Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Választás utáni beismerő vallomás arról, hogy olcsójánosok vagytok, és ő ezután is meg fogja védeni az olcsójánosságotokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy miután normális ember szerintem nem tud annyit inni, hogy mindenről Soros György jusson eszébe, öt hét jótékony szünet után sokakat még talán meglepett, hogy ha a háború kirobbantását konkrétan nem is, de a háborús uszítást sikerült a hazaáruló spekuláns nyakába varrnia a tévedhetetlen magyarok istenének. Belátom, ez egy szép kör, a Holdról is látszana – ha bárki azért ülne a Holdon, hogy nézelődjön -, hogy egy nettó háborús uszítót védelmező, miatta az egész európai uniós közösséggel szembemenő, békeidőben főállásban verbálisan-mentálisan megállás nélkül harcoló és háborúzó miniszterelnök, aki a háborút meglovagolva és kihasználva húzta be a negyedik kétharmadát, Soros Györgyben azonosítja a háborús uszító prototípusát, szimbólumát, aki természetesen a háborún is nyerészkedik.

Úgy sejtem, hogy épeszű ember számára ez különösen akkor mellbevágó, ha öt hét kihagyás után kerül elő a beszélő fej, és még kettőt nyelni se volt ideje, és azt hallja megint, hogy Soros. Úgy látszik, a Rogán-központban kiderítették, hogy a mimagyarok fájlalják, hogy Soros neve eltűnt a fenekedő ellenségek sorából, ezért kénytelen a kedvükben járni a bálvány. A helyzet ennél szerintem sokkal rosszabb. Ha én is úgy szaladgálnék az általam kiüresített államkassza okán kényszerűségből be- és kivetett extraprofitadó péniszerdejében, mint az oligarchakormány (mindenki megmondta, hogy mi lesz a vége, de leszarták közgazdasági zseniék, most meg a fogyasztóvédelemnél panaszkodnak), ha én úgy nem lennék hajlandó kevesebbet és átláthatóbban lopni, mint az oligarchakormány (mindenki megmondta, hogy mi lesz a vége annak, ha nem hajlandóak tiszteletben tartani a jogállamiságot és korrupciót érintő uniós elvárásokat, hát nem jön a brüsszeli pénz, ez van), akkor valószínűleg én is ezt csinálnám. Maszatolnék, mellébeszélnék, provokálnék, címlapokat érő éktelen, primitív baromságokat beszélnék, ahogy eddig. Mert mindig bejött, soha nem kellett papírral bizonyítani a vádak és rágalmak igazságtartalmát. A járványt is sikerült kommunikációval agyonverni, hátha a közelítő gazdasági nyomorúságot is ki lehet majd mozogni dumával. Nem túl bonyolult, nyerő stratégián minek változtatni, nem? De.

Viszont. A háborús infláció és a háborús uszító Soros mantra mellett talán elkerülte kicsit a figyelmet, de belefért a péntek reggeli propagandaimába, és többet is mond, mint az egész hablatyhamuka. Erre gondolok:

A rezsi az Magyarországon sokkal nagyobb arányát foglalja le a havi jövedelemnek, mint a nyugat-európai országoknak. Ezért is volt az olajügy körül nehéz csatánk Brüsszellel, mert az ő számukra a rezsi kevesebb terhet jelent, mint a magyar családoknak. Többet keresnek, és az egész jövedelmen belül a létfenntartásra, a rezsire fordított összeg kisebb arányt képvisel, mint Magyarországon. Nekünk a rezsi egy nagy gond, kezelni kell. Nem véletlen, hogy a 2010-es évek eleje óta a rezsicsökkentés az a családvédelemnek szinonimája és a középpontban áll.

Szeretném nagy tisztelettel jelezni, hogy Orbán Béziklirezsisztrítfájter Viktor igazat szólt, nem hiába kelt fel tegnap. Mint minden notórius hazudozó, aki mondott már mindent és mindennek az ellenkezőjét, ezért aztán olykor belezavarodik saját magába, mert az egyik hazugsággal meg kell védenie a másik hazugságot, de a kontextus se mindig ugyanaz, ezért egy másik kontextusban ugyanaz a hazugság hatalmas igazságként bukik ki a pofáján. Hát erről van szó, kedves barátaim. Ha valami, ez valóban nem véletlen, ráadásul a kétharmaddal a zsebében most már véletlenül el is mondta, hogy a legbüszkébb mimagyar is értse. Ugyan hetek óta azt hallgatjuk, hogy most már aztán tényleg hanyatlik a Nyugat, az ember csórók, nincs üzemanyag, élelmiszerhiány van, a rezsit nem tudják kifizetni, télen egy részük már meg is fagyott, internet már rég nincs, de gyertyafénynél úgyse mennének semmire vele, még szerencse, hogy mi itt, meg vagyunk védve rezsicsökistül, mostantól a B-oldalt kell hallgatni.

