Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a parlamentben kell megnyerni a választást, hanem ott, ahova Orbán az ElkXrtuk című filmet szánja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerdán egész nap fájt a fejem, valószínűleg a telihold tehetett róla, meg az, hogy éjjel nem igazán aludtam jól. És akkor még ez is. Most kezdődik. Nem most van a legnagyobb hangerőre tekerve, á dehogy. Ez még csak kezdet. Most még csak duruzsolnak, cincognak, szopránban visítanak. Igen, a Gyurcsány. Ez lesz a kampányuk, ez fog elhangzani minden mondatukban legalább háromszor, és 2022-re vonatkozóan sincs más cél. Gyurcsány. Kész. Mit ígért a párt, amelyre szavazni tetszik? A Párt? Mármint a Fidesz? Jahogy a Viktor?! Hát azt, hogy Gyurcsány.

Aki esetleg véletlenül mégsem értesült róla: szerdán volt az őszödi beszéd 15. évfordulója, és e nemes, már-már nemzeti ünnepnek nevezhető esemény alkalmából hivatalosan is kezdetét vette a 2022-ig tartó GYURCSÁNYOZÁS. Ha még nem tette volna, készüljön fel mindenki, hogy mostantól (mondjuk eddig is ez volt) még nagyobb frekvencián, de még a csapból is ez fog folyni. Mert csak. És nem egyszerűen folyni, hanem ömleni, szakadni, zuhogni fog, a fröccsenő cseppek meg hullani fognak mindenkire, mint a Niagara-vízesés cseppjei a csodálkozó turisták fejére. Csak itt nem lesz szivárvány, és rózsaszín buborékok sem lesznek. Ráadásul míg ott vehetsz esőköpenyt, ami megvéd az isteni áldástól, itt nem tudsz hova menekülni előle. Legfeljebb kiveszel egy év szabit, és elhúzol innen baromi messzire, és csak akkor jössz vissza, ha ennek vége. Persze nem lesz vége soha. Ameddig ezek ott lehetnek, ahol most vannak, és a fő valósághajlító szabadon ténykedik, hajlítgat, másítgat, és mindennek a tetejébe már filmet is forgattat egy mai napig vitatott eseményről, addig itt minden olyan lesz, mint most. Vagy sokkal rosszabb.

A Fidesz-KDNP kényszerűségből lesöpörte az asztalról a migránskampányt, amely nélkül 2018-ban aligha lett volna meg a harmadik kétharmaduk. 2022-re gyúrva az eszelős migránsozás helyett most újramelegítették a régi, az örökzöld mumust: Gyurcsányt. Most már gyakorlatilag egyenértékű lett Sorossal, aki magyar létére állítólag valamiért a magyarokat a pokol legmélyebb bugyrába akarja küldeni, és ott jól megsütni őket. Aki szerdán a Facebookon követte az eseményeket, az láthatta, micsoda cirkusz keveredett belőle. Különösen miután a mi igazmondó felcsúti vezetőnk kiposztolta az oldalára a kérdést: ki hol volt azon a bizonyos napon, amikor Feri elmondta az elhíresült beszédét? Közben a kutya nem foglalkozna ezzel, ha az állampárti propaganda nem tartaná életben ezt a témát. A kutya nem. Jelentősége ennek egy átlagpolgárra nézve egyenlő a nullával.

Egy szimpla beszéd volt a sajátjainak, amelyben fel akarta rázni a teszetosza szocikat, hogy végre csináljanak is valamit, ne csak a napot lopják, mert ebből így nem lesz semmi. Ja, hogy az akkori hatalomba belekényelmesedett párttársaknak ez nem tetszett, hogy vélhetően mindenki féltette a szaros kis pozícióját? Hát van ez így. Inkább szivárogattak egyet. Hogy pontosan ki vagy kik álltak az akció mögött, és pontosan milyen érdekek mozgatták azokat a szálakat, szerintem örök rejtély marad. Egy biztos: rohadtul szomorú, hogy az ország jelenlegi miniszterelnökének ennyi az üzenete az ország lakóinak: Gyurcsány. És az egész sleppjének dagadnak a nyakán az erek, és mint a veszett, habzó szájú kutyák ugatnak mindenkire. Még azokra is, aki békésen sétálnak, és próbálnak kimaradni ebből az egész orbáni fertőből. Aztán akit vicsorogva megharapnak, azt az összes többi elfajzott elkezdi ráncigálni, széttépkedni, és addig nem engedik el, amíg az illetőnek el nem megy a kedve az élettől is. Mert ide taposták le az ország szellemi színvonalát, ide rugdosták le a közéleti kommunikációt. Mert itt erre van igény, itt ez az érvelés nívója: mert Gyurcsány jobb lenne?

