Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A keresztény politizálás ragacsos máza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ökumenikus jóreggelt kívánok mindenkinek! Arra való tekintettel, hogy ott tartok az értetlenkedésben, ahol a kolléga tegnap: mit keresett és főleg milyen minőségében kereste azt, amit keresett Orbán Viktor a katolikus törvényhozók olaszországi konferenciáján. Azt meg se akartam kérdezni, hogy Novák Katalin családügyi princípium közben meg mit keresett a jobboldali morális fölény által csak liberális, migránssimogató, !!!keresztényellenes!!!, demens vénemberként számon tartott Ferenc pápánál kézfogási célzattal. Ámde nem volt nehéz kitalálni, hogy miután a vezér híre hamarabb hazaért, mint ő, illetve miután kiderült, hogy úgy érkezett meg Rómába, hogy tulajdonképpen már ott volt, ezt is több oldalról is megmagyarázzák. És tényleg.

Az őfelsége mellé nemrég politikai igazgatóvá kinevezett Orbán Balázs közlése szerint egy népes magyar delegációval a nyomában, Orbán és Novák a keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón vesz részt Rómában, ahol a világ nagy kérdéseit (!) is megvitatják. A megbeszéléseken állítólag szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés és a gender-ideológia által az országok elé állított kihívásokról is. A Balázs keresztnevű Orbán örül: jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen. Ez tényleg rohadtul jó hír.

Egyébként minden jogászok gyöngye hivatalosan törvényhozó, vagyis a törvényhozó hatalom része. Ezt onnan tudjuk, hogy az állampárti lista mindenkori első helyéről szokott bátran megméretkezni valamennyi parlamenti válaszáson, és immár több mint 30 éve az (egyik) munkahelye a mindenkori országgyűlés, benne a legeslegbátrabb magyarokkal. Másrészt azt már valószínűleg a világ katolikus törvényhozói is pontosan tudják, hogy Magyarországon a törvények valójában az egyszemélyes államvezetés és törvényhozás akaratából születnek, még ha a parlamentnek nevezett, 199 tagú biodíszlet-kollekció formálisan működik is. Igen, tudom, hogy nincs itt semmi látnivaló, hiszen az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban évente megtartott konferencián Orbán már 2016-ban is részt vett (2018-ban Szijjártót szalajtotta oda), de ha ez a világmegváltó buli a katolikus törvényhozók számára van fenntartva, akkor kijelenthetjük: jelentősen felhígult az esemény, ha azon most már mindenféle református miniszterelnökök is részt vehetnek. Akarom  mondani, törvényhozók, mert ezek szerint Orbán nem miniszterelnöki minőségben volt ott jelen, a fent említett ökumenizmus jegyében. Amelynek a jegyében – ha már itt tartunk – az egykori liberális csuhásidomár egyházi esküvőjét és két legidősebb gyermeke keresztelőjét egy Iványi nevű metodista lelkész celebrálta, aki azóta az egyszemélyes törvényhozás országhatáron belüli keresztényüldözésének elsőszámú célpontjává avanzsált. Azt persze erősen kétlem, hogy amikor a mélyen tisztelt katolikus törvényhozók elérkeztek a keresztényüldözésről szóló napirendi ponthoz, Novák és Orbán egymást túlkiabálva dicsekedtek azzal, hogy ők hogyan tökéletesítették a saját hazájukban a keresztényüldözést, hogyan gyakorolják a keresztényüldözés különféle módszereit azokon az állampolgáraikon, akik amúgy sem rájuk szavaznak, akik nem szavaznak, akik az önérdekérvényesítés olyan alacsony szintjén állnak, hogy bátran és kockázat nélkül lehet rugdosni őket, spórolni rajtuk, kirántani alóluk az emberhez való élet reményét is. Természetesen a keresztény politizálás nagyobb dicsőségére.

Namármost. Akik azt feszegették, hogy az EU által hivatalosan el nem ismert Sinopharm-vakcinával beoltott Orbánt egyáltalán hogy engedték be Olaszországba, azok biztosan nem vették figyelembe, hogy teljesértékű oltakozása óta már járt olyan helyeken (például Londonban, szintén Novákkal az oldalán), ahol nem dobnak egy hátast a kínai vakcinával való beoltottságot igazoló dokumentumtól. (Mert Szijjártó képtelen volt elintézni, hogy elfogadják a keleti vakcinákat, ugye, rohadjon meg a hanyatló Nyugat.) Vagyis ezúttal is biztosan felmutatta őfényessége a 48 óránál nem régebbi negatív antigén vagy PCR-teszt eredményén alapuló, papír alapú vagy digitális igazolványát, nem téma.

