Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értelmes miniszteri munka helyett propagandistának állni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nahát. Alig aludt rá egyet a Fidesz-KDNP és a NER a vezér szombati győzelmére, amikor is a választási kampánygyűlésével legyőzte a nemzeti ünnepet és a méltóságteljes megemlékezés halvány reményének is lerúgta a veséjét; alighogy összeszámolta a fideszes Pravda, hogy pontosan közel félmillióan lehettek a békemeneten (Rákay Fülöp Kálmánt ezek szerint hiába várták a megafonnál hangosbemondónál  a végneredménnyel); nevezett propagandaorgánumnak csak éppen hogy volt ideje belerongyolni az ATV-be azért, amely bár egy magán tévécsatorna, de hogy jött ahhoz, hogy ne tudósítson a több százezres tömegnek és magyarok további millióinak fontos fideszes erődemonstrációról nemzeti ünnepről (akkor bezzeg nem verte magát a földhöz egyik erkölcsi világítótorony se, amikor majdnem kétszer félmillió ember egy demokratikus előválasztáson véleményt nyilvánított fontos közéleti kérdésekben, miközben az Orbán Viktor köztulajdonában lévő állami hírügynökség erről egy retkes hangot nem írt le hosszú napokig, ellentétben a facélia virágzásával), máris látványos, hogy egyéb frontokon is tolják a primitív feketekampányt.

Mert jó, hogy a hadvezér minden lehetséges harangot félrevert, és bedurrantotta a pánikkeltés generátorát a Párt szombati népünnepélyén, de valószínűleg a Rogán-művek úgy ítélte meg, hogy nem kellene hagyni leülni a bulit. Az a biztos, ha egy pillanatra sem hagyják szusszanni a népet, hanem üstöllést adagolják neki az újabb zsibbasztó és kábító szert. Most úgyis elvannak a tömegélménnyel, az eufóriával, látták élőben az egyélőistent, odáig vannak és vissza, most kell rátölteni a sohatöbbéstopgyurcsány indulatokra.

Miközben történelmi csúcson hasít az államadósság, és senki nem tudja, hogy pontosan hány generációra adósították el az országlakókat a kínaiaknak és az oroszoknak, miközben amikor ezt írom éppen 365 forint közelében hasít az euro, és 500 forint felett van a benzinár, miközben a lakások ára megduplázódott 2010-hez képest, de a fizetések reálértéke, vásárlóereje Európában sereghajtó, cserébe az intézményesített korrupció tekintetében gőzmozdonykodunk, miközben a miniszterelnök pereputtya a választási kampány elől a hanyatló Nyugatra helyezte át a saját lábát, és hogy mindezt a fantasztikus teljesítményt valahogy egyensúlyban tartsák, a demokráciák és jogállamok legsötétebb segglyukába rugdosták le az országot, az igazságügyek minisztere kedveskedett vasárnap délután a rajongótábornak egy spontán propagandavideóval. Ebben Varga Judit azzal szórakoztatja a népet, hogy azok már egyszer tönkretették az országot, ne hagyjuk, hogy újra megtegyék. Ahhoz képest, hogy a Groupama Arénában is ezzel a központi politikai üzenettel nyomult Kubatov és a Fidesz B-közepe (Soha többé baloldal!), miközben frászt kaptak a szivárványos zászlóktól, a térdeléstől, mert a stadionokban nincs helye a politikának, nem olyan kirívó, hogy az igazságügyi miniszter választási kampányol a tizenkét éve elmúlt nyolc év ellen.

Persze kismillió ilyen valóságot nyomokban tartalmazó videó készül naponta, hetente, de az azért valamivel ritkábban fordul elő, hogy a sokoldalúan tehetséges, a jogállamiság definícióját meglehetősen esetlegesen ismerő (páros napokon nincs a jogállamnak definíciója, páros napokon nemhogy van neki, de egyenesen Brüsszeltől kell megvédeni), bírósági fogalmazóból lett igazságügyi miniszter riogasson a fenekedő migránsokkal vagy a brüsszeli támadás alatt álló nemzeti rezsicsökkentéssel és a nem létező genderőrülettel. Ez ahhoz képest irritáló inkább, hogy volt itt egy igen súlyos Pegasus-botrány, aminek még múlt héten is szivárogtak a részletei (a TEK korábbi főigazgató-helyettesét is megcélozták a terroristák ellen kifejlesztett kémprogrammal), a lehallgatások engedélyezéséért felelős miniszter pedig ugyanúgy elsunnyogta a dolgot, mint korábban, amikor például újságírókról derült ki, hogy ugyanúgy célkeresztbe kerültek. Magyarázat azóta sincs, ellenben van ez:

