Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol egy szenteltvíztartó többet ér, mint az emberi méltóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes jó reggelt kívánok! Higgyék el, nem számít, hogy a méz megfizethetetlen, ha akciós a csirkefarhát. Főleg, hogy nem tudom elképzelni, hogy a mézes csirkefarhát finom lehetne. És nem. Egyáltalán nem viccelődni vagy ízléstelenkedni akarok az összkomfortos cifranyomorúságon, ahol uniós pályázati táblák jelzik a félmilliárdos trágyadombokat. Vagyis ahol félmilliárdba kerül egy trágyadomb, aminek a helyén valóban egy trágyadomb áll, holott ott állítólag egy rohadt tudományos trágyakezelő üzemnek kellene állnia. Amit egy olyan céghez vágtak hozzá, amely ellen már csalás miatt akkor is nyomozás folyt, amikor megkapták a lovettát. Többek között ezért kell Hadházy Ákost mindenáron lejáratni, hogy ne derüljön ki: sok minden egyéb mellett egy országot félmilliárdos trágyadombonként is szét lehet lopni.

De mimagyarok apróságokon ne akadjunk fenn ott, ahol Rákay Fülöp Philip kormányzati influenszer, a rezsim ellenzékének napi mocskolásával megbízott nagynevű patrióta 4,5 milliárdból (ez még 50%-os alkotmányos költséggel is ütős) forgathat filmet Petőfiről. Kalandfilmet. Petőfiről. Monumentálisat. Rég nem látott volumenű díszletkomplexummal. Eddig valamiért nem sikerült neki (se) megvillantania alkotói zsenialitását, de majd most. Most vagy soha. Amikor a Most vagy soha! című filmre – amiről már most tudjuk, hogy hibátlan alkotás lesz – megszavazott 4,5 milliárd forintból 2 milliárd egyedi kormányhatározat alapján érkezik. Remélem, sikerül a Gyurcsány-szálat úgy elhelyezni benne, hogy a végén valahogy Orbán Viktor szabadságharcos is felbukkanjon a vásznon. Ennyi pénzből szerintem megoldható.

Aki esetleg ennek nem tud örülni, az vigasztalódjon azzal, hogy Rogán Bűnöző Antal (lásd még: a főpropagandista, akinek a környezetébe vezet a Völner-Schadl korrupciós botrány megannyi szála) – akinek szintén rengeteg hazafias-patrióta cselekedet fűződik a nevéhez a belvárosi ingatlanbiznisztől a letelepedési kötvényes nemzeti kizsigerelésen át a végrehajtói maffia pórázon rángatásáig – végre világra hozta azt az egyenrendeletet, amelynek alapján februártól az üzletek összes bejáratánál ki kell tenni egy táblát arról, hogy a kormány 90 napra befagyasztotta nemcsak a csirkefarhát, de további 7 élelmiszer árát is. Hogy nehogy félreértés legyen, és a nagy előre menésben a pórok szem elől tévesszék, kinek kell hálálkodni azért a havonta megspórolt néhány száz forinton. Mert igen, van akinek 2-3-400 forint is számít. Pontosabban lófaszt számít. Nem ez számít.

Orbán Coelho Viktor vallási vezető, a politikai pedofília hímes mezején nemkampányoló miniszterelnök – aki óvodákat, családokat látogat mostanság, aki ígérget fűt-fát bele a vakvilágba, mert csak a Fidesz, és aki magával szemben nem támaszt olyan elvárást, hogy békén kellene hagyni a gyerekeket – friss tanításai szerint semmi nem számít. Csak hogy van gyerek, és mennyi gyerek van. Jegyezzük meg jól, higgyük el neki:

[…] semmi, a végén, a végén semmi más nem számít. Nem érdekes, hogy mekkora a ház, nem érdekes, hogy mekkora az autó. Semmi. Egy dolog számít, van-e gyerek. Egészséges-e, megvan-e, és minél több, annál jobb. Semmi nincsen, se karrier, se pénz, semmi nincsen, ami később ne lenne elérhető. Egyetlen dolog van, ami később már nem lesz meg, a gyerek.

Az ötgyerekes családapa, nemtomhányszoros nagypapa, a honvédségi nemkormánygéppel közlekedő, a felcsúti háza mellé stadiont építő, a gyerekkori álmait és felnőttkori rögeszméit egy egész országon kiélő, a famíliáját közpénzből saját lábra állító főhercegi rezidencia nemtulajdonos, aki még egy világjárvány idején is azzal volt elfoglalva, hogy bosszút álljon a kritikusain, aki a járványra hivatkozva vett el rongyos 90 millió forintot a legelesettebb, legkiszolgáltatottabb gyerekeket támogató Iványi Gábor egyházától, a saját hatása alá kerülve arról futtat eszmét a kormányzati családtámogatást igénybe vevő, spontánul meglátogatott családnál, hogy rohadtul nem számít a nyomorúság, hogy fel tudja-e nevelni a szülő azt a gyereket, tud-e neki enni adni (legalább akciós csirkefarhátat), tudja-e öltöztetni, iskoláztatni, csak az a lényeg, hogy sok legyen.

