Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy legalább halkan felháborodjanak, amiért hülyének vannak nézve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó szurkolást kívánok mindenkinek! Főleg azoknak a megingathatatlanul, kibillenthetetlenül lelkes rajongóknak, akik megállás nélkül ontják a jókívánságaikat az arcunkba arról, hogy így szégyelljük magunkat és úgy rohadjunk meg. Mintha tényleg mi tehetnénk arról, hogy a szeretett vezérük által a szakadékba kormányzott országban a legrosszabb, a választások előtt azonban sokak által tisztán és világosan vázolt forgatókönyv kezd körvonalazódni: a tartósan magas inflációval, amit az elmúlt hetek teljhatalommal visszaélve meghozott kormányzati intézkedései csak tovább pörgetnek, a munkanélküliséggel és úgy általában az életszínvonal csökkenésével. Amit tökéletesen előrejelez, hogy már most is visszaesett a lakossági fogyasztás, holott az igazán elborzasztó gázszámlák még ki sem jöttek. Aggodalomra semmi ok: majd hamarosan ki fognak.

Ennek nem az az oka, hogy Brüsszel lábon lőtte magát a Putyin ellen meghozott szankciókkal, hanem az, hogy az önkényuralom által megvédett magyar lakossági piaci ár (ami egy ótvar nagy kommunikációs bullshit, valójában brutális EMELÉSRŐL van szó) jóval magasabb lesz, mint a gáz ára a legtöbb európai országban. Míg Magyarországon 747 forint lesz a földgáz köbmétere, addig Németországban, ahol a rogánista propaganda nagyipari hazugságaival ellentétben már gyertyával melegítik a levest és fellendült a pulóverek iránti kereslet, amivel télvíz idején majd védekezni kell a hideg ellen, a jelenlegi árfolyammal számolva mindössze 550 forint. Igaz, hogy ott a rezsi eddig is csak háztartások bevételeinek 6-8 százalékát vitte el, miközben Európa egyedülálló, unortodox fellegvárában a fenntarthatatlanul csökkentett rezsiköltség is 16-18 százalékára rúgott a versenyképes jövedelmeknek, de ez semmi ahhoz képest, hogy ősztől ezek a költségek 30-40 százalékra ugorhatnak. Aki nem hajlandó elhinni, az olvasson, művelődjön és hagyja az indulatvezérelt valósághajlítást másra.

Tudom, hogy akinek nem muszáj, nem feltétlenül szokott külkereskedelmi statisztikai adatokat böngészni, de nem is kell, mert akiknek szokásuk ezeket böngészni, azok összefoglalták a lényeget. Azt is érdemes elolvasni, hogy világos legyen két hamostgyurcsányékkormányoznánakmindmeghalnánk mantra között: miközben az állampárt egyik leghangosabban ordibált választás ígérete az volt, hogy mivel ők olcsón, töredékáron veszik Putyintól a gázt (hála a tavaly októbertől hatályos új magyar–orosz gázszerződésnek), ha ők maradnak kormányon, a hatósági áras rezsicsökkentés örökkön örökké élni fog, ha az ellenzék nyer, vége mindennek, májusban már rekordösszegért, ezer köbméterenként átlagban 1364 euróért vették a gázt a háborús bűnöstől, ami az irányadó, két hónappal korábbi tőzsdei árnál 6 százalékkal drágább. Nemhogy olcsóbban, hanem drágábban, bazmeg. Amit a rottyon lévő állami költségvetésből kell kigazdálkodni, mert parasztvakítás, átverés ide vagy oda, ingyenebéd nincs. Vagyis ez azt jelenti egészen konkrétan, hogy ha valóban maradt volna az ún. rezsicsökkentés, ahogyan hazudták, akkor is szív a mimagyar, ha kivezetik egy részét, ahogyan most kivezették, akkor is szív a mimagyar. Ez a valami, kedves sziszegő trollok, ez a valami.

Mint azt tegnap is kifejtettem, és nem kellett hozzá tizennégy egyetemi diploma, lehet toporzékolni, panaszkodni a csúfosan megbukott amerikai államelnök oldalán és tévéjében, de rengeteg hazudozást és péniszerdőben rohangálást meg lehetett volna spórolni, ha már évekkel ezelőtt alternatív források után néznek a nertársak és azon fáradoznak, hogy lejöjjenek az orosz gázról. Az, hogy semmi ilyesmi nem történt, annak tulajdonítható, hogy az egyetlen kormányzási szempont több mint egy évtizede a pillanatnyi szabadrablás, a saját zsebek tömése és a még több hatalom. Az ilyen országok minden ellenkező előjelű álintellektuális böfögéssel szemben bele szoktak állni az anyaföldbe, mert a gazdaság erősödése helyett csak a kiszolgáltatottságuk, kitettségük, függőségük, zsarolhatóságuk növekszik. Magyarország ma egy ilyen ország. Európa korrupcióban fuldokló szegényháza, amely egyebek mellett az európai uniós forrásoktól és az orosz gáztól függ, miközben a nyakán taposó silány emberanyag jobb híján állandó harcban áll mindenféle árnyékokkal, démonokkal, amelyek fölött soha el nem érhető győzelmet hirdet. Naponta.

