Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amilyen a Párt, olyan a lelkiismerete. És fordítva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hány hét is telt el azóta, hogy Kövér Lászlót lemondásra szólította fel az ellenzék, miután kiszivárgott, hogy a parlament főcenzora ünnepélyes eligazítást tartott a titkosszolgálatoknak arról, hogy az ő fejében kavargó zavaros, hagymázas, sűrű, kocsonyás gondolatok szerint az ellenzék jelenti Magyarországon a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt? És azóta hány hét telt el, mióta Kövér László nemhogy nem mondott le, de meg se szólalt azzal kapcsolatban, hogy vajon hogy kell érteni, hogy ő, közjogi méltóság létére a szolgálatoktól várja a segítséget a legsúlyosabb nemzetbiztonsági veszélyt jelentő ellenzéket illetően?

Nos, egy nap híján két hét telt el azóta, és ennél jóval több hét telt el, mióta kiderült, hogy a határon túli magyaroknak szánt pénzből, konkrétan egy 240 millió forintból harácsolt villában lakik az ő kabinetfőnöke, bizonyos Veress László kedves famíliája, akinek eme korrupciótól bűzlő ügyében sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség. Kövér László ebben az ügyben is bőszen kussolt mostanáig, miközben arra bőven futotta a bátorságából, hogy a norvég állami posta Mikulásától a német kormányon keresztül a nyílt hazaárulással vádolt ellenzékig mindenkire ráhányja az ő nemzeti epéjét. Juhász Péter Székelyföldön forgatott, őközjogiméltatlansága személyét közvetlenül érintő videója kellett ahhoz, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának egykori segédmunkatársa megszólaljon. Pontosabban dehogy szólalt meg, a parlamenti sajtófőnökkel üzent: mindent is tagad, semmi nem igaz abból, amit állítanak róla.

A történet pedig igazán vicces. Lenne, ha 12 év után még bármin lehetne röhögni ebben az egy főre eső korrupció tekintetében világbajnok országban. Ha netán valaki azt hitte, hogy ez az állandóan ökölbe szorult aggyal közlekedő, itt felejtett középkorként funkcionáló, válogatott összeesküvés-elméleteket terjesztő, mindenféle háttérhatalmakkal riogató, reggeltől estig tajtékzó, két lábon járó gyűlöletgenerátor legalább nem korrupt, mint az elvtársai (hogy is lehetne, hiszen ő a Fidesz lelkiismerete, a rogánista rongyrázást elítélő erkölcsi magasles), annak feltétlenül érdemes megnéznie a videót. Már csak azért is, hogy értelmezhető legyen Kövér közleménye.

A fideszes ártánymédia által 2018-ban lekaraktergyilkolt (egyebek mellett nőveréssel vádolt) Juhász Péter riportjából az derült ki, hogy Székelyföld központi részén, a Hargita megyei Tibód településen egy impozáns, fél millió euró értékű úszómedencés ház tulajdonosa Veress László, aki nem más, mint Kövér László házmester lelkületű országgyűlési elnök, egyben közjogi méltóság kabinetfőnöke. A megszólaltatott helyi lakosok azt állítják, hogy Kövér nertárs is fel szokott tűnni a kacsalábas tornyos épületben, sőt némelyek kifejezetten úgy tudták, hogy az országgyűlés főcenzoráé az ingatlan. Ehhez képest a romániai földhivatali adatok alapján egyértelmű: a 188 négyzetméter alapterületű ház tulajdonosa nem Kövér, hanem a kabinetfőnöke. Ez a bizonyos sikkasztással közeli kapcsolatban álló Veress, akinek a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (MTHA) vett budai villát. A határon túli magyaroknak szánt adományokból. A hab a tortán: az alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán történetesen Veress munkatársa Kövér zsoldjában.

A határon túli magyaroknak szánt adományokból nemcsak villalakásra, hanem például egy Audi A6-os megvásárlására is jutott pénz, ezt Visontai használja. A szervezet egyetlen nemzetközi forrásból kapott adományt, több mint 322 millió forintot, ami Frank Liu, tajvani milliárdos üzletember közbenjárásával érkezett. Aki annyira jó barátságban van Kövérrel, hogy a házelnök nemrég állami kitüntetésre is felterjesztette. A külföldről érkezett pénzből 35 millió forintot adtak az Erdélyben bejegyzett Ábel Egyesületnek. Eme egyesület elnöke és az MTHA alapítója pedig egy és ugyanaz az ember: Stefán Károly Róbert. Az úszómedencés giccsház tulajdoni lapja szerint Veress ingatlanára 2019 óta elővásárlási joga van ennek a bizonyos Ábel Egyesületnek. Tehát a kör bezárult, a szálak összefutnak, Kövér pedig mindent tagad az alábbiak szerint: 

Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát.

A baloldali sajtótermékek minden erre vonatkozó állítása nem más, mint az Országgyűlés elnökének személyét támadó, lejárató szándékú, gátlástalan kampánymegnyilvánulás.

Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel.

Rohadt derék dolog, hogy másfél hónapnyi kussolás után a nagyember méltóztatott félszájjal megszólalni a kabinetfőnökét érintő alapítványi korrupciós ügyben, ami végül is csak egy közönséges sikkasztási mizéria, abba nem szokás errefelé belebukni, ameddig nem muszáj, kussolni kell róla. Mondjuk még bátrabb és hazafiasabb lett volna, ha Kövér arra is mond valami épületeset, hogy tudott-e a tajvani haverja közbenjárásával érkezett százmilliókról, vagy hogy lesz-e bármi következménye a Veress és Visontai nevű beosztottaira nézve annak, hogy a saját honfitársaival szemben oly nagyra tartott határon túli magyaroknak szánt pénzből vásárolt luxusban lubickol Veress családja. A történet, amely az elmúlt tíz év száz- és ezermilliárdos nagyságrendben mérhető, fideszes színezetű korrupciós ügyei mellett legalább annyira eltörpül, mint Völnerék Palikájának 83 milliós kenőpénzes, vesztegetési ügye (bár a sztori nyilván túlmutat Völneren is és a szánalmas 83 millión is) legalább három szempontból tanulságos.

Egyrészt világosan megmutatja, hogy elmúltak már azok az idők, amikor Kövér még úgy érezte, a Fidesz népszerűségét veszélyezteti egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása (Rogán-Habony&Co.), most már akkor is kussol, ha a saját talpasáig érő luxusvillás, sikkasztásos ügy reflektorfénybe kerül. Ha jól értem, Kövér László szerint ha valaki nem közpénzt sikkaszt, akkor az rendben van, nem érzi kínosnak, hogy az általa oly nagy becsben tartott határon túli nemzettestvérek meglopása árán habzsidőzsizik a kabinetfőnöki pereputty.

Másrészt ebből a sértődött reakcióból az is kiolvasható, hogyan hagyják cserben szépen sorban a saját embereiket a nagykutyák, amikor a bőrük mentése a tét. A Völnerről lassan két hete rendületlenül kussoló Varga Judittól csupán az különbözteti meg Kövért, hogy ő legalább kiadott egy ilyen három soros dörgedelmet. Miszerint nincs köze semmihez, ott sem volt. Már csak az hiányzott a végéről, hogy fogalma sincs, ki az a Veress László.

Harmadrészt ha jól értem, Kövér László lehazugozta azokat a külhoni nemzettestvéreket, akiknek a szavazataira nem mellesleg nagy erőkkel ácsingózik a pártja jövő tavasszal (is), akiket maga előtt tolva, akiket istenítve hazaárulással vádol mindenkit, aki nem fideszes. Vagyis azt üzeni, hogy azok, akik pontosan elmondták, melyik házban kell Kövért keresni, akik pontosan útbaigazították Juhászt, akik egyenesen úgy tudták, hogy a ház az övé, akik látták a településen, vagy akik az ingatlan tulajdonviszonyaival tisztában vannak, azok mind hazudnak. Mert vakok, süketek és hülyék. És mert a baloldali sajtótermékekkel, Sorossal és a háttérhatalmakkal összefogtak azért, hogy lejárassák őt.

Ha ezt a három dolgot egymás mellé rakjuk, abból ezúttal is megkapjuk a Fidesz kvintesszenciáját: nem elég, hogy mindenkit gyűlölnek, aki nem ők, de a sajátjaikat is képesek megtagadni és hülyének nézni, ha szorul a hurok a nyakuk körül. Amilyen a Fidesz, olyan a lelkiismerete is, és fordítva. A puritán tetőtől talpig tisztességes Kövér Lászlóról is előbb-utóbb csak kiderül, hogy strómanokkal veszi körül magát. Ha pedig kiderül, akkor ugyanaz van, mint annyi más esetben: kussolnak, tagadnak, másokra mutogatnak, illetve ezek tetszőleges kombinációi tetszőleges időrendben. Vagy a magánügyük, vagy nincs benne semmi kivetnivaló, vagy az sem igaz, amit mások a szemükkel látnak. Mindenki korrupt körülöttük a helyetteseiktől a kabinetfőnökeikig, csak ők nem.

Az egyedüli előremutató dolog az, hogy ebben a sztoriban is benne van a bűnszervezet minden nyomorúsága. Akármennyit összeharácsolhatnak, akármekkora luxusmedencében áztathatják a ványadt testüket, akármennyire titkolóznak, tagadnak és hülyének néznek mindenkit, egy perc nyugtuk nincs. Akármeddig futnak Tibódtól Rómáig, egy pillanatra nem tudják élvezni az összeharácsolt szajrét, mert állandóan a hátuk mögé kell nézniük, állandóan bujkálniuk, sunnyogniuk kell. Egyszerűen ilyen a talpig becsületes hazafiság fideszes kiadásban. És ezek az alakok hazaárulóznak másokat.