Ezért aztán az érdemi kérdés ezzel az egésszel kapcsolatban nem az, hogy kik azok a katolikus törvényhozók, hogy mi a túró az a keresztény politizálás egy szekularizált Európában, vagy hogy mit keres egy református miniszterelnök ezen az eseményen. Hanem az, hogy amennyiben Orbán Törvényhozó Viktor közfeladat ellátása céljából tartózkodik Olaszországban (akár katolikus, akár nem), ahova hivatalosan pénteken érkezett, pedig már csütörtökön ott volt, akkor a hivatalos programjáról miért csak azt követően számolt be az udvartartás, hogy a magyar sajtóban nyilvánosságra került egy fotó, amelynek tanúsága szerint egy római étterem teraszán lazul a kiscsláddal? Ha ez a válasz arra, hogy a nép elől nem sikerült eltitkolni, hogy Olaszországban adriázik (dubajozik?) őkelme, akkor ez igen átlátszó duma. Egyáltalán arra sincs magyarázat, hogy francért kell ekkora titokban tartani, hogy e talpig puritán és plebejus istenfélő mikor és hol tölti a szabadságát. Ha nem minősülne kvázi államtitoknak egy rakás minden, ami a szent emberrel kapcsolatos, akkor Havasi Bertalannak sem kéne nyilvánvaló hazugságokat közölnie az MTI-vel, miszerint Orbán Viktor pénteken hivatalos programra Rómába érkezett. 

Ha ugyanis Orbán Viktor hivatalos úton van Olaszországban, akkor azzal el kellett volna dicsekedni, mert közügy. Nem pénteken, hanem már azelőtt, mielőtt valaki megörökíti, hogy egy római étterem teraszán pöffeszkedik a családjával. Továbbá akkor választ kell adni arra a kérdésre is, hogy ki fizette a Felcsúti Família Kft. útját, vacsoráját és egyéb kiadásait? Gondolom, az úgy volt, hogy kiment a családdal – kínai oltással, fapados Wizzair, ahogy szokta – római vakációzni. Aztán csütörtökön éjjel hazajöttek ugyanígy, a családfő kirakta a pereputtyot, magára rángatta a szebbik öltönyét (nem azt, amit a kutyák szájából rángat ki általában, hanem a másikat) és hivatalos törvényhozói minőségében kiröppent a nem kormányzati Airforceorbánnal Rómába. A kényszeredett viccelődést félretéve: egyáltalán nem az Orbán család magánéletében turkálok könyékig, bár az is teljesen indokolt lenne, figyelembe véve, hogy az orbánizmus mekkora jogot formált arra, hogy életvitelszerűen a társadalom magánéletében turkáljon. Novákostul.

Az viszont figyelemre méltó és tanulságos, hogy nem tud olyan messzire menni, nem tudja úgy eltitkolni a közvélemény elől a nem létező magánéleti líráját, hogy az előbb-utóbb ne derülne ki. És ez nem azért gáz, mert bárki komolyan gondolja, hogy egy miniszterelnök – bármennyire is azt hazudja évről évre a vagyonnyilatkozataiban, hogy még annyi megtakarítása sincs, mint a templom egerének – egy szalonnás, csülkös, pacalos Margheritát nem engedhet meg magának Róma szívében, hanem azért, mert ha ezt most valaki más művelte volna miniszterelnöki minőségében, már önkívületi állapotban őrjöngene az egész pártállami média.

Ahogyan a luxus és a rongyrázás csimborasszójaként prezentálták pár éve, hogy Cseh Katalin a VOLT fesztiválon bulizott, majd egy tengerparton olvasta az e-könyvét, és mindennek a tetejébe volt pofája a Velencei-tóhoz is elmenni (akkor még volt víz a tóban). Az szintén rohadt nagy botrány volt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltként Balatonfüreden nyaralt, és még egy elitcukrászdába (!!!!) is volt pofája beülni a luxuscsaládjával. Azt már nem is mondom, hogy Tüttő Katának belefért idén egy görögországi tengerparti lovaglás.

Ehhez a prolitempóhoz képest undorító, ahogyan most a katolikus törvényhozók konferenciájával kenik el, hogy az erkölcsi vakondtúrás valójában nem is nyaral, hanem hivatalos úton van Rómában. Ahova a népes delegáción túl a kiscsalád is elkísérte ezek szerint. Nem tudjuk, kinek a pénzén, de sejtéseink vannak róla. Hogy a Fox News papját, egy tetves magánrendezvényre idecsődített Tucker Carlsont a Magyar Honvédség (!) helikopterével reptették innen oda, majd az egész művelet részleteit 30 évre titkosították, mindent elmond arról, hogy az orbánizmus a saját tulajdonának tekint itt mindent és mindenkit, nincs felső határa a hatalommal való visszaélésnek, a közpénzek iránti hűtlenségnek, a maffiatempónak. Az, hogy jogellenesen levelezget az alattvalókkal, hogy a saját politikai érdekei oltárán visszaél a személyes adataikkal, hogy a populáció elszegényedésének árnyékában csakazértis megépítteti a populáció pénzén a kínai kommunisták budapesti egyetemét (most kapcsolt csak rá igazán), és hogy ezt az egész vérkorrupt, zsarnoki menetelést immár életvitelszerűen a keresztény politizálás ragacsos mázával önti le, mintha ez a velejéig romlottságot semmissé tudná tenni, gyomrot forgató. Nem lehet a kereszténységet annyira kiforgatni, hogy ahhoz Orbánnak bármi köze lehetne. Vagy ha igen, akkor még annál is nagyobb a baj, mint amennyire.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.