Ezért kellene a mentálisan leamortizált, a zsibbasztó propaganda és a valóság közötti különbség felismerésére képtelen populációnak sokat olvasnia, és lehetőleg a megfelelő forrásokból tájékozódnia. Hogy felismerje ezt a nagyon egyszerű és fájdalmas összefüggést. Hogy ne lepődjön meg akkor se, amikor még az első igazán megvédett, kijózanító rezsiszámlákat jobbról, kanyarban előzve érkezik az asztalokra (annak, akinek van asztala) a négyszámjegyű, azaz 1000 forintos és annál is drágább kenyér (annak, akinek van kenyérrevalója), tudniillik az Európában egyedülálló, minden irányból megvédett, a mindent átszövő állami korrupciót egy évtizede elmaszatolni hivatott rezsicsökkentésnek és hatósági áras baszakodásnak hála nemcsak a nem fideszes szavazók rezsije és üzemanyagköltsége, de pártállástól teljesen függetlenül a pékek rezsije és üzemanyagköltsége is emelkedik. Nem beszélve arról, hogy Vlagyimirovics különleges katonai hadműveletétől nem függetlenül a liszt ára is felfelé kúszik. A legtöbben már emeltek, akik még nem emeltek, ezután fognak, úgyhogy érdemes pártállástól függetlenül további drágulással tervezni, mert a józan ész talaján állva nemigen látni, hol fog megállni a kenyér ára.

Ez a rideg valóság, ellentétben a Varga Judit-féle fideszes influenszerek és propagandisták egyenállításaival, amelyek szerint:

Nem a háború, hanem a szankciók hozták a legnagyobb áremelkedést. Ezek a szankciók most Európára hullanak vissza, hiszen az európai gazdaság húzza a legrövidebbet. Itt az ideje, hogy az EU végre a békére koncentráljon! 

Ahol összehangoltan működő Facebook-oldalak kiterjedt hálózata önti az ájultra zsibbadt fogyasztókra a Kreml propagandáját, ami tökéletesen egybeesik a fideszes influenszerkormány csilliárdos propagandájával, ott szinte lehetetlen küldetés a gondolkodás, az összefüggések átlátása és az önérdekérvényesítés fontosságát felismertetni a polgárokkal. Hogy eljussanak oda, hogy amikor kilencvenhatezredszer olvassák ugyanazt a baromságot, legalább halkan felháborodjanak, amiért hülyének vannak nézve. Mert emlékeznek például arra, hogy február 22-én, amikor még kurvára nem volt háború, már a Matolcsy-féle MNB is figyelmeztetett arra, hogy a 10 százalék felé közelít a magyar infláció szoros összefüggésben azzal, hogy akkor a választás megnyerésével elfoglalt állampárt éppen vadul öntötte, szórta a közpénzt a lakosságra. Igen, erre tevődött rá a háború. Ha erre emlékeznének, akkor az agymosás kormánya nem terjeszthetné azt a gyalázatos hazugságot, hogy Vlagyimirovics véres, mocskos háborúja semmiről nem tehet, Brüsszel tehet róla.

Szégyellheti magát mindenki – Varga Judit az elsők között -, akik Moszkva bűneit bagatellizálja. Aki képes leírni – miközben éppen az általuk sanyargatott ország nyakába dől egy évtized minden hazugsága -, hogy nem a háború, hanem az arra adott, erkölcsileg egyébként egyetlen helyes válasz miatt szívunk mimagyarok. Szóljanak ennek az ócska bírósági fogalmazóból lett fogalmatlan miniszternek, akinek a főnöke Dallasban váltja meg éppen a világot, és mesél a saját hazája kifosztásának és földbe döngölésének sikerreceptjéről, hogy a háború hozta Európa nyakára a milliós nagyságrendű menekülthullámot, a háború a kizárólagos oka emberek tömeges halálának, a keresztény Európa részét képező kulturális örökség, intézmények, komplett települések porig rombolásának, a mezőgazdasági területek aknamezővé tételének, a felfoghatatlan pusztításnak. Már nem merem leírni, mert tudom, hogy rohadtul nem igaz, hogy talán már a leghülyébb is tudja, de azért a nyilvánvalót leírom: ha nincs háború, ez mind nincs. Sőtpláne, a tetves migrációt favorizáló gabonahiány sem fenyegetné a világ elmaradottabb részeit. És ja, az áremelkedés is csak akkora lenne, amekkora tíz év félanalfabéta, dilettáns, korrupció által vezérelt fideszes gazdaságpolitikája miatt szükségszerűen lenne.

És hogy mit tesz ebben a helyzetben a nemzetikonzervatív kormány? Gurcsányozik, brüsszelezik, a békéről papol, amire semmilyen hatása nincs, összehangoltan működő Facebook-oldalak kiterjedt hálózata révén önti az ájultra zsibbadt fogyasztókra a Kreml propagandáját, bukott szarkeverőkhöz dörgölőzik, akiknek a társaságában magukra valamit is adó, hivatalban lévő államvezetők semmi pénzért nem mutatkoznának, miközben a tőzsdei árnál is többet fizet a gázért a háborús agresszornak. Lényegében finanszírozza a háborút, miközben Brüsszelben tartja a markát, hogy az ország működését valahogy finanszírozni tudja. Így kerek ez a történet. Olyan szép kerek, hogy belepusztulunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.