Az már egy ideje nem érdekel, hogy a saját választóit mennyire nézi hülyének, de az minden határon túlmegy, hogy a közpénzből zsírosra hízott miniszterelnök a törvényesen a pereputtya nevére íratott közpénzmilliárdok árnyékából reklámozza az ország egyik részétől elvett pénzből finanszírozott, a másik részét kilóra megvásárolni hivatott, demagóg, álszent gyerekcsináló propagandát. Mert félreértés ne essék: ha csak ennek a világon egyedülálló szaporodásösztönző családtámogatási rendszernek csak néhány elemét vesszük is figyelembe, évi 400-500 milliárdba kerül az, hogy az ország egyik, jellemzően kevéssé rászoruló része a valóban rászoruló részének nyomorúságából előre menjen, ne hátra. Ez nem ajándék, nem ingyen van, ahogy a rezsicsökkentés is annyira hatalmas jótétemény, hogy valójában évi 400-450 milliárd forintba kerül. Nem a főhercegi luxusrezidenciát építő Orbán-családnak, hanem az adófizetőknek. A választási demagógiából sok minden lesz, de leginkább üres kassza és csőd.

És akkor egy szót nem szóltunk arról, hogy minden idők kormányzás helyett kommunikációra, agymosásra és néphülyítésre szakosodott kormánya a tavaly év végi kasszakiürítési hajrában összesen nettó 37 milliárd forintnyi kommunikációs megbízást osztott szét a haveroknak. Ott, ahol semmi nem számít, csak hogy minél több gyerek legyen, de ahol a legszegényebb gyerekektől veszik el az aprót is. Ahol a kizsigerelt, alulfizetett, semmibe vett pedagógusokat politikai hangulatkeltéssel vádolják és kormányzatilag fenyegetik, ha sztrájkolni merészelnek. Vagyis ha az eltiport jogaikért kiállnak. Ahol egy szenteltvíztartó többet ér, mint az emberi méltóság, vagyis ahol egy szenteltvíztartónak nagyobb becsülete van, mint az emberi méltóságnak. Ahol a zöldövezetet, parkokat betonba öntő kormányzat összes farizeus, szemforgató divatkereszténye egységesen kap a szívéhez, ha a kertek alatt közelítő klímakatasztrófára való tekintettel valaki azt mondja, hogy a 21. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban: talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk. Ahol soha el nem adott épületek el nem adása miatt balhé van, de ahol nyomozati iratokkal bizonyíthatóan szervezett korrupcióban részt vevő egyének hozhatnak becsületes emberek milliói által betartandó törvényeket.

Nem tudom, hogy egy ilyen országban, ahol a parttalan hűség, az elvtelenség, a korrumpálhatóság az érték, ahol a korrupció nem bűn, de sok esetben erény, van-e jelentősége annak, hogy Orbán Viktor kiket pakolt fel név szerint arra a 106-os listára. Van-e jelentősége annak, hogy Németh Szilárd nem tud annyiszor veszíteni Csepelen, hogy ne kapna újra lehetőséget, hátha harmadszorra sikerül neki? Nincs jelentősége, hogy az egyszemélyes önkény kiket pakol fel a sakktáblájára, kiket üt le róla, kiket cserélt le, kiket nem. Van-e értelme elemezgetni, hogy milyen régi és új figurákkal tervezi további négy évig nyomorgatni az országot egy olyan ember, aki gyakorlatilag politikai fennállása óta parlamenti képviselő, de majdnem azóta nem indul egyéniben, amióta létezik a pártja, aki 16 éve nem állt ki nemhogy miniszterelnök-jelölti vitára, de semmilyen vitára, aki olyan idióta Tucker Carlson-féle figurákkal forgattat fideszes kampányfilmnek kinéző és annak is látszó, Orbán Magyarországát ajnározó dokumentumfilmet (nem valószínű, hogy az Orbán-család megtakarításaiból fizették), akiknek fogalmuk sincs arról, hogy Szerbia nem Szlovákia? Szerintem nincs értelme. Vagy ha igen, akkor legfeljebb egyetlen dolgot érdemes megjegyezni abból, hogy Orbán (hivatalosan: a Fidesz országos választmánya) döntött az egyéni választókerületi jelöltekről:

Érdekesség, hogy 2018-ban is 6 nő volt a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeinek listáján, és most is 6 van, ami az összes jelölt körülbelül 6 százaléka, ennél még Sándor keresztnevű férfiból is többet indítanak, mert belőlük 7 van. (via)

Ebben nagyjából minden IS benne van. Ebben is. Ez az a párt, ahol Sándorból is több van, mint nőből. Ez nemcsak az uralkodó állampárt és a főnök, hanem az egész ország tükre is. A rendszer, amire rámegy az életünk, ahogy Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja fogalmazott. Az ország, ahol félmilliárdból trágyadomb épül, és ahol egy szenteltvíztartó többet ér, mint az emberi méltóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.