Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha valaki tíz éve azt meséli, hogy tíz év múlva ez lesz…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Levegős, üde jó reggelt és sok fényt kívánok mindenkinek! Vegyük fel a tegnap reggeli fonalat, amelynek egyik nem elhanyagolható mellékfonala az volt, hogy ha az egyszemélyes államvezetésnek az szolgálja az érdekét, akkor nem sztrájkolni fognak az elfogadhatatlanul alacsonynak ítélt béremelésük miatt a légiforgalmi irányítók, hanem joguk lesz csendben maradni. Erről gondoskodott Európa zsarolási potenciálja, aki úgy döntött, hogy még mindig nem elég sérülékenyek a munkavállalók jogai, még mindig nem elég korlátozottak a sztrájkjogok Orbánisztánban, úgyhogy egy laza kormányrendelettel megtiltotta, hogy az érintettek sztrájkoljanak.

Természetesen ez itt nem a tízmillió légiirányító országa (amikor másokat ütnek, akkor azoknak az országa sem), úgyhogy teljes joggal gondolják azt a nertársak, élen az önjelölt egyélőistennel, hogy ez is elsikkad, mint megannyi lehallgatási mizéria. De annyit azért a jegyzőkönyv és a tisztánlátás kedvéért rögzítsünk: minden sufnijogászok gyöngye a mondvacsinált veszélyhelyzetre hivatkozva, a rendeleti kormányzás lehetőségével élt vissza, a mondvacsinált veszélyhelyzetet (hát hiszen agyonverte a járványhullámot, ez itt Európa legbiztonságosabb, legátoltottab országa, teltházas olimpiát is rendezhetnénk, és milyen kár, hogy nem mi rendezzük) pofátlanul és szégyentelenül a saját alantas politikai céljaira használta, midőn bilincsbe verte ezeket a dolgozókat. A fideszes, gumiból fröccsöntött törvények alapján ezt jogilag természetesen megtehette (ahogy a gumiból fröccsöntött fideszes törvények szerint bárkit lehallgatni és bárkire ráfogni, hogy nemzetbiztonsági veszélyt jelent, természetesen legális), tartalmilag azonban a teljhatalommal való visszaélés minősített esete. Márpedig ha a légiforgalmat irányítókat mondvacsinált indokokra és a mindenre és mindennek az ellenkezőjére tetszőlegesen ráhúzható fideszes gumitörvényekre hivatkozva ilyen módon el lehet hallgattatni és meg lehet alázni, akkor természetesen bárkivel, bármikor ugyanezt lehet tenni. Ennek az ocsmány történetnek ezért van jelentősége. Meg azért, mert a választásokig mégiscsak van egy jópár hónap, az alatt sok minden történhet, az önkényuralomnak viszont az a legjobb, ha nem történik semmi. Ami meg mégis történik, annak kizárólag az ő akaratukból és az ő érdekeik szerint kell történnie.

Ha már így szóba hoztam a lehallgatási mizériát: nem, Varga Judit (i)gazságügyi miniszter nem mondott le, ezzel szemben virtuálisan szabadságharcol a pártállami olyan kemény szájkaratét vív a brüsszeli buborékkal, a brüsszeli kettős mércével, zsarolással és képmutatással, olyan megszállottan védi a magyar gyermekeket a genderbuzilobbitól és olyan elvetemülten lubickol a magyar olimpiai sikerek fényében, hogy a sok millió forintból marketingelt Facebook-oldalán sajnos nem volt ideje egyetlen ványadt posztot se szentelni annak, hogy a saját szerepét tisztázza ebben az ocsmány történetben. Nemhogy nem mondott le, de olyan mértékben hallgatja agyon a jogkövető magyar állampolgárok potenciális megfigyeltetésében játszott szerepét és felelősségét, hogy simán miniszterelnök lesz belőle, akárki meglássa. A hatalmas arc és az önkritika meg az önmérséklet ordító hiánya nem is predesztinálhatná másra. És mindennek a tetejébe csodálatosan hegedül is a drága. Naugye.

Helyette olajszőkített örökös belügyminiszter elvtárs fenyegeti diszkréten a sajtót, ahogy minden magára valamit is adó banán alakban konszolidálódó illiberális autokráciában szokás. Pintér Sándor lényegében úgy véli, a Pegasusról még kérdezni is törvénysértő lehet. Ide jutottak a fiatal demokraták néven futó kivénhedt bolsevikok. Hogy azt mondja: „A Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére én elmentem, sajnálatos módon nem tudtam válaszolni, mindezekre a kérdésekre egyszer és mindenkorra szeretném jelezni, hogy csak ott vagyok hajlandó válaszolni, azért mert jogilag én megsértenék egy államtitkot.” Ezért pedig az újságírót, „mint felbújtót, felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni.” Tehát miután a fideszes elvtársai a többségükkel visszaélve elintézték, hogy ne kelljen válaszolnia egyetlen tetves kérdésre se (el lehet képzelni, mennyire sajnálja), azaz elszabotálták a nemzetbiztonsági bizottság ülését, és miután az az állítás hever az asztalon, hogy a fideszes államhatalom feltételezhetően jogkövető magyar állampolgárokat hallgatott le, olajszőkített maffiózó pajtás az újságírókat felbujtói minőségükben vonná felelősségre. Egyszerűen pazar. Ha valaki tíz éve azt meséli, hogy tíz év múlva ez lesz, körberöhögtem volna tízszer. Most viszont szórom a hamvakat a fejemre, hogy mennyire naiv hülye voltam, fájdalom.

