Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pontosan tudják, hogy az általuk hülyített embertömeg bármilyen erkölcsileg védhetetlen gazemberséget lenyel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Optimista, emelkedett jó reggelt mindenkinek! Azon gondolkodtam kínomban, hogy mit kell tenni olyankor, pontosabban mit kell tennie egy felelős, az országot propagandaplakátokon, propagandanyilatkozatok szintjén az első helyre, mindenek elé és mindenek fölé helyező kormánynak, amikor elszáll a benzin ára, elszáll a lakásfelújítások ára, vagy amikor a korábbi 5% fölöttihez képest már csak 4,6 százalékon hasít az infláció, egyszóval drága és drágább a kéményen csodálkozó, jellemzően bérből és fizetésből tengődő kisemberek élete, mint egy évvel korábban, és ráadásul nem lehet mindezt az egyébként nem csak Magyarországon, hanem másutt is döcögő gazdasági újraindulással magyarázni? Szóval hogy mit kell tennie egy kormánynak, amikor az elemzők által 5 százalék fölé várthoz képest ugyan csupán 4,6 százalékon hasító magyar inflációs mutató így is a második legdurvább az Európai Unióban?

Hát például ilyenkor kell kiállni, és belerázni a rongyot a pislogó kisember arcába, miszerint az otthonfelújítási támogatásra már laza 20 milliárdot ráköltöttek a közösből, ezt megtolták további 24 milliárd forint költségvetési kamattámogatású otthonfelújítási kölcsönnel, mert egyrészt eddig ekkora igény volt rá, másrészt ebből a jövőben sem engednek, hiszen szívügyük, hogy a GYERMEKES CSALÁDOK saját tulajdonú otthonban nevelhessék gyermekeiket. Hogy a gyermektelen családokkal és mindazokkal, akiket nem hajlandóak családként elismerni mindeközben mi van/mi lesz, vagy hogy ennek a nagyvonalúskodásnak milyen hatása van a brutálisan elszabadult építőanyag-árakra, vagyis hogy a célzott támogatások milyen torz keresletet generáltak és milyen módon drágították a szolgáltatásokat, az nem téma, éljen az üvöltő propaganda és a gánti kőbe épített alkotmányos költség. Aztán majd valamikor, ha lesz idejük Norvégia, Brüsszel és a melegek ellen indított két háborúzás között, akkor papíron jól megmentik a felismerhetetlenné eltorzított, vadnyugati állapotokkal jellemezhető építőipar közvetlen és járulékos áldozatait. Az istenadta népnek az a része pedig, amelyik kicsit is jobban érzi magát ahhoz képest, amikor bezzegmások nem osztogatták ilyen kegyesen az állami ingyenpénzeket, boldogan szemet huny az erkölcsileg védhetetlen disznóságok fölött.

Aztán mit lehet még tenni? Ilyenkor kell például átcsoportosítani csilliárdos tételeket a költségvetésben – ezúttal 127 milliárdot -, lehetőleg úgy, hogy a gazdaság-újraindítási programok általános keretéből kell elvenni, mert elvileg már annyiszor újraindítottak mindent, hogy majd senkinek nem tűnik fel, hogy például már megint egyházi célokra csíptek le ezúttal 200 milliót a Magyar Falu programból. Sőt, az a jó, ha már lassan minden héten tolnak az egyházakba és sportszervezetekbe valamilyen kiegészítő támogatásokat, mert így élő ember nem lesz, aki átlátná, hogy valójában mire mennyit költenek. És igen, egy felelős kormány ilyenkor érzi elérkezettnek az időt arra, hogy hirtelen és váratlanul 4 milliárd forint pluszpénzzel tolják meg az úgynevezett terrorellenes intézkedéseket. A már megszokott kiváló ütemérzékkel, azonnali hatállyal, Orbán akaratából és aláírásával.

És még mindig marad tennivaló Orbán Viktor akaratából és személyes kérésére. Például ki lehet tüntetni Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, aki segédkezett az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett kegyetlen baltás gyilkosság főszereplőjének hazaszállításában. Ne mondja senki, hogy sajnálja a rosszarcú Vilayat Guliyevtől a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetés polgári verzióját. Mivel a viszonylagos jólét valószínűleg nem csak az orrot tisztíccsa, hanem a memóriát is, ha már így szóba hoztam az erkölcsileg védhetetlen disznóságokat, emlékeztessük magunkat az állampárt fülkeforradalmi fennállásának egyik legsötétebb megmozdulására. 2004-ben az azeri rohadék 16 baltacsapással kivégzett egy alvó (!!!) örmény tisztet, amiért 2006-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, majd 2012-ben, amikor az azeri diktatúra világszintű pénzmosási akciójának keretében jelentős dollármilliók érkeztek Budapestre, a regnáló kereszténynemzeti maffiakormány kiadta a véreskezű gyilkost az Azerbajdzsán nevű haveri diktatúrának, ahol azonnal szabadon engedték, hősként ünnepelték, sőt: később elő is léptették. 2021-ben aztán – az egész ocsmány történet megkoronázásaként – ha eddig nem sikerült még kivitelezni, most végérvényesen megbecstelenítik a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést azzal, hogy Orbán akaratából hozzávágják a plecsnit az azeri szörnyeteg hazahurcolásában segédkező azeri nagykövethez. Tehát a kereszténységével házaló, mindent a kereszténységből és Isten akaratából eredeztető kétharmados felcsúti autokrácia kilenc év után ismét beletörölte a pofánkba, hogy megy ez náluk:  ha pénzről van szó, akkor egy keresztény áldozat helyett bármikor egy muszlim gyilkos oldalára állnak, és nem szégyellik, nem is titkolják, mert pontosan tudják, hogy az általuk hülyített embertömeg bármilyen erkölcsileg védhetetlen gazemberséget lenyel. Mindenki másnak azért bőven lenne oka szégyenkezni. Ezért is és sok másért  is.

