Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Változatlanul kínos Brüsszel felé köpködve hálálkodni Kínának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vicces, derűs, de főleg provokációktól mentes jó reggelt kívánok! Az a jó ebben a csudálatos országban, hogy itt kizárólag a demokratikusan megválasztottaknak van meg minden joguk arra, hogy tömegeket provokáljanak, aztán amikor őket kérné számon valaki, bárki a közpénzek, a közvagyon, illetve a nép szellemi és lelki integritása ellen elkövetett merényletek ügyében, akkor egyből fel vannak háborodva, jól megsértődnek, és kikérik maguknak, hogy őket provokálják. Nagyjából ez az alaptesttartásuk. A megsértődöttség.

Tegnap reggel ott kezdtem és ott is hagytam abba, hogy míg a lakosság bérből és fizetésből élő részének – olyanok is magukra vették ezt a minősítést, akiknek egyáltalán nem kellett volna – leginkább könnyeket, verítéket és szenvedést hozott a koronavírus-járvány, a NER-nek pofátlan nyereséget, sikereket, örömöt és boldogságot. Nem képeznek kivételt eme aranyszabály alól, bár a tegnap reggeli csokorból kimaradtak, a Nagy Lélegeztetőgép Hadműveletben résztvevő cégek sem, amelyek nélkül nem jött volna össze az a 16 ezres, 300 milliárdos géppark, amelynek csupán a töredékére volt szükség a járvány idején. Amelynek következésképpen egy kisebb részét már el is ajándékozták a nertársak (legutóbb 10 darabot Tunéziának, 20 darabot Moldovának), a nagyobb része pedig havi 90 millióért porosodik valami raktárban. Ezzel a semennyire nem adófizetőbarát üzlettel kapcsolatban is rengeteg sértődött hisztit levágott a kormány – szerencsére különösebben nem kellett aggódniuk, hogy egyéb következményekkel is járhat rájuk nézve, hogy más, hanyatló országokkal ellentétben ötször-tízszer drágábban vásárolták meg ezeket a gépeket -, de a hisztériát tökéletesen megmagyarázzák azok az árbevételek, profitok és osztalékok, amelyek egyik-másik, a NER-hez nem ritkán több szálon kapcsolódó, ezt az ország számára fájdalmasan veszteséges bizniszt lebonyolító cégnél keletkeztek. Ebből a sorból is kiemelkedik a Fourcardinal Tanácsadó Kft., amely 1000 lélegeztetőgép leszállítására szerződött a kormánnyal, és ezzel 216-szorosára növelte az árbevételét egyetlen év alatt: a 2019-ben regisztrált 229 milliós árbevétele 2020-ban 49,5 milliárdra emelkedett, a profit 513-szor annyi volt, mint egy évvel korábban, a boldog tulajdonosok ebből 15,4 milliárdot ki is vettek osztalék formájában.

Ez majdnem annyi, amennyit nemzetünk büszkesége, a saját magáról elnevezett Mészáros és Mészáros Kft.-ből kivett tavaly, amikor szintén járvány ide vagy oda, igencsak jól szárnyalt a vállalkozás: a 2019-es 87 milliárdos forgalomhoz képest, multimilliárdos gázszerelő úr tavaly, világégés idején 113 milliárdos árbevételt regisztrált. Ez 15,5 milliárdos adózott eredményt jelent, amit az utolsó fillérig kivesznek, de még az eredménytartalékból is hozzácsapnak, így összesen 15,7 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tagoknak. Az ember szeme szinte könnybe lábad – kinek a meghatottságtól, kinek a dühtől -, látva, hogy a kemény munka, a szorgalom, a tehetség meghozza a maga gyümölcseit.

Érdekes viszont, hogy az általam nemzetikeresztény mélyaltatásban lévőként definiált országlakók az Eurobarometer legfrissebb, az EU 27 tagállamában elvégzett kutatása szerint mintha nem éreznék azt a felhőtlen örömöt, amit az indokolna, ha indokolna, hogy a nemzeti oligarchia a járványpusztulatot is a saját zsírosodására tudta fordítani. Legalábbis én így értékelem azt, hogy míg az uniós míg az uniós polgárok többsége fontosabbnak tartotta a járványügyi korlátozások egészségügyi hasznát a gazdasági károknál, mimagyarok pont az ellenkezőjét érzik. A magyarok mindössze 38 százaléka mondta azt, hogy a lezárások egészségügyi haszna nagyobb volt, 60 százalékuk viszont úgy véli, hogy a gazdaságban okozott károk voltak nagyobbak. Ami egyrészt közel 30 ezer halott mellett elég durva, másrészt mintha az is benne lenne, hogy a kormány által világszínvonalon is kiemelkedőnek beállított gazdaságvédelmi, megvédési, megmentési akciójának jótékony hatásait olyan nagyon nem érzik a bőrükön, mint amennyire a csilliárdos osztalékokban fürdőző NER ilyen-olyan nyúlványai.