Az elmúlt 11 év az építkezésről szólt. Rekord alacsony szinten a munkanélküliség, a nyugdíjasaink visszakapják azt, amit a korábbi baloldali kormányok elvettek tőlük, és soha nem látott mértékben támogatjuk a családjainkat. Nagyon sok harcunk van, nagyon sokat küzdünk a magyar szuverenitásért, a magyarok igazáért, a magyar szabadságért. Először kezdődött a rezsiharccal. Nagyon sok küzdelem árán el tudtuk azt érni, hogy Magyarországon Európában rekord alacsony szinten van a gáz, az áram és a víz ára. De nem volt egyszerű ez a küzdelem sem. Aztán jött a migráció. Nemcsak Magyarországot, de egész Európát védtük azzal, hogy határzárat építettünk és képesek voltunk megállítani az illegális bevándorlást. Tudtuk, hogy közben a baloldali hazai ellenzék segítségével folyamatosan támadtak, és azóta is támadnak minket Brüsszelből. És most a legújabb az, hogy genderőrület árasztja el Nyugat-Európában az óvodákat és iskolákat. Nekünk időben kellett lépni, ezért törvénnyel védjük gyermekeinket, családjainkat. És látjuk, hogy mindezen lépés, amellyel a magyar szuverenitást, a magyar értékeket védjük, brüsszeli eljárásokat hozott magával. És 2022-ben az lesz a tét, hogy képesek leszünk-e az elmúlt 11 év küzdelmét és a magyar emberek kőkemény munkáját megvédeni, mert ne legyenek kétségeink, a baloldali kormányok képtelenek lennének Brüsszelnek falat állítani, és egy tolvonással elvennék mindazt, amiért együtt eddig küzdöttünk. Egyszer már tönkretették az országot, ne hagyjuk, hogy újra megtegyék.

Szar lehet értelmes miniszteri munka helyett ócska propagandistának állni a pártközpont parancsára, de Varga önként dalolva, boldogan, csaholva teszi, úgyhogy egészségére. Fontosabb, hogy e színházi produkció alapján leszögezhetjük, hogy tényleg nincs jobb ötlet, ezzel akarnak választást nyerni: azzal ijesztgetik a kiskorú lakosságot, hogy visszajön a gonosz balodal, és akkor belefulladnak a migránsokba, a genderbe és a rezsit sem fogják tudni kifizetni. Nem lesz nyugdíj, nem lesznek ingyen állami tízmilliók. Szar lehet 11 év állítólagos sikertörténet után ide jutni. Szuverenitásnak hazudni azt, hogy a törvényesített lopás és az agymosás jogát fenntartják.

11 év töretlen építkezés után úgy állnak a számok, hogy a társadalom egy jelentős része – a hatalmukra veszélyt jelentő része – nem az építkezést, hanem a rombolást látja. Azt látja, hogy világszínvonalú az ÁFA, hogy a becsületes munkát sújtó adóterhek brutálisan magasak, hogy az infláció elviszi a béremelést, és hogy az egész rendszer arra épül, hogy a felső középosztályt az alsóbb rétegek kárárá kitömjék. Féloldalas, beteg az egész rendszerük: a rezsicsökkentéstől a családtámogatásokig. A társadalom egyik felével fizettetik ki azt, amit a másik felének odaadnak, a gazdagokat tovább gazdagítják, miközben az önérdekérvényesítésre képtelen szegényebb rétegeket még mélyebbre rugdossák. Az előbbiek majd boldogan szavaznak a Fideszre, az utóbbiakat meg életük végéig zsarolják. Közmunkával, tűzifával, miegymással. Mindeközben a NER rongyosra hízik közpénzből, Hatvanpusztától Marbelláig rázzák a rongyot, és amint a szombati pártgyűlésen kiderült, folytatnák. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha marad a harc, a háború, az állandó pánikkeltés és a több mint 11 éve elmúlt 8 évvel való riogatás. Brüsszel és a baloldal démona. Ha már Varga Juditot kell bevetni azért, hogy az olcsó rezsivel nyomuljon azért, hogy azt a harácsolmányt, amiért 11 éven keresztül küzdöttek és harcoltak, megtarthassák, van remény az aggodalomra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.