Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehezen viselik, hogy mások is lakják rajtuk kívül az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám vasárnapot, önáltatásmentes jó reggelt kívánok! A 29,5 fokos strandidőről való ábrándozás helyett. Ezúttal sem emelkedett jókedvemben, de bízva a tisztelt olvasóközönség utólagos engedelmében, mindenek előtt visszatekerednék egy fél gondolat erejéig a bérből és fizetésből élőket érintő témakörre. Azokra a százezrekre, akiknek valóban romlott az anyagi helyzetük, ellentétben a mások béréből és fizetéséből sínylődő minden miniszterelnökök gyöngyével, akinek a haja szálát nem görbítette meg a járvány, de még egy kicsit nőtt is a bevétele, amikor a sokan másoknak csökkent. Egészen konkrétan: 2019-ben, amikor még nem volt járvány, havi 990 ezer volt a képviselői illetménye bruttóban. Ez 2020-ban, a járvány kitörésének évében 1 millió 103 ezerre, idén tavasszal pedig, amikor a harmadik hullám éppen áldásos munkájával összefüggésben elszabadult, ez az összeg 1 millió 211 ezer forintra növekedett. És miután kormányfőként havi bruttó 1 millió 507 ezer forintot keres ez a drága ember fixen, így most összesen (hivatalosan, bevallottan, papíron már így is bruttó 2 millió 718 ezret visz haza minden idők legpuritánabb miniszterelnökeként.

Nem azt állítom, hogy minden közönséges munkavállalónak annyit kell keresnie, mint a miniszterelnöknek. Még azt se állítom, hogy világéletében közpénzből élő örökös állampárti képviselőként és örökös állampárti miniszterelnökként havi 2,7 millió forint keresni nem röhejes ahhoz képest, hogy a Szijjártó famíliát luxusjachtoztató Szíjj László nevű őstehetséges vállalkozó tavaly – amikor a bérből, fizetésből élőket éppen megviselte a járvány – minden korábbinál több, azaz 7 milliárd forint osztalékot mart ki csupán egyetlen cégéből, az állami közbeszerzésekből élő Duna Asztfaltból, vagyis mintegy napi 20 milliót keresett. Az meg senkit nem érdekel, hogy ha ránézek a maroknyi embert eltartó Szalonna aktuális havi bevételére, konkrétan erre a rózsaszín számlálóra, akkor nem rándul görcsbe a gyomrom a bérből, fizetésből siránkozó, mártírkodó félisten eme arcbőrt pirító kijelentésétől.

Ezért azon se lepődtem meg, hogy az ellenzéki pártok vezetőit éppen ez a péntek hajnali miniszterelnöki röffentés borította ki az összes közül, hogy ugyanis a bérből és fizetésből élők megviseltetődtek a járvány által, hát pont ő, minden plebejusok földönfutója ne tudná milyen ez? Azon viszont még így is meg tudtam lepődni, hogy miután a többiek mellett a DK EP-képviselője, egyben miniszterelnök-jelölt jelöltje, sőtpláne Gyurcsány Ferenc felesége is megrökönyödésének adott hangott eme cinikus vaddisznóság hallatán, a Fidesz pedofilía elleni küzdelemért, valamint kocsmai gyurcsányozásért felelős frakcióvezetőjének milyen messzire gurultak a gyógyszerei. Olyannyira, hogy még gyurcsánynézni is elfelejtett. Nemes egyszerűséggel megállapította, hogy Gyurcsányból és Dobrevből most már tényleg elég volt, pont ők ne pofázzanak a teflonból lévő arcbőrük birtokában milliárdosokról és megviselt emberekről. Pláne, hogy nem csak tönkretették az egész országot, de milliárdosok is úgy lettek, hogy a bűnözőkből és az államközi ügynökökből álló pereputtyuknak komoly befolyása volt a diktatúrában és rendszerváltozás után is. Nálam jobban szerintem senki nem unja és utálja ezt a bűzölgő, verejtékes, ötlettelen, lábszagú, újra és újra megideologizált gyurcsányozást, de ez a sokévi átlaghoz képest is erős.

Tehát akkor Orbán bizonyíthatóan szembeokádhatja, szembehazudhatja, szembecinikuskodhatja a népet közszolgálatilag péntek reggel, és nem lehet szóvá tenni? Az, hogy 2021-ben Orbán már ilyen fél perc alatt cáfolható dolgokban is hazudik, azt nem szabad szóvá tenni, mert Kocsis eldöntötte, hogy most már elég volt? Az orbánizmus befolyása miatt 2010 után milliárdossá válni erény, mert Dobrev és Gyurcsány mit csinált a diktatúrában? Akit egyszer, kétszer, háromszor megválasztanak és Orbánnak hívják, annak joga és erkölcsi kötelessége a befolyását arra használni, hogy közpénzből milliárdossá tegye a pereputtyát és a sleppjét, mert bezzeg Dobrev és Gyurcsány? És egyáltalán kell még választásokat tartani, vagy holnaptól Kocsis és bűntársai eldöntik és törvénybe fércelik, hogy kiből volt elég, ki takarodjon, egyáltalán ki mondhatja el a véleményét anélkül, hogy bele ne taposnák a földbe? Kell ide még nép, vagy megoldják egymás között az uralkodást és vérszívást?