Például azért, mert miközben a középkori, ragacsos identitáspolitikai agymosással igyekeznek terelni, terelgetni a figyelmet arról, hogy a nagyipari harácsoláson és a hatalomba kapaszkodáson kívül semmihez nem értenek, de legalábbis semmi más nem érdekli őket, miközben azt hazudják napi 24 órában, hogy nekik Magyarország az első, nekik a magyar emberek az elsők, 2021-ben egy közpénzmilliárdokból működtetett, azaz nem kormányközeli, hanem nettó fideszes elitképzőn (Mathias Corvinus Collegium) oktató, jellemzően a Fidesz alufóliasisakját hordó vendégtanár akár 18-szor (!!!) többet kereshet, mint egy magyar adjunktus az ELTE-n. Mármint az a magyar adjunktus, aki saját bevallása szerint 542 eurót, azaz nem egészen 200 ezer forintot keres. Igen, ennyit keres ma Magyarországon egy egyetemi adjunktus, doktori végzettséggel, folyamatos kutatói és publikálási kötelezettséggel. Nem egy gázszerelőből lett rezsimstróman, aki most éppen azt várja, hogy a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi, északi szakaszának kivitelezésére kiírt első tender az ölébe hulljon. Nem mintha így nem lenne már Forbes-listás milliárdos Orbán Viktor akaratából, de hogy ez tényleg nemzeti szégyen. Nem is annyira az, hogy Orbán csörgősipkás, külföldről importált ájult hívei és rajongói, akiknek egy részét bizonyíthatóan nem lehet megvádolni azzal, hogy bármiféle tudományosan jegyzett múltjuk és jelenük lenne, akár havi 5-10 ezer euró közötti havi apanázsban részesülnek, hanem az, hogy a tanult, művelt, és folyamatosan tanuló magyar emberfőt ennyire becsüli meg ez a rezsim. Ez a mi közös szégyenünk.

Nem az, hogy lassan már csak a jegyzőkönyv kedvéért rögzítjük – anélkül, hogy bármilyen érdemi következménye lenne -, hogy mindenki jól jár, mindenkinek megéri Orbán haverjának, seggnyalójának, jól fizetett prókátorának és védőügyvédjének lenni (csak egy példa: a fideszes SZFE-kuratórium Világi Oszkár nevű milliárdos tagjának például most került a nevére egy királyi főtanácsos villája), hanem hogy ahol ennyire nyilvánvalóan lesajnálják, megvetik a valódi tudást, a tudományos teljesítményt, ott MINDENKIT is egysejtűnek néznek és előbb-utóbb kiforgatnak mindenéből. MINDENKIT. Ott tegnaptól a facebookos hirdetések nem politikai hirdetések, ott a nyilvánvaló törvénysértés sem törvénysértés, ha azt az állampárt valamelyik tagja vagy csatolmánya követi el. Koncz Zsófia esete a fideszes pártutasításoknak engedelmeskedő Állami Számvevőszékkel tökéletes példája annak, hogy itt már tényleg semmi nem számít. A fideszes asszonyság közel 5,5 millió forintot fordított tavaly októberi, borsodi időközi választási kampányában Facebook-reklámokra, ami több, mint amit egy jelölt a hatályos törvények alapján a TELJES kampányára költhetett volne, de senki le se szarja a törvényeket: mostantól mindig is úgy volt, hogy a Facebookon kampányolás nem kampányolás. A jogkövető állampolgárokat titokban bűnözökké nyilvánítani és akár megfigyelni, lehallgatni, a magánéletükben könyékig turkálni törvényes, legális, mert ez itt jogállam. A törvényeket páros lábbal pofán törlő fideszes potentátokra pedig mindeközben sajátos törvények vonatkoznak: ők akkor sem sértenek törvényt, ha törvényt sértenek.

Egy ilyen jogi és erkölcsi értelemben egyaránt lecsúszó országban már csak hab a tortán, hogy a fideszes önkormányzat Bencsik Andrást jobbról előző dührohamban tör ki és vizsgálatot indít, amikor egy civil szervezet hétvégén kifesti a gyermekorvosi rendelő termeit és szobáit azért, hogy a gyerekek és szüleik hétfő reggel mesés környezetbe léphessenek. Erre mi a válasz? Hogy az eset miatt

„alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk az épületben való jogtalan tartózkodás és a jogosulatlan tevékenység körülményeinek feltárására, szükség esetén szankcionálása érdekében. Ettől egyelőre eltekintünk. (…) hasonló, jószándékúnak gondolt kezdeményezéseivel a jövőben mindenki forduljon Önkormányzatunkhoz”.

Erre már nincsenek szavaim, nem is erőltetem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.