Május 31,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán: A rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,123,598 forint, még hiányzik 1,876,402 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől

– sok más mellett ezt bírta mondani a szombaton is példás harci pózba rándulva üresen csengő hazug propagandát öklendező miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy az állam, a haza én vagyok, Orbán Viktor, és én megvédelek mindentől is, de tökmindegy. Mondhatni már megint minden semmitmondó szava aranyból volt a tekintetes, főméltóságos úrnak, akit a valóság soha nem hozott még zavarba, mióta 2010-ben felrobbantotta a fülkéket. Igaz, azelőtt se nagyon, de az többszörösen is a feledés jótékony homályába merült, úgyhogy azért mindegy.

Ha 400 forint lenne egy euró, ha Magyarország háború nélkül is Európa inflációs csúcstartója lenne, és én 13. éve pöffeszkednék a kétharmadommal (nem mellesleg már az egész famíliám csilliárdos lenne) az ország élén, valószínűleg én se mondanám azt, hogy Magyarország legkeményebb valutája a forint. Igaz, én olyat se mondanék – tisztavatás ide vagy oda -, hogy az állam legfontosabb feladata a közrend védelme, legfeljebb azt mondanám, hogy az összes többi mellett, ami hasonlóan feladata az államnak, és szarik rá ellátni ez az egyik. De nem én vagyok a szociális-gazdasági kérdésekből rendészeti kutyakomédiát gyártó küldetéstudatos miniszterelnök, úgyhogy az is mindegy, hogy én mit mondanék.

Amire viszont még felhívnám a figyelmet – azon túl, hogy ehhez a haszontalan, pofátlan dörgedelemhez képest még az is szinte értelmes kommunikációnak tűnik, hogy ha nem lesz háború, akkor béke lesz -, az az a passzus, miszerint az anyagi fedezet rendelkezésre áll, a kormány egyre jobb feltételeket tud biztosítani a rendvédelemben dolgozóknak a hivatásuk ellátásához. Tovább emelik a rendészeti állomány megbecsültségét, felszereltségét, képességét és felkészültségi szintjét is. Ezt egy nappal azután ejtette ki a száján, hogy a rádiójában így panaszkodott: 

Voltam a parlamentben is a napokban, ott volt vita, és úgy látom, hogy nem mindenki érti még, hogy milyen nehéz a helyzet. Tehát én értem, hogy mindenki hirtelen előáll igényekkel (igen, a pedagógusok is már hirtelen hosszú hónapok óta előálltak az igényükkel – szerk.), részben fejlesztési részben fizetésemelési igényekkel, ráadásul magasakkal, 20-30-40 százalékokról meg duplázásokról beszélnek, és én próbálom elmondani ott is meg itt is, hogy háborús helyzet van, és most mi nem támadunk, hanem védekezünk. Tehát nem most van az ideje annak, hogy előre tudjunk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk, fejlesztésekben vagy akár bérkérdésben. Most annak van itt az ideje, hogy megvédjük azt, amit elértünk. Tehát a siker, az eredmény ma az, ha nem csúszunk vissza, hanem meg tudjuk vetni a sarkunkat vagy a lábunkat, és nem engedjük, hogy a háborús helyzet visszatoljon bennünket a gazdasági fejlettség meg az életszínvonal tekintetében. 

Hogy akkor ma hazudott, vagy tegnap hazudott, azt mindenki döntse el, én annak örülök, hogy nem kell egy ilyen köpönyegforgató, emberhez méltatlan életet élnem, és nem kell a páratlan napon felöklendezett hazugságaimat leokádnom a páros napon felöklendezett hazugságaimmal. Hogy előre megy, nem hátra, de nem is megy előre, mert egy helyben áll, de örüljünk annak, hogy legalább nem hátra megy, mert senki nem mondta, hogy előre fog menni.

„Erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani, a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni”.

Veszélyek szép számmal vannak, hiszen migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait, Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban.

Az állam legfontosabb feladata a közrend védelme. Az a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon. Voltak olyan idők, amikor félkatonai szervezetek „masíroztak” az utcákon, és magyar állampolgárok ellen hajtottak végre szervezett sorozatgyilkosságokat, de ma már más idők járnak.  

A rendszerváltás, vagyis 30 év óta 2021-ben követték el Magyarországon a legkevesebb bűncselekményt, így mára Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált. Érdemes ezt megbecsülni. A következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben. „A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája”.

A szomszédban zajló háború mutatja, hogy fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre.

Az anyagi fedezet rendelkezésre áll, a kormány egyre jobb feltételeket tud biztosítani a rendvédelemben dolgozóknak a hivatásuk ellátásához. Tovább emelik a rendészeti állomány megbecsültségét, felszereltségét, képességét és felkészültségi szintjét is.

A hivatás, amire az új tisztek felesküdtek, az egyik legnemesebb és legnehezebb hivatás, amihez „jó egészséget és erőt” kívánt, majd arra kérte a tiszteket, maradjanak hűek az esküjükhöz, és szolgálják erényesen Magyarországot.

A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a kormányfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a Kapisztrán téren. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!