Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER-ben soha semminek nincs határa. És következménye se

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb piszlicsáré, illetve a NER sok évi teljesítményéhez képest mindenképpen annak tűnő csontváz bukott ki a Fidesz szekrényéből a minap. Csak azért hozom szóba, mert egyébként tényleg hangyafütyi jelentősége lenne, ha nem a három fő közjogi méltóság egyikéről lenne szó.

Ugye már évek óta napi rutin, hogy kormányék, fideszék, csatlósék lopnak, csalnak hazudnak. Megszoktuk (?), vagy ha nem is, de eltűrjük. Időnként lesz@rjuk, mert annyira tele van a puttonyunk a gazságaikkal, hogy már nem is akarjuk a sokmilliós, sok tíz- és százmilliós mocsokság listáját tovább bővíteni. Ha valaha az életben a gaztetteiket valaki számon kérné, szerintem a néhány száz év halmazati börtönbüntetés a legkevesebb, amit ki kellene szabni a 2010 óta dúló országnyomorításukra.

Ha belegondolok, leginkább az arcátlanság az, amit 11, lassan 12 éve nem vagyok képes elviselni. Pontosabban ezt viselem a legnehezebben. A pökhendiséget, amivel a szavazóiknak és az egész országnak válaszolnak akkor, amikor kiderülnek a disznóságaik. Tény, hogy ez egyre ritkábban fordul elő,  mert a NER-média bezárja az információs csatornákat.

Gondolom, sőt, már most is látszanak a jelei, hogy a megélhetési trollok hadai Völner Pálra hivatkoznak, mint a „rendszer működésének” tisztaságára, hiszen az illető az elmúlt napokban megfizetett a mentelmi jogával. Nyilván azért, hogy fedezze azokat, akiknek jattolt a kenőpénzes borítékokból. Mindig kell egy áldozat ahhoz, hogy a nagyok tovább tudjanak gecizni a háttérben. Bocsánat a szóhasználatért, csak valamiért eszembe jutott az O1G.

De lépjünk tovább a konkrét piszlicsáré ügyre, ami távolról sem újdonság. Az, hogy Veress Lászlónak van egy luxusingatlana Székelyföldön, évek óta ismert. Hogy kiről is beszélünk? Kövér László kabinetfőnőkéről. Nem is lenne semmi szokatlan abban, hogy a csókosokat megjutalmazza a NER. Évszázadok óta így működik ez a politikában. Valamit valamiért. Az undorító számomra az, hogy már olyan szinten sikerült beépíteni a hazugságot a kormány részéről a magyar közéletbe, a mindennapi kommunikációba, hogy Kövér nyíltan, következmények nélkül hazudhat bármit a témával kapcsolatban. Ő nem járt ott (de, járt), ő nem tudott semmiről, az egész ügy nem is létezik.

Persze, hogy nem. Szájer sem menekült a brüsszeli ereszcsatornán, Deutsch Tamás is tudja palástolni (igaz, egyre ritkábban és rosszabbul), hogy időnként más dimenziókban létezik, miközben mindannyiuk főnöke szerintem mára abba az állapotba sodródott, amit a szakemberek alighanem ön- és közveszélyesnek ítélnek. Ez utóbbi, a közveszélyességgel összefüggő tényállás évek óta ismert. Nem csak Magyarországon.

Ami Kövér Köteles Lászlót illeti, szerintem ő politikusként ma a súlytalanok közé tartozik, ha valami gáz lenne fideszéknél, akkor eszerint esik latba az ő sorsa. De ez legyen az ő belső harcuk.

Viszont itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: én egy egészen más politikai kultúrához tartozom. Remélem, nem én vagyok az egyetlen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.