Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Évi csaknem 120 milliárdból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem indokolatlan és hiú reményekkel, csak egyszerűen reményekkel teljes, az eredeti szándékaimmal szemben rendhagyó jó reggelt kívánok! A magának az úgynevezett polgári-nemzeti oldalt kisajátító vénülő demokratákat különféle okokból kiszolgáló gépezetnek is! Amelynek része a százakárhány milliárd forintból fenntartott, évek óta szellemi kutakat mérgező, az uralkodó kurzus politikai-hatalmi érdekeit szolgáló és kiszolgáló nemzeti agymosásban és manipulációban aktívan közreműködő közmédia is.

Ahol konkrétan egyetlen kibaszott nap telt el azóta, hogy írásba adták, vannak olyan tevékenységek, amelyek nem összeegyeztethetők a közmédia ÉRTÉKRENDJÉVEL és SZELLEMISÉGÉVEL, vagyis beletolták nemcsak az érintett (a Karinthy-gyűrűtől megfosztott, vagy majdnem kitüntetett Galla Miklósról van szó), de az egész ország pofájába, hogy az országlakók pénzéből fenntartott közmédiának márpedig VAN ÉRTÉKRENDJE, de ahol lejátszódhattak azok a szürreális jelenetek, amelyek az M4 Sport nevű kanális stúdiójában lejátszódtak. Azt követően, hogy a dánok 29 éves támadója és klasszisa, Christian Eriksen váratlanul összeesett a finnek elleni meccsen. Akit legalább negyed órán át élesztettek újra, majd hordágyon vittek le a pályáról, és akinek az állapotáról további örökkévalóságnak tűnő hosszú percekig nem voltak hírek. Az alatt az örökkévalóságnak tűnő negyed óra alatt olyan mélyen megrázó, a futballon túlmutató emberi dráma játszódott le a pályán, ami az én ÉRTÉKRENDEM szerint minden egészséges lelkületű, a homo sapiensek családjába tartozó, magát annak tartó egyedet mindenféle hovatartozásól függetlenül megvisel.

Tudom, hogy fideszes propagandagyáron kívül (ahol nem találták hírértékűnek), nagyjából mindenki megírta (ITT, ITT vagy ITT), sőt, valószínűleg már a világsajtót is bejárta a szégyenhír, hogy miközben Európa és talán az egész világ egy része is egy emberként fohászkodott Eriksen életéért, miközben a dánok kapitánya és csapattársai, az ellenfelek, a szurkolók, az orvosi stáb olyan egyszerre megindító, vérprofi és mélyen emberi (ha még egyáltalán jelent bármit is ez a fogalom az  univerzum nemzetileg legbüszkébb országában) módon nyilvánultak meg egy semmihez nem hasonlítható pillanatban, amire ráaludva is nehéz szavakat találni, a magyar köztelevízió stúdiójában egy őrjöngő büdöstahó és az őrjöngéséhez asszisztáló stúdiókollégái könyörtelenül szembesítettek bennünket azzal, hogy a magát nemzetinek és polgárinak nevező oldalt szolgáló és kiszolgáló közmédiának nemcsak hogy van értékrendje és szellemisége, de egyáltalán nem is szégyellik azt élesben mutogatni.

Bognár György nevezetű homo sapiens és közmédiás szakkommentátor elszabadulásában és hosszú percekig tartó őrjöngésében nem elsősorban Bognár György a hírérték. Holott amikor a mellette ülő másik szakkommentátortól, a Hertha migránsozás okán menesztett kapusedzőjétől, Petry Györgytől – aki hozzá képest majdnem civilizált kultúrembernek tűnt – megkérdezte, hogy mit foglalkozol te a dán játékosok lelkiállapotával? (az összes többi mosdatlan pofájú hörgését most hagyjuk), akkor kedvem lett volna kibaszni a tévékészülékemet az ablakon. Ettől még úgy vélem, nem elsősorban a korábbi sajtóhírek szerint sikkasztáson és csaláson ért, elmeorvos által is vizsgált, kaszinózásban utazó ötvenszeres válogatott futballista személye a lényeg, bár azért az mindent elmond a közpénzmédiáról, hogy ilyen típusú feddhetetlen, felbecsülhetetlen kvalitású emberanyaggal szolgálja a közt. Évi 120 milliárdból. Fogalmam nincs, milyen kibaszott halaszthatatlan feladata lehetett ennek az erkölcsi salakanyagnak, ami miatt annyira kibukott, hogy hosszú perceken keresztül az UEFA töketlenkedésén méltatlankodott, és nem értette, hogy ha jó hírek érkeztek a korábban élet-halál között lebegő Eriksen állapotáról, akkor faszért húzzák az időt, miért nem folytatják azonnal a mérkőzést, miért puhánykodnak, hát hiszen nincs itt semmi látnivaló.