És akkor a mi pénzünkből összeraknak egy gusztustalan kampányfilmet, amit a választás előtt majd kötelező lesz megnézni? Amiben eljátsszák, hogy SZERINTÜK (!) mi volt, és mi lenne, ha nem az lett volna? Mert ebből ekkora hasznot lehet húzni? És ezt pont az az ember csinálja, pont az az ember szítja a tűzet, aki a magyar történelem eddigi legnagyobb aljasságát hajtja végre az ország lakói ellen? Aki eladta a fejünk fölül a hazát, az országot és a benne lakókat a saját beteges, kleptomán érdekei miatt? Ez mutogat és gyurcsányozik, akinek akkora a bűnlajstroma, mint egy hétmérföldes bűnözőnek? Ez az álszent, gusztustalan, saját bevallása szerint skizofrén hajlamú alak? Komolyan nem lehetne már felnőtt emberként viselkedni? És akkor nekiállnak üzengetni Orbán posztja alatt? Jó, hogy nem hívják ki egymást párbajra! Mondjuk akkor legalább egyenlőek lennének az esélyek. Leszarom különben, csak ennek legyen már vége. 

A másik. Ha már közös az összefogás, akkor legyen közös az ellenállás is. Ha Jakab és párttársai kivonulnak, akkor emelje meg a seggét a többi is. Kivétel nélkül mindenki. Pont az őszödi beszéd után kezdte el ezt az aljas húzást megcsinálni Orbán bandája. Tegyenek már magasról arra a kurva parlamentre, nem ott kell megnyerni a választásokat, hanem ott, ahova Orbán az ElkXrtuk című filmet szánja: vidékre. Mert ott valamiért erre van igény. Ott ezt az elszabadult tehénszaros csizmás, pörköltszafttal összekent korrupt tahót imádják. Rájuk fókuszál, nekik üzen, velük kellene kezdeni valamit. 

Apropó Facebook, ha ott ilyen jól el tudtak társalogni az urak, akkor nyugodtan lehet is ott folytatni a szapulást. Az egyik írásom alá valaki odaírta, idézem: „Nem unalmas még ezen rugózni?” Meg azt mondja ugyanez a hozzászóló: „Az, unalmas. Mindig a leggázabb kidobott gumicsonton megy a rágódás.” És még: „De abban a hírcunamiban ami a facen megy, érdekes ez még? Nem tükröt kéne tartani hanem perspektívát. Mindegy is.” Tisztelettel válaszolnék a hozzászólónak: DE!!!! Kurva unalmas! Hogy ezen kell rugózni, mert ezek a „hírek”, a valóság meg ott van náluk. Aminek a nagy részét sikeresen eltitkolják, ELSUNNYOGJÁK, ELLOPJÁK, ELHAZUDJÁK ELŐLÜNK, NAPI SZINTEN! És igen, a gumicsontok valóban végtelenül unalmasak, kedves olvasó. Azonban ez jut, ezek a bizonyosságok, sok minden másról legfeljebb feltételes módban tudunk megnyilvánulni, mert konkrétan semmiről nem tudunk, csak SEJTJÜK, hogy mi lehet a színfalak mögött. Ezek az úgynevezett gumicsontok viszont legalább azt megmutatják, ki az, aki dobálja őket, és kinek. Hogy ennyire tartja az ország lakóit, hogy erre a mélységes lenézésre épül az egész orbánizmus. És aztán hátha feltűnik annak is, akinek eddig nem. Hogy őt is ennyire tartja a rezsim. Semmivel nem többre.

És végül a hírcunamiról még néhány szó. Nem emlékszem, hogy régen, még a Facebook előtti világban – de mondhatnám azt is, hogy Orbán uralkodása előtt – ennyire a napi politikáról szólt volna a közbeszéd ebben az országban. Orbán kényszerítette az ellenzéki pártokat a Facebookra, miután a parlamentet elfoglalta, a közmédiát elfoglalta, a sajtót elfoglalta. Aztán rájött, hogy milyen jó kis hely ez neki is, sőt, ma már csilliárdokat költ el a mi pénzünkből arra, hogy a közösségi médiában népszerűsítse magát és a sleppjét. Pedig Varga asszonyság mekkora hisztibe vágta magát azon, hogy micsoda csúnya hely ez a social média. Ehhez képest napi szinten tolja fel a tinédzsereket megszégyenítő szelfijeit és bájolog, mint egy ócska Insta-celeb. Az összes bátor ott posztolgat, és tolja a pofánkba a fizetett hirdetéseket, és keltik a hangulatot.

Még egyszer a válaszom: de, kurva unalmas. Mi leginkább tükröt tudunk tartani ezeknek, a politikusok dolga és kötelessége perspektívát kínálni. Nem fordítva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.