Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Személyi kultusztól gyötört diktátor nem alhatik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Talán a legfontosabb hír, hogy elkezdődött a paralimpia. Ennek egyenes következménye természetesen az, hogy az összes politikus haladéktalanul felcsimpaszkodik a sportolók eredményeire. Most is ez történik, és mindjárt adódik is a kérdések sora: mi a helyzet a parasport körül kirobbant botrányoknak, ezen belül Gömöri Zsolt és Deutsch Tamás ügyének? Mert ugye volt ügy, volt botrány, most mégis úgy hepciáskodik tovább a legcukibb fideszes, mint aki ott sem volt. Írtunk erről annak idején többek között ITT és ITT. Szerintem annyi történt, hogy Gömörit eltüntették szem elől, és éli világát. Az utolsó hír vele kapcsolatban éppen az Origon jelent meg, fantasztikus módon a fideszes EP-képviselőről egy vak hang sincs, mintha ott sem lett volna. Deutsch Tamás ma is a paralimpiai bizottság alelnöke. Szépen elsikálták a fekáliát, a kussolás ősi hagyománya megoldott mindent. Éppen, ahogy a Pegasus-ügy esetében is. Mintha egy egész ország szarná le, hogy a saját kormánya a legaljasabb módon lehallgat embereket politikai okokból. Megjelent Pintér Sándor, elsütötte a fenyegetését, azóta megy a lapítás. Varga Judit pedig jogállamiságról és erkölcsről papol minden áldott nap.

Karácsony Gergely felkavarta az iszapot az atlétikai vb. lemondásának lehetőségével, de a pártközpontból nem szokott ilyen gyorsan megérkezni a parancs, hogy aktuálisan miről kell hörögni. Nekem a kedvencem az elmúlt napokban a Karácsony délig alszik, bezzeg Orbán Viktor nem is alszik! – hívószavakra felfűzött egyenduma. Mutatom, mire gondolok. Ezt a Fidelitas augusztus 24-én posztolta:

Facebook/Fidelitas

Ezt másnap írta Bohár Dániel a nyolcaskán:

Karácsony álmosan, de végigcsinálta a hétfői napot. Igaz, többen megnyilvánultunk a közösségi médiában, hogy miképp szeretne valaki miniszterelnök lenni, ha mindig a munka könnyebb végét fogja meg.

Érdemes tudni a regnáló miniszterelnökről, hogy átlagban 3-4 órát alszik. A koronavírus-járvány kitörése óta ez pedig még kevesebb lett, ugyanis Orbán Viktor hajlani 5-kor már az operatív törzs ülésein szokott részt venni. Hajnali 5-kor, amikor Karácsony még álmodozik arról, hogy egyszer lehet belőle komoly ember. (888.hu)

Nekem személy szerint jobban tetszik a fotóval illusztrált orbánelvtársnemalszikahazáért jellegű seggnyalás, mint a cikknek álcázott. Akiknek szánja a Habony-művek, azok jobban megértik, nem nagyon fognak egy cikknek látszó írást végigolvasni, bár az is elég egyszerű, csakhát hosszabb. Sántuljak meg, ha emlékszem a nevére, de valamelyik szovjet vezérről suttogták, hogy még éjjel is dolgozik az ő népéért. Állítólag ki kellett világítani az irodáját, még valami papírmasé figurát is beraktak, hogy aki veszi a bátorságot és rápillant az ablakra, az a szakadatlan dolgozást lássa, miközben a főelvtárs már régen az ágyában hortyogott. Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy Orbán Viktor nem kel hajnalban. Szerintem is néhány órát alszik, az vele jár az állapotával, meg hát aki senkiben nem bízik, ezért minden csak az ő parancsára történhet, annak egyfeszt résen kell lennie. Emlékezzünk csak vissza a netadós-tüntetésre, amikor valahol külföldön csellengett (emlékeim szerint Svájcban) és nem érték el, aztán senki nem mert semmit csinálni a parancsa nélkül. Vagy amikor kipattant a Borkai-ügy, és a fővezér Párizsban tárgyalt éppen. Kövér lemondatta Borkait, ez utóbbi sajtótájékoztatót hívott össze, hogy bejelentse, ennek megágyazandó a pártmédiában megjelentek Borkai lemondását követelő cikkek, aztán előkerült a vezér és mindenki segget csinálhatott a szájából. Borkai lefújta a sajtótájékoztatót, a pártlapok meg magyarázkodhattak, hogy csak meghibbant valaki és mindenféle egyéni véleményeket irkál lefele. No, csak azt akartam mondani, hogy személyi kultusztól gyötört diktátor nem alhatik. Pláne, ha a szőnyeg alá gyömöszölt családi szennyest feszegetik, mint például a kedves papa hatvanpusztai uradalmát, és akkor még csak egy családtagról beszéltünk, holott sok van belőlük. Nagyon sok.

Visszatérve a bugyuta posztba faragott plakát-seggnyalásra, én hülye, nem szétnéztem a Fidesz közösségi oldalán? De. Nem is tudom, hány évtizedet kellene visszamenni az időben, hogy ilyen mértékű és színvonalú propagandát találjunk. Egészen elképesztő, fájdalmasan ócska az egész. Azt sem lehet igazából felmérni, hogy kit akarnak megszólítani ezzel a gagyival. Fiatalokat biztosan nem, mert azok röhögőgörcsöt kapnak ettől. Értelmes embereket sem – akár középkorú, akár idősebb -, mert senki nem viseli el a hülyének-nézés ilyen szintjét. Aki marad, annak meg kár lamentálni, magától is hűséges a párthoz. Mikor melyikhez, most a Fideszben van cáratyuska, tehát ahhoz hűségesek. Hogy ők mennyien lehetnek, azt nem tudom. Az azonban már tudható, hogy 1 millió 191 ezer ember töltötte ki a nemzeti inzultáció aktuális kiadását. Orbán Viktor közösségi oldalán is durván ennyi követő nyüzsög. Remélem, a választáson sem lesznek többen, és akkor rendben is leszünk.

Húzom elfele a csíkot, de hamarosan jövünk vissza és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.