Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így szórakoznak ispán uramék az önkívületig manipulált, akciós csirkefarháttal és rezsicsökkentéssel hipnotizált ország feje fölött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a vidám vasárnap, a nemlétező klímaváltozás miatti hőguta, a nemvízhiány, a rezsicsökkentés meg természetesen az előre megy, nem hátra! Nem nagyon van kedvem viccelődni így Hofi Géza születésnapja után eggyel – aki Müller Péter szerint „három dolgot gyűlölt megbocsáthatatlanul: a hazugságot, a hülyeséget és a gátlástalan hatalomszomjat” -, de állítólag most azért van kevés víz, mert korábban sok volt. Vagy hát nem tudom, hogy ez a csereszabatosnak tűnő dakota közmondás vigasztal-e bárkit, aki a 40 fokban nem zuhanyozott napokon keresztül, de amint azt a realitásokhoz és élő klasszikusok bölcselkedéseihez igazodva már leírtam: kinek mit intézett a kormánya, azt kapja bele az arcába.

Most senkit nem untatnék a solymári nemvízhiány, hanem pazarlás/technikai probléma és Menczer Tamás sportriporterből lett megmondóember-államtitkár találkozásának részleteivel (azért nincs víz, mert háború van Ukrajnában és hasonlók), a lényeg, hogy miután hosszú napok után még pénteken sem volt, tegnapra már lett víz. Igaz, hogy Szijjártó katonás vezényléshez szokott alászolgája, a térség országgyűlési képviselője azt nem tudta megígérni, hogy most akkor mindent megoldottak, és a vízellátás folyamatos lesz, ellenben arra kért minden mimagyart, aki a vízkorlátozással érintett valamelyik településen él (Solymár mellett Üröm, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Pilisszentiván és Csobánka), hogy csak a legszükségesebbre használja az ivóvizet. Vagyis SPÓ-ROL-JON, TA-KA-RÉ-KOS-KOD-JON. Az erről szóló tudósítás valamikor 13 óra után jelent meg, előtte reggel fél 9-kor az Origo nevű menczerista-fideszista rémhírterjesztő oldalon ezzel hergelték a közönséget:

Karácsonyék nem hagyják abba, megüzenték: az emberek a hibásak, fogyasszanak kevesebbet!

Tovább követelik Karácsonyék a lakosság energiahasználatának a visszaszorítását. Legutóbb a főpolgármester párttársa, Szabó Rebeka állt elő az emberek kárára takarékoskodó elképzelésekkel, fenntarthatatlannak nevezve a jelenlegi fogyasztást. Az elmúlt hetekben a főváros baloldali vezetése az energiahasználat szinte minden területén spórolásra szólította fel a budapestieket.

Szóval ha Karácsonyék arra figyelmeztetnek, hogy a mostani klímaválságot és energiaválságot nem lehet úgy megoldani, hogy tartjuk mindenben a jelenlegi fogyasztási szintünket, akkor a kurva anyjukat, mer’ a zemberek kárára nyomulnak. Arról nem beszélve, hogy a választási kampányban Márki-Zay mit kapott a pofájára a propagandahiénáktól, amikor spórolásról beszélt, és azt mondta, hogy hosszú távon leginkább a takarékosság a kifizetődő, emlékeztetve a rezsicsökkentéssel (azaz a nyomorúsággal) házaló állampártot és rajongóit, hogy miután az energia világszerte nagyon megdrágult, azaz Magyarországon is megdrágult, ezért amit a drágulásból nem fedez a lakossági tarifa, azt Orbánék kipótolják, és honnan pótolják ki? A magyarok adójából. Annak is, aki az 500 négyzetméteres villáját vagy az úszómedencéjét fűti a közpénzen csökkentett rezsivel. Vagyis miközben egy százalék jól jár, 99 rosszul. Volt fogaknak csikorgatása, megafonoknak üvöltözése, gerinc nélkül jól élő, betanított rímfaragók tömött sorokban sivalkodása, hogy ez az idióta kevesebb mosakodásra, fűtésre, világításra buzdítja az embereket, meg hogy üljenek át kisebb autóba. Pár hónappal később mit látunk? Hogy Menczer Tamás fideszes képviselő és államtitkár arra kéri mimagyarokat, hogy ne pancsoljanak, ne locsoljanak, ne pazaroljanak, hanem SPÓ-ROL-JA-NAK!!!!!! Mi a reakció? Hát gondolom az, hogy köszönjük szépen, államtitkár-képviselő nagyságos úr, hogy 5 nap után lecsutakolhattuk magunkat.

És ez csak az egyik része a szemforgató elmebajnak. A másik része az, hogy azt írja az újság: Solymáron a rövidtávú megoldást egy 500 millió forintos beruházás (egy plusz vezeték kiépítése) jelentené; ez akár a jövő nyárig elkészülhetne, a középtávú megoldás pedig az egész térség vízhálózatának és kapacitásának a rendezése lenne, ami 16 milliárd forintba kerülne. 13. éve kormányoznak, és még egyszer sem volt 16 milliárd forint arra, hogy rendezzenek egy alapvető problémát: hogy ameddig el nem sivatagosodik visszafordíthatatlanul a magyar ugar, a nyári kánikula idején legalább legyen víz. Nem, ez nem fontos, egyébként is kell a lóvé a NER ispánjainak, báróinak, földesurainak, illetve természetesen a királyjelöltnek. Úgyhogy kicsit laposabb pofával gúnyolódni a hanyatló Nyugaton, amelyik már jó ideje, saját jól felfogott érdekét szem előtt tartva spórolásra buzdítja a polgárokat. Tessék kevesebbet inni, fürdeni, az ispánok és főispánok korában a jobbágy tudja már, hol a helye.