Elképzelni sem tudom, hogy a busza indulása miatt sürgette ilyen vállalhatatlanul tapló érzéketlenséggel az eseményeket a jóember, vagy attól tartott, kihűl a vacsorája, megmelegszik a söre, de az tény, hogy tegnap óta a büdösbunkóságnak nem kell mértékegységet keresni. A hírérték ebben az, hogy nemhogy nem keverték le, nemhogy nem szakították meg az adást az elszabadulása első percében, nemhogy nem bírták jobb belátásra, de a 21 órakor kezdődő belga-orosz összecsapást is ő kommentálhatta végig, mintha mi se történt volna. Holott nem hiszem, hogy volt ember, akinek ne jutott volna eszébe az a 2004 januárjában lejátszódott tragikus pillanat, amikor Fehér Miklós, a Benfica magyar futballistája a Vitória SC elleni bajnoki mérkőzés hajrájában minden előzmény nélkül összeesett. Eriksennel ellentétben az ő életét már nem tudták megmenteni. Ha semmi másért nem, de e felejthetetlen, húsbavágó tragédiának a borzasztó emléke miatt sem fordulhatott volna elő soha az, ami tegnap az M4 stúdiójában.

És ameddig arra várunk, hogy Szijjártó berendelje az ír nagykövetet, amiért az ír nagykövetségnek volt bátorsága reagálni Orbán Viktor határozottan Bognár-díjra érdemes térdeléssel és kifütyüléssel kapcsolatos barlangi megszólalására (világossá tették, hogy letérdelni nem tiszteletlenség vagy provokáció, hanem a rasszizmust és diszkriminációt elszenvedőkkel szembeni tisztelet és szolidaritás kifejezése), szerintem jó lenne elgondolkodnunk azon, hogy tényleg érdemes egy ilyen országban élni? Mert nyilván lehet. Sőt, a legtöbbek számára muszáj is, de érdemes ezt elviselni, szó nélkül hagyni, legyinteni rá? Ebben a főműsoridőben lezajlott, elképesztő mélységeket felvillantó történetben az az igazán sokkoló, hogy még politika sincs benne. Nem az évtizedes politikai megosztottság, nem a naponta hűvös halomba hányt, gyűlöletben fogant politikai trágya orrfacsaró bűze csapott fel a mélyből a pofánkba, hanem egy, a sporton túlmutató emberi történethez való vállalhatatlanul botrányos viszonyulás. Nem arról van szó, hogy egy okleveles hírhamisító által irányított, mindenki pénzéből fenntartott manipulációs gyárból kibasszák a lyukas zoknis ellenzéki képviselőt, és aztán a mindenki pénzén hetekig azt hányják a szemére, hogy lyukas volt a zoknija és egyáltalán mit keres egy ellenzéki képviselő vagy több ellenzéki képviselő a közmédiában.

Ez a szörnyszülött propagandagyár, ahol bizonyíthatóan az uralkodó párt megrendelésére és elvárásai szerint állítják elő a köztájékoztatást szolgáló anyagokat, ma reggel 8 óráig sem adott ki semmiféle dúlt keblű közleményt. Egyetlen arról szóló információt sem találok sehol, amelyből azt olvashatnám ki, hogy az évi 120 milliárd közpénzért szopó-nyaló-gombot varró közmédia szánja-bánja, végtelenül sajnálja azt, ami tegnap történt az M4 stúdiójában, és összeegyeztethetetlennek tartja a közmédia oly előszeretettel emlegetett ÉRTÉKRENDJÉVEL és SZELLEMISÉGÉVEL. Az embert pedig, aki a tegnap bemutatott ámokfutása után azt sem érdemli meg, hogy a nevét helyesen leírjuk, azonnali hatállyal, mindörökre levették a képernyőről. Ez lenne a minimum. Nincs benne egy deka politika, nincs benne Gyurcsány és Soros. Az van benne mindössze, hogy ha már kisajátították maguknak a szellemi honvédőknek hivatalból kijáró színpadot, ha már az erkölcsi fölény az ő oldalukon áll, ha már teljes meggyőződéssel hirdetik, hogy a nemzeti-polgári-keresztény oldal a jó oldal, és ebbe simán belefér mindenkinek a gyalázása, aki ezen a világon kívül él és mozog, akkor legalább utólag, megkésve érezzék szarul magukat. Szó nincs erről. Pedig minden gazemberség, amit a megrendelőik megrendelésére végrehajtanak, csak következmény. Az emberi silányság következménye. Nem csak azoké, akik elkövetik, hanem azoké, akik elviselik, tűrik, asszisztálnak hozzá.

Mindeközben Christian Eriksent egy világ várja vissza a futballpályára.

Frissítés: Bognár elnézést kért az Eriksen-esetről mondottakért

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.