Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahelyett, hogy főállásban Moszkva ánuszrózsáját kényeztetnék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2021-22-től vége az orosz gázmonopóliumnak, ígérte meg Orbán Viktor a magyar–szerb csúcsot követően. A miniszterelnök szerint ezzel Magyarország stratégiai pozíciójában jelentős változás áll be, ugyanis a jövőben Romániától évente négymilliárd köbméter gázt importál Magyarország. – Egy amerikai cég fogja ezt a munkát elvégezni, a meghirdetett tenderen pedig az első három helyen három, 100 százalékban magyar cég végzett. Ezért pillanatokon belül eljutunk oda, hogy aláírjuk azt a megállapodást, ami a következő 15 évre több mint négymilliárd köbméter gáz behozatalát teszi lehetővé Romániából Magyarország számára. A gázösszeköttetés magyar részét megépítettük, a román most épül, ez azt jelenti, hogy 2021-22-től új helyzetben leszünk, úgyhogy bejelenthetem kellő szerénységgel, de boldogan, hogy az orosz gázmonopólium korszaka Magyarországon véget ér – jelentette be a magyar miniszterelnök. (2018. február 9.)

• Magyarország nem rendelkezik tengerparttal, így a közép-európai infrastruktúra további fejlesztése nélkül ma kizárólag a csővezetékeken keresztül érkező gázra támaszkodhat. Lehet álmokat szőni, de ha nincsenek alternatív források a régióban és nincsenek más infrastrukturális lehetőségek, akkor egyértelműen egyoldalúan védtelen pozícióban vagy. (Szijjártó Péter, 2022. augusztus 2.)

Akkor fussunk neki ennek az ótvar gázhistóriának még egyszer, sokadszor, ha már a magyar államvezetés – mivel itthon minden rendben van – az Egyesült Államokban parádézik éppen, és mivel a hivatalban lévő nem áll szóba velük, a csúfosan, botrányosan megbukott volt államelnök mellé állnak egy sámlira, hogy világpolitikai tényezőnek tűnjenek. Miközben az Egyesült Államok egyetlen olyan csatornáján osztják az észt, ahol vigyorogva, a visszakérdezés mindenféle veszélye nélkül magyarázhatják a korrupt, hazaárulással rokon évtizedes pusztításuk bizonyítványát.

Így tett a Moszkva soha el nem múló barátságával kitüntetett magyar kerozinégető harci pitbull is kedden, aki több mint négy évvel azt követően, hogy a főnöke behantázta az orosz gázmonopólium végét, kioktatta ezerhétszázötvenhatodszorra is a világot arról, hogy a Moszkvának való kiszolgáltatottság, a Moszkva energiaügyi zsarolásának való kitettség fizika és matematika kérdése. Magyarán: ez van. A Fox News nevű trumpista álhírcsatornán, aminek annyi köze van a hitelességhez, mint Németh Szilárdnak az egészséges táplálkozáshoz, ahol a mikrofonállvány nem kérdezett egy büdös hangot arról, hogy lehet drágább a gáz, mint a legtöbb uniós országban, hogy miért kell az ötvenes évek fával fűtési rendszerén gondolkodniuk az iskolaigazgatóknak, amikor elvileg ötöd áron kapjuk csak mimagyarok Vlagyimir nagylelkűségének köszönhetően az olcsó, ukrán vérrel szennyezett gázt, Szijjártó megint, ezerhétszázötvenhatodszorra is, hogy Magyarország a meglévő közép-európai infrastrukturális és földrajzi adottságok miatt csak orosz forrásból tud nagy mennyiségű földgázt vásárolni. Azt is mondhatnánk, hogy minden idők külügyminisztere azért rongyolt el Manhattanig, hogy az trumpista ál- és rémhírtévében beismerje, a főnöke 2018 februárjában – amikor szintén egy választást kellett megnyernie kétharmaddal – lehazudta a csillagokat az égről. Szó nincs 2021-2022-ről, szó nincs 4 milliárd köbméter import gázról, sem 15 évnyi energiabiztonságról, mimagyarok a közelében sem voltunk semmiféle megállapodásnak, eszünk ágában se volt lejönni az orosz csöcsről csőről. A többi stimmel.

Az külön szép a velünk élő történelem és a nem felejtő internet kontextusában, hogy Szijjártó főnöke és gazdája 2018-ban abban az oroszbarát és oroszcsatlós Szerbiában kavarta a szart, és ígért meg fűt-fát, amelynek éppen most adtak tovább a nertársak egy elég combos adag gázt, miközben megtalálták a szótárban a spórolás szót és hangosan kiabálják (nem utolsó sorban Szijjártó Péter affektált harci pitbull hangján), hogy Brüsszel olyannyira elkúrt mindent a véreskezű moszkvai KGB-ügynök elleni szankciókkal, hogy már nem számít, mennyit fizetünk a gázért, csak az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán gáz. Ez az a Szerbia nem mellesleg, amelynek vezetése most éppen azon ügyködik, hogy hátha sikerül tető alá hozni valami csinos kis katonai hadműveletet háborús konfliktust Koszovóval, amitől Vlagyimirovics jobb kedvre derülne, ha már a pár napos ukrajnai bevetés lassan fél éve tart, és az orosz birodalmi törekvéseket illetően nem egy kimondott sikertörténet.