Lendüljünk tovább. A másik ügyeletes hősöm az önkritikátlan, ostoba hepciáskodásban, aki szintén nehezen viseli, hogy mások is lakják rajtuk, fideszes hazafiakon kívül az országot, az Novák Katalin családügyi princípium. Aki elkísérte a főnök urat Londonba, és miután a brit miniszterelnöki hivatalt, illetve a brit sajtót még nem a Karmelitából rángatják pórázon, és a világsajtóban úgy általában sem az jelenik meg egyelőre a főnöke viselt dolgairól, amit előzőleg a fideszes pártközpont jóváhagyott, ezért tegnap ezzel a bárgyú hisztikével állt elő:

És idézőjelbe teszi a tudósítások szót, ejjha. Vajon mi nem tetszett Novák Katalinnak? Hogy a nem fideszes propagandagyárban fogant tudósítások kibontották a brit-magyar csúcstalálkozó azon szálait is, amelyekről a propaganda egyoldalú dicshimnuszai elfelejtettek beszámolni? Hogy nem csak hódolat, hanem bírálat is érte a felcsúti géniuszt? Hogy a baráti hangulat az nem mindenhol kölcsönös felszopást jelent, hanem esetenként jogos kritika is belefér a diplomáciai jópofizásba? Hogy Londonban nem sikerült elfutni a kérdések elől, ahogy itthon egy évtizede? Vagy hogy hónapokig kellett kilincselni, hogy egyáltalán létrejöjjön a találkozó? Netán hogy Londonból nézve Felcsút és környéke nem jogállamnak látszik, a Fidesz-kormány meg Jonhson-i mércével (értsd: Magyarország nagy barátja) mérve is egy szélsőséges, nacionalista képződmény? Hogy talán nem véletlenül maradt el a két miniszterelnök közös sajtótájékoztatója? Mindegy is. Azt teljesen fölösleges és szánalmas volt kiírni a Facebookra, hogy a fideszes propagandamédia előregyártott tartalmakkal operál. Eddig is pontosan tudtuk.

De hol van ez ahhoz a fényponthoz képest, hogy csütörtökön, vagyis a kormány krémjének londoni kiruccanása előtt egy nappal, idecsődült a spanyol szélsőjobb színe és java (hadd lássák a büdös libernyákok, nincs ez elszigetelve, körberajongják minden irányból), legújabb illetékesként (?) pedig a családokért felelős tárca nélküli miniszter hurcolta el őket Röszkére a Karácsony Gegelynél több nyelven beszélő családbarát határkerítést megcsodálni, és jó keresztényekhez méltóan – Bakondi elvtársat kanyarban előzve – megborzongani a migrációs nyomás újbóli erősödésének veszélye fölött. (Semmi más nem jöhetne jobban a gyurcsányozással választást nyerni akaró Fidesznek, tudjuk.)

Nos, Novák Katalin Santiago Abascallal, a spanyol szélsőjobboldali VOX párt elnökével, a szögesdrót tövében tartott sajtótájékoztatóján nem kevesebbet állított, mint hogy természetesen a magyar kormány a jövőben is meg fogja védeni az ország határait, hiszen migrációs nyomásilag még az eddigi rengeteg vonzerőnél is nagyobb vonzerőt jelent majd a magas átoltottság (!!!), továbbá a migránsoknak bizakodásra adhat okot, hogy Magyarországon beoltják őket, tehát ilyen értelemben az egészségüket is még inkább védve érezhetik. Hogy mit tetszik parancsolni? Hogy akkor be tetszik oltani a gaz, megszálló migránsokat? Rögtön miután a vezérürü Londonban tisztázta, hogy migránsgyűlölőnek lenni annyit tesz, mint a jó oldalon állni? Hogy akkor csütörtök óta a migránsoknak is lehet oltásra regisztrálni? Vagy regisztráció nélkül tervezik beoltani őket (nem mintha ne futná a kínai vakcinahagyekből)? Miközben az az egy szerencsétlen bennszülött se kap oltást, akinek valaki korábban használta a tajszámát, Novák Katalin arról lamentál, hogy Magyarországon beoltják a migránsokat, ezért a jó híren felbuzdulva eztán ostromolni fogják a nemzeti szögesdrótkerítést azok, akik eddig is fürtökben lógtak rajta? Most akkor ennek örüljünk, vagy ne? Nem tudom, teljesen össze vagyok zavarodva.

Mert annak egész biztosan lehet örülni mindentől függetlenül, hogy egy Eb-meccsre érkező külföldi állampolgár 72 órán belüli negatív PCR-teszttel és egy tetszőleges meccsre szóló jegy felmutatásával azt csinál, amit akar, oda megy, ahova akar, egy magyar állampolgár kizárólag védettségi igazolvánnyal teheti meg ugyanezt. Ráadásul úgy, hogy a külföldi polgár azért a tesztért otthon jó eséllyel semmit nem fizetett, a magyar meg egy húszezrest. Logikus? Méltányos? Helyes? Ja. És járulékos haszonként közben fussa ellenzéki képviselők titkosszolgálati megfigyelésére, a bűn és a bűnelkövetők helyett a bűnt és a bűnelkövetőket leleplező jószándékú polgárok vegzálására, a mentőszolgálat egész éves költségvetésénél (!) többe kerülő vadászati kiállításra, és az egész korrupciós gépezetet egyben tartó nemzetikereszténykonzervatív mártírkodásra és siránkozásra. Így kerek ez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.