket a röhögéstől, hogy Kósának ezt sem sikerült megugrania, de közben mégiscsak a kuss, jobbágyok, semmi közötök ahhoz, hogy mennyit lopunk el a törvényesített korrupció révén a közösből tragikus szappanopera soros epizódjáról van szó. Ez is a bőrünkről szól, mint minden ebben a szuverén üzemmódban hülyített és elhülyült országban. A legcinikusabb ebben a nyári ruha rövid és céltalan mellényét idéző vagyonnyilatkozati faszakodásban az, hogy korrupció kormánya azzal indokolta ennek a bűnös úton szerzett vagyonok eltakarására, és még nagyobb korrupcióra sarkalló rendszernek a bevezetését, hogy de hát az Európai Parlament mintájára vezetik be, ott is ez a rendszer működik, ők csak alkalmazkodnak Brüsszelhez. A cinizmus csimborasszója ez, nem más. Hogy az Európai Parlament beszántásáért és sóval behintésért szabadságharcoló korrupt orbánizmus éppen az Európai Parlamentre (és annak legrosszabb gyakorlatára) hivatkozott, és az ott működő vagyonnyilatkozati rendszert másolta le, amit nem mellesleg korábban a korrupció melegágyának neveztek. Egyszerűen tökéletes. Tehát míg a mezei, propagandával zabáltatott szektást szanaszét szedi a hatóság, ha valami nem stimmel a bevallásában, az általa megválasztott, közpénzből fizetett képviselőnek még évi beszámolási kötelezettsége sincs. A mezei, propagandával és hatósági áras csirkeszárnyvéggel zabáltatott mezei szektás meg csak legyint ezekre az újabb és újabb bicskanyitogató hírekre, és az én anyámat szidja. Mindegy, csak internet legyen és térerő. Meg a napi uszulást biztosító propagandamoslék, hogy mindig pontosan lehessen tudni, éppen kit kell gyűlölni, kire kell ráhörögni, hogy mocskos kommunista, libernyák, globalista, sorosista gendergeciláda.

Úgyhogy ez van. Miközben tűzifára aprítják a jövőt, hétszeresére emelik a gáz, duplájára az energia árát, miközben naponta egyszer lehet tankolni, és az immár hármassal kezdődő élelmiszerinfláció is a hűtlenül kezelt fideszes államkasszába olvasztja a választási alamizsnát (ja, amit most két kézzel vesznek vissza), ezek brutális fizetésemelést hajtottak végre magukon, és már be sem kell számolniuk arról évente, hogy mennyit gyarapodott a vagyonkájuk. Ja, és ha szóvá teszed, hogy mit hazudtak ígértek, és mi lett belőle, akkor rémhírterjesztésért beperelnek. Ellenzékből főállásban óbégattak a kaviár-, luxus- és limuzinbaloldal ellen, hogy azok milyen pofátlanul sokat keresnek és hogy rázzák a rongyot. Aztán hatalomra kerülve pillanatok alatt bebizonyították, hogy csak az volt a bajuk, hogy nem ők voltak pozícióban. Úgyhogy az elődeikre n-szeresen rálicitálva kirabolták az országot, megszállták a hatalmi ágakat, tíz kézzel szórják magukra a köz pénzét reggeltől estig, a térdüket csapkodva röhögik ki ezt az óvodássorba züllesztett társadalmat, a drága magyar emberek pedig hálából egymás után négyszer választották meg őket. Kétharmaddal. Ez úton is hadd gratuláljunk a Szalay-Bobrovniczky nevű üzletemberminiszternek, aki 1 milliárd 625 millió forint osztalékot vett fel a kaszinóbizniszéből úgy, hogy már miniszteri minőségében rendelkezett a kifizetésről. Miközben azt állította, hogy megszabadult a céges érdekeltségeitől. Ha csak így nem.

Ez annyira kerek, hogy nem szívesen rontanám el. A végére mindössze egy színes olvasmányt szeretnék ajánlani. Szerintem az Index helyén működő azonos nevű orgánum a hét cikkét hozta le tegnap, a címe: Sok házasság rámehet a megemelkedett energiaárakra. Hát igen. A rózsaszín köd felszállt, a Holdról is látszó eufória és az ellenség fölött aratott győzelmi mámor elmúlt, és beköszöntött a rideg valóság. Az infláció 24 éves csúcson hasít, a legolcsóbb kenyér is lassan ezer forint, a 400 forintos euró miatt az importcikkek ára elszállt a picsába, a kurvára megvédett rezsit ábrázoló sárga csekk pedig végképp megöli a bulit. És csok ide vagy oda, a szerelmet is. Kinek mit intéztek, azt szagolgathatja. Ameddig belepusztul.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.