Már a fenti ábra alapján is teljesen világos, hogy virágzik a NER fejétől bűzlő jogállam. Egyik végétől a másikig. Ha valakinek, hát ennek a díszes kompániának minden oka megvan arra, hogy másokat vádoljon jogi huliganizmussal és vandalizmussal. Ahogy például az aktuálisan Mongóliában fényes magyar jövőt építő Szijjártó Péter (aki ma 33 lélegeztetőgépet ajándékoz mongól testvéranyáinknak és -apáinknak) fröcsögte két napja a portugál közszolgálati televízióban. Bezzeg itt, bezzeg itt Nerniában.

Ahol a kormány, illetve Budapest főpolgármestere tökéletesen egyidőben adja be saját népszavazási kérdéseit, de sajnos úgy alakul, hogy a Nemzeti Választási Iroda az utóbbiét csak később bírálja el. Míg a kormány „gyerekvédelminek” hazudott homofób, transzfób, valóságtól totálisan elrugaszkodott népszavazásáról már pénteken dönthetnek, addig Karácsony kérdéseivel heteket is csúszhatnak. Mert csak.

Ahol 2015 óta hallgatjuk, hogy csak rossz migráció van, hogy a migrációs nyomás nem szűnik, hogy még a háború elől menekülőknek (akik leginkább nincsenek, mert leginkább illegális megélhetési kecskebaszó terroristák vannak) sem jár semmi, boldoguljanak ott, ahova születtek. Aztán kiderül, hogy ha valakit Nikola Gruevszkinek hívnak, aki egy balkáni ország korrupciós bűncselekményekért kétévi börtönre ítélt bukott miniszterelnöke, aki minden századik honfitársát lehallgattatta (apropó), akkor azt nemhogy tárt karokkal várjuk, de még diplomáciai segítséget is nyújtunk neki abban, hogy megszökhessen a felelősségrevonás elől. És igen, Orbán Ráhel saját lábon álló vadonatúj cégtulajdonos mellett immár Gruevszki is saját céget alapított Magyarországon, ahol az ország sikerének kulcsát a vállalkozások támogatása jelenti a kormánypropaganda szerint. Igaz, hogy a lakosság háromnegyede az Európai Unió szegényeinek sorába tartozik, de vigasztalásképpen egy újabb vállalkozózseni szárba szökkenését üdvözölhetjük. Akiről eddig az hírlett, hogy tanácsokkal látja el az EU száguldó felmosóját, de most már azt is tudjuk, hogy univerzális cége van neki Pécelen. Még nem egy Mészáros Lőrinc, de ki tudja? Gruevszki cégének főtevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás, de a listában sok más is szerepel a porcelán-, üvegáru-, tisztítószer-nagykereskedelemtől a vagyonkezelésen keresztül a konferenciaszervezésig. Reméljük, hamarosan érkeznek nagy tételben az állami megbízások is.

És akkor a végére, mielőtt túlcsordulunk az örömtől, tegyük ide, mekkora szar poén már, hogy a NER krémje, amelyik minden szellentéséből propagandaanyagot forgat, megpróbálja elsunnyogni a nyári féluborkaszezon egyik fékezett habzású szenzációját, miszerint Orbán elcseszett Mátyás király jelmezben, azaz inkognitóban, a dobpergés és propagandafüst teljes mellőzésével látogatta meg múlt hét végén a stratégiailag helyi kiskirállyá és földesúrrá lefokozott egykori kancelláriaminiszterét. Akiről minden bűne ellenére azt el lehet mondani, hogy súlyos nagyságrendekkel intelligensebb, mint mondjuk Hollik István, Kósa Lajos és Budai Gyula szorozva kettővel. Azt nem tudtam megfejteni, hogy mindenható egyistenkirályunk panaszkodni, fenyegetőzni, vagy csak szolid utasításokat adni ment Mezőhegyesre (és ehhez miért kellett az asszonyságot is magával cipelni), de szerény és halódó szerkesztőségünk bölcse felvetette, hogy és mi van, ha kuncsorogni ment. Vagyis hogy jöjjék vissza ődörzsöltsége és kifinomult arroganciája, mert jó, hogy Varga Judit Szijjártó Péterrel és Gulyás Gergellyel megtámasztva bármire képes és hajlandó, de ezekben a vérzivataros időkben, amikor már megint minden irányból támad az ellen, jól fogna egy komolyan vehető figura a rothadó Brüsszellel nem kevés milliárdok fölött folytatott fakardozásban. Nem állítom, a kolléga se állította, hogy biztosan erről van szó, viszont ha Varga Judittól eltekintünk, az egyetlen igazán szóbajöhető trónkövetelő a Fidesz nevű cégen belül Lázár János. Az egyetlen, akitől igazán félnivalója lehet a megkérdőjelezhetetlen felcsúti Napóleonnak. Azt meg azért jobb maga mellett tartani, mint hagyni, hogy építgesse magát a végeken, és egy óvatlan pillanatban bejelentkezzen a trónra, amikor már így is recseg-ropog az egész építmény. Bárhogyan is van, az azért szép lesz, amikor a NER nagyágyúi csak titokban, sunnyogva, álruhában mernek majd közlekedni ott, ahol korábban rivaldafény kísérte őket. Nem tudom, mikor lesz, de szép lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.