És különben is ne panaszkodjon, hogy nem tud mosni, hogy lavórban kénytelen tisztálkodni, hanem örüljön annak – csak néhány viszonylag friss példát hozok ide -, hogy a Mészáros nevű NER-pénztárca végre megvette az ország legnagyobb őrző-védő cégét is, hogy a Tiborcz nevű nemzeti vej bevásárolta magát a Waberer’s-be, vagy hogy Menczer főnöke 35 millió euró (= 14 milliárd forint, vagyis majdnem annyi, amennyiből a víz nélkül maradott ezrek problémáját középtávon is rendezni lehetne) boszniai Szerb Köztársaságba való kitalicskázását jelentette be hatalmas nagy arccal két napja. A jobbágy örüljön, ha van vize, ha nincs, mert ez mind érte teszik, nem ellene. Neki csak örülni kell, rajongani és élete végéig hálálkodni csakafidesznek. Minden idők legsikeresebb kormányának. Amelynek holdudvara ugyanúgy üzletel és zsírosodik, mintha nem lenne válság és holnap, a magyar kormány két kézzel szórja a pénzt és befolyást vásárol közpénzen a Balkánon (most éppen kis- és középvállalkozásokat támogatnak, miközben kétpofára szidják Brüsszelt), Pest megyében meg víz nélkül szopnak a népek, és nem tudják megígérni nekik, hogy ha most van víz, akkor két óra múlva is lesz.

Mindeközben. Hivatalosan is 1,4 milliárd euróval, azaz 560 milliárd forinttal csökkent a Magyarországnak járó EU-s vissza nem térítendő támogatás. Ez az ára annak, hogy a korrupció nemzeti kormánya lassan másfél éve nem volt képes és hajlandó egy olyan tervet leadni, amit az Európai Bizottság jóváhagyna, és amely megnyitná az utat az EU újjáépítési alapjához. Hogy a Jóisten áldja meg ártunkat, ormányunkat és bölcs, stratégiai nyugalomban pöffeszkedő vezénylő tábornokunkat, hogy mint mindig, most, ezekben a migránsok és háborús frontok által sújtott vérzivataros időkben is a mMagyar emberek érdeke lebeg az összes szeme előtt, hogy most is, mint mindig, keményen kiállt az érdekeinkért, és rohadtul megvédett minket. Ha komolyra fordítom: ez tényleg világszínvonalú világcsúcs. Úgy kivágni az ablakon 560 milliárdot, hogy közben a seggünk lóg ki a gatyából. Ez fejenként, azaz minden mimagyarnak – a ma hajnalban született csecsemőtől a világszínvonalú magyar szociális ellátás minden luxusát élvező aggastyánig – majdnem 60 ezer forint, ha nagyvonalúan úgy számolunk, hogy Orbánisztán lakossága még mindig 10 millióra tehető. Rohadtul nem tehető annyira, de a lényegen nem változtat. A még jobb hír, hogy a 7,2-ről 5,8 milliárd euróra zsugorodott összeg 70 százaléka is megy a levesbe, ha a nertársak nem győzik meg Brüsszelt arról, hogy kevesebbet fognak lopni.

Így szórakoznak ispán uramék az önkívületig manipulált, mérgező propagandával, olcsó nemzeti pátosszal, félelemmel, kozmetikázott statisztikákkal, kincstári hazugságokkal agylúgozott, önérdekérvényesítésre egyre kevéssé képes, akciós csirkefarháttal és rezsicsökkentéssel hipnotizált ország feje fölött. Még véletlenül sem akarnak élhető, fejlődő, versenyképes országot, mobilis, képzett munkaerőt, korszerű oktatást, világszínvonalú egészségügyet, mindenkinek azonos jogokat, törvény előtti egyenlőséget, a súlyos gazdasági-társadalmi egyenlőségek felszámolását, a stratégiai ágazatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését. Francokat. Határvadász testületeket akarnak. Orbántól Kocsis Mátéig. Állandóan lebegtetett pszichózist akarnak, cirkuszt, pánikot akarnak és védelmet ígérnek. Igen, ezek fogják megvédeni az általuk főállásban, szarelkenési célzattal paráztatott országlakókat a Magyarország határait ostromló migránsok SZÁZ-EZ-REI-TŐL, akik az ivóvizet nem tudják biztosítani a populációnak a nyári 40 fokban.

Szóval a vezénylő utcai harcos elbőgte magát tegnap, hogy veszélyek leselkednek Mária országára. Ezek között természetesen nem szerepelnek a rothadó közszolgáltatások, se a világbajnok infláció, se a 400 forintos euró, se a kormányzati korrupció miatt elúszó milliárd eurók, se az adósság, amibe beleverték az országot, hogy választást nyerjenek, hanem az, hogy migránsok százezrei (!) ostromolják Magyarország határait. Úgyhogy a Kocsis nevű önállóan gondolkodó szolga azonnal ugrott, hogy akkor ő is határvadász testületeket akar, miután bevándorlók két csoportja lőfegyverekkel egymásra támadt szombat hajnalban a szabadkai erdőben. (Szabadka Szerbiában van.) El is olvastam a tudósítást a sajnálatos esetről, amely szerint Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Nos, valaki meg tudja mondani, hogy több százezer és a 6 ezer közötti különbség miből adódik? Vagyis hogy lett a 6 ezer Szerbiában tartózkodó illegális bevándorlóból több százezer Orbán főispán ajakán? Egyelőre nincs több (560 milliárd forintos) kérdésem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.