Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tragikus megkoronázása 12 év nagyipari harácsolásának, az érdemi kormányzást helyettesítő népbutításnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám jó reggelt kívánok mindenkinek! Hasonlóan vidámat, mint amennyire a nemzeti kormány tagjai nemre való tekintet nélkül vidámak voltak tegnap. Bár közéleti, az ország ügyeinek vonatkozásában nem tudok olyan fejleményt említeni, ami indokolhatta volna a felhőtlen nyeherészést, viszont üzenem a kollégának, hogy most már nem kell aggódnia: doktor Viktor úr előkerült a függöny mögül, hogy a boldog új év első kormányülésén a szertartást vezesse. Igazán megtisztelő, hogy az év tizenkettedik napján méltóztatott teljes életnagyságában kigurulni a nyilvánosság elé, majd egyesen a propaganda kamerája elé beesni. Vagyis hát miután némi általános népi izgalmi állapotot generálandó, bejelentette, hogy hamarosan bejelent valamit. Igazán érdemes volt aggódni az állapota miatt, mert tényleg bejelentett valamit. Utólag helyes döntésnek tűnik, hogy annak eldöntésére kivételesen nem pazaroltam időt, hogy Varga Judit, Kásler Miklós vagy a főnök rötyögő, vigyorba rándult feje visszataszítóbb a nem létező újabb járványhullám és a kiürített államkassza fényében, de a maffiaállam egységnyi időre jutó, hazaárulással aligha rokon műveletei szempontjából ez szerencsére teljesen irreleváns. Itt a hadikommunizmus előszobájában, Venezuela-Alsó nyomdokaiba lépve, a keccsölésalapú társadalom örök dicsőségére.

Semmi kedvem hosszasan reflektálni az élelmiszerárstopról szóló dörgedelmes bejelentésről (de sajnos muszáj), amivel meg kellett várni hogy őfelsége magához térjen a boldog új évben, hiszen egy történelmi választás előtt 80 nappal az alattvalóknak tudniuk kell, hogy a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát természetesen a felcsúti mindenható kegyelméből maximalizálják február elsejétől a tavaly október 15-i szinten. Brüsszellel, Sorossal, Gyurcsánnyal ezek szerint már végzett. Persze ha már így belelendült a munkába, jó lenne tudni, hogy miért pont február elsejétől, és miért nem már holnaptól vagy tegnaptól lép életbe ez az 5000 milliárdos költségvetési hiányt megfejelő, kétségbeesettségre utaló szavazatvásárló intézkedés, de a lényeg szempontjából végül is mindegy.

Bárhonnan nézzük, tragikus megkoronázása ez 12 év nagyipari harácsolásának, a NER-holdudvar feltőkésítésének, a kiscsalád saját lábra állításának és az érdemi kormányzást helyettesítő, népbutításra berendezkedett, gyűlöletkultúrát építő propaganda- és kommunikációs kormányzásnak. A brutális uniós forrásokból, a kedvező világgazdasági konjunktúrából, egy szó szerint történelmi lehetőségből ez lett: a választás előtt három hónappal akkora az össznépi nyomorúság, annyi embernek nem mindegy, hogy mennyibe kerül 1 kiló liszt vagy 1 kiló csirkemell, hogy hatósági árassá kell tenni. Annyira előre megy, nem hátra, hogy konkrétan ez a beismerő vallomással felérő szegénységi bizonyítvány adja a másikat. Először a lakossági energia árába avatkoztak be, aztán már az építőanyagok árába is be kellett, aztán az üzemanyagokéba és most már azt is bevallották, hogy alapvető élelmiszereket is kihívás megvásárolniuk a magyaroknak.

Itt a beismerő vallomása annak, hogy az állampárt választási győzelmét szolgáló hihetetlen állami költekezés által fűtött inflációval nem tudnak mit kezdeni, itt a papír arról, hogy hova vezet, amikor a fék helyett a gázt tapossák ezerrel, mert az illiberális hatalommánia, a korrupció és a gyűlölet nem lehet ellenzékben. Láttunk már ilyet, pontosan tudjuk, hova vezet az, amikor a termelő és a vevő közé belép a mindenható állam (igen, ezúttal az élelmiszer termelőknek és kereskedőknek kell önkéntes szolidaritást vállalniuk a maffiával), amikor nem a piaci kereslet és kínálat viszonya szabja meg az árakat. Felkészül a WC-papír, láttunk már ilyet. Meg majd a paradicsom, ami nem sárga. Hát ilyen az, amikor a nyomor propagálásával kell választást nyerni, mert elkúrták, szétlopták, és propagandával nem lehet jóllakni. Annak pedig külön is van egy diszkrét szarszaga (majd Lázár János biztosan megmagyarázza), hogy miképpen illeszkedik ez a magyar kisvállalkozásokat tökön rúgó nyomorult húzás (a káderek idétlen versikékben ünneplik saját alkalmatlanságukat) a gonosz multik elleni harcba? Hát hiszen éppen a magyar tulajdonú, kisebb boltokat üzemeltető vállalkozókat hozzák nehezebb helyzetbe, ahol jellemzően magasabbak az árak, mint a nagy diszkontokban. A multinak elmegy ez az ársapka, ha közben a mimagyar megveszi nála a zoknit, a vodkát, az iskolaszereket, de a kisbolt min hozza be a veszteséget? Amit azért erőszakolt rá a kormány, mert a mimagyarokat a gondolkodástól megvédő kormány képtelen volt 12 év teljhatalmú garázdálkodás közben egy olyan országot építeni, ahol alapélelmiszerek megvásárlása (már ha egy közmunkásnak vagy egy elszegényedő nyugdíjasnak alapélelmiszer a sertéscomb) ne legyen probléma.

