Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Dugjátok fel magatoknak az olcsó rezsiteket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Öregszem, vagy mi. Ezt abból gondolom, hogy egyre nehezebb kihozni úgy istenigazából a béketűrésből, valahogy megelégszem egy legyintéssel és a megállapítással: hülye ez, csak nem forog. Na, ez most nem sikerült, de meg is érdemlem, a fasznak lődörgök én a szabadnapomon Orbán Viktor közösségi oldalán. Aki hülye, haljon meg alapon sem tudom lerendezni a dolgot, mert még nem készülök halni, túl sok dolgom van. Azt kellett látnom, hogy szemrebbenés nélkül kiposztolta valamelyik cseléd – és szarom is le, hogy nem személyesen a generális, a felelősség az övé – az alábbi okosságot:

Megvédjük a rezsicsökkentést, mert nekünk a magyar családok a legfontosabbak!

Alatta természetesen egy Gyurcsánymumusos kép, és hogy ezek visszajönnek, akkor MAGYARORSZÁGON AZ OLCSÓ REZSINEK VÉGE!

Akkor én halkan, szinte úri modorban elmondom, mit gondolok erről. Dugjátok fel magatoknak az olcsó rezsiteket. Sőt, szarok a rezsicsökkentésetekre is, ha már itt tartunk. Kurvára nem akarok olcsó rezsit! Tudjátok, mit akarok? Azt, hogy senkinek ne okozzon gondot befizetni a rezsit. Elhárfázzam a különbséget? Oké, lassan mondom, hogy az Orbánba  szerelmesek és egyéb szektások is értsék. Ez a geci most a ti nyomorotokkal kampányol. Lényegében beismeri, hogy piaci áron nem tudnátok fűteni, mosdani, világítani. Azt mondja, hogy ha annyi lenne a rezsi, mint más országokban, itt döglenétek halomra az ócska, szar fizetésetekkel. Az mondja, hogy olcsójánosok vagytok, és ő meg fogja védeni az olcsójánosságotokat. Mindezt úgy csinálja, hogy idióta baromnak is néz benneteket.

Tisztára az az érzésem, mintha valami ócska filmet néznék, és a stúdióban berendezett putrisoron végiglovagolna a földesúr, összecsődítené a rongyos, műkosszal bemaszatolt cseléd-statisztákat, és főúri gesztussal bejelentené, hogy karácsony alkalmából meghívja őket vacsorára. A cselédlépcsőnél kell sorakozni, és majd kihordják nekik a báli maradékot. A statiszták könnye csorog, árkot váj a műkoszba az arcukon, mindenki boldog és elégedett. Aztán ez hagyománnyá válik, a cselédeknek jár a báli maradék, akár birokra is mennek, hogy megvédjék a jussukat.

Hát kell a francnak az olcsó rezsi! Ilyennel normális országban kampányolni sem lehetne, mert szívlapáttal vernék pofán azt a demagóg köcsögöt, aki azzal próbálkozna, hogy hülyének néz mindenkit. Nálunk meg bakker simán, szemrebbenés nélkül. Még olyanok is vannak, akik meghatódnak ettől. Törölgetik a krokodilkönnyeket, tán még az orruk is elcseppen a nagy hálálkodás közben. És megköszönik. Megőrülök, esküszöm! Tudod mit, fővezér? Én kimondottan magas rezsit akarok fizetni! De úgy ám – figyelj! -, hogy nem kell hó végén számolgatni a fabatkákat, hogy telik-e még kenyérre, vagy valami nemzeti vallásosság üti fel a fejét, és böjtölni fog a család akkor is, ha ezt a dátum sem, és semmi sem indokolja. Kurvára magas rezsit akarok fizetni, de még külföldre is el akarok utazni, nyaralni is akarok, könyveket és színházjegyet akarok venni, meg bicajt a gyereknek. Tudod?

Az agyam száll el, hogy ez képes azzal uszítani a hülyéket, hogy az olcsó rezsi valami fasza dolog. Hát rohadtul nem az. Az olcsó rezsi nem az égből hullik, annak ára van. Azt valaki kipótolja. Ti pótoljátok ki? Hitelből? Baszomalássan, akkor adjuk már össze a tényleges rezsiárat azzal, amit fizetek a szolgáltatónak, mert a pótlást is én fizetem, csak az nincs rajta a rezsiszámlán. Igaz, az sincs rajta a rezsiszámlán, hogy az olcsó rezsi miatt hetente van csőtörés, áramszünet, egy csomó ember döglik meg télen vagy azért, mert nem volt kéményseprő évek óta, vagy azért, mert az olcsó rezsitek ellenére nem telik fűtésre a picsakevés nyugdíjból. Nem olcsó rezsi kell, igaz, nem is összeszerelőüzemekkel kellett volna telebaszni az országot. Magasabb bérek kellenek, tudásalapú, és nem szalag mellett robotoló társadalom kell. Európa szegényházában az olcsó rezsivel kampányolni, ehhez aztán kell pofa. Főleg akkor, amikor az összes újkori kereszteslovag minden pereputtya dagadtra hízik a közpénzen.

Szóval találj ki valami mást az olcsó rezsi helyett pajtás, mert ez nem menő épeszű emberek között. Még akkor sem, ha amúgy egy baromi nagy hazugság, akkor főleg nem, ha az üzemanyag ára a csillagokban van, minden egyre drágul és a családoknak annyi tartalékuk nincs, hogy egyik hónapról a másikig kihúzzák valahogy. Ne legyen olcsó a rezsi, a kenyér, a tej, az étolaj se legyen olcsó. Legyen drága, és mindenki, a kisnyugdíjas is, a diák is, a gyári melós is ki tudja fizetni úgy, hogy közben nem kell lemondania alapvető szükségletekről. Ne kelljen senkinek döntenie, hogy eszik, fűt, vagy kiváltja a gyógyszerét. Egy valamennyire is normális kormányfőnek ezen kellene dolgoznia. Ha nem tudtad, hát most szólok. Gyökér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.