De nem ez a legaggasztóbb az állampártra nézve ebből a felméréséből (remélem, az udvari kutatóintézetek már mozgásba lendültek, hogy cáfolják a cáfolhatatlant), hanem az, hogy bár a kormány a törvényesített lopáson kívül leginkább a Brüsszel elleni szabadságharcra, Brüsszel alkalmatlanságának mantrázására használta a járványt, ez leginkább perverz effektust produkált: mimagyarok kimagaslóan elégedettek azzal, ahogy az EU a járványra reagált. Az uniós átlag 48 százalékkal szemben Magyarországon 64 százalék mondta azt, hogy inkább vagy kifejezetten elégedett az EU teljesítményével. Ezzel nem csak az átoltottságban, de az EU járványügyi intézkedéseinek pozitív megítélésében is masszívan vezetünk az uniós tagországok között. A szuverenitással reggeltől estig öblögető, azt a nagyipari korrupció és az illiberális önkényeskedés fedősztorijaként használó kormány számára kisebb pofáraesés, ha még azt is hozzávesszük, hogy az EU általában vett népszerűségét sem tépázta meg a járvány, ellenkezőleg, a magyarok nagy része további jogköröket adna Brüsszelnek a hasonló járványok elleni küzdelemben. Vagyis európai egészségügyet akarnak, az uniós átlagnál jóval többen szeretnék az egészségügyet az EU top prioritásai között látni.

Persze, mint a felmérésekből általában, ebből sem következik semmi drasztikus, de azért én a Kína és Oroszország lúdtalpai előtt térdre boruló nertársak helyében legalábbis elgondolkodnék azon, hogy mennyire érdemes fullba tolni a kretént, és a magyar társadalom jobb meggyőződése ellenére tálcán kiárusítani az országot keleti diktatúráknak, és azzal házalni reggeltől estig, hogy a Nap Üzbegisztánban, Kazahsztánban és Mongóliában kel fel, miközben Brüsszel az ellenségünk, amelyik le akar igázni, ki akarja tépni a gyökereinket. Például rohadtul kínos és szánalmas Brüsszel felé köpködve hálálkodni Kínának és Oroszországnak a vakcinákért (ahogy Semjén elragadtatta magát tegnap, amikor a Fudan-ügyről és a Kínának üzenő szimbolikus utcanévtáblákról kérdezték).

Egyrészt mert a fent vázolt lélegeztetőgép-bizniszhez hasonlóan ez is üzlet: nem ingyen, nem ajándékba adták a vakcinákat, rohadt sokat fizettünk értük. Nem a bérből és fizetésből viseltes erkölcsű kormánytagok megtakarításaiból vásároltuk őket rohadt nagy mennyiségben úgy, hogy ráadásul alig a töredékét oltották el belőle, sokan a második oltást fel sem vették. Jóval nagyobb szerénységgel kellene kezet csókolni a kínai elvtársaknak, tekintettel arra az egyre növekvő számú, zömmel 60 év feletti, Sinopharmmal beoltott magyar emberre, akinek negatív lett az antitestszint-tesztje, vagyis nincs ellenanyaguk. Nem az oltásellenes baloldal, nem a balliberális álhírek, nem Korózs Lajos kamuvideója, és nem is a 2006-os Gyurcsány-terror tehet arról, hogy egy csomó ember veszélyben érzi magát. Propaganda, cinikus kioktatás és lerázás helyett emberszámba kéne venni azokat, akik ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást szeretnének, mert bár megkapták a kínai vakcina második adagját is, a rajtuk elvégzett antitestvizsgálat alapján nem szereztek immunitást a SARS-Cov-2 vírussal szemben. Ha már a covid-statisztikákat illetően végighazudták a járványt.

De hogy ne sikkadjon el a tegnapi nap breaking híre se: kiderült, hogy most már van nekünk bennszülött terroristánk, megírta a Magyaridők Nemzet. A Terrorelhárítási Központ kivételesen nem tévedt el egy kétutcás zsákfaluban, hanem elfogta azt a magát iszlamistának valló 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terrortámadásra készült az országban. Az ügyészség közleménye alapján konkrétan: Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén. Még konkrétabban: a férfi több magyarországi helyszínen, elsőként a Puskás Arénában tervezett robbantani. Egy szakértő szerint a fiatal az interneten megtalálható videókból ismerhette meg az Iszlám Állam tanait, ugyanakkor valószínűleg egy magányos elkövetővel állunk szemben. Csak azért hoztam ide, mert ugyan nem szeretném bagatellizálni a potenciális veszélyt, sem a TEK akcióját, de ebben ennyi van. Még akkor is, ha az állampárt és propagandája számára van ebben az ügyben muníció bőven. Senkit nem érdekel. Koncentráljunk fontosabb dolgokra.

Tudja valaki például, hogy ha teltházas meccseket enged a kormány, akkor a képviselő-testületeket miért nem lehet összehívni? És azt, hogy ha egy fideszes képviselő családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesülnek turisztikai beruházások, akkor abban miért nincs semmi  látnivaló?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.