A vezér kimondta a könyörtelen igazságot a rezsicsökkentéssel zsarolt populáció arcába bele: a hanyatló, rothadó Nyugat-Európában az emberek többet keresnek, nem viszi el a jövedelmük jelentős részét a rezsi, nem vágja őket földhöz, hogy ennyi vagy hogy annyival több, nekik nem kell hisztizni a rezsicsökkentésért. Bezzeg mi itt, Európa gazdasági fellegvárában, az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után letolt gatyával kapaszkodunk a függőségbe és kiszolgáltatottságba, amibe NEM VÉLETLENÜL taszítottak bele a 2010-es évek elején ők, akik megvédenek. Nálunk az életszínvonal szinonimája a rezsicsökkentés. És nemhogy tíz éve így van, ezután sincs se szándék, és már lehetőség se nagyon, hogy ez változzon, hiszen elégettek mindent a választás előtt. Ezt mondta bele az arcunkba Orbán tegnap. Hogy minden marad a régiben, eszük ágában nincs azért teperni, hogy többet keressen a drága magyar ember (majd Brüsszel emeli a tanárok bérét, ja), hanem a milliárdos oligarcháék rezsiharcolnak tovább Európa, a józan ész és az emberhez méltó élet reménye ellen. Hát hiszen azért fizet adót a magyar ember, hogy fussa a rezsiharcra. Nem, egyáltalán nem számítok arra, hiszen semmi realitása nincs, hogy legalább 3 millió ember agya most spontán módon ledobja az ékszíjat, és belássa, hogy átverték, de attól ez itt még az elmúlt évtized egyik legnagyobb freudi elszólása.

Semmi vigasztaló nem jut eszembe, úgyhogy most bezzegezni fogok. Mert mások is, de mi is leírtuk még tavaly ősszel, amikor a Rogán-központ a fellángoló választási kampányban Gyurcsánymumusos képekkel riogatta a szektát, hogy ha ezek visszajönnek, akkor MAGYARORSZÁGON AZ OLCSÓ REZSINEK VÉGE, ezért csakafideszre kell szavazni, és akkor jó lesz. Nem jöttek vissza ezek, az állampárt megint rendeletekkel kormányoz, és már a miniszterelnök is nyíltan hirdeti, hogy a rezsicsökkentés a nyomorúság szimbóluma. Semmi vigasztaló nem jut eszembe, ezért saját magunktól idézek, mi már régóta mondjuk, hogy nem akarunk olcsó rezsit. Azt akarjuk, hogy senkinek ne okozzon gondot befizetni a rezsit. Ha tavaly érvényes volt, ezután a beismerő vallomás után még érvényesebb:

Ez a geci (…) a ti nyomorotokkal kampányol. Lényegében beismeri, hogy piaci áron nem tudnátok fűteni, mosdani, világítani. Azt mondja, hogy ha annyi lenne a rezsi, mint más országokban, itt döglenétek halomra az ócska, szar fizetésetekkel. Az mondja, hogy olcsójánosok vagytok, és ő meg fogja védeni az olcsójánosságotokat. Mindezt úgy csinálja, hogy idióta baromnak is néz benneteket. 

(…) Hát kell a francnak az olcsó rezsi! Ilyennel normális országban kampányolni sem lehetne, mert szívlapáttal vernék pofán azt a demagóg köcsögöt, aki azzal próbálkozna, hogy hülyének néz mindenkit. Nálunk meg bakker simán, szemrebbenés nélkül. Még olyanok is vannak, akik meghatódnak ettől. Törölgetik a krokodilkönnyeket, tán még az orruk is elcseppen a nagy hálálkodás közben. (…) Én kimondottan magas rezsit akarok fizetni! De úgy ám (…), hogy nem kell hó végén számolgatni a fabatkákat, hogy telik-e még kenyérre, vagy valami nemzeti vallásosság üti fel a fejét, és böjtölni fog a család akkor is, ha ezt a dátum sem, és semmi sem indokolja. Kurvára magas rezsit akarok fizetni, de még külföldre is el akarok utazni, nyaralni is akarok, könyveket és színházjegyet akarok venni, meg bicajt a gyereknek. 

(…) Az olcsó rezsi nem az égből hullik, annak ára van. Azt valaki kipótolja. Ti pótoljátok ki? Hitelből? Baszomalássan, akkor adjuk már össze a tényleges rezsiárat azzal, amit fizetek a szolgáltatónak, mert a pótlást is én fizetem, csak az nincs rajta a rezsiszámlán. Igaz, az sincs rajta a rezsiszámlán, hogy az olcsó rezsi miatt hetente van csőtörés, áramszünet, egy csomó ember döglik meg télen vagy azért, mert nem volt kéményseprő évek óta, vagy azért, mert az olcsó rezsitek ellenére nem telik fűtésre a picsakevés nyugdíjból. Nem olcsó rezsi kell, igaz, nem is összeszerelőüzemekkel kellett volna telebaszni az országot. Magasabb bérek kellenek, tudásalapú, és nem szalag mellett robotoló társadalom kell. Európa szegényházában az olcsó rezsivel kampányolni, ehhez aztán kell pofa. Főleg akkor, amikor az összes újkori kereszteslovag minden pereputtya dagadtra hízik a közpénzen.

(…) Ne legyen olcsó a rezsi, a kenyér, a tej, az étolaj se legyen olcsó. Legyen drága, és mindenki, a kisnyugdíjas is, a diák is, a gyári melós is ki tudja fizetni úgy, hogy közben nem kell lemondania alapvető szükségletekről. Ne kelljen senkinek döntenie, hogy eszik, fűt, vagy kiváltja a gyógyszerét. Egy valamennyire is normális kormányfőnek ezen kellene dolgoznia. Ha nem tudtad, hát most szólok. Gyökér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.