Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar néplélek legnagyobb gyönyörűségére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes, szaharai portól mentes üde jó reggelt kívánok! A keresztény kultúrkörben nagycsütörtök van, az utolsó vacsora napja, amikor Jézus a Gecsemáné-kertben búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra, de előtte még szeretete jeléül megmosta a lábukat. A kereszténységet politikai termékként használó illiberális-félfeudális Duna-parti kleptokráciában viszont ez is csak egy közönséges szürke hétköznap, és abban egyáltalán nem vagy biztos, hogy az Iványi Gábor-féle keresztényeket üldöző fröccsöntött keresztények lábát is megmosná a mester. Ámde mielőtt ingoványos terepre tévednék, gyorsan szögezzem le, hogy se vallási kérdésekkel, se a burjánzó bulvármocsárral nem óhajtok részletekbe menően foglalkozni ezen az áprilisi szent reggelen se. Pedig. Biztosan van értelmezhető érdeklődés például a Fidesz kebelére hivatalosan is megtért Tóth Gabi nevű kereszténynemzeti érzelmű énekesnő megrázó kalandjai iránt, akit állandóan bántanak, de valaki mindig kerül, aki megvédi a gonoszoktól, és állandóan tele van vele a sajtó. Kanyarodjunk rá az egyéb kínjainkra.

„Napsugaras szüreti időszakát éli az elemzés, az okoskodás. Egy-egy igaznak tűnő félmondatot emel fel a siratókórus, lehet számolni a lájkokat estig. Például hogy Orbán érti a néplelket. Hogy az ellenzék bezzeg nem érti. És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a segg?” – ezzel a kordiagnózisnak is beillő felütéssel, illetve kínzó kérdéssel kezdődik Tóta W. Árpád tegnap megjelent publicisztikája, és gondolom, ezen a költői felvetésen is biztosan sokan megsértődtek, ahogy az említett udvari énekesnő is meg szokott sértődni, sőt, biztos ki is kérték maguknak, hogy már megint báncsák a magyart. Én megsértődés helyett inkább a gondolkodást javasolnám.

Nem okoskodni akarok, csak szeretném felhívni a figyelmet egy megrázó adatra: az ellenzéki szavazók 30 százaléka is elhitte azt a közpénzmédiában és minden más fideszes irányítás alatt álló médiában, hát még a közösségi médiában terjesztett, egyébiránt a kormányzat, a régi és új miniszterelnök által is visszatérően hangoztatott ocsmány kampányhazugságot, amely szerint Márki-Zay Péter háborúba vinné az országot. Ez derült ki abból a hvg.hu által közölt kutatásból, amelyet a Dimenzió Média Alapítvány készített, amely szerint a párt nélküliek 61 százaléka azt az állítást is igaznak tartotta, hogy Márki-Zay (és a háborúpárti baloldal, ugye) magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába. A felmérésben arra is rákérdeztek, igaznak tartják-e a választók azt a kijelentést, hogy „a baloldal elvenné a 13. havi nyugdíjat”, ezt az ellenzéki szavazók 20 százaléka tartotta igaznak, míg a párt nélküliek 45 százaléka. Vicsek Ferenc, a jelentés egyik készítője úgy fogalmazott: „nem lehet szabad és demokratikus választásokról beszélni ott, ahol a polgárok jelentős része, a választást érdemben befolyásoló aránya nem találkozik a politikai versenyben részt vevők egy részének üzeneteivel, így azokkal sem, amelyek idejében cáfolják a róluk terjesztett hamis állításokat”.

Az utolsók között vagyok, aki felmentést akar keresni az ellenzéki pártoknak, politikusoknak az április 3-i – Karácsony Gergely szavait parafrazálva, a legendás üveges tótot idéző – bukásra, de azt töretlenül úgy gondolom, hogy a büdös életben nem lett volna ekkora kétharmada, semekkora kétharmada Orbánéknak ezek nélkül a gátlástalanul terjesztett nyilvánvaló hazugságok nélkül, amelyekre kifuttatták az amúgy is törvénytelenségektől hemzsegő választási kampányukat. Nem tudom, hogy a néplélek ostoba-e, mint a segg, de azt igen, hogy a néplélek szándékos megtévesztésének, manipulálásának, stratégiai hazugságokkal etetésének minősített esetével állunk szemben, ami biztosan nem maradt következmények nélkül. Innen nézve még inkább undorító az a pávatáncos, megtévesztő metamorfózis, amin a 130 milliárdos propagandamonstrum április 4-e óta átmegy, miután lezárult a politikai verseny, és már teljesen mindegy, hogy a legyőzöttek valójában rohadtul nem akarták háborúba sodorni az országot.