Beismerő vallomások hűvös halma, ameddig a szem ellát. Miközben versenyképes országot nem sikerült építeni, csak a propagandakormányzás kerül egyre többe, az egyéb disznóságok is futószalagon haladnak a maguk útján. Miközben milliók életét a legközvetlenebb módon érintő járványügyi korlátozásokat és döntéseket hoz, illetve javasol a kormánynak a csaknem két éve működő operatív törzs, ám az, hogy mit mérlegel és mi alapján dönt a testület, legkorábban 2030-ban derülhet ki, mivel az ülések dokumentumait tíz évre titkosították az elvtársak. Nem elég, hogy propaganda terítésére használják az oltási regisztrációhoz megadott emailcímeket (pedig azt hazudták azt ígérték, hogy kifejezetten járványügyi információk teregetésére fogják használni), és mint kiderült, sokan leiratkozni sem tudnak az állampárt sikerpropagandáját, választási osztogatását propagáló rogánista hírlevélről, hiába kérik, hogy töröljék a címüket, most már azt is tudjuk, hogy az univerzum legsikeresebb járványkezelését megalapozó döntések sem tartoznak a nyilvánosságra.

Nem jövök azzal, hogy a világ bármely pontján, ahol nem bűnözőgyanús figurák darálták le következmények nélkül a jogállamot, döntöttek szellemi és egzisztenciális nyomorba egy országot, egy ilyen húzás nyomán egyenesen a süllyesztőben találná magát bármely kormány. Attól még érdemes leszögezni, hogy az elvtársak konkrétan azt titkosították, hogy egészen pontosan mekkora felelősség terheli őket 40 ezer ember haláláért, és azért, hogy a lakosságarányos covid-halálozás tekintetében a világ élvonalába járványkezelték az országot. Azt titkosították, hogy pontosan mekkora üzleteket kötöttek ki az ész nélkül bevásárolt lélegeztetőgépek, a kétes hatékonyságú keleti vakcinák ügyében, hogy faszért hagyták lejárni az ingyenes teszteket, nem sorolom. Mivel ezekre kivétel nélkül nincs olyan jó szövegük, amiből jól jöhetnének ki, és ugyan Müller Cecília országos gügyögési parafenomént és tisztifőorvost eldugták a nyilvánosság elől, jobb az, ha biztosra mennek. Ahogy sokan mások, én is bízom abban, hogy ez a tíz év már idén le fog járni, és aki utánuk jön annak a saját érdekében lesz politikai akarata arra, hogy feloldja ezeket az arrogáns, vérlázító titkosításokat.

Ez a járványügyi operatív mizéria egyébként a csilliárdos budapesti MVM Dome-ban ma teltházzal startoló férfi kézilabda Eb kontextusában is különösen érdekes, miután a francia (és a szerb) kézilabdások pofája leszakadt az orbánizmus nem létező járványügyi intézkedésein. Nem értik szegény franciák, hogy miután biztonsági okokból a karácsonyt és a szilvesztert is a családjuktól távol kellett töltenie az Európa-bajnokságra készülő keretnek, Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kell keveredniük a szállodájukban, ahol a vendégektől külön étkeztetésük sem megoldott. Hát ilyen ez. Sajnálom, hogy senki nem szólt nekik, hogy Magyarország az a különleges sarka a világnak, ahol az ilyetén sporteseményeken nem terjed a vírus. Ha kell, kormányhatározatba is írják. Sajnálom, hogy Európa más, hanyatló részére nem jutott el az információ, hogy itt a sport fontosabb, mint az emberek élete és egészsége. Hogy itt azért nincs járvány, mert Felcsút, a Keresztapa és a Fidesz nem lehet ellenzékben, hogy itt a hatalom érdekei felülírják a társadalom érdekeit. Pedig de.

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy miután a szerb csapat szövetségi kapitánya arról írt, a kaotikus szervezés eredményeképp megfertőződött néhány játékosa, hogy a szállodában a maszkot nem hordó vendégek ugyanott vannak, ahol a játékosok, ráadásul nem minden csapatot tesztelnek, és csúsznak is a teszteléssel az előre megadott időtervhez képest, a Kocsis Máté-féle Magyar Kézilabda Szövetség közleményben reagált (hogy miért a magyar kézilabda válogatott oldalán, azt nem tudom): ÉRTETLENÜL ÁLLNAK a panaszok előtt. Nem értik, hogy mi a probléma, hiszen „minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek.” Vagyis Kocsisék arra hivatkoznak, hogy nem értik, hogy az üres szálloda látványa rendben volt, akkor mi a problémájuk ezeknek az idiótáknak most, milyen maszkokat, milyen távolságtartást követelnek? Nem hiszem, hogy a francia válogatottat vigasztalja, de mi is értetlenül állunk már egy évtizede, és végignézzük, ahogy a Kocsis-félék minden érdemi kritikára sértődött, értetlenkedő közleményeket adnak ki, ahelyett, hogy érdemben reagálnának bármire is. Mi így szeretünk élni, minket mindig csak bántanak, amiért nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskolákba, óvodákba. Jó, nem vicces ez, kurva kínos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.