De mielőtt túlságosan elkanyarodnék. Szerintem Európában van még egy-két olyan ország, amelyiknek nincs tengerpartja, de egyik sem függ annyira kiszolgáltatott mértékben az orosz gáztól, mint Magyarország, amelynek külügyminisztere reggeltől estig azt óbégatja, telibehányva a főnöke és gazdája négy évvel ezelőtti kellően szerény, de boldog ígéreteit, hogy a gázellátás nem filozófia, hanem matematika. Miért van ez így? Mert azok az országok ahelyett, hogy főállásban Moszkva ánuszrózsáját kényeztetnék, jóval előrébb járnak az alternatív energiaforrások felhasználásában, mint ez az Orbánok és Szijjártók által lepusztított unortodox paradicsom. Ennek pedig nagyon egyszerű az oka: ők beruháznak ezekbe, ellentétben az Orbánok és Szijjártók kormányával, amely még gátolja is ezeket a törekvéseket, és elmagyarázza, hogy miért marhaság ilyesmikkel fáradozni. Mindezt úgy, hogy Magyarország egyébiránt kivételes adottságokkal rendelkezik a geotermikus energia potenciális felhasználására, ráadásul a napsütésre sem lehet panaszunk. Viszont Brüsszel gyalázása és Moszkva seggnyalása fontosabb egy évtizede, mint mondjuk néhány napelem-park telepítése. Könnyebb azt óbégatni, hogy mit miért nem lehet, kinek a kurva anyját és miért kapja be a hanyatló Nyugat, miközben a lakóházak szigetelésére érkezett uniós támogatásokat lenyúlták, és a kurva nagy magyar energiafüggetlenség, illetve az orosz gázmonopólium végéről szóló hazugságok jegyében egy vegytiszta orosz atomerőművel álmodják a szép magyar jövőt.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, micsoda fantasztikus tárgyalópozícióban van az az ország, amelynek állandóan jajveszékelő és kölcsönös tiszteletért toporzékoló kormánya az Egyesült Államokban bizonygatja az orosz gázfüggőség elkerülhetetlenségét úgy, hogy azt már korábban világossá tette, hogy bármennyit is hajlandó érte fizetni. Ha ezt a kormányt nem fogják valamivel az oroszok, akkor nincs magyarázat erre a viselkedésre. Nincs magyarázat arra a hazug mantrára, hogy nincs alternatíva. 10 éve nyomja ide az Európai Unió a pénzt hőszigetelésre, napelemre, mindenre, ami a zöldebb, fenntarthatóbb energiaellátás irányába mutat. A lóvét elkúrták, kiröhögték a zöldpolitikát, most meg széttárják a kezüket: fizess vagy spórolj, hülyemagyar. Azok után, hogy még egyszer se magyarázták el, hogyan volt lehetséges szinte 100%-os függőséget kialakítani egy Európával ellenséges országgal. Arról nem beszélve – még egyszer -, hogy egy büdös szó nem hangzott el a Fox News-on arról, hogy miután 2021-2022-ben nemhogy nem ért véget az orosz gázmonopólium, ellenben tavaly év végén az Orbán-kormány újabb 15 évre olcsó gázszerződést kötött Moszkvával, amihez Putyin elvtárs nem hajlandó tartani magát (ha egyáltalán bármi igaz volt abból az olcsó gázból), akkor miért nem az oroszokat szapulja kétpofára Petiminiszter, miért folyamatosan Brüsszelt gyepálja? Ha nekünk egyedül olcsó az orosz gáz, akkor hogyan lehetséges az, hogy Európa legdrágább gázát kell majd fizetniük augusztustól azoknak a magyaroknak, akik a meghatározott átlagnál többet fogyasztanak? Ki hazudott az orosz gázmegállapodásról, és miért nem mondott le?

Száz szónak és megannyi költői kérdésnek is egy a vége: lehet toporzékolni a trumpista tévében, le lehet rántani a leplet a főnök rosszul öregedő ordas hazugságairól, de a helyzet az, hogy ha az összes Orbán-kormány az  orosz gáz alternatíváinak keresésében is olyan kreatív lett volna, mint a közpénztalicskázásban, akkor most nem lennénk nyakig benne a szarban, és nem kellene egy amerikai tévécsatornán is felszopni Moszkvát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.