Úgyhogy a közmédia politikai elfogultságát bíráló Bencsik Gábor mögé felsorakozott székesfehérvári polgármesternek – aki szerint a közmédia kiegyensúlyozottságán érdemes lenne változtatni, de aki szerint becsapja magát, aki a közmédia kiegyensúlyozottságával magyarázza az újabb kétharmados Fidesz-győzelmet – se nagyon érdemes azzal áltatnia magát, hogy ez egy jogszerű és tisztességes választás volt. Nem volt az, még akkor is, ha már történelem az egész. Tudom, hogy Cser-Palkovics András az emberarcú fideszesek közé tartozik (ez ugyanúgy nem létező/csak papíron létező kategória, mint a kiábrándult, csalódott fideszes), és ő sem kockáztat semmit azzal, hogy utólag ejnyebejnyézik egy sort, de ne tévedjünk: közmédia, közszolgálat ma Magyarországon nem létezik, így nincs is neki kiegyensúlyozottsága, így változtatni sem lehet rajta. Minden, ami mostanság szokatlannak tűnik – beleértve, hogy az ellenzéki politikusokat átmenetileg behívják és képernyőre, mikrofon mögé engedik ahelyett, hogy verőemberekkel hajítanák ki őket a golyóálló üvegajtón -, az hideg számítás eredménye, a NER demokrácia-szimulációs műsorának része, amit lehet mutogatni kifelé, a hanyatló Brüsszelnek, amelyik nem volt hajlandó látványosan és azonnal térdre borulni az újabb kétharmad előtt. Egyébként majd előbb-utóbb térdre fog, ezt azoknak mondom, akik alaptalanul abban bíznak, hogy majd most aztán Brüsszel a jogállamisági mechanizmussal megállítja Putyin utolsó európai csatlósát. Nem fogja, mert van épp elég baja a moszkvai elmebeteggel és a mocskos háborújának belátható és még beláthatatlan következményeivel. Másrészt – ebben Ungár Péterrel egyetérteni vagyok kénytelen – Európa változatlanul nem fog megmenteni minket, mert a német nagytőke érdekérvényesítő képessége mindennél is fontosabb. Még a jogállamiságnál is. A német nagytőkének pedig Orbán Viktor kiváló partnere.

Úgyhogy. Attól még, hogy szokatlan kutyakomédia zajlik az MTVA körül (és ahhoz immár Orbán Gáspár is hozzáteszi a maga Facebook-szívecskéjét) ugyanúgy ömlik mindenhonnan (máshonnan is) a dezinformáció, ami eddig is ömlött, nem függetlenül Putyin háborújától. Csak most már nem kell hetente milliárdokat elkúrni a háborúpárti baloldallal való riogatásra, aminek még az ellenzéki szavazók 30%-a is bedől. Viszont a járványügyi hírlevelet ugyanúgy a rezsim és Orbán és a párt propagandájára használják, ahogy a választási kampányban is arra használták, és a világon semmi következménye nem lett. Úgyhogy mi sem természetesebb, mint hogy a győztes hadvezér a járványhoz egyáltalán nem kapcsolódó politikai üzenetét most is a járványhírlevélben tolmácsolja. Hogy ha már így a békét és biztonságot választották mimagyarok, akkor rá lehet számítani. Sőt, még azok is számíthatnak rá, akik nem rá szavaztak, tehát annyira nem is magyarok.

Ez annyiban feltétlenül igaz, hogy üzembiztosan lehet arra számítani, hogy a NER-ben minden ugyanúgy halad a maga útján, mint április 3-a előtt. Csak néhány példát említenék:

Áder János leköszönő bólogató, illetve mindent aláíró bábállamfő és megbízható fideszes káder egy XII. kerületi 720 négyzetméteres liftes villába költözik. Egy kormányrendelettel azt is elintézték neki, hogy nagyobb legyen a ház, mint az építési engedély szerint lehetne.

• Egy Rogán Bűnöző Antal Cecília nevű ex-nejéhez (Rogán-Gaál Cecília úgy is, mint üzletasszony) köthető cég vette meg az egykori Rába-üdülőt Siófokon rongyos 168 millió forintért. A felújításra szoruló balatoni nyaraló komplexumot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverezte el, az ex-Rogánné nevével fémjelzett Fitbalance nevű sportrendezvény szervezésében jeleskedő Digital Minds véletlenül kikiáltási áron kaparintotta meg.

Tiborcz István miniszterelnöki vő, banktulajdonos és Marbellán rongyot rázó sajátláb beszáll Hernádi Zsolt és Garancsi István mellé a Kopaszi Gát Kft.-be, amely a legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztési projektet viszi.

Mészáros Lőrinc reneszánsz zseni, minden vállalkozók gyöngye a felszámolóbizniszben is érintett. Az emberei cégfelszámolókként is segíthetik a NER gyarapodását. A magyar felszámolói közeg ugyanis egyre inkább egy privát klubra hasonlít, amelynek kivételezett szereplői az ingatlanpiac nagyágyúinak kedvezhetnek. Hatalmas meglepetés, hogy Mészáros Lőrinc is érdekelt (lehet) a rendszer fenntartásában: a felcsúti milliárdos pénzének kezeléséhez is köze van annak a felszámolóbiztosnak, aki áron alul segíthette vagyontárgyakhoz Mészáros Lőrincet.

Szerencsére ezekkel az apróságokkal nem terheli a néplelket a közpénzszolgálati média (se), és jól is teszi. Nem is kell összezavarni a populációt a valósággal. Most, hogy a békét és a biztonságot választották, megkapják. Csomagban az inflációs adóval. Miközben úgy tudják, hogy nem lesznek megszorítások. Pedig lesznek, mert 1000-1500 milliárd forintnyi egyenlegjavítást kéne összehozni a választási pénzégetés romjain. De majd a miniszterelnök a járványügyi hírlevélben megírja még nyolcvanszor, hogy nem küldünk fegyvereket Ukrajnába, hogy kimaradunk a háborúból, és minden rendben lesz. A legszegényebbek meg szívnak. De ha jó volt 12 évig, a következő négyet már lábujjhegyen is kibírják. Főleg, hogy már a hazaáruló, bukott baloldal sem tudja rálőcsölni a háború árát a magyarokra. Így táncol az illiberális páva a magyar néplélek legnagyobb gyönyörűségére és elégedettségére.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.